雖然一早知道份量十分大但我地2個大胃王都點左2客意大利粉 仲叫小食🍝叫意粉餐/其他餐都會附送紅茶一杯意大利粉黎到面前確實好大份 起碼有平時份量2-3倍!!!-香蒜白酒蜆肉炒 ($35)白酒蜆肉意粉比很多蜆肉好多蒜蓉 好香 味道豐富!~~但意粉有D乾身-卡邦尼($38)平鬼黎都唔馬虎!醬汁調味都岩岩好 creamy得黎又唔漏炒出嚟有濃濃的煙肉蒜香味-炸洋蔥圈 ($22)有D淋 唔係好脆 ~ 一般-除咗要位之外 CP值好高! 份量滿足到好多大胃王嘅食慾!
雖然一早知道份量十分大
但我地2個大胃王都點左2客意大利粉 仲叫小食
🍝
叫意粉餐/其他餐都會附送紅茶一杯

意大利粉黎到面前確實好大份 起碼有平時份量2-3倍!!!

香蒜白酒蜆肉炒 ($35)
白酒蜆肉意粉比很多蜆肉
好多蒜蓉 好香 味道豐富!~~
但意粉有D乾身
卡邦尼($38)
平鬼黎都唔馬虎!
醬汁調味都岩岩好
creamy得黎又唔漏
炒出嚟有濃濃的煙肉蒜香味
炸洋蔥圈 ($22)
有D淋 唔係好脆 ~ 一般
除咗要位之外 CP值好高!
份量滿足到好多大胃王嘅食慾!
2019-01-20
2019-01-25 483 浏览
睇網上有人介紹呢間餐廳慕名而來, 因為有我幾鍾意食嘅意粉, 同埋地點都算係鬧市中嘅本地小餐廳, 好想試下。第一樣抵讚嘅係意粉嘅份量真係好大碟, 好似平時係supermarket買嘅一包意粉落曬落去煮咁卡邦尼意粉睇到都知道用料十足, 煙肉,火腿同意粉 的分量都好多, 一碟真係食唔曬 除非好肚餓同埋要慢慢食吞拿魚碎蛋沙律牛角酥配蜜糖薯角牛角酥係好香脆, 但如果再熱返少少味道會更好, 甜甜地嘅薯角好似bbq咁, 同平時一向點茄汁有啲唔同。香脆炸魷魚圈呢個就新鮮熱辣辣嘅感覺, 唔使點醬汁就咁食都ok另外再嗌咗洛神花茶, 尤其係食咁多煎炸油膩嘢, 飲番杯花茶好舒服

卡邦尼意粉
除非好肚餓同埋要慢慢食

吞拿魚碎蛋沙律牛角酥配蜜糖薯角

香脆炸魷魚圈
呢個就新鮮熱辣辣嘅感覺, 唔使點醬汁就咁食都ok

另外再嗌咗洛神花茶
, 尤其係食咁多煎炸油膩嘢, 飲番杯花茶好舒服

2019-01-25 1303 浏览
呢一間係出曬名"價錢平""大大份" 周圍都有佢既廣告推介即刻同朋友去試下 當然7點幾 門口有幾個錶位 岩曬揸車人士可以黎好好彩我地黎到咁岩有位 泊好車諗住去拎飛門口冇任何指示點解拎飛 點樣排隊~佢地好忙 唔好意思都要問一問見有個員工行黎門口 同佢講聲4個人 佢望一望我 跟住同我講等陣丫!!過左5分鐘 因為佢地好忙 唔夠擔走去問佢係咪要拎飛 我地等~等多2-3分鐘 突然見有個人入去拎住張飛行返出黎 已經知死火!!我忍!!行入去拎飛 個職員態度好差 仲有D反白眼咁問我幾多位?我答完4位佢就寫張紙俾我!!我同朋友係出面等左好耐好耐 已經聽到有唔小人經過門口話呢間野職員態度好串 又等得耐因為平 因為好大碟 都忍!!已經等左2個鐘 有個朋友仲話只要唔係冇得食都算數~果然講完唔夠5分鐘 有個女職員走出黎同我地講 你地4位我真係俾唔到位你佢話佢地冇限人食野時間 所以有好多人食完野坐係到吹水唔走 佢都冇計同我地講唔好意思 叫我地下次先在黎!!!!我朋友唔甘心 叫佢叫d人換一換位就有啦點知佢睇唔睇一下就話盡左力 真係冇位!!我朋友直接入去叫人轉 人地即刻好好人換位因為真係等左好耐 唔希望連食既機會都冇!
呢一間係出曬名"價錢平""大大份" 周圍都有佢既廣告推介
好好彩我地黎到咁岩有位 泊好車諗住去拎飛

