平日放工嚟到旺角黑布街,發現多咗幾間新開張嘅小店,其中被熱情的小伙子召喚左過去,介紹他們是新潮川菜館 crossover酒吧風 ,從玻璃窗望入去,新派裝修光潔明亮,新潮川菜酒吧適合飲番杯,一於試吓!辛手村 Spiced Hamlet 吸引到文青的簡約時尚風格設計,一反川菜傳統,令人期待的新派酒吧風。仲好佩服老闆嘅勇氣,外地回流港人創業,青春就是無敵!加油!小鮮肉推介必食干鍋!強調麻辣黑松露味干鍋是餐廳自家創!一於聽佢話由佢發板啦!估你唔到麻辣黑松露干鍋 $334如果之前未食過干鍋嘅朋友,推介一定要試🐌 估你唔到麻辣黑松露干鍋🐌真係有啲料到,勁好食!有辣有唔辣,我都係鍾意刺激,招牌麻辣黑松露味好有創意,如果真係唔食得辣就揀日式壽喜燒味吖!以前都食過傳統的干鍋,印象相對刻板,辛手村 估你唔到麻辣黑松露干鍋一反傳統但又保留到四川菜應有嘅特色,值得一讚!干鍋同黑松露配搭夠晒新穎,海鮮材料豐富,帆立貝鮮甜、豬頸肉味道濃郁、蝦好彈牙、土豆、椰菜花、娃娃菜、萵筍、冬菇、蓮藕意外地夾,香辣中帶黑松露香氣。味道特別有層次,有川式干鍋的火辣感,又有西餐黑松露的高貴,整體風味一流,尤其是撈白飯食🍚食到停唔到

仲好佩服老闆嘅勇氣,外地回流港人創業,青春就是無敵!加油!

估你唔到麻辣黑松露干鍋 $334

味道特別有層次,有川式干鍋的火辣感,又有西餐黑松露的高貴,整體風味一流,尤其是撈白飯食🍚食到停唔到口。

辛手村雖然主打干鍋和串燒,入夜後就變身酒吧餐廳,旁邊一大班朋友開支清酒飲,夠晒高興!

辛手雞棒肉串(1串)$32
爽脆雞軟骨連肉打碎而成的雞棒,口感豐富,好惹味。

川燒經典豬頸肉(1串)$38
肉質肥厚又紮實,燒得外脆內軟,咬落去肉汁滿滿。

秋葵牛肉卷(1串)$38
清新健康又爽脆的秋葵,被牛肉一圈一圈的卷著,即叫即燒,必食推介!

川燒魷魚鬚串(1串)$38
有驚喜!魷魚鬚入哂味,彈牙又Juicy, 鮮甜無比,辣辣地好有咬口。

日式燒鰻魚 (1串)$38
肥美充滿魚油香,外皮燒到脆卜卜,每一啖都充滿油脂好香口,熱辣辣食到好多肉汁,唔錯。

焦糖青蘋果鴨肝多士 $128
干鍋同串燒以外,傾計佐酒怎麼可以冇小食,招牌小食焦糖青蘋果鴨肝多士 ,物有所值,焦糖青蘋果🍏果香清甜,鴨肝多士肥美多汁,微焦好香脆,入口即溶沒有油膩感。

荔枝烏龍冰茶 $32
辛手村茉莉椰奶綠 $32
第一次嘗試茉莉椰奶綠,原來係咁夾,甜度適中,配干鍋串燒一流!

