2024-06-01 3449 浏览
第雪次過來光顧了,上次過來吃的是墨西哥餅卷配薯 角今次過來試的就是他們著名的意粉意粉山好像好誇 張的名副其實,真的大大碟 我想一個人應該會吃不完來個小吃,也就是陪襯先說說個味道芝士味和蒜味都有,但是不是很濃那種剛巧合適我的口味 如果吃得十分之鹹的人應該會 略覺得這個是較為淡的 雞肉串燒不過不失略為覺得不夠熱,下次可以再弄熱 一點醬汁配上這個雞柳串是OK的總括用餐時間不是很長,但是認為覺得出餐時間應該 可以再快一點。。

名副其實,真的大大碟 我想一個人應該會吃不完

來個小吃,也就是陪襯

先說說個味道芝士味和蒜味都有,但是不是很濃

醬汁配上這個雞柳串是OK的

墨西哥卷餅
墨西哥卷餅
2024-05-07 2971 浏览
现实的说一句,味道还是可以OK的,这价钱我们是没有质疑的空间。我们买了两个外賣回去,一个是卡邦尼意面,一个是玫瑰鸡翅,一个炸薯条。是一百多元,不过我觉得这餐厅要改新的地方可能是外带盒子要买一些比较硬的,这个有点软,回去的时候有点压到了,可能我走路的时候 总体这个来说要改善力的可能Ok。但是这个味道是可以的,回去的时候也不会太软意面可以的,没有太软。这个意大利面的味道不会太过油腻,玫瑰鸡翅炸的也是OK的,不会太过火里面的鸡翅比较嫩的。生过一世以后我还会再过来了
生过一世以后我还会再过来了
2024-04-27
20 分钟 (外卖自取)
2024-04-21 3167 浏览
第一次过来这边吃饭,都是朋友给介绍过来的感觉这家餐厅装修简单,但是还坐得蛮舒服的。最起码也没有给人催着接单,因为这里是先付后吃的。不过歺具是要自己拿的怕麻烦别來🥶因为没收服务费的。两个人吃饭,大概每人平均也是说个几十元,感觉大家都吃得起不要去考虑什么。我们点了卡邦尼意大利面,味道是ok的。份量大几个人能吃饱,多欣赏老板不赚钱去做这件事情!!而且饮料是送的还挺好喝的啊还像是玫瑰花红茶还看见有很多玫瑰花在里面的,有机会再去试其他

而且饮料是送的还挺好喝的啊

• 卡邦尼意粉
好唔好食試過先知,但係我喺呢度提醒大家呢間嘢真係超級難食如果唔信嘅話去試吓包你唔會再想食第二次。啲雞翼炸到勁油識落口即刻想嘔塊雞扒煮到勁硬,仲有跟雞扒嘅嗰兜飯啲茄汁勁酸似喺罐頭到不出嚟嗰啲茄膏咁,如果對嘢食有要求嘅人建議千祈唔好幫襯呢間,但係如果食飽就OK嘅話可以揀呢間因為份量都好多,想講我依家外賣四兜嘢每一兜都食唔落食咗兩啖試味就真係已經唔想食,但係又唔想就咁抌咗佢好浪費因為佢嘅份量真係超級多
外卖送餐
有無見過用左成包意粉既餐店 依個真係大開眼界大食一族必試🥵佢地既小食 同意粉都好平意粉平圴$34-38左右小食 薯角 沙律等等 都係$20幾蚊雖然賣相有d亂 但又唔差最多人食係蜆肉意粉 超多蜆肉同蒜頭 香到爆 而且竟然係無冷藏味😱 抵食到癲薯角 即炸 大大份 都係20蚊 ✌🏻外脆 好熱辣辣
有無見過用左成包意粉既餐店 依個真係大開眼界

