2020-05-16
銅鑼灣食肆多,沿街都見,搵食容易搵,想入邊間就邊間,真係一的唔難,簡單望到有得食石板餐 ,值得一試,日本料理有牛肉石選,都可以想像自己去咗日本食牛肉扒,諗起都覺得好愉快嘅心情。這幾款套餐,幾有新意,跟住入去坐低, 兩個人一人叫一個套餐。 快靚正唔使自己揀 ,一個牛板腱套餐,好得意就係200個gram加白飯 有可樂有湯有沙律, 朋友叫咗個小牛排套餐 ,都係要200個gram嘅 ,佢就要薯蓉可樂沙律同湯,套餐有咁多嘢奉上,一個定食都唔錯呀。配菜飲品就啊唔使多講,凈係介紹二款主食。牛板腱食品用燒熱石板到枱面,都要略等一兩分鐘至食得,淨係等嘅過程多一個非常好享受 ,件牛腱熱到吱吱聲,呢個牛腱連埋有啲牛筋牛腩,一加埋啲汁,見到都覺得非常好味,一路食 清甜可口的汁撈埋,重慢慢一路切一舊 ,食一嚿,依然聽到咋咋聲石板,食到尾都依然係咁可口。牛小排小牛排一樣係石板上,但係就一嚿厚厚嘅牛扒,非常有睇頭,雖然話200個gram,好似好少,但係都幾乎食唔食曬,都係要個朋友食番兩嚿先至ko佢,所以呢個套餐值得一試 ,色香味俱全。
配菜飲品就啊唔使多講,凈係介紹二款主食。
牛板腱
牛小排