2025-03-16
近排好鍾意食開心果系列嘅產品,早前知道呢間餐廳出咗開心果下午茶套餐,於是今日就同朋友試一試😛這個下午茶套餐包括咗兩杯開心果特色飲品以及開心果西多士😋。大大滿足我呢個開心果迷的味蕾。🥞開心果多士早前食過明星效應嘅開心果麵包, 最愛流心效果。今次呢間茶餐廳的開心果餐,估不到也有驚喜。好多開心果及煉奶鋪上西多士上面,入邊又塗滿了開心果醬及花生醬。簡直係邪惡的食物😈但係又極之美味,對於鍾意滿滿醬料嘅我簡直係大驚喜😋🤩🧋開心果奶茶紅豆冰有滿滿的紅豆,啱晒我。雖然吃得出入面放了開心果,但係如果可以再多啲就更加吸引。這杯紅豆冰不太甜,配上甜甜的開心果多士效果很滿意。🍛黯然銷魂叉燒飯叉燒不過不失,最出色反而係鋪在飯上的流心蛋。同時因為吃了甜甜的開心果餐,這碟飯剛好中和了口感。不知不覺吃了一整碟。🍗炸雞翼因為看見對面枱的人點了這碟炸雞翼,吃得津津有味。雖然很飽,但是最後仍然點了這碟香脆可口的炸雞翼。$30/5隻,好抵食。
🥞開心果多士
🧋開心果奶茶紅豆冰
這杯紅豆冰不太甜,配上甜甜的開心果多士效果很滿意。
🍛黯然銷魂叉燒飯
開心果多士