2019-09-15 54 浏览
今次我地又去試新野😂銅鍋香爐🥘門口已經見到好多藝人合照👏🏻仲有裝修好中國風,環境都好靚員工態度好好,好有禮貌👍🏻小配件好有心思😂濕紙巾同紙巾🧻包裝都好特別🤭看圖參透Follow我地ig : cc_yo_cc講下我地食乜先🤭叫左個銅鍋香爐2層一層係花甲(老乾媽爆炒),第2層係鮑魚(滋味蒜香)除左主食下,佢每層底會有蔬菜🥬同菇類🤭我地覺得滋味蒜香好味d👏🏻同埋我地個銅爐好似花甲個層5係好熱🤔所以覺得5係好入味而我地都問左店員話一上菜就食得,而鮑魚個層一陣就熱左👍🏻感覺味道豐富入味,鮑魚新鮮😄但份量算少我地就再叫左d燒物,1.雞皮(肥美但燒得5夠乾身)2.雞脆骨3.雞中翼同埋蒜蓉娃娃菜仲有個豌雜麵(有d花生🥜醬在內,感覺配搭口感普通)仲叫左可樂,略貴🤭$38/杯😅香港地如果想三五知己去聚餐不失為一個好地方,尼到仲可以邊飲酒邊食野👍🏻環境5錯,地點又方便,無時限可以邊食邊傾今次食左hkd$915(3人)————————————————滿分5🔆🏝環境🔆🔆🔆🔆🛋服務🔆🔆🔆🔆💲價錢🔆🔆🔆 😋食物質素🔆🔆🔆 💥翻兜指數🔆 🔆————————————————📍餐廳名稱:辣吧📍地址:尖沙咀諾士佛台1號一樓
今次我地又去試新野😂銅鍋香爐🥘
門口已經見到好多藝人合照👏🏻仲有裝修好中國風,環境都好靚
員工態度好好,好有禮貌👍🏻
小配件好有心思😂濕紙巾同紙巾🧻包裝都好特別🤭看圖參透

Follow我地ig : cc_yo_cc

講下我地食乜先🤭叫左個銅鍋香爐2層
一層係花甲(老乾媽爆炒),第2層係鮑魚(滋味蒜香)
除左主食下,佢每層底會有蔬菜🥬同菇類🤭
我地就再叫左d燒物,
1.雞皮(肥美但燒得5夠乾身)
2.雞脆骨
3.雞中翼
同埋蒜蓉娃娃菜
仲有個豌雜麵(有d花生🥜醬在內,感覺配搭口感普通)
仲叫左可樂,略貴🤭$38/杯😅

今次食左hkd$915(3人)
————————————————
💥翻兜指數🔆 🔆
————————————————
📍餐廳名稱:辣吧
📍地址:尖沙咀諾士佛台1號一樓
#香港美食 #food #foodies #美食日記 #美食分享 #辣吧
2019-09-11
2019-09-14 44 浏览
原來諾士佛臺都唔係淨係飲嘢架!今日試咗間幾創新嘅餐廳食新派川菜,餐廳係紅黑色裝橫,比較古色古香嘅感覺,每張枱嘅空間都好闊落,坐得舒服又方便傾計。落單15分鐘左右,先嚟咗幾個燒物,推介必食蜜汁一口腸,外層香脆,肉味香濃又juicy, 最終忍唔住再encore多一串😂之後分別上兩隻鮑魚同聖子,配合埋啲孜然粉,同埋啲特製調味料,香口得黎又唔會蓋過海鮮本身嘅鮮味👍🏼主菜我哋揀左銅爐香鍋,Menu有好多主菜嘅選擇,有唔同嘅肉類同埋海鮮揀,重可以因應自己嘅口味選擇烹調方法。我哋就嗌咗個辣媽爆炒牛魔王,入面有肥牛、牛腩同牛雜。真係啱晒我朋友,因為佢係名副其實嘅牛魔王😅最好味係個牛腩,肉味香濃入味,咬落去一絲一絲咁,唔會黏牙😋。 另一層嗌咗蒜香花甲王,冇諗過佢啲花甲好大隻,又鮮甜多肉冇沙,配埋個蒜香簡直一流,食完一隻又一隻😝。鍋底重有好多雜菜同菇類,就算唔額外嗌菜食,個份量都好足夠。飲品試左杯紅莓汁,酸酸甜甜,去腻感一流👍🏼

