2023-04-25
今次去Farm食新派粵菜, 店舖裝修簡潔舒適自然,唔浮誇。先嚟兩支冷泡茶, 胎菊普洱、白桃烏龍$28, 大大支應該有500ml, 白桃烏龍好香好fresh, 比較之下胎菊普洱就覺得普通啲,始終覺得用杭菊香味更突出。牛油果蝦春捲$48 - 三大條蝦春捲份量相當多,內裏原隻蝦仁椰菜蓉加上牛油果,口味好清新特別。肉骨茶$98 - 用紫砂茶壺茶杯上,肉骨茶味道濃郁,當歸藥材味恰到好處,小小紫砂杯慢慢細呷個中真味,一絕👍火雲叉燒$238 - 燒烤架上有8大件叉燒,上枱圍邊點火,散發陣陣肉香,义燒肉味濃郁甘香😋見到好多枱都有爆汁乳鴿,要咗一隻$68 - 果然皮脆肉嫩有肉汁,相當抵食。田園炒花青苗(時令)$78 - 今日係xo醬炒青瓜苗, 青瓜苗爽脆鮮嫩, xo醬惹味,朋友買過青瓜苗,一份都要$20, 睇嚟餐廳喺食材方面都相當揼本。烈焰菠蘿炒飯$128 - 原個大菠蘿炒飯份量好足,蛋白蝦仁肉粒炒飯,炒飯粒粒分明,乾爽香口,唔會畀個烈焰造型搶風頭😂最後抵不住誘惑要咗一客牛榛仔 $49 - 兩隻造型超可愛牛牛流心榛子朱古力包,完全滿足超齡少女心😍🍽 餐廳: 農🏠 地址: 沙田白石角香港科學園第二期科技大
🍽 餐廳: 農
🏠 地址: 沙田白石角香港科學園第二期科技大道西10號浚湖樓地下S041A號舖
#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食寫真 #hkig #hongkong