2019-04-23 481 浏览
之前已經見到呢間cafe幾多人,上網又見到唔少好評,趁住今日約咗朋友就拉佢嚟試下啦😎▫Brunch Set▫我同朋友都揀咗咖哩蛋包飯🍳望落去賣相都幾靚😚👍🏻蛋的確幾滑整得岩岩好,蛋味都ok嘅😙👎🏻咖哩味真係勁薄弱,食落去又乜冇辣味,如果話係日式甜咖哩又冇甜咖哩嘅味😵只係得好微嘅辣同咸味,冇咖哩嘅香或者濃,真係扣晒分😩配料得幾粒蔬菜🧐吉列豬扒咖哩蛋包飯嘅豬扒炸得太耐,完全冇酥脆嘅感覺,食落去好乾同韌,皮肉都有點分離😩漢堡扒咖哩蛋包飯嘅漢堡扒都幾大舊,好彩入面唔係乾爭爭😂食完都幾飽咖😛好過吉列豬扒多多聲🤪包兩杯飲品,朱古力同咖啡都ok嘅.後記💁🏻味道一般般,相信呢個價錢係附近有更好嘅選擇🤔

▫Brunch Set▫
我同朋友都揀咗咖哩蛋包飯🍳望落去賣相都幾靚😚
👍🏻蛋的確幾滑整得岩岩好,蛋味都ok嘅😙
配料得幾粒蔬菜🧐

包兩杯飲品,朱古力同咖啡都ok嘅
後記💁🏻
味道一般般,相信呢個價錢係附近有更好嘅選擇🤔
2019-04-22 288 浏览
以前約朋友吃飯聚會,大多數出九龍揾食,貪佢選擇多。依家唔使啦……屯門都有好多Choice,今晚搵到呢間餐廳,主打蛋包飯及意粉,入門口放咗幾張木椅,方便未有位時可以坐下等候,好貼心!室內裝飾及枱椅以木為主,簡單舒服和好田園。睇過餐牌後,我地叫咗個咖哩雞腿蛋包飯和咖哩吉烈豬排蛋包飯,小食有玉子燒、蜜汁雞翅。先黎個玉子燒,聞到一陣蛋香味,入口好實在,唔會太淋散開再來一客雞翼,好香蜜糖,整得恰當唔會太燶主角黎啦……我既咖哩吉列豬排蛋包飯,D豬排炸得好香脆,咖哩唔辣帶点甜味,個蛋整得好滑唔'鞋`口而我朋友個雞腿,入口香嫩,唔乾身總括全晚食得好滿意!
再來一客雞翼,好香蜜糖,整得恰當唔會太燶
而我朋友個雞腿,入口香嫩,唔乾身
總括全晚食得好滿意!
  • 咖哩吉列豬扒蛋包飯
2019-04-12 335 浏览
原來係屯門華都商場都開左幾間食店,呢間轉角食d西式野,有個好靚復古櫃,擺晒d餐具同一樽樽水,等客人自己拎,叫左咖哩唐揚雞扒蛋包飯,軟殼蟹青醬燉飯,經典卡邦尼意粉,仲叫左兩樣小食,玉子燒同炒雜菌真係有水準,又唔貴,好好食又有心思個炸雞扒蛋包飯,d咖哩似日式果款,唔辣,有少少甜,同埋唔係一大塊雞扒咁炸,係雞塊,易入口,我就覺得殼蟹青醬燉飯,係最好食,而又比較特別,未必一般西餐廳會有,青醬味有好重紫蘇葉,正合我心意,d炸軟殼蟹好脆,份量都唔細絕對會再去食,值得支持!
原來係屯門華都商場都開左幾間食店,呢間轉角食d西式野,
有個好靚復古櫃,擺晒d餐具同一樽樽水,等客人自己拎,