飲品試左杯紅莓汁,酸酸甜甜,去腻感一流👍🏼
銅爐香煱
銅爐香煱
2019-09-13 40 浏览
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dk鍾意海鮮又鍾意食辣野嘅人有福啦🙋🏻‍♂️ 今日我同另一個好鍾意食辣嘅志同道合🌝 去咗食辣野 餐廳位於眾多酒吧嘅隔離😂 方便晒大家有下場😗當然我哋呢啲咁乖 梗係唔會飲酒🍺 專住返食辣野算😗你哋近排新推出一個銅鍋 可以自選海鮮 仲有烹調嘅味道🙋🏻‍♂️ 而且銅鍋頂會有炭火 保持住食物嘅溫度☺️而且份量都偏多 對得住佢個價錢😗-🥘銅爐香鍋🥘兩層 白鱔+小龍蝦($288+200)白鱔🐍叫咗香濃麻辣味道,白鱔食落係新鮮嘅,肉質彈牙加埋小小麻辣味,不過唔係太辣😂適合大部份香港人嘅口味😂 不過如果切得大舊啲就仲好🙋🏻‍♂️小龍蝦🦞叫咗老乾媽爆炒☺️老乾媽係食佢嘅香,而唔係辣嘅味道🙋🏻‍♂️ 小龍蝦數量有20幾隻 食落十分之惹味,不過要一隻隻起肉🤪 少d心機都唔得🐷.🐮水煮牛肉🐮($108)食川菜點可以冇水煮野,今次叫咗牛肉,牛係用肥肉嚟煮😗 味道夠辣而且份量夠多🙋🏻‍♂️ 如果驚唔夠飽 佢下面仲有大量薯粉食🤪吸晒成盤野既精華😂總結來說 中意食辣既朋友可以一試🙋🏻‍♂️-🎈香港, Tsim Sha Tsui, Knutsford Terrace,
鍾意海鮮又鍾意食辣野嘅人有福啦🙋🏻‍♂️
當然我哋呢啲咁乖 梗係唔會飲酒🍺 專住返食辣野算😗
而且份量都偏多 對得住佢個價錢😗
🥘銅爐香鍋🥘兩層 白鱔+小龍蝦($288+200)
🐮水煮牛肉🐮($108)
總結來說 中意食辣既朋友可以一試🙋🏻‍♂️
🎈香港, Tsim Sha Tsui, Knutsford Terrace, 諾士佛臺1號, 一樓
平均傷害:$350
2019-09-13 25 浏览
朋友介紹話呢度有地道嘅新派川菜食,於是黎試吓。嚟到第一眼覺得間餐廳好古典風,大紅燈籠高高掛,都幾啱用嚟慶祝中秋節!睇返Menu原來佢食嘢主要有兩大選擇,一個係銅爐香煱,另一個係海鮮大咖,兩款都好吸引,心大心細,見未試過銅爐香煱,一於試試先。我哋叫咗兩層,底層($288)我哋叫咗滋味蒜香花甲王,份量約兩斤啊,花甲大隻鮮甜而無沙,另一層叫左老乾媽爆炒牛魔王(肥牛、牛腩、牛雜),當中牛腩最正,炆得淋又入味,肉味濃又唔un, 牛柏葉都正,爽口又有啃口😋另外,啲燒物都做得好出色,蜜汁一口腸,燒到外皮脆口,入面juicy, 蒜蓉聖子好香口,鮮甜。鮑魚性格比高($56兩隻)啖啖肉,又鮮味。呢度啲飲品都做得好好,叫左杯Mocktail裱子綠茶,口感好豐富,混合左唔同嘅水果香甜同埋綠茶香味。整體感覺好好,又坐得舒服,下次試埋其他野先!