荔枝烏龍冰茶荔枝味突出,解喝清涼好fresh,啱晒夏天飲。

甜品
最後解辣就一於品嚐特色柚子冰粉,Q彈柔滑,清甜可口。

庆祝纪念
生日
  • 估你唔到麻辣黑松露干鍋
  • 焦糖青蘋果鴨肝多士
  • 川燒魷魚鬚串
  • 辛手村茉莉椰奶綠
  • 柚子冰粉
2022-07-21 40 浏览
旺角新開左一間新式川菜,入邊有一項好有趣嘅食物 - 乾鍋,未食過嘅我,一於點來試一試!因為我同朋友都唔食辣,所以嗌咗唔辣嘅壽喜燒口味,甜甜地好開胃!見到隔離嘅枱都係嗌麻辣或者麻辣黑松露,望落都好惹味!特別鍾意干鍋入邊有薯仔絲,吸晒醬汁嘅味道,好入味~ 肉嘅份量都好足夠!眼闊肚窄嘅我哋嗌咗好多串燒,每樣嗌咗一串,諗住大家試吓,點知食到捧住個肚走啊!日式燒鰻魚好有驚喜,外皮脆脆地,魚肉又保持到軟身👍🏻 另外個厚切牛舌真係厚到我哋嚇親!啖啖肉好有口感!我特別鍾意雞棒肉串,入邊有啲雞軟骨增添層次感。我同朋友兩個都覺得串燒燒得啱啱好,而且好夠味,唔會太鹹,掩蓋食物本身嘅味道😽用焦糖青蘋果配搭鴨肝,令到鴨肝唔會太膩,係好聰明嘅做法。麵包啱啱焗好,外脆內軟10分好!我飲辛手村椰奶茶,覺得個椰汁味略嫌淡咗少少,如果再濃啲就好啦!🤏🏻門面打卡able內部都好文青嘅感覺,完全估唔到係食川菜!

辛手村日式壽喜燒乾鍋

川燒魷魚鬚串

日式燒鰻魚好有驚喜,外皮脆脆地,魚肉又保持到軟身👍🏻
另外個厚切牛舌真係厚到我哋嚇親!啖啖肉好有口感!
我特別鍾意雞棒肉串,入邊有啲雞軟骨增添層次感。

辛手村烏龍椰奶茶

門面打卡able

內部都好文青嘅感覺,完全估唔到係食川菜!

2022-07-20
辛手村日式壽喜燒乾鍋
川燒魷魚鬚串
辛手村烏龍椰奶茶
經過以為係新cafe🤭原來係一間食川菜干鍋同串燒位於黑布街[辛手村]原來開業冇耐🤩見個menu好似好吸引就入咗去幫襯🤗餐廳好光猛簡潔企理🌟店員好親切介紹menu上食物估你唔到麻辣黑松露干鍋🥘點了少辣🌶材料可自由選擇選了娃娃菜.蓮藕.竽絲.土豆.椰菜花.娃娃菜.五花肉雖然點了辣但都不會蓋過黑松露嘅香味🤤整過干鍋越吃越滋味😋餸飯一流🍚所以我地點多個白飯食🤭樣出色仲有串燒🍡厚切牛燒牛舌二重奏岩燒厚切牛舌心🐂川燒厚切牛舌心🐂倆款味牛舌心各有特色😋岩燒味濃🔥川燒香辣惹味🌶🐔辛手雞棒肉串🐷川燒經典豬頸肉🐟日式燒鰻魚🔥炭燒帆立貝🐮川燒牛肉串每款串燒烤得好香😋基本上都不需要加枱上辣粉同孜然粉 已經夠哂惹味🤤焦糖青蘋果鴨肝多士🍞哩個鴨肝多士有驚喜🤩面上加了滿滿青蘋果粒🍏味道感覺好清新🌱令整件鴨肝唔會咁油膩😋個多士好脆🍞食完濃味最啱飲番2杯梳打🍹巨峰同柚子梳打味道不會太過甜🍹真係 透心涼總括哩度各種食物都唔錯😊其實不是全部辣的😆有唔辣菜式都可選擇 回頭指數高👍
經過以為係新cafe🤭原來係一間食川菜干鍋同串燒

餐廳好光猛簡潔企理🌟
店員好親切介紹menu上食物

估你唔到麻辣黑松露干鍋🥘
點了少辣🌶材料可自由選擇
選了娃娃菜.蓮藕.竽絲.土豆.
椰菜花.娃娃菜.五花肉

• 估你唔到麻辣黑松露干鍋
  • 川燒厚切牛舌心
  • 岩燒厚切牛舌心
2022-07-19 12 浏览
想試呢間好耐👉🏻 辛手村 👈🏻係食川菜嘅居酒屋,又幾特別喎😆.介紹返👀 餐廳裝修係簡約風為主,同老板傾計先知原來老板係外地回流嘅港人創業,咁就更加要支持下喇➰.“干鍋- 麻辣黑松露味肥腸、五花肉、椰菜花、蓮藕、冬菇“(HK$326) 餐廳自家創嘅干鍋麻辣黑松露味🙈 味道唔算好辣,有濃濃黑松露味,土豆絲同蓮藕爽口,五花肉夠惹味,全部都好入味,係正嘅👏🏻.“焦糖青蘋果鴨肝多士”(HK$118) 賣相超吸引😍 濃郁幼滑嘅鴨肝配青蘋果粒粒同燒過嘅焦糖,減膩之外又提升鴨肝鮮味,唔錯呢💯.“串燒 - 川燒厚切牛舌心”(HK$68) 厚切牛舌特別有口感,而且好juicy, 推介😬..“串燒 - 京蔥厚燒五花肉”(HK$42) 肥瘦分明嘅五花肉,層次豐富,加上京蔥一齊食,味道更加提升👍🏻.“串燒 - 川燒岩手縣雞腎串”(HK$32)嚟到居酒屋又點可以唔叫燒雞腎串👅 爽脆嘅口感,令人不知不覺咁食完一串又一串☺️..“柚子冰粉”(HK$28) 食完咁多重口味野,梗係要點返啲清新嘅柚子冰粉,味道酸酸甜甜,可以一試‼️.“荔枝烏龍冰茶”(HK$32) 估唔到荔枝撞烏龍係咁搭,茶入面有淡淡嘅荔枝,又唔會好甜⭕️.“辛

