2004-04-10 16 浏览
幾好...如不是太餓...經西都會去食番碗..食物品質ok....而湯底及汁都好野味..特別係它幾清潔...較其它車仔檔坐得舒服....價錢十幾銀....仲想點呀....
2004-03-29 19 浏览
星期一有一日假期,同太太走左入西貢一日遊。雖然天氣濛濛的,但我們都決定行一行山,行山前當然要醫肚,在西貢食街走左一轉,最後都是吃松記。要了冬菇豬手油麵加菜同豆卜紅腸米線。蠔油冬菇有四隻,幾入味又有咬口,有水準。豬手乾淨沒有豬毛,又係好味,個人覺得比牛腩好;太太的紅腸豆卜米線就較普通,不過米線幾彈口,整体都唔錯。加熱奶茶兩杯,埋單要五十幾,以食車仔麵來說算貴,但畢竟這裡是名牌,都要番咁上下價錢。
2004-03-22 13 浏览
我同女友去過食兩次, 兩次都係收工先去, 去到七點半, 就收工, last order, arm arm 好, 食物唔錯, 不過衛生一定最好啦, 我地一買完就開始清洗, 全間舖都洗, 不過唔知係o的員工唔識做定我地阻住員工收工, 我地仲食緊野都仲要抹我地張臺, 佢老細都叫唔好抹住, 但都係照抹, 哈哈.......
2003-11-24 28 浏览
週日來西貢行山,早左入來,朋友又未到,,可以四維搵地方咬早。行入福民路,係條窄巷但有眾多食肆,同行的友人話呢度幾出名,所以就來試一試。朋友話呢度標榜清潔,拿了很多衛生獎,見價錢比一般車仔麵貴,可能是名牌效應及乾淨的價錢吧!佢又話蘿蔔同豬腸好食,就叫了蘿蔔豬腸油麵,蘿蔔完全無渣,又淋又甜,唔錯;豬腸亦肥美,唔韌又幾入味,亦有水準;好在湯底味精唔算太重,如果唔係飲多左水,行山時又要搵廁所就煩。連兩杯豆漿兩個人埋單好似係要50幾蚊,以車仔麵計不算平。
連兩杯豆漿兩個人埋單好似係要50幾蚊,以車仔麵計不算平。
2003-05-11 21 浏览
起初見到佢貼晒廣告,都有d怕佢出左名,食物質素會下降但又見幾多人食~就決定try try~~果然不錯~湯底ok~不太濃豬大腸,蘿蔔,豬紅~~正d 菜好新鮮~豆漿不太甜~幾好味以車仔麵來說不是好平但物有所值~希望佢可以keep住食物質素,不要因名聲大而下降
就決定try try~~果然不錯~
湯底ok~不太濃豬大腸,蘿蔔,豬紅~~正
d 菜好新鮮~豆漿不太甜~幾好味
以車仔麵來說不是好平
(非会员)
2002-10-10 8 浏览
食過兩次都好味,蘿蔔入味,又無渣.冬菇又大又入味,煎釀三寶都好好味,湯底都好清,價錢都算ok
2001-05-20 18 浏览
真係好少車仔麵檔整到好似松記咁乾淨,見佢一條街仔有三間鋪就知佢有料到。講到食物,我覺得最正就係豬大腸,一來夠瘦,冇肥膏,二來用鹵水汁鹵到入晒味,三來一D遏味都冇,食得出花O左好多時間同心思去整,抵讚!另外蘿蔔都唔錯,一D渣都冇,有咬口,食得出係靚貨;豬紅都唔弱,有味得來唔會一入口散晒;反而豬皮就弱O左D,略嫌硬O左D又唔夠爽,不過撈埋咖哩汁食口感又立即豐富好多,仲好以爽口D添。總括來講,食物質素唔錯,價錢合理,地方又算企理,入開西頁O黎整番碗麵都冇蝕底。
2000-08-16 23 浏览
如果去西貢無頭緒食什麼,尤其午餐或下午茶時間,(甚至晚飯),可以食豐富兼企理的車仔麵, D 料好惹味.值得推介。
2000-08-08 22 浏览
Penpen話釣墨魚要落船先有飯食,叫我地打定底先~~小弟就搵左"西貢朋友" 直季,miumiu和miumiu 男友ray 去食碗車仔麵先~~在碼頭附近的"松記" ,曾俾各飲食媒介吹噓,亦都拎過衛生獎,即係唔哪渣啦~不過唔哪渣又無o個種風味....兩間舖打對台~~唔通真係咁好生意?我叫o左三送一麵加一支芬達..$25~蘿白同糖街榮記有得fight~都係黃色,入口好鮮甜唔苦無渣~豬紅同魷魚都唔錯...不過點都係唔多飽~~但係時間所限..要走人喇......下次入黎西貢再o黎試多d..
兩間舖打對台~~唔通真係咁好生意?
我叫o左三送一麵加一支芬達..$25~
下次入黎西貢再o黎試多d..