真係有水準,又唔貴,好好食又有心思

,d炸軟殼蟹好脆,份量都唔細

絕對會再去食,值得支持!
2019-04-05 235 浏览
環境清靜,背景音樂休閒。座位寬躺星期日七點鐘坐滿客人,食客都好清靜,可以同朋友傾吓計。蛋包飯好好食, 份量足夠,比預期中更加滑。意粉醬汁好濃好好食,意粉軟硬適中,唔會煮得泰林但係又唔會太硬
環境清靜,背景音樂休閒。座位寬躺
星期日七點鐘坐滿客人,食客都好清靜,可以同朋友傾吓計。
蛋包飯好好食, 份量足夠,比預期中更加滑。
2019-04-05
2019-04-03 385 浏览
前後食過依間兩次午餐,雖然唔算平,但質素同價錢都成比例。午餐時段都比較多人,店內唔算細,大概有十幾張枱。👨‍🍳👩‍🍳食物質素:🥚咖哩雞扒蛋包飯($64),一眼見到個雞扒都幾燶咁,好似好乾,但食落唔單止唔嚡口,仲有d滑同jucy。🥚溫泉蛋西西里肉醬飯($60),配秋葵。我自己唔鐘意食秋葵,因為覺得滑溜溜,有d核突。但依到加左芝麻醬,遮蓋左滑溜既感覺,尚可接受。而西西里醬有點兒多,醬多飯少,變相有少少過酸。🍝羽衣甘藍意大利粉($62),冇肉,比較清淡。🛋️🛋️環境:尚算舒服有2,4人枱👦👧適合人數:2-6人😋😋好食指數:3.5/5🥰😍Souffle 舒服指數:3/5💰💰性價比高指數:3.5/5P. S. ▶️星期二至四,午餐時間可以book枱⚠️如果夾正午餐時段,多人落單,等餐時間比較耐,第一次試過等左5個字先有。

👨‍🍳👩‍🍳食物質素:

🍝羽衣甘藍意大利粉($62),冇肉,比較清淡。

🛋️🛋️環境:尚算舒服有2,4人枱
👦👧適合人數:2-6人
😋😋好食指數:3.5/5
🥰😍Souffle 舒服指數:3/5
💰💰性價比高指數:3.5/5
P. S. ▶️星期二至四,午餐時間可以book枱

午餐
2019-04-01 172 浏览
吉列唐揚雞扒蛋包飯 雞扒外面脆內裹juicy l 使用日本雞蛋 整得岩岩好 半生熟 唔會過哂火候 l 咖哩唔會好辣 唔食得辣既朋友都可以一試經典卡邦尼意粉邪惡之選 l 重重忌廉 好滑食 味道濃郁 但唔會覺得滯 不知不覺就會食哂 l 減緊肥既女士們小心食唔停口玫瑰鮮奶咖啡跟餐飲品 - 凍果茶推薦指數:🔥🔥🔥🔥(5🔥為最高)*雖然味道各方面都很好 但服務方面有待加強*會再黎食 香港既小店已經賣少見少 繼續支持小店 亦都希望大家可以多多支持小店
吉列唐揚雞扒蛋包飯
雞扒外面脆內裹juicy l

經典卡邦尼意粉
邪惡之選 l
減緊肥既女士們小心食唔停口

玫瑰鮮奶咖啡
跟餐飲品 - 凍果茶

推薦指數:🔥🔥🔥🔥(5🔥為最高)
*雖然味道各方面都很好 但服務方面有待加強
2019-03-11 310 浏览
假日晏晝時間,想喺屯門市廣場搵個位食飯,依家已經變得好難,事關實在太多大陸人,迫爆左個屯市,好彩仲有個華都,叫做未被攻佔。見依間個評分幾高,就決定同朋友試下。1點左右到,等左5分鐘就有位,坐位闊落,食野唔會手肘撞手肘。見餐牌上個all day breakfast寫住有自家製麵包,好似幾吸引,就叫嚟試下。可能係多人叫ge關係,等上菜都等左3、4個字,不過唔緊要,食得cafe, 慢d都冇所謂。成份all day breakfast水準好高,份厚多士糖霜鋪面再焗,外脆內軟,一流。薯餅係可樂餅嗰種,唔係m記嗰隻,幾好。其他野亦做得唔錯,蛋夠滑,沙律菜夠脆,加埋野飲都係$78, CP值好高。襯華都仲未被攻佔,而且仲有小店,真係要幫襯多d支持下。