鮑魚性格比高($56兩隻)啖啖肉,又鮮味。

整體感覺好好,又坐得舒服,下次試埋其他野先!
2019-09-13 25 浏览
來到位於諾士佛臺的辣吧,食到了全港首創風靡全國嘅銅爐香鍋。叫咗雞仙人(入邊有鮮雞件,好耐未食過的鮮雞雜同埋酥炸雞皮)和白鱔魚两層主菜,豐富主菜之外的配菜有秀珍菇,蘑菇,香菇,西蘭花,椰菜,萵筍,分别揀咗惹味京燒同懷舊紅燒两種煮法,令两道主菜增添不一樣的味道,好有新意。而銅爐用啲炭keep住熱度,但出邊係睇唔到嘅,呢樣都好好呀,見唔到啲明火冇咁熱吖。同場仲叫咗每隻28蚊嘅燒鮑魚,够大隻,又加咗D香料燒超級抵又超級好味,仲有燒腸仔,皮蛋,冰粉都係好味之選。

2019-09-13 16 浏览
This restaurant is quite interesting which they provide a newly promoted copper pot with chicken, beef, pork, bullfrog etc.My friend invited me to try on this Chinese famous dish here. We have ordered one level for chickens in Laoganma Chilli sauce which is a very famous sauce in China. Many Asian markets are selling this sauce in all around the world. I think this sauce has a charisma that you can resist, so this is a must try here.For another level, we have chosen beef with garlic sauce. The s

For another level, we have chosen beef with garlic sauce. The sauce is tasty however the texture of meat is a little bit too hard. It’ll be better if it’s more soften.

The overall experience is quite good, the restaurant environment is relaxing. You can stay here chatting as long as you wish.

2019-09-13 511 浏览
喜愛食辣嘅我,經常四出尋找好味嘅干鍋,早排見到朋友去食銅爐香鍋,咁特別我又點可以錯過呢?「辣吧」位於諾士佛臺一號,由美麗華商場一上去就到,非常方便。餐廳標榜全港首間銅爐香鍋,專程黎到就係試呢樣。香鍋係逐層計算,最多四層,每層可以揀唔同材料及口味,可以拼湊出自己最愛嘅味道。未食主菜前,先叫少少串燒食住等。蟶子皇 :蟶子好飽滿,入口鮮甜,唔會燒得太乾,用蒜蓉微微調味後,更能帶出鮮味。台灣一口蜜汁腸 + 台灣一口黑椒腸 :外皮香脆,蜜汁腸入口微甜,黑椒腸好香,辣辣地非常開胃。食完串燒後,主角銅爐香鍋好快就上檯了,由於每層都係即叫即煮,所以餐廳會先上第一層,俾我地食住等第二層,但我地當然係等齊兩層俾相機食先啦。係等第二層期間,當然想八卦下鍋中間有咩乾坤,原來係燒紅左嘅炭令銅爐熱力十足,仲越食越滾,令食物越煮越入味。第一層我地揀左雞,味道要香濃麻辣。雞包括鮮雞件、鮮雞雜及酥炸雞皮,雞件份量都幾多,入口嫩滑;雞雜有雞腎及雞膶,煮得非常入味;酥炸雞皮爽口彈牙,食落都唔會覺得好肥。麻辣味隨住時間會越食越辣,非常刺激。第二層我地揀左蝦,味道滋味蒜香,上檯時已經聞到好濃郁嘅蒜香味,蝦大約有廿隻,每隻只係得
未食主菜前,先叫少少串燒食住等。
蟶子皇 :