雖然賣相有d亂 但又唔差
薯角 即炸 大大份 都係20蚊 ✌🏻外脆 好熱辣辣
2024-03-03
2024-04-15 2082 浏览
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️如果想食放題式意粉嘅,咁你一定要試下呢間專食平價意粉嘅餐廳嚕!每碟意料50蚊內,但份量好似成座山咁,一個人起碼要分三餐先食得晒!今次同四位朋友叫咗兩碟意粉、洋蔥圈、薯條、鮮奶卷,份量真係好足夠。最好食係 #香蒜白酒蜆肉炒意粉 ,唔太膩,而且蜆肉好多,蒜香好濃,值得推薦!反而, #意式蕃茄蘑菇意粉 就失色少少,蕃茄汁太多而蓋過 #蘑菇味 ,所以就比較膩。之後叫咗杯 #凍朱古力 ,又係大大杯,原本係唔錯,但嘢飲入面加咗類似珍珠嘅物體,就好奇怪!整體上,食物味道算過得去,以咁嘅價錢同份量,簡值無得頂!
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️
整體上,食物味道算過得去,以咁嘅價錢同份量,簡值無得頂!
香蒜白酒蜆肉炒意粉、意式蕃茄蘑菇意粉
杯凍朱古力
2024-04-14
  • 香蒜白酒蜆肉炒意粉
但係個收銀個態度真係食左屎咁,比人感覺唔多想做生意咁同佢講要咩野飲,又唔講清楚有啲咩係無佢有問用咩payment既,但就係不斷催你,八達通連接唔好佢又不斷叫你係咁拍又要唔耐煩搞到好似係我問題咁,比錢都要睇人面色,大家小心
但係個收銀個態度真係食左屎咁,比人感覺唔多想做生意咁

同佢講要咩野飲,又唔講清楚有啲咩係無

搞到好似係我問題咁,比錢都要睇人面色,大家小心
2024-03-25 1836 浏览
Majesty係我食過份量最大但價錢最平既西餐廳🍴絕對係糧尾飯堂!🍝白酒蜆意粉 $42份量多到嚇親我,絕對夠哂兩個人食。味道方面,意粉煮得啱啱好,有嚼勁又唔會過於軟爛,口感唔錯,蜆肉都好足料,十分推薦試試!🥐煙肉芝士火腿牛角酥 $32 試咗個煙肉火腿牛角酥,真係好好食!酥皮超脆,一口咬落去好滿足嘅口感。建議都係兩個人share,份量都係超足!🍚松露雜菌意大利飯 $65相對之下意大利飯有啲普通,且不太入味,可能飯粒同菌類嘅結合唔夠均勻,味道有啲平淡,如果你期望係濃郁味道嘅risotto,你可能會有啲失望啦!🥤水蜜桃荔枝梳打 $28水蜜桃同荔枝嘅結合實在太特別,超fresh既感覺,又可以解渴。唯一美中不足既位,如果餐廳可以提供埋餐湯就好了,西餐要配埋餐湯🍲。

🍝白酒蜆意粉 $42

🍚松露雜菌意大利飯 $65

🥤水蜜桃荔枝梳打 $28

2024-03-16
2024-03-22 1837 浏览
突然好食意粉,就諗起呢間糧尾食堂,事關佢既食物出名大份,意粉一碟真係成座山咁今次叫左肉醬意粉,味道唔係特別出色,就係普通肉醬意粉既味道,唔會難食,亦勝在有個調味料區,鍾意加芝士粉、茄汁、唔夠味加鹽,全自助。落單時已經叫左少麵,但都係食唔晒🙈飲品叫左榛子朱古力(凍)呢杯就覺得唔洗叫🙈朱古力同榛子味都好淡,我仲要額外加糖漿,而且唔明點解會有珍珠係底,而d珍珠係唔好食既,咬落好淋,一d都唔煙韌之不過佢CP值實在太高,會繼續幫襯佢既食物

飲品叫左榛子朱古力(凍)

之不過佢CP值實在太高,會繼續幫襯佢既食物
2024-03-16
2024-03-11 2271 浏览
邁爵斯 (福華街) (深水埗)深水埗福華街15號地舖香辣海鮮意粉 $48份量超多,夠2個人食香辣蕃茄醬汁甜甜辣辣,好味有墨魚粒,蜆肉、蕃茄粒粒整體好味,抵食8.2/10烤鴨胸墨西哥捲餅 $32中間有勁多椰菜絲同鴨胸鴨胸軟林,有2-3舊左右沙律醬同燒烤醬幾夾味道吾錯既份量好大舊,超飽7.7/10玫瑰雞翼 $38粉紅色醬,味道有少少奇怪雞翼大大隻,烤得幾脆BTW簡其他味會好啲5.0/10蜜桃乳酪 $29無得走甜,飲落去巨甜🤣超級甜乳酪味好淡 5.0/10✏️價錢好抵,糧尾飯堂🤣
邁爵斯 (福華街) (深水埗)
深水埗福華街15號地舖

