2008-04-06 8 浏览
去完大浪西灣行到面青口唇白,搵撻地方歇一歇!見呢到好似好多人食咁,就試一試,要件NEW YORK CHEESE CAKE & TIRAMISU, 2件都係中間有味,食後D又冇味,好神奇! NEW YORK CHEESE CAKE冇咩芝士味, TIRAMISU勁重既CHEAP酒味,唔係咁OKEY! D人係目冇表情,出面D枱好耐先執,要自己推開之前D人食完既野,執左又唔抹枱,好似好嗱渣咁!
2008-03-26 18 浏览
菠蘿包都ok, 幾軟熟~ 可能預唔岩佢出爐時間, 所以個皮唔算太脆~ 但係就唔太值$5...不過佢地既服務態度的確好差... 超趕客, 幾好食都係假! 買麵包買到好似要睇佢地d人面色咁!$30一件cheese cake連一杯凍飲, 完全唔值!咖啡又唔好飲... 同茶餐廳無太大分別... 唔值! d cheese cake都係一般... 無咩特別~ $30...........太貴喇!

$30一件cheese cake連一杯凍飲, 完全唔值!

2008-03-24 25 浏览
路經西貢,見好多人排隊買菠蘿包呀!但我唔食菠蘿包,所以買左個大法包,都係o岩o岩出爐,好好味呀!!!真係好鬆軟,好勁牛油味.涷左都好好味wor~可能實在太多牛油了!圖已剩一半.
圖已剩一半.
2008-03-19 17 浏览
我都覺得呢間餅店唔錯...不過已經係之前既事lu...個日我放假入左西貢, 特登再去呢間sai kung cafe食野.... 點知... 真係對佢地好失望...我同朋友坐係店外d位度食, 但係可惜環境差左d.. 坐得唔舒服... 好迫....D麵包已經唔好食... /=\ 好似食石頭咁...至於我朋友就叫左件cheese cake食, 我又試下啦...點知... 唉!! 一食落口.... ==" 真係頂唔順呀... 好難食!!!!!! d coffee又唔好飲.... 點解而家差左咁多嫁.... 所有野都係得返個樣靚... 可惜唔好味慘呢...餅店d staff既態度仲要好差囉!! 勁無禮貌! 又黑口黑面! 唉... 我都係想舒舒服服食下野jei... 食物差都算啦... 連d staff都係咁.... 唉.... 我諗下次有機會入西貢都唔會再去呢間野都食喇....
我都覺得呢間餅店唔錯...不過已經係之前既事lu...

D麵包已經唔好食... /=\ 好似食石頭咁...

2008-02-23 19 浏览
年初三到西貢, 經過見到人龍+香噴噴的波蘿包我們便買一個試試.師傅不停手拿出一批批的新鮮波蘿包... 對上一次吃熱辣辣的波蘿皮也不知何時了~一咬, 鬆化到不得了, 讚!賣包的小姐很好, 不會因為人多而燥, 還叫大家不用緊張!哈!

一咬, 鬆化到不得了, 讚!

2008-02-17 8 浏览
三角形的蛋多士是全麥包,外面有些糖,好味道.
三角形的蛋多士是全麥包,外面有些糖,好味道.
2008-01-02 32 浏览
葡撻: 夠晒新鮮熱辣, 撻皮鬆脆, 蛋又多又滑. Blueberry cheese cake: 上面係blueberry jam, 個cake 幾好味, 不過無cheese 味, 叫做blueberry mousse cake 會較貼切. 唔太甜, 好味.朱古力蛋糕麵包: 食食下見佢剛剛出爐, 即有人排隊, 我地都即刻買來試試. 叫做蛋糕麵包, 真係好軟熟, 攞上手已經覺得好鬆軟. 飲品有chocolate, Cappuccino, 還有數款咖啡選擇, 雖不能跟名店比, 但以這小店來說, 用來佐cake/ bread 都不錯.仲有好多cake 選擇, 下次到西貢會再試.
葡撻: 夠晒新鮮熱辣, 撻皮鬆脆, 蛋又多又滑.