襯華都仲未被攻佔,而且仲有小店,真係要幫襯多d支持下。
2019-03-09
  • all day breakfast
由於屯市餐廳實在要等太耐,覓食地點漸漸往外移,發現到呢間華都小店後,水準都幾ok!午餐試了「咖哩唐揚雞扒蛋包飯」,特別要求了多汁,以確保每一啖蛋包飯都要充滿咖哩汁,嘿嘿;而包住飯既蛋如圖一樣咁靚,火候剛好,餐廳仲標明使用日本蛋,放心😆 不過老實說炸雞炸粉太多,雖然雞肉嫩滑,但炸皮呢度要扣分另外朋友試了「全日早餐」,睇相已經知份量充足,要有既薯餅、沙律、煙肉、茄汁豆、炒磨菇得全部都有。驚喜位係薯餅有粟米夾心,唔係超市買一般果d薯餅👏🏻 另一驚喜位係佢既自制麵包,面頭鋪上少量砂糖再烘,係肥d但令人食得滿心歡喜🤤總括餐廳既食物係幾出色,反而咖啡就冇乜大驚喜了

咖哩唐揚雞扒蛋包飯

全日早餐  All  Day  Breakfast

總括餐廳既食物係幾出色,反而咖啡就冇乜大驚喜了
2019-02-23
午餐
咖哩唐揚雞扒蛋包飯
全日早餐  All  Day  Breakfast
2019-03-06 341 浏览
上星期去左屯門一間cafe食晚餐,之前已經食過幾次,今次見佢有新野就再試下😆而餐廳文青風的裝潢,讓人感覺舒適。我和友人都加左$18升級套餐,因為沙津或湯二選一,所以我哋一個要沙津,一個要磨菇湯。沙津:蔬菜都非常新鮮,咬落去果時聽到清脆既聲😆蘑菇湯:唔會打碎曬,會有一顆顆幼細蘑菇粒增加口感,可惜有陣草青味。我哋點左法式紅酒燉牛肋條同香蒜白酒蜆肉意粉✨法式紅酒燉牛肋條牛肋條較韌,雖然賣相不錯,好似幾好色水,但其實無咩味道。香蒜白酒蜆肉意粉反而呢個意粉不錯,好香蒜味,意粉索曬蜆肉既鮮味,很好又唔會太硬或太冧。而且蜆肉都有好多,比個讚最後餐飲點左熱齋啡作結。以一間小店泥講食物其實算是不錯,而且晚餐免加一,性價比高。

而餐廳文青風的裝潢,讓人感覺舒適。

沙津:蔬菜都非常新鮮,咬落去果時聽到清脆既聲😆

我哋點左法式紅酒燉牛肋條同香蒜白酒蜆肉意粉✨
法式紅酒燉牛肋條
法式紅酒燉牛肋條
牛肋條較韌,雖然賣相不錯,好似幾好色水,但其實無咩味道。

香蒜白酒蜆肉意粉
反而呢個意粉不錯,好香蒜味,意粉索曬蜆肉既鮮味,很好
又唔會太硬或太冧。而且蜆肉都有好多,比個讚

最後餐飲點左熱齋啡作結。

以一間小店泥講食物其實算是不錯,而且晚餐免加一,性價比高。
2019-02-27
2019-02-25 289 浏览
星期日下午同媽媽一齊去食lunch 下奏兩點餐廳仲係好多人🙈🙈等咗十分鐘就有位💕Menu 選擇唔多但係好多嘢都想食😂🙈最後揀咗羽衣甘藍豆乳意粉感覺好似清啲🤣鍾意意粉夠硬身唔會一pat pat ✨豆乳汁食落唔膩一啲都唔heavy 😎同意粉好夾❤️羽衣甘藍煮過就唔苦🥰如果有多幾塊就好啦仲有啲雜菇🤘但份量唔算多整體嚟講算唔錯啦😀😀😀一個女仔份量啱啱好✨💖成個清晒😂🙈小結:小cafe 坐得舒服服務態度好好💖下次搵朋友嚟girls talk
星期日下午同媽媽一齊去食lunch

