2023-05-16
今日放假,搵咗個喺科學園番工嘅朋友試呢間餐廳😀都幾有驚喜:🪺 口水彈蛋(鵪鶉蛋)配辣椒油,食落幾醒神;外皮透明,好特別👀🌱盤栽冰菜好少見咁原整嘅冰菜,口感非常爽脆,配d日式芝麻醬,感覺幾清新😎🐦 爆汁乳鴿肉質都幾嫩,皮好脆;有配備手套,幾貼心🤪🥒田園炒花青苗好得意,係幼年版青瓜,好爽口;用咗XO醬炒,好香口😋🐖 小豬嘜(叉燒餡)豬外型好可愛,味道都不錯,皮算有咬口。😗🐥 松露懶人雞叫做懶人雞,因為佢已經拆曬肉,肉絲撈咗黑松露;上面鋪咗勁脆嘅雞皮🤩🐓 氣鍋雞湯好濃雞味同椰子味,嗰茶壺超好,放好耐都好保溫;愈飲到底愈濃味,非常足料!👍🏻🧂 鹽焗聖子佢唔係蟶子皇,細隻d,但都好多肉,少少鹽香吊味😛🍍 烈焰波蘿炒飯新鮮菠蘿味入曬d飯到,有加入瑤柱蛋白炒,口感同香味都不錯;食之前仲會點火,非常適合打卡😂🐱貓山王榴槤分咗兩層,有榴槤、又有d椰香嘅一個奶凍🙂🍑白桃烏龍茶茶味香濃;茶包入面有桃粒,透出淡淡桃味😌同印象中嘅科學園好唔同,原來園內環境都好舒服,仲有呢種咁chill喺湖邊嘅餐廳😀
🪺 口水彈蛋(鵪鶉蛋)
配辣椒油,食落幾醒神;外皮透明,好特別👀
🌱盤栽冰菜
🐦 爆汁乳鴿
肉質都幾嫩,皮好脆;有配備手套,幾貼心🤪
🥒田園炒花青苗
好得意,係幼年版青瓜,好爽口;用咗XO醬炒,好香口😋
🐖 小豬嘜(叉燒餡)
豬外型好可愛,味道都不錯,皮算有咬口。😗
🐥 松露懶人雞
🐓 氣鍋雞湯
🧂 鹽焗聖子
佢唔係蟶子皇,細隻d,但都好多肉,少少鹽香吊味😛
🍍 烈焰波蘿炒飯
🐱貓山王榴槤
分咗兩層,有榴槤、又有d椰香嘅一個奶凍🙂
🍑白桃烏龍茶
茶味香濃;茶包入面有桃粒,透出淡淡桃味😌