台灣一口蜜汁腸 + 台灣一口黑椒腸 :
外皮香脆,蜜汁腸入口微甜,黑椒腸好香,辣辣地非常開胃。
第二層我地揀左蝦,味道滋味蒜香,上檯時已經聞到好濃郁嘅蒜香味,蝦大約有廿隻,每隻只係得返頭同尾有殼,食得好方便,濃濃嘅蒜味令我地食慾大增。

每層除左有主菜外,亦有不同嘅蔬菜,包括雜菇、椰菜及西蘭花等等,吸收晒湯汁後份外好味。
救火玫瑰冰粉:
食川菜,冰粉係甜點嘅必然選擇,凍凍地食落透心涼,仲可以清清主菜濃郁嘅味道,感覺無咁油膩。

總括黎講,呢款銅爐香鍋都幾新穎,下次可以試下其他味道。
2019-09-12 38 浏览
受邀去到尖沙咀既辣吧,試下佢個辣度啱唔啱胃口😼!我地嗌咗銅爐香鍋、老乾媽爆炒牛舌同水煮牛肉。個香鍋我地揀咗兩層,佢係逐層計錢,每層都可以揀一款海鮮做主菜,另配一款自選醬汁,我地第一層係老乾媽配小龍蝦,第二層係麻辣汁配白鱔魚。兩層辣度以麻辣較辣,不過都係唔係好夠辣🤔海鮮分量頗多,小龍蝦有成廿隻而且肉質都彈牙。鱔魚就比較細舊同少,食落唔夠過癮🤭我反而覺得佢用嚟墊底嗰啲椰菜同菇仲好食😂!水煮牛辣度夠🤩而且牛肉唔算好肥都幾多肉,牛肉下面係索哂牛肉同醬汁精華既薯粉🤤呢個我覺得係成餐最出色既!牛舌就煮得過老同過鹹,而且牛舌個質地都好唔似牛舌,似平時餐廳沙嗲牛上面嗰幾塊牛肉多啲🤪再一次,我都係覺得啲配菜好食過啲牛舌lol-總結: 服務幾好,會不停幫你refill水。但食物呢就有待改善啦🥺整體啲野食係比較鹹,特別係用老亁媽整嗰啲😓而且全部野都唔夠辣,水煮牛雖然我話辣度夠,但以一個食得辣既人嚟講係絕對唔夠喉🤡希望餐廳嚟緊會作出改善,生意興隆!
受邀去到尖沙咀既辣吧,試下佢個辣度啱唔啱胃口😼!
銅爐香鍋
銅爐香鍋(小龍蝦配老乾媽)
銅爐香鍋(白鱔魚配香濃麻辣)