服務態度好好💖
下次搵朋友嚟girls talk
2019-02-24
2019-02-19 206 浏览
行街嘅時候,諗緊食咩晚餐,突然間見到人地食緊呢個咖哩豬扒蛋包飯,見到個滑蛋好似好吸引咁,所以就坐低左叫咗嚟食。咁咖喱味道唔係特別濃,可以濃味d,但係屯門嚟講都算唔錯嘅選擇,咖啡都幾好飲,同埋都算寧靜,但希望可以人手增加。
2019-02-15 262 浏览
情人節當日下午同男朋友諗住搵間Cafe坐下食lunch。於是就一齊去呢間餐廳,叫咗一個日式豬扒蛋包飯同埋野菜醬燒雞扒飯。等咗大概15分鐘之後先上男友咗個蛋包飯。就咁睇賣相都OK,點知我一試, 發現咖喱汁無味,豬扒肉質又韌,係得個蛋包飯叫做過得去。再過一陣佢先上我個雞扒飯。呢個係真心唔掂! 所謂野菜就係三條豆同蔥,啲雞肉咬落質感奇奇怪怪咁,咬開咗之後就唔夠膽食落去,而且個醬汁都好難食😖。結果,成份餐我就係食咗三條豆同冇汁嘅飯。總括而言啦價錢貴,用料差,所有嘢都係得個樣。

總括而言啦價錢貴,用料差,所有嘢都係得個樣。
2019-01-28 296 浏览
星期六下午二點左右,屯門人山人海,市中心己連氣都無得呼吸,所與老公向華都商場進發,以前已聽聞開了一間cafe好似幾OK,所以就去找此cafe,就在二樓外边找到了,裝修都Ok,但都坐滿人了,再等-下餐廳外有二張枱,就坐下感覺到舒服,我地就叫了咖喱吉列豬和雞的蛋飯和當天特飲(桃紅茶),如果用55的價錢叫好好,而且佢地昰用不銹鋼管(走膠),所我地兩公婆我繼續支持小店
2019-01-18 286 浏览
好耐冇黎過華都,冇諗過呢到開左咁多餐廳😃今次經過見到呢間裝修唔錯,就同朋友黎左食叫左個軟殼蟹非常好食,而且係有味道唔會好似一般食既咁有好多炸粉。不過要轉餐加野飲就可能要過百,感覺係屯門小,我區呢個價錢就頗貴,所以冇加到。下次有機會一定會再黎☺️
好耐冇黎過華都,冇諗過呢到開左咁多餐廳😃
今次經過見到呢間裝修唔錯,就同朋友黎左食
下次有機會一定會再黎☺️
2019-01-10 358 浏览
聽朋友講華都開左間唔錯既cafe, 終於等到老公得閒同我去試~果晚係平日唔洗排隊,餐牌有幾款蛋包飯、意粉同小食。 點左雜菜蛋包飯,軟殼蟹飯青醬飯同埋一杯sangria。同老公傾下傾下,就上蛋包飯喇(又冇影相),嘩都幾種蔬菜,有露筍,豆角,蓮藕,粟米芯、茄子,甘荀薯仔,咖哩汁甜味重、少少辣,健康得黎幾惹味之後到今晚個重頭戲,首先講個飯,好香好濃既香草味,而且好creamy,軟殼蟹炸得都幾夠香脆,配埋個飯真係好好食,推薦!Sangria即係生果甜酒,酒既配搭都唔錯,香甜易入口總結:性價比非常高,無論係咖哩汁定青醬飯都俾到驚喜,唔係普通野Sangria味道ok, menu仲見到好多特飲,見隔離檯叫既梳打都好靚,下次要試下!一個咁隱閉既地方有間咁有趣既特色小店,非常推介俾大家

軟殼蟹青醬飯

Sangria即係生果甜酒,酒既配搭都唔錯,香甜易入口

總結:
性價比非常高,無論係咖哩汁定青醬飯都俾到驚喜,唔係普通野

一個咁隱閉既地方有間咁有趣既特色小店,非常推介俾大家
軟殼蟹青醬飯