放工之后,谂住揾间冰室快食晚餐就回家。侍应好有礼貌,亲自帮我点餐,仲介绍奶茶加埋只熊仔可以打吓卡。咁我本身都想试吓佢个奶茶嘅!叫左招牌荷叶土鱿肉饼蒸饭, 加埋冰冻熊仔奶茶。首先黎左个冰冻熊仔奶茶,叫晚餐就加$18有樽装奶茶,加$19就有埋只熊仔俾你打卡。奶茶入口系浓厚嘅,奶味偏重,甜度适中,只熊仔打卡系几靓,半个钟都未溶哂,有排你影😂晚餐叫左个招牌荷叶土鱿肉饼蒸饭10分钟内就已上菜,本身想叫少饭(以为佢系分开上), 侍应话唔得,唔系分开,冇得少饭。上菜系原个上,有个笼仔上有块荷叶,再放蒸饭上有肉饼同埋几旧土鱿。 蒸饭同肉饼系热嘅,肉饼一入口就溶,味道正常,土鱿就常温啦,不过硬嘅。最厉害系块荷叶,系冻架🤣因为蒸饭冇乜荷叶味,所以就好奇摸吓块荷叶😂点知冻嘅,即系落单先执埋一齐啦!咁咪可以少饭啰😂环境唔大,如果你拎住一大袋野就要打横先行到,唔算宽敞啰。咁平日文晚都唔算多人,可以慢慢坐。另外,一路食一路有2只蚊定乌蝇飞黎飞去都唔走,咁睇应该唔会有下次啦。附近有好多餐厅可选择。
放工之后,谂住揾间冰室快食晚餐就回家。
叫左招牌荷叶土鱿肉饼蒸饭, 加埋冰冻熊仔奶茶。

晚餐叫左个招牌荷叶土鱿肉饼蒸饭

冰冻熊仔奶茶