因為真係等左好耐 唔希望連食既機會都冇!!!知佢地快關門 即刻走入去買野食!!

櫃檯係最入 要先去櫃檯買野食 俾曬錢拎飛 跟住就會有個號碼牌坐係到等
我地一早諗好
叫左兩個卡邦尼亞意粉,芝士薯波,酥炸魷魚圈,水牛芝士煙肉牛角酥,碎蛋沙律牛角酥仲有4杯野飲搸子朱古力,抺茶鮮奶,木瓜鮮奶,薄荷朱古力 唔覺唔覺叫左好多野
買完野食去搵位坐等 餐具自己出面拎
地方真係唔大 位置都好小 真係有好多黎到已經見佢地係到
到我地入去坐都仲吹水唔走 又唔食曬D野既人!!
等左一陣就走黎話冇曬牛角酥 要我地換其他野食!!
最後都係決定取消 唔想在等~快D食飽飽就好!!

抺茶鮮奶

先黎飲品木瓜鮮奶 好濃木瓜味 奶淡D 唔會太甜

搸子朱古力 朱古力加奶 唔會苦又唔會太甜 朱古力好香 奶都係淡淡的 幾夾
芝心薯波
跟住就黎小食 芝士薯波同酥炸魷魚圈
芝士薯波值得推介 入面d芝士好多好濃 唔會只有拉絲但冇味
酥炸魷魚圈就真係唔好叫 魷魚還魷魚 脆還脆 一D都唔夾 魷魚仲要一D味都冇!!

卡邦尼亞意粉

最後到主角出場卡邦尼亞意粉 真係好大碟 比起平時出面食既兩份有多~
睇落好乾好似好難食 出奇地食落好多汁 好有好香既芝士味 好味到兩份食有D唔夠既感覺
呢個價錢有咁既味道 真係算唔錯

下次會在黎 因為真係好正!! 但一定會叫外賣 返去自己慢慢睇住電視食 好過俾佢地串!!
题外话/补充资料: 有個職員黎抺枱 抺完個個位臭到嘔 我朋友話可能係佢條毛巾冇洗過!! 下次如果想抺枱 自己帶定濕紙巾!!
2019-01-18
抺茶鮮奶
芝心薯波
卡邦尼亞意粉
2019-01-22 752 浏览
💁🏻‍♀️Majesty (深水埗)🍴-上網見到啲人介紹呢間餐廳好勁,咁岩又見佢好近我住果頭,所以星期日就諗住試吓啦,點知⋯都幾伏😖😑本身預左要排隊,但真係排左勁耐,等左差不多9個字先有位,食lunch都變左食下午茶😑😑入到去,七國咁亂,好似玩緊overcooked咁,想要兩杯茶都要問幾次先有,落單又要等🍝 香蒜白酒蛤蜊炒意粉 🍝 ($35)份量就真係多,成座山咁高,但賣相唔太吸引,香蒜味好重,但就真係重手得濟啦,搞到完全食唔到白酒 🍶味,仲要食完勁口渴,不過意粉都炒得幾有咬口嘅。🧀 卡邦尼亞意粉 🧀 ($38)又係一座巨山系面前,但呢個cabonara真係冇咩芝士味,又冇蛋味,淡到好似淨係食意粉咁😵我覺得自己好似煮得仲好過佢💩仲要成碟咁大份,根本食唔曬。打左包返去都唔會想繼續食🤦🏻‍♀️浪費左咁多野,覺得自己好折墮啊😵坐得又唔係特別舒服,啲貨堆到周圍都係,隔離仲要冷氣機滴水,應該唔會想食第二次了💡建議店員系下次客人落order果時可以提醒🔔吓個份量,以免製造咁多廚餘😑📍Majesty (深水埗)#深水 埗福華街15號地舖#小丸子搵食記 #小丸子深水埗-#hkig #hkigfood #h
💁🏻‍♀️Majesty (深水埗)🍴