“焦糖青蘋果鴨肝多士”(HK$118)

“串燒 - 川燒厚切牛舌心”(HK$68)
厚切牛舌特別有口感,而且好juicy, 推介😬.

“串燒 - 京蔥厚燒五花肉”(HK$42)
“串燒 - 川燒岩手縣雞腎串”(HK$32)

“柚子冰粉”(HK$28)

“荔枝烏龍冰茶”(HK$32)
估唔到荔枝撞烏龍係咁搭,茶入面有淡淡嘅荔枝,又唔會好甜⭕️
“辛手村茉莉椰奶綠”(HK$32)
椰香味十足,帶有少少茉莉香嘅奶綠,非常清爽呢💯

旺角新派川菜干鍋 辛手村 裝潢走小清新度假風,唔睇人地介紹,就甘睇舖面完全唔會覺得係食川菜餐廳採用QR code 落單芭樂烏龍冰茶用上台灣紅心芭樂,清香唔太甜有紅茶味 柚子梳打 老公最愛柚子同有汽嘅飲料,同樣都唔會太甜厚切牛舌二重奏 $88 一串岩鹽燒、另一串則川燒~鹽燒多春魚$42 炸得剛好,唔會過燶同有苦味Juicy台灣腸$26 脹卜卜,咬落真係juicy辛手雞棒肉串 $32 免治雞軟骨棒有咬口,有驚喜係炸過加上川式調味,幾夾!重口味成都燒苕皮 $32外皮好煙韌,像寬粉放大版入面卷住蒜餡,係川燒茄子會食到味道川燒冬菇我超愛點冬菇,夠juicy估你唔到 黑松露麻辣干鍋$230 鍋底已包娃娃菜、蓮藕、薯條另揀左肥牛、萵荀、芋絲同福州丸~作為一個嗜辣嘅黑松露控,見到甘特別嘅干鍋,怎可能唔試!辣度屬BB辣,除黑松露香氣外,亦帶點菇菌香。辛辣新手都食到芋絲超吸味干鍋一定要有肉,肥牛有油香亦吸味最佳選擇!福州丸是包住肉餡嘅魚蛋,口感幾特別!
旺角新派川菜干鍋 辛手村

餐廳採用QR code 落單

芭樂烏龍冰茶
用上台灣紅心芭樂,清香唔太甜有紅茶味

柚子梳打
老公最愛柚子同有汽嘅飲料,同樣都唔會太甜

厚切牛舌二重奏
一串岩鹽燒、另一串則川燒~

鹽燒多春魚
炸得剛好,唔會過燶同有苦味

Juicy台灣腸
脹卜卜,咬落真係juicy

辛手雞棒肉串
免治雞軟骨棒有咬口,有驚喜係炸過加上川式調味,幾夾!

重口味成都燒苕皮
外皮好煙韌,像寬粉放大版
入面卷住蒜餡,係川燒茄子會食到味道

川燒冬菇
我超愛點冬菇,夠juicy

估你唔到 黑松露麻辣干鍋

鍋底已包娃娃菜、蓮藕、薯條

另揀左肥牛、萵荀、芋絲同福州丸~

作為一個嗜辣嘅黑松露控,見到甘特別嘅干鍋,怎可能唔試!
辣度屬BB辣,除黑松露香氣外,亦帶點菇菌香。辛辣新手都食到
芋絲超吸味

干鍋一定要有肉,肥牛有油香亦吸味最佳選擇!

福州丸是包住肉餡嘅魚蛋,口感幾特別!

