2017-07-24
上星期朋友話想食越南菜,我就揀左呢間係荃灣新開嘅餐廳,貪佢多款得黎價錢又平。呢排做緊優惠,like and share facebook有甜品送即刻like左另外叫左幾樣小食同一款湯河 柚子鮮蝦沙律有幾隻開邊大蝦,幾爽彈。勁多柚子又無苦澀味,底部有青瓜絲令沙律更爽口,有一點點辣。個人幾鐘意呢碟沙律!牛油蒜蓉雞翼有4隻雞翼,炸得幾脆口,夠晒熱! 好彩炸粉不多炸牛油軟殼蟹有兩隻原整嘅軟殼蟹同樣炸粉好少內裡嘅蟹肉仍然有肉汁香茅豬頸肉米紙卷口感豐富,有蘿蔔絲青瓜生菜同豬頸肉,米紙沒膠味米紙本身冇咩味道,可以點檬汁 酸酸甜甜火車頭湯河比其他湯河貴少少,但好多配料所以都覺得幾抵!有生肥牛(來到時已變7成熟)、牛腩、牛栢葉、牛丸、牛筋同埋幾甜嘅蘿蔔湯底清甜,配料味道唔錯!大大碗,兩個人食完可以再點小食飲品 朋友點左椰青沙冰而我就點左原隻椰青,最鐘意挖埋d椰青肉黎食甜品係like facebook送嘅,細細碗,有d綿綿地嘅斑蘭味嘅野,口感有點似糯米又有點唔似,說不上是什麼,幾重椰汁味,又幾好味喎,可以一試食左咁多野都係$348,勁飽
另外叫左幾樣小食同一款湯河
有兩隻原整嘅軟殼蟹同樣炸粉好少內裡嘅蟹肉仍然有肉汁
香茅豬頸肉米紙卷
飲品
朋友點左椰青沙冰
而我就點左原隻椰青,最鐘意挖埋d椰青肉黎食
食左咁多野都係$348,勁飽