🍝 香蒜白酒蛤蜊炒意粉 🍝 ($35)

🧀 卡邦尼亞意粉 🧀 ($38)

📍Majesty (深水埗)
#深水 埗福華街15號地舖
#小丸子搵食記
#小丸子深水埗
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #西餐
2019-01-20 513 浏览
成日都見到有foodie係ig介紹呢間餐廳,呢日就同朋友一齊黎依度食晚餐🤤我哋大約夜晚七點半嚟到,黎遠就見到間野出邊已經有好多人喺度等緊位,我哋拎咗飛,大約等左半個鐘至九個字終於有得食🤤入到去間野得一個樓面,可能因為太忙唔記得比餐牌我哋,呢度嘅碟同水同調味料都係自取嘅,而落單就必須自己去收銀處order,我哋嗌咗一碟羅勒鮮茄煙肉意粉,一個碎蛋沙律牛角酥餐,嘢飲嗌咗熱情果柚子梳打同埋水果茶💐羅勒鮮蕃茄煙肉意粉🍝$35呢度嘅意粉份量好大,兩個人食一碟已經好夠🍝好香甜嘅蕃茄味,酸酸甜甜都幾好食,但係羅勒味比較少,意粉有啲太油,但係真係真係好抵食👍🏻碎蛋沙律牛角酥餐 配薯角🥐$36呢個餐真係好有驚喜!牛角酥烤得好夠脆,外脆內軟,配上甜甜嘅蜜糖非常搭配🤤側邊嘅薯角都係同蜜糖一齊焗,鬆脆嘅牛角包同脆薯角配蜜糖真係好正,大推!除咗等位等得有啲耐之外,呢間餐廳真係CP值之選,值得一推👍🏻👍🏻👍🏻

羅勒鮮蕃茄煙肉意粉🍝$35
羅勒蕃茄煙肉意粉

羅勒番茄煙肉意粉

碎蛋沙律牛角酥餐 配薯角🥐$36
碎蛋沙律牛角包配薯角

碎蛋沙律牛角包配薯角
  • 碎蛋沙律牛角酥
2019-01-19 466 浏览
近期在朋友推介下,加上看到一些網上宣傳,知道呢間食店最出名就係抵食&大碟,所以呢日特登來呢間搵食門口有幾個餐牌,唔同顏色既字已好搶眼,加上都有好多選擇,因為未來食過,唔知邊個餐好食,只好望下身邊既食客,我見佢地d意粉都好大碟下,之後見到有個食客食呢個香草吞拿魚螺絲粉拼沙律菜(HK$39)都好吸引,唔諗咁多就點呢個餐。如同朋友推介一樣,真係好大碟,而且好足料,好多吞拿魚,而且有沙律菜,有d好健康的感覺,當食到一半已經好飽,又唔想浪費食物,就加$1外賣盒,將食剩帶走。

