2018-06-14
相約朋友係雲疊花園交收,交收時間亦係晚飯時間,所以乾脆就係雲疊花園食晚飯,加上雲疊花園附近好多錶位,方便泊車,錶位對面有好多餐廳,加上我地又想食日本料理,見便當好吸引,所以我地交收完就去豬屋食晚飯啦。7點鐘入到去未算好多人,但到了7點半已經全場滿座,豬屋主要做街坊生意,所以侍應都好好服務,好親民,而且亦見到好多熟客同侍應有講有笑。見便當咁吸引,我地點了兩款便當。福岡便當($69)便當好豐富,有炸豬扒,日式炸餃子,日式炸魚餅,中華沙律,咖哩飯,咖啡飯量都算多,咖喱汁有少許辣,炸豬扒都好大件,肉質嫩滑,唔鞋口,唔會有好厚好多粉既感覺,炸餃子,炸魚餅味道都唔錯。熊本便當($71)有日式芝麻雞翼,香炸軟瑪蘇里拉芝士片,加州卷,中華沙律咖哩飯,我最欣賞佢既芝麻雞翼同香炸軟瑪里蘇拉芝士片,芝麻雞翼炸得表皮香脆,好香芝麻味,內裡雞肉好滑,而香炸軟瑪蘇里拉芝士,芝士味香濃,而且有拉絲效果,非常美味。7吋玉子壽司&醬燒三文魚壽司平時都係見到三文魚壽司有7吋,原來玉子壽司都有。
福岡便當($69)
熊本便當($71)
7吋玉子壽司&醬燒三文魚壽司
平時都係見到三文魚壽司有7吋,原來玉子壽司都有。