2020-05-23
行過銅鑼灣女人街,渣甸街見到有一新店,原來係野郎Stone crossover 鰻工房,兩款我都鐘意,入去滿足曬兩個願望先。入到餐廳,見到有一部自助售賣機及環境佈置,果然有日本風格,店員問想用八達通付款可用售賣機,如比現金,可先坐低再由店員落單。店員服務很週到,很有禮貌招待,點完餐可到醬料區,我取了紫菜絲,芝麻加燒汁,仲有生蒜蓉,還有七味粉及柚子醋,很多醬料。石燒叫了牛板腱200g,單點$108,加$30加配沙律吧套餐,即任叫白飯、薯蓉或意粉,還有汽水和沙律 。都好抵,原塊石鐵板燒,可用熱力再自己燒至心儀的熟度。牆上有教如何食牛,可參考食用方法,牛肉肉質好淋,肉味夠香,再叫了塊芝士和牛漢堡扒,見$38以為係小食,冇諗過會用埋石燒上,一大塊香濃芝士,配和牛味,好食,而且冇咩筋,好彈牙。另一主角叫了蒲燒鰻魚丼,鰻魚厚切,蒲燒醬汁甜甜的,唔會太腥,而且冇骨,處理得好好,加上蛋絲加枝豆的醬油飯,食到停唔到口。大滿足。
店員服務很週到,很有禮貌招待,
牆上有教如何食牛,
大滿足。