香草吞拿魚螺絲粉拼沙律菜

香草吞拿魚螺絲粉拼沙律菜
2019-01-19 666 浏览
原本諗住同朋友平平哋搵嘢食填肚,誤打誤撞搵到呢間性價比極高的餐廳,一定會再回頭。我哋三個人叫咗香辣海鮮意粉 ($45)、爵斯豬扒漢堡配薯角($58)、香草吞拿魚螺絲粉配沙律菜($38)仲免費附送茶三杯。哩個香辣海鮮意粉比到好大驚喜我,用料十足,份量夠大(所有意粉都係,如果食量唔大,真係可以兩個share一個意粉),食落去酸酸甜甜,又帶點香辣味,非常開胃,下次會同朋友再叫過呢一個意粉!爵斯豬扒漢堡配薯角,漢堡固然好食,但係我最鍾意都係個配角,薯角有用香料調味再焗,淋埋蜜糖喺上面,又脆又甜,真係超超超好食!至於香草吞拿魚螺絲粉配沙律菜,係以涼拌方式製成,味道不過不失,但我本人比較鍾意食熱嘅意粉。嗰日咁岩六點幾左右到,唔算多人,但夜少少就已經好多人排隊,唔想等好耐嘅人可以早少少嚟,或者外賣!

香辣海鮮意粉
爵斯豬扒漢堡配薯角
香草吞拿魚螺絲粉配沙律菜
香辣海鮮意粉
爵斯豬扒漢堡配薯角
2019-01-14 434 浏览
當天和朋友6人在等,等左個幾鐘都等不到就走了,是咁比後來的人入,又不懂 hold 枱,間舖細員工少都算,一定知道忙不過來,但沒理由是咁比後來的人入先,這間舖完全不適合4人以上去用餐,因你只會有永遠的等待。
2019-01-10 587 浏览
呢間野見佢近排做左好多宣傳見到35蚊 就去試下見到都要等位,咁我就拎飛 見到都有幾個人等緊之後等等下有人無拎飛就入左去咁我就好心同個女職員講 話有人未拎飛就入左黎坐個女職員就不耐煩有啲發脾氣咁話 : 今日樓面得我一個 佢地入左黎我都handle唔到 。。咁我就出返去繼續等 。之後見到有位我就入黎坐左先跟住俾我聽到個女職員同其他職員講話有人鬧佢 話佢俾人入左黎 其實我只係好好態度提下佢話聲佢知 睇黎個位女職員EQ都有點低如果做唔切 點解要搞咁多宣傳呢?一係就唔好搞其實只係員工eq比較低野食質素都唔錯的。
呢間野見佢近排做左好多宣傳
見到35蚊 就去試下
見到都要等位,咁我就拎飛 見到都有幾個人等緊

之後等等下有人無拎飛就入左去
咁我就好心同個女職員講 話有人未拎飛就入左黎坐
個女職員就不耐煩有啲發脾氣咁話 :
今日樓面得我一個 佢地入左黎我都handle唔到 。。
咁我就出返去繼續等 。

之後見到有位我就入黎坐左先
跟住俾我聽到個女職員同其他職員講
話有人鬧佢 話佢俾人入左黎

其實我只係好好態度提下佢
話聲佢知 睇黎個位女職員EQ都有點低
如果做唔切 點解要搞咁多宣傳呢?
一係就唔好搞

其實只係員工eq比較低
野食質素都唔錯的。
2019-01-01 339 浏览
35蚊一大碟真係無呃称,牛角包外皮又夠脆,個set仲有薯角食到你飽。男朋友食得好開心,咁我就開心了🥳 ⋯⋯但炸猶魚圈粉皮較多,餐具吾太衛生,仲有舊餸係上面,睇到我都吾敢用⋯⋯下次黎嘅話要自備餐具或用消毒濕紙巾。
35蚊一大碟真係無呃称
⋯⋯
但炸猶魚圈粉皮較多,
餐具吾太衛生,仲有舊餸係上面,睇到我都吾敢用⋯⋯
下次黎嘅話要自備餐具或用消毒濕紙巾。

2018-12-31 1112 浏览
深水埗福華街呢間叫M.Y Majesty 既餐廳細細間,都係食下意粉、牛角包咁,但估唔到竟然咁有驚喜!餐廳係半自助形式,要自己出去counter 落單比錢,之後拎左牌仔就返位等,另外餐具都係要自己拎。意粉一上檯好似座山咁高,兩個人食先食得哂,都係賣緊$35意粉味道唔錯,而且好足料,每條意粉都沾滿醬汁另外,長通粉份量雖然無意粉咁誇張,但都係偏多!而且佢落左好多芝士,芝士有烤到半溶,而且好香!至少係賣$50-$60 既水準仲有,意粉$35係包埋野飲,雖然只係熱紅茶,但咁既價錢,仲可以去邊搵到?