2022-07-17
2022-07-18 9 浏览
天氣太熱🤣想要以毒攻毒🤣去咗呢間開業唔夠一個月嘅川菜!一於食辣出吓汗令嘴唇火燙🔥另外聽老闆講佢係喺外地回流返嚟創業嘅港人!餐廳嘅麻辣黑松露干鍋仲係自家創嘅添☺️☺️. ✨估你唔到麻辣黑松露干鍋 $210份量足夠嘅一整鍋👯兩個人食都充足!!雖然唔係好食得出黑松露味但麻辣香料好出😉本身鍋已有娃娃菜同土豆絲(Be成盤最愛呢個薯仔)配料加咗肥牛片,椰菜花,蒿筍,芋絲!有埋乾辣椒😋😋越食越惹味!送飯(白飯$12@)絕配!. ✨川燒魷魚鬚串 $38彈牙且唔會太乾柴!. ✨辛手雞棒肉串 $32以雞肉+雞軟骨粒粒製成!口感豐富!. ✨厚切牛舌二重奏 (兩串) $88好有牛味且堅實厚度👍🏻👍🏻Nice!!. ✨川燒岩手県雞腎串 $32爽脆且有咬口!過癮!. ✨川燒翠肉瓜 $20燒後都保持翠綠濕潤👌🏻👌🏻. ✨巨峰梳打:淡淡巨峰提子味x炭酸梳打✨荔枝烏龍冰茶:清新之選🍒微微甜配以茶香!!

✨估你唔到麻辣黑松露干鍋 $210
✨川燒魷魚鬚串 $38
彈牙且唔會太乾柴!
✨辛手雞棒肉串 $32
以雞肉+雞軟骨粒粒製成!口感豐富!
✨厚切牛舌二重奏 (兩串) $88
好有牛味且堅實厚度👍🏻👍🏻Nice!!
✨川燒岩手県雞腎串 $32
爽脆且有咬口!過癮!
✨川燒翠肉瓜 $20
燒後都保持翠綠濕潤👌🏻👌🏻
✨巨峰梳打:淡淡巨峰提子味x炭酸梳打
✨荔枝烏龍冰茶:清新之選🍒微微甜配以茶香!!
2022-07-17 24 浏览
旺角嘅🌟辛手村🌟,主打四川乾鍋🌶,同時兼顧香港人嘅口味,研發出甜美嘅壽喜燒乾鍋及菇香誘人嘅黑松露乾鍋🖤,誠意十足!🖤辛手村麻辣黑松露味乾鍋 $258鍋底包含🥔土豆絲、🥬娃娃菜其他配料選擇了:🥩肥牛片、福州丸、🥦椰菜花、蓮藕店主研發嘅新口味乾鍋,既有🖤黑松露嘅香,亦能嚐到溫和嘅麻辣味🌶,連怕辣嘅朋友都食得津津有味!乾鍋配料有幾十款可以揀,當中爆醬嘅福州丸、爽甜嘅蓮藕、椰菜花,仲有🥩肥牛都同黑松露乾鍋好夾,食到舔舔脷!正!🥰🐓辛手村雞棒肉串$32🍢川燒雞腎串$32👅川燒厚切牛舌心$68🧡炭燒帆立貝(三件)$58💚川燒翠玉瓜$20❣️Juicy台灣腸$26除咗乾鍋之外,🌟辛手村🌟嘅串燒🍢都做得同樣出色,🔥燒得啱啱好,而且調味得宜,值得一試!🤩💗芭樂烏龍冰茶 $32🤍辛手村茉莉椰奶綠 $32辛手村亦有多選特色飲品,爽得嚟又解辣!😘🍚白飯 $12/碗
🖤辛手村麻辣黑松露味乾鍋 $258
鍋底包含🥔土豆絲、🥬娃娃菜
其他配料選擇了:🥩肥牛片、福州丸、🥦椰菜花、蓮藕
🐓辛手村雞棒肉串$32
🍢川燒雞腎串$32
👅川燒厚切牛舌心$68
🧡炭燒帆立貝(三件)$58
💚川燒翠玉瓜$20
❣️Juicy台灣腸$26
💗芭樂烏龍冰茶 $32
🤍辛手村茉莉椰奶綠 $32
辛手村亦有多選特色飲品,爽得嚟又解辣!😘

