2005-07-17 8 浏览
係因為睇過樓下果d 朋友仔既食評而去,果然真係唔錯。
2005-07-12 2 浏览
4個人叫左:1. 青芒沙律--> 甜甜酸酸幾開胃, 不過都幾辣2. 活蝦刺身(推介) --> 好新鮮, 比上次更加好味, 可能係因為太多人分,ha~ 3. 冬陰公湯--> 比以前濃左好多, 今次有蝦味, 好好味呀~4. 帝皇雞--> 其實係茄汁雞, 幾特色, 好重茄汁味, 整得都幾靚5. 焗棷青海鮮飯--> 面頭唔係普通白汁, 原來係棷肉整的白汁, 好多棷肉, 不過食到一半唔夠汁6. 青炒什菇竹生--> 勁淡, 無味, 下次唔會叫一早食極辣活蝦刺身, 個口都腫左, 食其他菜時已經唔覺得辣係什麼感覺
4個人叫左:

1. 青芒沙律--> 甜甜酸酸幾開胃, 不過都幾辣
6. 青炒什菇竹生--> 勁淡, 無味, 下次唔會叫

2005-07-12 10 浏览
係因為睇過樓下果d 朋友仔既食評而去,果然真係唔錯。我好鐘意食泰國野既活蝦刺身,呢樹係最好味,有d泰國菜館一味得個凍字,凍冰冰個感覺就好似好新鮮咁,但呢樹唔同,冇冰凍既感覺,但真係好鮮味,好新鮮,無得頂,一定要食。近排出去食飯,真係食到邊谷氣到邊,d 侍應都冇聽劉德華講野既!不知所謂,但呢間就唔同,由門口果位接待靚小姐至到裡面既每一個侍應,服務態度都非常好,好有禮貌同好親切,令到你食起上黎都好胃口d!值得一讚。一定再去!
係因為睇過樓下果d 朋友仔既食評而去,果然真係唔錯。
一定再去!
2005-04-08 14 浏览
行開宜家見到有新開幾間食店見到有泰國菜, 我多數在九龍城食泰菜, 咁難得見到荃灣有泰國菜, 昨天就去試試。叫左我最愛的:1.冬陰公湯–唔係太辣, 算係小辣, 我唔太鍾意冬陰公清湯, 如果佢加埋椰汁入去會香濃好多, 最大問題係完全唔夠蝦味, 雖然見到有蝦, 不過都似蕃茄湯多d;2.活蝦刺身–超好味, 不過就超辣, 食呢個菜個精髓係個汁, 佢切碎哂d 辣椒, 比九龍城食的更辣, 辣到我個嘴好似腫左, 不過真係好好味, 個嘴腫哂都要食, 所以一定一定要試;3.咖哩蟹($150) –佢係用肉蟹, 都幾多肉又夠新鮮, 咖哩汁都幾好味, 用個蒜蓉飽點下個咖哩汁, 正呀~ 如果佢平d 會更加好;4.蒜蓉飽–本來唔會講d 咁普通的食物, 不過佢真係好好食, 夠香又夠味, 熱烘烘的, 一定要試;個Menu 有一系列的用青胡椒菜都呢間泰菜的特色…特色食品:5.青胡椒田雞腿–幾香青胡椒同香葉(應該係金不換)味, 不過田雞腿就太多粉, 同埋可能唔係太新鮮, 田雞肉一d都唔滑, 有點失望。總括來講係幾好的泰菜餐廳, 地方都夠大, 幾舒適的環境, 不過佢位置唔係咁顯眼, 比較少人知。價錢有d 菜係平, 係海鮮的就

叫左我最愛的:

個Menu 有一系列的用青胡椒菜都呢間泰菜的特色…

特色食品:

總括來講係幾好的泰菜餐廳, 地方都夠大, 幾舒適的環境, 不過佢位置唔係咁顯眼, 比較少人知。價錢有d 菜係平, 係海鮮的就比出面貴, 中和番都係同出面的泰菜差不多價錢, 不妨一試!!
2005-03-22 16 浏览
我都幫襯過三、四次,雖然成日食泰國野,不過我以前從來唔食生蝦。但上次呢度試過之後,就上左癮,因為佢個汁好特別,唔係一般紅色果d,而係綠色,好香青檸味,最arm我呢d怕辣的人!! 另外佢個西柚沙律亦好正,仲好大份,可以當飯"爬"!佢個蒜蓉包亦好出色,但好快會賣晒,要睇彩數。服務、環境亦好好,值得推介!!!
2005-03-21 9 浏览
星期六去開荃灣睇戲, 所以試吓近近0地0既泰國菜.間泰國菜館幾開放式, 不過都坐得幾舒服. 我0地唔係太肚餓, 所以只叫咗西絲柚子沙律, 青咖哩雞同埋清炒椰菜苖, 本身想食活蝦刺身, 不過, 岩岩賣晒.個個菜都唔錯, 不過, 個沙律可以好食d, 因為炸出來的條狀物體唔係咁好味.
2005-02-27 5 浏览
星期六,等男朋友收工後一齊去食lunch,佢提議呢間餐廳,o係同區中環境靚嘛~ 一去到,見到d六人座位勁靚,不過我地兩個人冇得坐... 食物我地要左海南雞飯同泰式海鮮炒金邊粉,飲品就要左泰式龍眼冰同泰式奶茶~ 海南雞飯冇乜特別,泰式海鮮炒金邊粉就辣辣地,好香好多料好味道!泰式龍眼冰太甜,唔好;泰式奶茶反而要講講:佢有種淡淡地o既hazelnut 味,令成杯奶茶好香,茶同奶又夠濃,正~環境好,味道中上,服務都唔錯,間野都算抵食~
環境好,味道中上,服務都唔錯,間野都算抵食~
2005-01-16 23 浏览
今日唔知去邊度食,咁見到呢度咁多人食,就試下啦!雖然真係幾辣下,不過都幾好味!我地叫左:-(1) 生蝦刺身($60~8隻):唔差,幾新鮮,不過好辣!(餐牌上有兩隻辣椒)(2) 鮮魷沙律($60):酸酸辣辣幾開胃!(餐牌上有一隻辣椒)(3) 細冬蔭功湯($48):好辣,但好味!不過D蝦"木"左D!(4) 菠蘿炒飯($68):正!D腰果好香!(5) 椰子海鮮焗飯($78):OK啦!好香椰汁味!不過D飯就"漏"左少少!D蝦又係"木"左D羅!(6) 咸魚炒芽菜($33):我唔係咁鍾意食芽菜,不過都幾爽,D咸魚幾咸!(7) 石榴子冰($22):正!大樹菠蘿香!果D粒粒爽!椰汁好香!總括黎講,D 野唔差,服務都OK!
我地叫左:-

(4) 菠蘿炒飯($68):正!D腰果好香!

總括黎講,D 野唔差,服務都OK!