2004-04-23 10 浏览
它們有三間房間,只有兩間可以走出去美麗浪慢的露台,如果一定指定要房間的話,最好不要在星期四至六,其它曰子比較易,如果你是訂四至五位以上,機會就大一點,兩位要指定房間,他們要你消費一千元以上,上述都是過往幾次經驗,希望以上意見能幫到妳,bye bye............^-^............
2004-04-22 7 浏览
我想問要幾早之前book定呢? 同埋係咪得一間露台房??
我想問要幾早之前book定呢? 同埋係咪得一間露台房??
2004-03-07 5 浏览
Dolly,大家都係0係度分享0既飲食經驗啫,唔洗客氣﹗順帶一提,我有朋友上星期去過,佢book0個間房係有露台,好浪漫架,所以你訂時試下要求有露台0個間房,可能會仲正﹗仲有,佢每月會轉餐牌,你可以上佢網址睇下先,仲可以因應個人口味而轉少少架﹗http://www.allezallez.com
Dolly,大家都係0係度分享0既飲食經驗啫,唔洗客氣﹗
2004-03-05 9 浏览
我成日都想試下私房菜,又唔知邊間好食,你講得好詳盡,thx~~ 雪怡咁你個日去慶祝,衹係700幾,又真係好抵喎~~而且你仲讚口不絕,我都要去試試先!
雪怡
2004-02-15 11 浏览
情人節都諗住黎呢度食,但因為情人節SET要$1288/兩位,但係情人節前夕(13/2)只係收平日價,所以預早一日慶祝,慳D錢﹗嘻嘻~第一次食私房菜,我地兩個都好緊張,好期待,好彩都無令我地失望~環境:一入到去覺得個環境好靚,好浪漫…佢有三間房,好彩我地幾個星期前已經訂定,所以可以坐房,但因為都多人,係要兩Pair一間所,但佢都好細心咁有個屏風狀物體隔一隔,所以好滿意。仲有就個廁所好靚呀﹗食物:麵包-好鬆軟,熱辣辣,好味﹗Appetizer-焗蠔好大隻,又有薯茸墊底,好正﹗而個鵝肝好香,煎得剛剛好,仲有舊菠蘿墊底,好好味啊﹗湯-海鮮濃湯真係好海鮮同好濃,男朋友好鍾意…而我個鵪鶉清湯都唔係好清,好濃味,我都好鍾意…Sorbet-Lime Sorbet好香,清一清,正﹗主菜-酥皮羊真係好羶,因為我唔食羊,所以麻麻,但男朋友就話好正,但個酥皮好好好好味啊﹗而我個小牛肘就真係幾好味,剛剛好,正﹗甜品-chocolate pudding好好味,朱古力味濃,正﹗creme brulee都唔錯,幾滑﹗總括黎講,全餐都好好食,全部清碟,所以飽到不得了﹗服務:細心得不得了:1) 每個菜都有充足時間享受,其
環境:
仲有就個廁所好靚呀﹗
食物:
麵包-好鬆軟,熱辣辣,好味﹗
Sorbet-Lime Sorbet好香,清一清,正﹗
總括黎講,全餐都好好食,全部清碟,所以飽到不得了﹗
服務:
細心得不得了:
1) 每個菜都有充足時間享受,其餘時間唔會入黎打擾我地。(如果好肚餓或者食得好快0既人可能會嫌佢起菜慢~)
2) 起菜時我唔小心跌左條餐紙巾,點知個女仔轉頭真係俾番條新0既我~
3) 另一pair比我地早走,所以食完甜品時成間房得我地一pair,佢就俾左個類似門鐘0既物體我地,話有事可以按鐘搵佢地,跟住就關埋度門俾我地二人世界,真周到﹗
總括黎講,我對佢真係有讚無彈咁滯,埋單七百有找,慶祝情人節,一試私房菜裝修同美食,真係抵到爛﹗(當然正日價錢就唔係咁講啦~)所以如果唔係節日,e.g.生日或者週年紀念,都係一個值得推介0既選擇﹗
2004-01-20 28 浏览
個website係www.allezallez.com不過我相信情人節既價錢應該會再貴d,而且個set可能會有變,我諗你可以打去問下經理Joyce同要求2人一房啦。希望你同女朋友有個浪漫情人節。
個website係www.allezallez.com
希望你同女朋友有個浪漫情人節。
2004-01-20 6 浏览
酒池肉林www.allezallez.com
酒池肉林
www.allezallez.com
2004-01-19 10 浏览
情人節想去食...,請問佢個website係咩呢?謝!
情人節想去食...,
請問佢個website係咩呢?
謝!
