2019-09-15
今次我地又去試新野😂銅鍋香爐🥘門口已經見到好多藝人合照👏🏻仲有裝修好中國風,環境都好靚員工態度好好,好有禮貌👍🏻小配件好有心思😂濕紙巾同紙巾🧻包裝都好特別🤭看圖參透Follow我地ig : cc_yo_cc講下我地食乜先🤭叫左個銅鍋香爐2層一層係花甲(老乾媽爆炒),第2層係鮑魚(滋味蒜香)除左主食下,佢每層底會有蔬菜🥬同菇類🤭我地覺得滋味蒜香好味d👏🏻同埋我地個銅爐好似花甲個層5係好熱🤔所以覺得5係好入味而我地都問左店員話一上菜就食得,而鮑魚個層一陣就熱左👍🏻感覺味道豐富入味,鮑魚新鮮😄但份量算少我地就再叫左d燒物,1.雞皮(肥美但燒得5夠乾身)2.雞脆骨3.雞中翼同埋蒜蓉娃娃菜仲有個豌雜麵(有d花生🥜醬在內,感覺配搭口感普通)仲叫左可樂,略貴🤭$38/杯😅香港地如果想三五知己去聚餐不失為一個好地方,尼到仲可以邊飲酒邊食野👍🏻環境5錯,地點又方便,無時限可以邊食邊傾今次食左hkd$915(3人)————————————————滿分5🔆🏝環境🔆🔆🔆🔆🛋服務🔆🔆🔆🔆💲價錢🔆🔆🔆 😋食物質素🔆🔆🔆 💥翻兜指數🔆 🔆————————————————📍餐廳名稱:辣吧📍地址:尖沙咀諾士佛台1號一樓
門口已經見到好多藝人合照👏🏻仲有裝修好中國風,環境都好靚
員工態度好好,好有禮貌👍🏻
小配件好有心思😂濕紙巾同紙巾🧻包裝都好特別🤭看圖參透
Follow我地ig : cc_yo_cc
講下我地食乜先🤭叫左個銅鍋香爐2層
一層係花甲(老乾媽爆炒),第2層係鮑魚(滋味蒜香)
除左主食下,佢每層底會有蔬菜🥬同菇類🤭
我地就再叫左d燒物,
1.雞皮(肥美但燒得5夠乾身)
2.雞脆骨
3.雞中翼
同埋蒜蓉娃娃菜
仲有個豌雜麵(有d花生🥜醬在內,感覺配搭口感普通)
仲叫左可樂,略貴🤭$38/杯😅
今次食左hkd$915(3人)
————————————————
💥翻兜指數🔆 🔆
————————————————
📍餐廳名稱:辣吧
📍地址:尖沙咀諾士佛台1號一樓
#香港美食 #food #foodies #美食日記 #美食分享 #辣吧