香辣海鮮意粉 $48
份量超多,夠2個人食
香辣蕃茄醬汁甜甜辣辣,好味
有墨魚粒,蜆肉、蕃茄粒粒
整體好味,抵食

味道吾錯既
份量好大舊,超飽
7.7/10

玫瑰雞翼 $38
粉紅色醬,味道有少少奇怪
雞翼大大隻,烤得幾脆
BTW簡其他味會好啲
5.0/10

蜜桃乳酪 $29
無得走甜,飲落去巨甜🤣超級甜
乳酪味好淡
5.0/10

✏️價錢好抵,糧尾飯堂🤣

💰This restaurant is renowned for its generous portions and affordable prices, making it the perfect place to save your wallet while indulging in delicious meals. 🍝 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞 $39 This dish boasts a generous portion size, bursting with the robust flavors of garlic and abundant clam meat. Even two people would struggle to finish this delightful and affordable feast. Make sure to include this restaurant on your must-try list, as it offers an exceptional dining experience at an incredibly low price. - 🌯 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨 $29 With its substantial size and affordable price, this burrito is packed with a variety of fillings. While the taste may be considered average, the flavorful sauce enhances the overall experience, leaving you feeling fully satisfied.
𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞
𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨
𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐕𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞
#foodielagblah深水埗【深水埗糧尾恩物:意粉多到成座山⛰️咁高?】碟碟都係$40幾蚊咋🔈🔈‼️
我哋5個女仔叫咗3碟意粉,加2個小食已經飽到上心口😂😂
食物不單量多兼平,味道仲好出色~店員亦好熱心幫助安排座位,唔洗我地5個人分開坐~好細心🥰最喜歡嘅係店內播放90年代嘅歌,啲回憶返晒嚟!!首首經典首首識唱!🫶🏻🫶🏻😍.😆食物:1️⃣香蒜白酒蜆意粉|$42
本人最喜愛嘅意粉!香蒜味極濃,好香口,啲蜆份量好多,亦冇沙~

2️⃣辣海鮮意粉|$48
醬汁係茄汁+辣汁,再加上青椒香味,雖然愈食愈辣,但隻辣會令你愈食愈滋味~好多海鮮配料!
3️⃣卡邦尼意粉|$48
店內有芝士粉俾Cheese lovers按喜好添加,雙重「芝」味!Cheese~~~4️⃣松露薯條|$43

5️⃣玫瑰雞翼|$38.......#糧尾恩物#意粉山#意粉#pasta#深水埗#學生恩物#窮人恩物#抵食之選#西式
#foodielagblah深水埗

2024-02-01
  • 香蒜白酒蜆意粉
  • 辣海鮮意粉
2024-01-16 1107 浏览
不論朋友講定社交媒體介紹都聽過呢間喺深水埗嘅平價餐廳一份意粉只係三十幾蚊平時出去食餐飯都唔止呢個價錢!雖然平但唔會因為咁而吝嗇材料份量呢個香蒜蜆肉意粉真係好多蜆肉🥹意粉成座山⛰️咁高食落都好香蒜蓉味蜆亦冇沙正常size蒜蓉味都好香不過略嫌呢到嘅餐具同碟全部都好油!每次拎碟用隻手都油到不得了…
不論朋友講定社交媒體介紹
都聽過呢間喺深水埗嘅平價餐廳
一份意粉只係三十幾蚊
平時出去食餐飯都唔止呢個價錢!
雖然平但唔會因為咁而吝嗇材料份量
呢個香蒜蜆肉意粉真係好多蜆肉🥹
意粉成座山⛰️咁高
食落都好香蒜蓉味
蜆亦冇沙正常size
蒜蓉味都好香

不過略嫌呢到嘅餐具同碟全部都好油!
每次拎碟用隻手都油到不得了…
2024-01-03 1852 浏览
痴線㗎 都唔知點做生生意平到甘真係唔知老細點賺錢性價比極高🤩今日同朋友黎到深水埗太子諗住求其揾間野生醫下肚就算啦誤打誤撞就黎到呢到食lunch落完單10至15分鐘就到齊啦上菜速度都算快手野食一到我同朋友都呆左一呆$4x洗唔洗甘大份呀我地叫左:經典卡邦尼意粉 $48 煙鴨胸辣肉醬長通粉 $53趣味薯角 $32經典卡邦尼意粉煙鴨胸辣肉醬長通粉趣味薯角有機會經過附近一定會再黎食😋😋
痴線㗎 都唔知點做生生意
平到甘真係唔知老細點賺錢