🍚白飯 $12/碗
2022-07-17 10 浏览
餐廳自家菜式:估你吾到麻辣黑松露干鍋係必食!保留咗四川的香辣,卻加入芬香撲鼻的黑松露醬,拋棄以往傳統刻板的川菜形象,卻維持又香又辣的風味,食慾大增。配料方面都有好多選擇,我加左豬頸肉、椰菜花、萵筍、金菇等等,十分滋味!除咗干鍋,串燒都有好多選擇,我叫咗牛舌芯、豬頸肉、翠玉瓜、鰻魚、京蔥五花腩同雞肉軟骨棒,牛舌芯係厚切,非常爽口,雞肉軟骨棒都幾特別,將軟骨混入雞肉當中,食起上嚟有一粒粒脆卜卜嘅口感。焦糖青蘋果鴨肝多士清新的青蘋果粒中和咗鴨肝的油膩感,鴨肝好大好肥美,入口即溶,一個人食一件都handle到!烏龍椰奶茶、荔枝烏龍冰茶飲品以茶類為主,有各款口味嘅烏龍冰茶,另外仲有比較新穎嘅椰奶茶,飲落似台式奶茶,但有淡淡的椰香。柚子冰粉夏天食雪糕怕肥,食呢款甜品就最岩。清涼透心,酸甜開胃!老闆從外國回流返港創業,大家一定要多加支持!

焦糖青蘋果鴨肝多士

烏龍椰奶茶、荔枝烏龍冰茶

柚子冰粉
夏天食雪糕怕肥,食呢款甜品就最岩。清涼透心,酸甜開胃!

老闆從外國回流返港創業,大家一定要多加支持!
2022-07-16 261 浏览
平時好少行過嚟黑布街呢頭,原來開咗間食四川嘢嘅新派餐廳,裝修都幾新潮,完全估唔到係食川菜嘅居酒屋!🍴 “辛手村”麻辣黑松露味干鍋 (肥牛片、豬頸肉、土豆、椰菜花、蓮藕、娃娃菜) ($286) ⭐️⭐️⭐️⭐️聽落好新奇,估唔到黑松露都可以用喺中式嘅菜式上面,食落黑松露味完全融合喺啲配料入面。我哋叫咗肥牛片、豬頸肉同埋其他蔬菜,成個干鍋都好足料,基本上都夠四五個人食。雖然見到大大嚿辣椒,但係其實食落唔算太辣,好適合我哋香港人嘅口味。呢個干鍋送飯食真係一流。🍴 “辛手村”炸帶子 ($48) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫帶子炸得啱啱好,外脆內軟,好明顯係即叫即炸。必食!🍴 串燒 ⭐️⭐️⭐️⭐️🍢 川燒雞腎串 (岩手縣) ($32)比較乾同有少少韌。🍢 辛手雞棒肉串 ($32)口感好得意,入邊會有爽脆嘅雞軟骨,好惹味。🍢 川燒厚切牛舌心 ($68)熱辣辣食到幾有肉汁,唔錯。🍢 川燒秋葵 ($20)本身唔係好食秋葵嘅我都覺得唔錯,因為佢加左辣粉嚟燒,所以食落好香口!🍢 川燒經典豬頸肉 ($38)厚切豬頸肉,外皮燒到脆卜卜,每一啖都充滿油脂。🍢 川燒魷魚串(原隻) ($42)又係必食,魷魚腳入哂味,辣辣地又好有咬口。🍴 “辛手村

🍴 “辛手村”炸帶子 ($48) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
帶子炸得啱啱好,外脆內軟,好明顯係即叫即炸。必食!

🍴 串燒 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🍢 川燒雞腎串 (岩手縣) ($32)
比較乾同有少少韌。

🍢 辛手雞棒肉串 ($32)
口感好得意,入邊會有爽脆嘅雞軟骨,好惹味。

🍢 川燒厚切牛舌心 ($68)
熱辣辣食到幾有肉汁,唔錯。

🍢 川燒秋葵 ($20)

🍢 川燒經典豬頸肉 ($38)
厚切豬頸肉,外皮燒到脆卜卜,每一啖都充滿油脂。

🍢 川燒魷魚串(原隻) ($42)
又係必食,魷魚腳入哂味,辣辣地又好有咬口。

🍴 “辛手村”茉莉椰奶綠 ($32) + 茘枝烏龍冰茶 ($32) ⭐️⭐️⭐️⭐️
原來茉莉同椰奶係咁夾,甜度又適中,配串燒一流!荔枝烏龍冰茶就似荔枝玉露,荔枝味唔太突出,但都算幾解喝嘅。

