2020-03-14
開心大發現!屋企附近有又平又好食的pho😍其實有時夜晚收工都會經過呢間店,通常都有人係出面排隊, 所以我呢d 零耐性星人無特別想食😂尋日處理咗d 小事後時間尚早, 間餐廳開咗無耐無咩人就入去試吓。呢個生牛河盛惠$34 仲要份量唔細, 牛骨湯無話好驚為天人但係清清地都唔錯, 最驚艷反而係河粉, 因為我平時食過好多間的河粉都有陣"河粉" 味 (唔知大家明唔明😂) 好似有陣油定太強烈的米味, 但這個河粉無雜味仲好滑。牛肉方面份量都足夠有餘性格比極高。另外重點推介+18 蚊 小食拼盤, 有👍🏻涼拌帶子茄子👍🏻越南春卷 👍🏻 牛油雞翼各一份。 平時我都好常一個人毒食, 當然就試唔到好多食品, 呢個拼盤簡直獨食人士救星! 每樣都有一件滿足多個願望, 雖然平但擺盤一點也不馬虎, 味道亦比預期好, 尤其個牛油雞翼真係超香超惹味。以上的食物連一杯熱飲total $52 同區真的好難找, 甚至係香港都好少呢d 性價比咁高的小店。 普通雲吞麵都三十幾仲要唔好食😂 所以呢簡餐廳我真係好推。不過你話特登跨區嚟食就未必有需要, 但如果係油尖旺街坊/在這區工作或者咁啱去佐敦, 呢間真係好選擇。