睇左d食評已經好想搵機會試下,終於昨晚去試,果然係好正,我係訂檯慶祝男朋友生日。我早成5日就去book啦,因為我想要2個人一間房,多d私人空間麻。訂位時問下個menu,負責人話可以上去個website度睇再confirm食咩,website度已經有齊所有價目。我都只係要左4-course,$280+10% 一位。<br /><br />一入門口已經有淡淡香薰味飄來,我男朋友仲即刻瞪大眼,哈哈,佢話裝修好靚。依度真係好grand架。連燈光音樂都配合得好好,好浪漫架。<br /><br />講番食物<br />麵包配肉桂牛油及sasa醬(係送既) - 麵包好鬆軟,我同男友都鐘意cinnamon牛油多d,食完我地仲要求refill添,哈哈<br />Menu - Four Courses (Appetizer + Soup + Main + Dessert + Coffee or Tea)<br /><br />Appetizers <br />Al
講番食物<br />
Appetizers <br />
Allez Allez Baked Oyster With Bacon Spinach Washbi Sauce - 個焗蠔真係好正,蠔底仲有菠菜中和番無咁漏~<br />
Caesar Salad - 個凱撒沙律都唔錯,不過下次再選就兩個都要焗蠔<br />
Soup <br />
Cream of Wild Mushroom Soup x 2 - 又係好正,creamy得黎又有mushroom既口感,仲有黑松露菌呀<br />
Main <br />
Roasted Provencole Lamb of Rack - 好香,我地要左六成熟係參考左waitress既建議(順便一提個waitress真係好好笑容),因為我地鐘意稔d,結果真係幾稔,d肉質都好鮮甜<br />
Stuffed Breast Of Duck With Wild Mushroom -<br />
有隻大蝦係面,d鴨胸有好多塊,食極都好似食唔完咁,鴨胸中間釀左d菌,變得無咁寡,d配菜菇菇就有d番茄味,好味<br />
Dessert <br />
Soft Chocolate Pudding With Mixed Berry On Ice-Cream x 2 - 個朱古力餅身有少少硬,內裹既朱古力漿太杰,令人食起上黎覺得好流,好彩有雪糕中和番,不過我個碟d什果就好酸,但男朋友個碟就好甜,點解咁奇怪?<br />
<br />
咖啡- ok啦,一般cafe既味道~<br />
<br />
我地仲係露台映相,個洗手間都好特別。個個人都好殷勤,埋單時仲問我地覺得食物好唔好,$620兩個人,我覺得好值得。比起係五星酒店食,酒池肉林真係算抵啦。<br />
2004-01-08 11 浏览
我上週去過酒池肉林, 環境及食物真的不錯, 服務也很好, 價格4個course HKD280. 其實我也試過不同級別的意, 法菜, 如Ritz-Carlton 之Tocana, Grand Hyatt - Grizzini, Kowloon Shangri-la - Margaux, Sabatin, Le Damenico, Amigo, Poison Ivy, Amaroni 等等, 其中大部份也要每位HKD500埋單, 但當我到過"酒池肉林" 後, 真的給我有意外驚喜
2003-10-15 1 浏览
Although I should say "thank you" since you've invited me to try at your restaurant; but we have already seen enough of the "make up" comments~~
2003-10-15 10 浏览
完全無想過會係咁靚,入去之後,好似去到歐州朋友屋企,好舒服古典家具,當晚我和女朋友安排到其中一間房裡坐,他們有三間房,每間各有特色及?設,恰到好處,音樂和還境都相當配合,令人有種走入很浪慢情懷,飯後可到露台坐一坐,好舒服,我選了六度菜菜單,頭盆二道,焗法國蠔,裡面D汁包著隻蠔,正到唔知點講,鵝肝勝在夠脆原味,伴意大利醋沙律,夠哂開胃,再來秘製法式豆腐湯,覺得口感唔錯,主菜吃燒羊扒,女友吃鱸魚,一字講哂,正好味,甜品吃焗朱古力心大軟,全睌我比99.9分.絕對值得介紹大家去試.
2003-10-07 11 浏览
I had a dinner with my family on Oct2, I very like this restaurant, the atmosphere is excellent, the food was also good. At that time, I think I must have a dinner with my girl friend there after she come back from Canada.
2003-10-04 2 浏览
我想問下兩個人叫一個6 course set dinner 夠嗎? 定係兩個set dinner?如果帶蛋糕去駛唔駛收錢架?同埋點樣去架?service in charge???thx thx so much
如果帶蛋糕去駛唔駛收錢架?
同埋點樣去架?
service in charge???
thx thx so much
2003-10-03 5 浏览
我尋晚終於都去左試法國菜(酒池肉林),食物非常唔錯,有酒店水準,裝飾環境亦都好特別,塑做全埸氣氛非常舒服,我班朋友及妹妹‧亦都比好好評價,如果甜品可以加大就好啦..哈.. 估不到的驚喜..