水煮牛肉
內煮牛肉

老乾媽爆炒牛舌
老乾媽爆炒牛舌

用餐优惠
試食活動
2019-09-12 23 浏览
今日同朋友去尖沙嘴食晚飯,諾士佛臺除左有好多酒吧,原來仲有好多餐廳。我地去左一間食串串燒既餐廳到食晚餐,佢入面裝修到好中國風。我地見到呢個鍋爐香鍋可以點,一層可以揀一個主菜,最多可以要三層,香鍋中間放左炭,用黎keep住啲野食既熱度。我地今次點左兩層,分別要左惹味京燒香鱔魚同埋懷舊紅繞雞仙人,入面有好多料,仲有菜底。除左香鍋外,我地都點左啲小食,包括老醋松花小皮蛋、台灣一口蜜汁腸、鮑魚。最後,點少得要返碗救火玫瑰冰粉做甜品!
最後,點少得要返碗救火玫瑰冰粉做甜品
  • 救火玫瑰冰粉
  • 鮑魚
2019-09-10 25 浏览
諾士佛台除咗有酒吧之外,仲有好多唔同嘅餐廳,今日放工後去咗一間食川菜嘅餐廳,主打全港首創銅爐香鍋。餐廳地方都算寬敞,無論裝修同埋擺設都好獨特,好有中國色彩,紙巾同濕紙巾都充滿玩味,門外亦都掛左好多明星合照相添。既然呢度出名食銅爐香鍋,我地又點可以錯過呢? 個鍋最多可以要四層, 最少就一層,第一層$288, 第二層開始就每層$200,可以揀牛、雞、豬、田雞、鮑魚、海中蝦、小龍蝦、海鱸魚、白鱔同埋花甲王,每層的煮法都可以揀,分別係老干媽爆炒、香濃麻辣、滋味蒜香、惹味京燒同埋懷舊紅燒。我地三個人黎,擔心食唔晒,打算叫兩層,分別係雞同埋蝦,煮法就分別係香濃麻辣同滋味蒜香。雞分別有鮮雞件、鮮雞雜同埋酥炸雞皮,而海中蝦就有接近24隻。個鍋上檯時真係大開眼界,雖然食物係廚房已經煮熟,但係都以炭去保持溫度,亦都令到食物越黎越入味。隨機配菜仲有雜菇、西蘭花、椰菜同白蘿蔔。總括黎講,呢度嘅海鮮同埋肉類質素都唔錯,煮得都相當入味, 辣度亦都適中,啱晒好辣嘅我地。台灣一口蜜汁腸/台灣一口黑椒腸:香腸外皮燒得十分香脆,蜜糖同黑椒味都相當香濃,唔錯。蟶子皇:蟶子大大隻,燒得剛剛好,入口juicy,一d沙都無,好惹

既然呢度出名食銅爐香鍋,我地又點可以錯過呢?