意粉一上檯好似座山咁高,兩個人食先食得哂,都係賣緊$35
意粉味道唔錯,而且好足料,每條意粉都沾滿醬汁

2018-12-21 1089 浏览
2018年12月21日下午二時半左右到Majesty,因為網上推介所以就專登到來試出名大碟抵食夾大件的意大利🇮🇹麵。因為早有準備(做定功課知道份量之大),所以我們二人只點了一客香蒜白酒蜆肉炒意大利🇮🇹粉🍝$35,另外點了一杯特飲凍薄荷朱古力$27,及一杯熱檸🍋水$25。先説説主角意粉一點也沒有讓我們失望,很多的蒜蓉很香,而且很多蜆肉有甜味,份量很多滿足到兩人食慾。但是薄荷巧克力🍫很甜而且無乜薄荷味,可以不點,另外一杯熱檸🍋水$25份量是大杯的,但是如果以$25價錢建議應該可試試其他特飲。
,很多的蒜蓉很香
,而且很多蜆肉有甜味,份量很多滿足到兩人食慾
香蒜白酒蜆肉炒意粉
香蒜白酒蜆肉炒意粉
2018-12-17 734 浏览
嘩!真係好大碟,份量相當於平時嘅2-3倍,不過如果唔好食嘅話幾大碟都無用!所以呢到簡直係包你食過一定會再番嚟食因為味道方面呢到好食過好多中價餐廳,麵條唔算太軟又唔太硬,卡邦尼creamy得黎又唔漏,炒出嚟好有煙肉嘅香味,怪不得咁多人都會食呢款. 另外本身想叫嘢飲嘅時候,侍應就送上兩杯熱茶,呢個價錢真係去邊到搵!!!!環境方面好舒服,裝修亦唔錯,下午嚟食嘅話係可以hea好耐嗰種. 大家要留意,呢到要自己先喺收銀台點餐,大約等5分鐘侍應就會拎嚟㗎喇!

2018-12-17
2018-12-12 1058 浏览
呢間餐廳係位於深水埗同太子嘅交界,店舖小小的,好有家的感覺。可能地理位置嘅關係,野食價錢比較親民,款式亦都有好多選擇今次嗌左卡邦尼亞意粉香草吞拿魚螺絲粉再嗌左嗰炸洋蔥圈同炸魚手指條野食好快就到左,個份量真係好嚇人呀,兩嗰女仔根本就可以share一碟,味道方便都okay wor🤗🤗🤗唔會因為價錢而將價就貨!!意粉唔會太淋,醬汁調味岩岩好既🥰🥰🥰
今次嗌左卡邦尼亞意粉
香草吞拿魚螺絲粉
再嗌左嗰炸洋蔥圈同炸魚手指條
2018-11-27 1734 浏览
從太子走五分鐘到這家食店,不用等位就能入座。男友餓得迫不及待走去落單。叫了一客蜜糖薯角,成為$20。對!你沒聽錯,是$20正。即叫即炸,濃濃的蜜糖味,有2-3人份量。另外,他還叫了卡邦尼意粉。哇,想不到一送上桌又是2-3人份量。這個成為$38,你沒聽錯,是$38。味道不過不失,濃濃的煙肉蒜香味。我男友只能完成三分之一,就要打包了。外賣盒也是免費的,他還可以拿回去當第二天的午餐呢。這家食店果真是平民恩物!