辛手村 (旺角)
地址📍: 旺角黑布街21號地舖

總評分: 8.4/10
味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-07-10
黑布街一向美食林立,跟朋友經過附近留意到一間貌似ᴄᴀꜰᴇ的餐廳「辛手村」‼️這裡主打新穎的川式料理,試過一次已期待再訪‼️🙌🏻🙌🏻 ▫️❥辛手村麻辣黑松露味干鍋🥘餐廳老闆的自創干鍋,鍋底包娃娃菜和吐豆絲,其他的材料可自己選擇‼️❣️麻辣黑松露鍋香得令人食慾大增‼️🤩 濃郁的黑松露香帶著麻辣,相當滋味‼️👍🏻 如果吃不了辣的朋友,也有日式壽喜燒味和傳統干鍋可選擇‼️😉▫️❥$𝟯𝟴 秋葵牛肉卷❥$𝟯𝟴 日式燒鰻魚 ❥$𝟱𝟴 川燒龍利柳 ❥$𝟰𝟮 川燒魷魚鬚串❥$𝟲𝟴 川燒厚切牛舌心 ❥$𝟯𝟴 川燒經典豬頸肉 ❥$𝟰𝟮 京蔥厚燒五花肉 ❥$𝟲𝟴 辛手村特調雞泡魚乾每串串燒都烤得香氣撲鼻‼️💖 桌上放著辣粉和孜然粉,想味道更濃郁的朋友可以加一點點喔‼️🤤▫️❥$𝟯𝟮茉莉椰奶綠❥$𝟯𝟮荔枝烏龍冰茶清爽冰冷的飲品,而且一點都不過甜‼️👅

❥辛手村麻辣黑松露味干鍋🥘

❥$𝟰𝟮 京蔥厚燒五花肉
❥$𝟲𝟴 辛手村特調雞泡魚乾

❥$𝟯𝟮茉莉椰奶綠
❥$𝟯𝟮荔枝烏龍冰茶
清爽冰冷的飲品,而且一點都不過甜‼️👅
乾鍋辣度適中,香氣撲鼻,而且過左一段時間仲可以保持到食物既溫度鴨肝多士酸酸甜甜好開胃,好特別,值得一試再試,氣氛一流,正呀老闆Alex同其他店員都會耐心聆聽客人對食物既意見
鴨肝多士酸酸甜甜好開胃,好特別,值得一試再試
,氣氛一流,正呀

老闆Alex同其他店員都會耐心聆聽客人對食物既意見
  • 鴨肝多士
2022-07-15 63 浏览
麻辣干鍋就食得多 但係呢一間竟然有黑松露味嘅版本 真係夠晒特別🤩鍋底包咗娃娃菜同薯仔絲 另外可以再加配料😚推介豬頸肉 好爽口juicy🫶🏻估唔到黑松露同個麻辣味 兩者配合得好好👍🏻麻辣夠晒惹味 但竟然仲食到松露香🖤🤍
旺角黑布街新發現✨新派川菜 x 酒吧😍裝潢設計時尚簡約 感覺cozy原來尼度老闆係由外地回流創業菜式當中加入不少創意 好有新鮮感試過主打嘅干鍋及串燒 絕對覺得可以再嚟encore😋新嘗試✨麻辣黑松露味干鍋係餐廳嘅招牌自創口味 鍋底已包含娃娃菜及土豆絲 最少選擇4 款材料起鍋想有肉又有海鮮 就揀咗五花肉同帆立貝蔬菜類揀咗椰菜花、蓮藕、芋絲黑松露味勁香 聞到都已經食指大動整體炒得好夠乾身 非常入味 而且味道同所有配料都好夾 好惹味下飯😋白飯仲任裝添㗎另外唔少得叫吓串燒小食🤩厚切牛舌芯、翠玉瓜 孜然香味誰能抗拒豬頸肉燒得好靚仔 粒粒 juicy惹味 川燒原條茄子🍆切成網格狀更易入味 夾起食又方便燒鰻魚 以日式醬汁燒就係夠哂正私心大推燒龍脷柳👍🏻 嫩滑啖啖厚魚肉 必點!特調雞泡魚乾🐡 有嚼勁 好味呀食唔停口!飲品都唔錯㗎蜜桃烏龍冰茶 及店員推薦嘅茉莉椰奶綠均味道清新 解膩同解解辣就啱晒啦
旺角黑布街新發現✨新派川菜 x 酒吧😍

