2010-08-02
其實食晚餐前, 我地食見到呢間”貴花甜”甜品店先咖, 所以就決定食完晚餐一定要嚟試, 因為見佢門口有人派單張, 有心太軟、火焰雪山….好吸引呀。一坐低, 已經有侍應勁細心解釋有咩推介, 我地最終都係叫咗:心太軟伴雪糕($42):心太軟個流心唔係我見過最流心, 不過都ok。朱古力味好味,唔太苦、唔太甜。雲呢拿雪糕, 好味。 感覺對板了。火焰橙酒雪山雪糕($42):”體積”都幾大, 一出枱, 侍應會為你加橙酒、點火。”火勢”唔算好勁, 可以令你有番小朋友的開心感覺。”雪山”應該係蛋白加cream, 好大嚿, 好”滯”;內裹的雪糕, 相比上就太少了。如果雪糕份量多d, “雪山”份量少d, 就唔會覺得咁”滯”。我同友人好辛苦先”啃”哂呢件甜品。Service 好好;食物 ok;環境都幾靚, 幾design Feel。 不過如果唔係去開呢區, 未必會特登去食。