2007-06-30
今晚慶祝回歸, 又趕住返屋企睇煙火, 係荃灣廣場選擇呢間, 佢地做既菜式穩定!Pomelo Salad, $50 - 黎呢度一定叫, 因為柚好juicy!SalmonHead Casserole, $72 - 三文魚頭粉絲煲, 同燒三文魚頭一樣咁香, 裡面有好多香茅, 香葉, 粉絲都唔錯!臨尾加兩個甜品Layer Dumpling, (千層糕...唔知點解叫dumpling?), $18, 老公數過有十一層, 暖暖地, 煙煙韌韌, 好鍾意食!Custard Pumpkin, (木瓜布丁), $12, 成日見到報紙雜誌賣廣告, 今次係第一次食, 食熱同凍既選擇, 當然係選擇熱嫁啦(因為我認為有些可熱/凍食既甜品, 熱食會較好味), 中間係蛋布丁, 釀在木瓜的中央, 布丁加埋木瓜都幾夾, 不過如果木瓜可以再腍少少就perfect!
臨尾加兩個甜品