2017-04-24
大排檔2係食中餐?西餐?有點懷疑,但環境不錯幾舒服坐就食啦,內有音樂都舒服。個人叫左2個餐,包蒜蓉包好香牛油味同飲品。牛腩羅宋湯連碗都熱!多蔬菜,有洋蔥 胡蘿蔔同少量牛腩。可能有肉類,所以湯比較入味。黑松露蘑菇湯,一上枱已經好香濃,份量普通,但特別一點係有黑松露係中間比你自己溝。好多粒粒蘑菇,每口都滿滿菇味,不錯對於菇味fans。香燒原條是日鮮魚係一斤重既東星斑,配菜有好帶鮮味既青辣汁,滿滿黑椒的蕃茄 豆及薯泥。首先條魚好霸氣一大盆上枱帶少少燒魚味,皮都見到黑黑地。魚肉總括嚟講係滑同多肉。唔點汁就淡口食魚味為主,點左汁就濃味d,特別係魚背肉!面豬肉好爽好大粒,哈哈。滿滿黑椒的蕃茄幾好無左青味,多汁,夾落魚肉食就似中餐魚既。燒橡果級黑毛豬肉眼七成熟,香氣似分燒豬手。配菜有蕃茄 菠蘿 豆及薯泥。薯泥帶薯粒,好飽滿入胃,唔會creamy多牛油感覺。七成熟完全係改變哂一路以前食黑毛豬既口感,以前好食在好軟脆,而依個餐廳係好似煮牛咁,肉非常軟林唔脆,但有少少就溶咁既感覺既。叫左杯紅餐酒35蚊配肉,雖然應該叫白餐酒因爲今餐海鮮為主,但紅酒味濃d。餐酒都有濃味,唔會有夾味。其中一個餐我地加左65蚊要
個人叫左2個餐,包蒜蓉包好香牛油味同飲品。
生蠔細細隻,但海水味好重既。店員建議點青辣辣汁。鮑魚好貼心去左內臟,仲好甜。唔點汁都一流。鮑魚勁厚嫁都,正。但點甜既麵豉汁仲鮮同好食。日本刺身帶子好甜既麵豉汁,要食!令帶子仲甜。帶子好厚身,一開始已經係係汁入面,好入味。鮮蝦好爽食,好新鮮帶彈牙。聖子刺身就好爽脆,點左日本豉油芥辣,好日本feel。