2022-09-30
泰式我哋2人都喜歡吃,看到荔枝角有間泰國餐廳新開而且價錢又便宜就入去食,最後食完再打包回家,每人都係$180左右勁驚喜,下次再來試其他泰式生蝦的蝦好大隻又爽口彈牙,配上醬汁加蒜片一起食好開胃仲食到蝦鮮甜,周邊有涼瓜片作配菜都好新鮮泰式火山骨豬,口感軟熟而入味原來是用了豬小排,醬汁酸辣得來有點帶甜不錯,肉同骨好易分開不用擔心好難咬開而且仲有手套可以用到,我們2人最後吃不完仲可以帶一舊骨豬回家,$158這價錢真心驚喜沙爹雞肉串,雞肉不少餣得不錯,2串都足料幾大串,沙爹味都幾濃同香,如果有點花生碎就更好吃椰皇三重奏,幾款不同口感的椰子味,上面椰絲香而中間白色椰汁濃郁,底部椰水好清甜,沒想到咁細個份量都不少飲品價錢勁抵飲,十幾蚊就有一杯,驚喜這店的飲品甜度不太甜,岩我飲。招牌泰式奶茶,奶茶味幾特別,泰式龍眼冰味道濃郁之餘龍眼都不少