隨機配菜仲有雜菇、西蘭花、椰菜同白蘿蔔。

台灣一口蜜汁腸/台灣一口黑椒腸:
香腸外皮燒得十分香脆,蜜糖同
黑椒味都相當香濃,唔錯。

蟶子皇:
蟶子大大隻,燒得剛剛好,入口juicy,一d沙都無,好惹味。

救火玫瑰冰粉:
食完濃味嘢,食返啲冰粉,可以清清口裡嘅味,真係好舒服,亦都為我哋嘅晚餐畫上完美句號。
2019-09-09 42 浏览
本身就是個海鮮控所以一有海鮮嘅地方 就有我今次黎到酒吧街🤣當然係為左食.原來海鮮已經發展到用銅爐香鍋煮真係大開眼界 入面以炭火去保持溫度雖然全部都係廚房先煮熟但透過香鍋一直煮 海鮮愈來愈入味.🦞小龍蝦其實一開始睇到冇鮑魚同海蝦 有啲失望不過見到少有的小龍蝦 就開心返口味: 小麻辣 都幾惹味 但可以再辣啲大概有廿幾隻 都夠2-3人分享.🐠海鱸魚有三條原隻炸的鱸魚 肉質幾鮮嫩但可能因為冇切塊 比較難入味如果可以起骨再切件咁爆炒 一定好正.唔夠飽 所以叫左啲小吃台灣蜜汁腸台灣黑椒腸蟶子皇👈🏻幾入味 可以encore鮑魚👈🏻幾滑幾大隻 補償返香鍋冇得叫之癮花甲👈🏻好鐘意佢個蒜香味 又幾肥美如果係香鍋叫 應該好抵食 因為菜單寫有兩斤.總括而言 辣吧嘅海鮮質素都不錯味道都煮得幾好 岩哂好辣之徒裝修好古色古香 仲有搞笑包裝(有創意)
本身就是個海鮮控
花甲👈🏻好鐘意佢個蒜香味 又幾肥美
如果係香鍋叫 應該好抵食 因為菜單寫有兩斤
總括而言 辣吧嘅海鮮質素都不錯
味道都煮得幾好 岩哂好辣之徒
裝修好古色古香 仲有搞笑包裝(有創意)
  • 鮑魚
2019-09-09 39 浏览
上次在旺角吃過海鮮大咖覺得不夠 朋友就介紹我去諾士佛台說要吃個豪華海鮮餐 還說要辣死我.裝潢很中國風 還有玩味的包裝 好搞笑原來被了網上流傳的海鮮大咖…最新還出的銅爐香鍋 真的可以不用回深圳了.底層: 海鱸魚🐟三條本以為會像酸菜魚那種 上菜就嚇壞了是三大條炸鱸魚 配上老乾媽醬 十分惹味魚炸得挺香脆 超厚肉的 份量絕對沒有騙人.上層: 小龍蝦🦞24-26只在香港真的很難找到小龍蝦的餐廳所以價錢貴一點也可以接受口味是麻辣(小) 但個人覺得已經夠麻夠辣了配菜還有雜菇 椰菜花 西蘭花 很入味.四川宜賓把把燒選了兩個打了星的招牌菜 燒得夠酥脆滿口的油香味 個人偏愛黑椒味一點⭐️台灣一口蜜汁腸⭐️台灣一口黑椒腸.四川宜賓燒烤⭐️蟶子皇燒得剛好 不會變老 好惹味⭐️鐵板蒜爆花甲小小的一盤已經有差不多二十隻每一隻都很飽滿 重點是夠鑊氣 好香⭐️汁燒鮑魚才$56/兩只 很便宜 夠大只又好嫩滑
上次在旺角吃過海鮮大咖
覺得不夠 朋友就介紹我去諾士佛台
說要吃個豪華海鮮餐 還說要辣死我
裝潢很中國風 還有玩味的包裝 好搞笑
原來被了網上流傳的海鮮大咖…
最新還出的銅爐香鍋 真的可以不用回深圳了
⭐️汁燒鮑魚
才$56/兩只 很便宜 夠大只又好嫩滑
  • 銅爐香鍋
2019-09-09 20 浏览
我印象中諾士佛台得啲酒吧🍺🍺估唔到有一間充滿四川風味嘅餐廳一於收工約埋屋企人去試下呢間《辣吧》到底有幾正😄🥢上到去見佢個中式裝飾幾特別 天花掛滿哂一排排嘅燈籠🏮😊見到有新出嘅鍋爐香鍋好似層層疊咁幾特別~~仲係全港獨有 難得去到緊係要試下🤩我爸唔食辣嘅 所以揀咗兩層鍋 🔸滋味蒜香味嘅鮮鮑魚~鮑魚肉質好彈牙 正👍🏻👍🏻👍🏻隻隻都俾香蒜汁包住 超香😋😋😋如果你同我一樣好愛食蒜味嘅話就一定要試下☺️🔸香濃麻辣味(少辣)嘅花甲王尼款係我揀 因為我好鍾意食蜆估唔到隻隻都好大隻👍🏻👍🏻👍🏻麻辣味 好惹味😋😋😋連我爸平時唔食辣都忍唔住食咗好多隻😂每鍋嘅底層都放滿咗好多菜同各種菇類唔係只得海鮮咁單一 全部吸哂啲海鮮汁😍食埋個底層真係好飽🙈🙈🙈🔸蘋果汁少少酸酸甜甜 幾開胃~~
我印象中諾士佛台得啲酒吧🍺🍺
估唔到有一間充滿四川風味嘅餐廳
一於收工約埋屋企人去試下呢間《辣吧》到底有幾正😄🥢