係餐廳嘅招牌自創口味
鍋底已包含娃娃菜及土豆絲
最少選擇4 款材料起鍋
想有肉又有海鮮 就揀咗五花肉同帆立貝
蔬菜類揀咗椰菜花、蓮藕、芋絲
黑松露味勁香 聞到都已經食指大動
整體炒得好夠乾身 非常入味
而且味道同所有配料都好夾 好惹味下飯😋
白飯仲任裝添㗎

另外唔少得叫吓串燒小食🤩
厚切牛舌芯、翠玉瓜 孜然香味誰能抗拒
豬頸肉燒得好靚仔 粒粒 juicy惹味
川燒原條茄子🍆切成網格狀更易入味 夾起食又方便
燒鰻魚 以日式醬汁燒就係夠哂正
私心大推燒龍脷柳👍🏻 嫩滑啖啖厚魚肉 必點!
特調雞泡魚乾🐡 有嚼勁 好味呀食唔停口!

飲品都唔錯㗎
蜜桃烏龍冰茶 及店員推薦嘅茉莉椰奶綠
均味道清新 解膩同解解辣就啱晒啦
2022-07-14 140 浏览
朋友介紹旺角新開既特色川菜平時食開麻辣乾鍋但呢間餐廳有自家獨創既麻辣黑松露乾鍋如果唔食得辣仲有日本壽喜燒乾鍋無辣不歡既朋友推薦要叫麻辣黑松露乾鍋估你唔到麻辣黑松露干鍋鍋底一定係揀獨創既麻辣黑松露乾鍋,你以為黑松露mix麻辣好奇怪!?一D都唔會,反而出奇地match😍入口係麻辣味混和濃郁黑松露味道材料揀左肥牛片、肥腸、萵筍、芋絲仲有本身有既土豆同娃娃菜,真係豐富到爆推薦肥腸好吸味肥脂足,送飯一流萵筍、芋絲都特別吸辣味,好正😋厚切牛舌二重奏真係勁厚切,但燒得岩岩好一D都唔靭,反而仲好嫩,推薦川燒經典豬頸肉燒得好惹味,咸香得黎帶有少少辣味川燒雞腎串好爽口,孜然味好香日式燒鰻魚好嫩滑,送酒正京蔥厚燒五花肉京蔥燒得好甜脆,配上油脂感既五花肉😋川燒秋葵燒蔬菜真係無得輸唔會燒到好老,口感仲保持到脆嫩鳳梨烏龍冰茶鳳梨既甜同烏龍茶好夾,清爽解膩辛手村茉莉椰奶綠奶蓋飲得多,今次係用椰奶好新奇😆最尾食埋柚子冰粉,冰涼軟滑配上同樣fresh既柚子,好滿足一班後生仔回流香港創業獨創到有自已口味既乾鍋希望可以保持口味落去因為真係幾岩我口味😍

朋友介紹旺角新開既特色川菜
平時食開麻辣乾鍋
但呢間餐廳有自家獨創既麻辣黑松露乾鍋
如果唔食得辣仲有日本壽喜燒乾鍋
無辣不歡既朋友推薦要叫麻辣黑松露乾鍋

估你唔到麻辣黑松露干鍋
鍋底一定係揀獨創既麻辣黑松露乾鍋,
你以為黑松露mix麻辣好奇怪!?
一D都唔會,反而出奇地match😍
入口係麻辣味混和濃郁黑松露味道
材料揀左肥牛片、肥腸、萵筍、芋絲
仲有本身有既土豆同娃娃菜,真係豐富到爆
推薦肥腸好吸味肥脂足,送飯一流
萵筍、芋絲都特別吸辣味,好正😋