仲有好多cake 選擇, 下次到西貢會再試.
2007-12-15 15 浏览
之前住係西貢一定日日既早上會係度買個波羅包食雖然要5蚊一個但係好值真係好好味諗起都好想食
之前住係西貢
一定日日既早上會係度買個波羅包食
雖然要5蚊一個
但係好值
真係好好味
諗起都好想食
可能你地會問..喂..域奇..你講咩呀..咩野入西貢食西貢呀..其實" Sai Kung " 係一間好特別既麵包店..只不過係一間麵包店..點解甘值得我一提..我之前係西貢返工..日日都去幫趁佢..佢地既麵包好有創意..唔係一般貨色..熱辣辣..好好味..就算凍左..都係好好味..而五蚊就可以食到非一般既麵包..真係超級低食..
其實" Sai Kung " 係一間好特別既麵包店..
只不過係一間麵包店..點解甘值得我一提..
我之前係西貢返工..日日都去幫趁佢..
佢地既麵包好有創意..唔係一般貨色..
熱辣辣..好好味..就算凍左..都係好好味..
而五蚊就可以食到非一般既麵包..真係超級低食..
2007-08-04 9 浏览
8.3 (fri) tea行完山,好輕易就搵到呢間cafe!想黎呢度係因為之前睇過話egg tart好似ok,之前想帶一個人黎…半年後o既呢一日黎西貢,仲記得呢間野,就黎左我同fd都叫cake set($28),加$2飲凍飲我叫左朱古力軟心芝士蛋糕(加$3),朋友要french cheese cake朱古力o個個有d酒味,都唔軟,有d失望,食完仲好full由於我o個個太重味,完全食唔出朋友個cheese cake係咩味!杯凍奶茶係一般港式o既,但令我地兩個當晚都訓唔著!買左個肉桂提子包($6)返去,幾重肉桂味,都ok不過行完山坐下食下tea都幾好享受唔知egg tart如何…
8.3 (fri) tea

行完山,好輕易就搵到呢間cafe!

半年後o既呢一日黎西貢,仲記得呢間野,就黎左
我同fd都叫cake set($28),加$2飲凍飲

朱古力o個個有d酒味,都唔軟,有d失望,食完仲好full

杯凍奶茶係一般港式o既,但令我地兩個當晚都訓唔著!

買左個肉桂提子包($6)返去,幾重肉桂味,都ok

不過行完山坐下食下tea都幾好享受

唔知egg tart如何…
(非会员)
Sai Kung Cafe, for croissants, chestnut bread, pastries and baguettes - Best all around in town.Cheese cake, top for Swiss cheese cake. Chocolate cake, top for devil chocolate cake.Yumlicious for their coffee, spaghetti, pizza, hot dog, coffee and drinks too ... I definately will visit Sai Kung Cafe again to try more pastries and cakes

2007-04-15 19 浏览
可能他們認為自己店子很旺又唔休做,所以咪咁差囉. 好耐之前試過一次都無發覺咁差的,可能賣得多廣告多了人去吧. 試過後永遠也不去此店!!!!1.南瓜芝士餅$23 ~ 一點芝子味也沒有,質地較軟,餅底亦不好味.2.英式鬆餅$6 ~ 這個幾好,有點合桃碎,唔會有好重的甜味3.熱朱古力$11 ~ my God,居然是茶餐廳所用的朱古力粉

2007-04-07 17 浏览
o個度d包好好食嫁...真係好好食嫁d服務態度又好...岩岩可以見到個海邊...哈哈...o個度仲有一個靚女...不過名花有主lu~
o個度d包好好食嫁...
真係好好食嫁
d服務態度又好...
岩岩可以見到個海邊...
哈哈...o個度仲有一個靚女...不過名花有主lu~
2007-03-18 19 浏览
上星期食完諗住行山, 但落雨被迫折返, 今個星期再行, 又黎食個菠蘿包, 今次加多左個藍莓芝士包, $9, 個包面有脆脆既crumble, 唔錯, 但內裡既藍莓芝士醬就有漏, 可能朝早受唔到太油, 我整走哂!
2007-03-11 20 浏览
今朝決定去行山, 之前梗要食飽飽先行啦!呢間麵包鋪賣麵包之餘, 有四款早餐, 我叫左個A (麵包+ 飲品), 老公叫左個C (通粉+ 飲品)! 最出名係菠蘿包, 當然要揀佢啦! 個包都幾大個, 單買唔知係五定六蚊, 個包有張紙托住係底, 論size 同金華(我覺得係最好食既菠蘿包)既一樣大, 價錢貴一倍, 個皮我鍾意食金華多, 因為脆, 包既質感就差唔多! 一場黎到, 再試多個, 問亞姐邊種係新鮮出爐, 佢地都好好人話我知(之前食評提及既惡老闆唔見) - 磨菇忌廉包, 熱辣辣真係唔錯, 不過會唔會特登黎就唔會! 下次行山經過先再試啦!
今朝決定去行山, 之前梗要食飽飽先行啦!