上到去見佢個中式裝飾幾特別 天花掛滿哂一排排嘅燈籠🏮😊

見到有新出嘅鍋爐香鍋
好似層層疊咁幾特別~~
仲係全港獨有 難得去到緊係要試下🤩

我爸唔食辣嘅 所以揀咗兩層鍋

🔸滋味蒜香味嘅鮮鮑魚~
鮑魚肉質好彈牙 正👍🏻👍🏻👍🏻

每鍋嘅底層都放滿咗好多菜同各種菇類
唔係只得海鮮咁單一 全部吸哂啲海鮮汁😍
食埋個底層真係好飽🙈🙈🙈

🔸蘋果汁
少少酸酸甜甜 幾開胃~~
2019-09-09 18 浏览
听说辣吧又出新菜品了,特意过来尝试一下👅因为食物是现做,所以,点了之后,等了一会才上。坐在餐厅里面,闻着辣椒🌶️香味,一直躺口水。牛魔王,是我跟室友的一直选择!吃牛是最稳的选择!原本我们俩,还想吃一些其他的,结果一层的香锅,就已经把我们俩拿下了。看起来分量不多,吃起来才知道,内容十分丰富!牛肉很入味,肉质细嫩,不塞牙。牛肚很脆,又入味,很地道的川菜味道!肥牛也是很不错的!牛杂更是我的最爱一粒粒的芝麻,增加了食物的营养跟香味。入口之后,味道很丰富!还有一粒粒的花椒,香麻味渗入食物里。其实,辣不算很辣,不过很香很好吃😋这是全世界,我最爱的菜品之一。也许是儿时记忆中最爱的味道。一直不会改变的肉的下面,煮了很多蔬菜🥬还有杂菌!又是我的最爱。

牛魔王,是我跟室友的一直选择!吃牛是最稳的选择!

肉的下面,煮了很多蔬菜🥬还有杂菌!又是我的最爱。
2019-09-07 32 浏览
一見到 #辣吧 呢個名,就覺得裡面嘅野食都是辣的🌶🌶🌶但其實呢到除左有四川辣食之外,仲有其他好香好好味嘅唔辣選擇我就試左呢個新推出嘅 #銅爐香鍋今次人少少,主菜就揀左個牛魔王🐂有牛腩,肥牛,牛柏葉,同埋牛肚隨機配菜有雜菇🍄西蘭花🥦加 椰菜味道就揀左惹味京燒,即系用蒜同大蔥爆香左再炆燒真系好惹味😋最鍾意個牛柏葉🔛超好爽口,一點兒也不韌絕對啱晒成班人一齊嚟食,可以叫多幾層海鮮,就算一邊飲野一邊傾計都唔怕啲野食會好快凍尤其系海鮮類,凍左就唔好食呢個鍋嘅特色就系有一塊炭系鍋中間暖住食物,甘樣就唔怕煮到食物流失晒水份我地仲叫左燒雞脆骨,燒脆豬肚店員仲好細心甘將一串分成兩串,方便我地各自食個雞脆骨食落真系好香脆,忍唔住再encore燒大聖子就好juicy,而且一啲沙都冇,夠大隻,好抵食個魷魚絲烤大茄都好好味,主要系佢地用嘅醬料出色,而且食左甘多肉,食返個清得黎又多汁嘅蔬菜就啱晒野飲就叫左椰子汁 ➕1664啤酒甜品揀左一個救火玫瑰冰粉,系黑糖底嘅冰粉加配少許山楂粒,葡萄乾同西瓜粒🍉口感清甜侍應嘅服務態度都好好,反應快,聽見我地唔小心掉左筷子,就即刻拎過對俾我地👍🏻👍🏻
一見到 #辣吧 呢個名,就覺得裡面嘅野食都是辣的🌶🌶🌶
但其實呢到除左有四川辣食之外,仲有其他好香好好味嘅唔辣選擇
我就試左呢個新推出嘅 #銅爐香鍋
今次人少少,主菜就揀左個牛魔王🐂
有牛腩,肥牛,牛柏葉,同埋牛肚
隨機配菜有雜菇🍄西蘭花🥦加 椰菜
味道就揀左惹味京燒,即系用蒜同大蔥爆香左再炆燒
真系好惹味😋最鍾意個牛柏葉🔛超好爽口,一點兒也不韌
尤其系海鮮類,凍左就唔好食

我地仲叫左燒雞脆骨,燒脆豬肚
店員仲好細心甘將一串分成兩串,方便我地各自食
個雞脆骨食落真系好香脆,忍唔住再encore

燒大聖子就好juicy,而且一啲沙都冇,夠大隻,好抵食

野飲就叫左椰子汁 ➕1664啤酒