厚切牛舌二重奏
真係勁厚切,但燒得岩岩好
一D都唔靭,反而仲好嫩,推薦
川燒經典豬頸肉
燒得好惹味,咸香得黎帶有少少辣味

川燒雞腎串
好爽口,孜然味好香
日式燒鰻魚
好嫩滑,送酒正
京蔥厚燒五花肉
京蔥燒得好甜脆,配上油脂感既五花肉😋

川燒秋葵
燒蔬菜真係無得輸
唔會燒到好老,口感仲保持到脆嫩

鳳梨烏龍冰茶
鳳梨既甜同烏龍茶好夾,清爽解膩
辛手村茉莉椰奶綠
奶蓋飲得多,今次係用椰奶好新奇😆
最尾食埋柚子冰粉,冰涼軟滑配上同樣fresh既柚子,好滿足

一班後生仔回流香港創業

• 川燒秋葵
  • 鳳梨烏龍冰茶
  • 辛手村茉莉椰奶綠
  • 柚子冰粉
👍🏻麻辣黑松露味乾鍋 $78小店招牌自家創口味!真係幾特別,好有中西fusion感覺😜配菜切得比較細塊同幼身,可以沾得更多黑松露醬,而黑松露味又唔會太搶麻辣度係fix咗嘅,係呢度嘅BB辣lv,譚仔把尺就大概10小辣啦,亦唔算好麻鹹度剛好,唔會太重口味,不過食到落底會油膩少少$78鍋底包咗娃娃菜同薯仔絲,份量都幾多我地另加咗啲配料,比較推薦以下幾款😛-🔸豬頸肉 +$48切成條狀先炸過,肉質爽口,充滿油脂香好juicy🤤-🔸肥牛 +$48大大塊好掛汁,肉質就正正常常啦黑松露味會比較突出,亦比起其他配料鹹啲,係咁多款配菜中最入味🤪-🔸萵筍 +$28超正👍🏻!同乾鍋勁夾,生熟啱啱好,爽口得嚟又唔會過生有草青味不過略嫌切得太細條,口感差咁啲-味道:8/10性價比:8/10-👍🏻川燒龍脷柳 $58魚肉本身無乜特別調味,但面頭嘅醬汁孜然味好香,又唔會太鹹最正係肉嫩超多汁,正😜味道:8/10性價比:7/10-👍🏻川燒經典豬頸肉 $38推薦!豬頸肉爽口肉味重,燒得好有焦香但完全唔韌,咬落仲會咇肉汁😌感覺有啲似燶邊叉燒咁,甜甜地好好食🤤味道:9/10性價比:7/10-👍🏻日式燒鰻魚 $38/1串、$58/
👍🏻麻辣黑松露味乾鍋 $78

小店招牌自家創口味!真係幾特別,好有中西fusion感覺😜
鹹度剛好,唔會太重口味,不過食到落底會油膩少少
$78鍋底包咗娃娃菜同薯仔絲,份量都幾多
我地另加咗啲配料,比較推薦以下幾款😛

🔸豬頸肉 +$48
切成條狀先炸過,肉質爽口,充滿油脂香好juicy🤤

🔸肥牛 +$48
大大塊好掛汁,肉質就正正常常啦

🔸萵筍 +$28
不過略嫌切得太細條,口感差咁啲
性價比:8/10
👍🏻川燒龍脷柳 $58
魚肉本身無乜特別調味,但面頭嘅醬汁孜然味好香,又唔會太鹹
最正係肉嫩超多汁,正😜

👍🏻川燒經典豬頸肉 $38
感覺有啲似燶邊叉燒咁,甜甜地好好食🤤
味道:9/10

👍🏻日式燒鰻魚 $38/1串、$58/2串
魚皮燒到焦脆,魚油味香但唔腥
鰻魚汁啱啱好,夠甜,肉嫩無骨

👍🏻川燒厚切牛舌心 $68
厚切,中間心軟嫩多汁好爽口
牛味濃但唔騷,不過邊位都有啲嚼勁

👌🏻川燒魷魚串 $42
魷魚燒得啱啱好,唔韌又唔會乾爭爭
面頭嘅醬汁同龍利柳一樣,都係充滿孜然味,帶微辣
不過size比較細條,調味再惹味就正啦

👍🏻特調雞泡魚乾 $68
薄身,燒得焦香微脆,睇落好乾身但咬落都仲有啲汁🤪
甜甜地又有鹹香,佐酒一流

👍🏻荔枝烏龍冰茶 $32
荔枝味都幾真實,唔係啲人工化學藥水味
本身唔甜嘅,飲落好舒服又夠凍,好解渴😌
👌🏻茉莉椰奶綠 $32
呢個就比較失色啲,唔太飲到椰奶嘅存在
質地同味道都偏向茶水多啲,無落咗奶嘅口感,但至少唔會好滯
味道:5/10

整體味道係川菜嚟講唔算好濃好重口味
比較適合鍾意食少少辣但食唔到太辣太濃味嘅朋友😙
餐廳走新派川菜路線,老闆同店員都係一班後生仔女,友善有禮
環境裝修成間文青Cafe咁,睇門面完全唔似食干鍋串燒🤣
乾淨企理,唔似一般川菜館咁油淋淋,坐得好舒服👍🏻

📍#辛手村 @spiced_hamlet
旺角黑布街21號地舖