2011-01-22
呢間野我幫趁差唔多 10 年, 雖然老闆佢地好有性格, 真係好 Full 就唔做你生意, 但係佢地其實好好人!!早排因為重建都有一排冇幫趁, 噚日 Lunch 行過見佢地開返, 今日就黎整碗麵先!依家一直都係主力整福字公仔麵, 冇其他麵揀架啦! (牙~ 以前都有米炒食, 不過都係福字牌) 佢地新裝之後set 好晒 d 餐, 台面仲有紙巾比人用, 呵呵~ 夠細心牙! 而且又多個女仔幫手寫單, (以前個岡叔叔唔知去左邊?) 一個負責煮麵 (成日同我頂咀), 伯伯就負責茶水, 佢地分得好清, 由於即叫即煮, 有時真係唔等得就唔可以黎食! 依家同以前一樣果 d 麵包成日好快比人 order 晒, 因為入貨少, 我鐘意食佢地個旦白冶, 呵呵! 今日見人 order 三文冶, 多士都冇得食, 冇計啦, 下次請早!餐牌多左個雜菜粒螺絲粉, 以前邊有!! 我就食返例牌全拼福麵+凍0啡, 伯伯沖既凍0啡最啱我口味!! 食飽飽好滿足, 下次再黎過!