2019-09-17 1578 浏览
位於蘭桂坊的《oyster station 》💕主打世界各地生蠔的西餐廳🤫佢經常有優惠架!今次就試到$10隻生蠔😳😳而且係任叫 食到你驚😆🐌 生蠔 ($10隻)中規中矩 沒比太高分係因為上碟時其中一隻係壞左☹️如果講平價生蠔我覺得season oyster(銅鑼灣店)完勝🤲🏻🐮USDA CAB Rib eye 12oz ($348)牛扒燒得剛好,肉質都可以,牛扒都算冇乜筋,肉汁都有的但牛味唔濃!🦀自家制焗蟹餅 ($128)反而這個超有驚喜的😻好吃啊!佢係裏面勁多蟹肉壓成!幸福感!我同同行朋友仔都比呢個好高分👄🥂Konigsmosel riesling ($328)是我喜歡的味道,偏甜的基本上我見到moscato/riesling/mosel等字眼就會點,因為都是偏甜的🤪
位於蘭桂坊的《oyster station 》💕
主打世界各地生蠔的西餐廳🤫
佢經常有優惠架!今次就試到$10隻
生蠔😳😳而且係任叫 食到你驚😆

🐌 生蠔 ($10隻)
中規中矩 沒比太高分係因為上碟時
其中一隻係壞左☹️如果講平價生蠔
我覺得season oyster(銅鑼灣店)完勝🤲🏻

🐮USDA CAB Rib eye 12oz ($348)
牛扒燒得剛好,肉質都可以,
牛扒都算冇乜筋,肉汁都有的但牛味唔濃!

🦀自家制焗蟹餅 ($128)
反而這個超有驚喜的😻好吃啊!
佢係裏面勁多蟹肉壓成!幸福感!
我同同行朋友仔都比呢個好高分👄

🥂Konigsmosel riesling ($328)
是我喜歡的味道,偏甜的
基本上我見到moscato/riesling/mosel
等字眼就會點,因為都是偏甜的🤪
2019-09-09 981 浏览
九月至四月也是生蠔當造期,又是時候再度瘋狂食蠔!為了這裡的十蚊蠔,我總是每隔一個多月就會又再這裡,與親朋好友大擦一翻。新鮮靚生蠔入口creamy可口,每次來都會幾打幾打咁叫,每次都不會失望。特價蠔次次不同,試過來自法國、愛爾蘭、西班牙、南非及美國的,反正店主會揀選合時宜吃的生蠔,讓我放心叫、放心吃!鹹鮮海水、嫩滑冰爽的蠔肉真的好肥美。除了生蠔,店內還是有不少的西餐食物,像意大利飯,意粉,扒等等,試過好幾款水準都很好👍🏻

2019-09-07 935 浏览
今晚與友人慶祝生日,她喜歡食蠔,於是選擇了諾士佛臺的蠔站。用餐時間1.5小時,不過昨晚是沒有催促我們結賬的。一坐下,侍應已介紹$10/1隻蠔優惠。$10/1隻生蠔優惠 由於價錢太吸引,我們點了一打生蠔,其實看到很多客人都點這個。生蠔比想像中有驚喜,好creamy,有海水味。蟹肉牛油果沙律 $108 三文魚籽,蟹肉,牛油果醬,蕃茄粒,配上沙律菜,好新鮮,有助消化。炭燒澳洲羊架 $248 羊架一共有3件,點了7成熟,聞到好騷的味道。羊架燒得剛好,肉質鮮嫩。大致上今晚晚餐有驚喜👍🏻

$10/1隻生蠔優惠

$10/1隻生蠔優惠
蟹肉牛油果沙律
炭燒澳洲羊架
2019-09-01 761 浏览
同左兩位朋友去諾士佛台飲酒,有朋友幾鍾意食蠔,所以我哋揀咗一間蠔吧。咁啱當晚有生蠔拼盤半價,款式就有不同產地既生蠔再跟餐酒一杯,一set半價後$199就攪掂,相當抵食,啱晒我地幾個都中意邊食生蠔邊happy hour。生蠔其實都幾新鮮,服務員都主動介紹我哋由淡味開始食起。我哋都另外叫咗白忌廉煙肉意粉同埋美國黑毛豬,黑毛豬都幾重豬味最後我哋再點多咗一打新鮮空運南非生蠔。●綜合評分: 1. 湯底: ----- 2.食材: ★★★★☆ 3. 環境: ★★★★☆ 4. 價錢: ★★★★☆

●綜合評分:
1. 湯底: -----
2.食材: ★★★★☆
3. 環境: ★★★★☆
4. 價錢: ★★★★☆
2019-08-31 490 浏览
之前已經幫趁過中環分店的蠔站。這次 星期五晚相約友人一行4人到位於尖沙咀的分店。 早兩天已預訂8:30pm的檯,我們約8:15到達。一坐低,我們便點了一打生蠔(生蠔優惠,十蚊一隻)澳洲生蠔,不太大隻接著點了蟹肉牛油果沙律好好味,牛油果同蟹肉味道好夾主菜點了豬手 份量比我想像中大份好多 豬手外皮十分十分脆(香口)而且不會太干,豬手肉好滑,讚👍🏻另外點了一份蠔pizza pizza底好脆,友人好喜歡,連食兩舊 😆👍🏻最後,另外多點一打生蠔 ,這次是南非生蠔,比之前的大隻(生蠔優惠:十蚊隻)最後,由於友人生日,但我們沒有準備蛋糕,因此在餐廳點了心太軟,加生日牌,女店員十分好,幫我安排了一切,十分感謝🙏🏻!餐廳感覺十分chill, 下次還會再黎

接著點了蟹肉牛油果沙律
好好味,牛油果同蟹肉味道好夾

主菜點了豬手
份量比我想像中大份好多
豬手外皮十分十分脆(香口)而且不會太干,豬手肉好滑,讚👍🏻

另外點了一份蠔pizza
pizza底好脆,友人好喜歡,連食兩舊 😆👍🏻

餐廳感覺十分chill, 下次還會再黎
2019-08-24 1329 浏览
約左一大班朋友來食住野吹水,我哋7:00左右來到,轉眼間全場差唔多爆滿,好彩我地有訂位咋。場內燈光柔和,營造有格調的浪漫氣氛,除左適合一大班朋友聚會,亦非常適合情侶食返個浪漫晚餐。食物質素很高,來左好多次都覺得keep 到水準,餐具方面好乾淨。期待下次再約
生蠔
芝士Pizza
豬手
  • 炸魷魚鬚
2019-08-23 267 浏览
已經幫襯過很多次。尖沙咀分店近排訂枱情況 態度極差 明明沒客又要set 果時間90分鐘 -訂枱時間已經令人不快 -樓面員工態度極差 餐廳內只有數名客人 還叫客人在門口找等 -食物質素下降 不會再想幫襯-
-訂枱時間已經令人不快

-樓面員工態度極差 餐廳內只有數名客人
還叫客人在門口找等
-食物質素下降
不會再想幫襯
2019-08-16 453 浏览
我係食蠔嘅超級粉絲,真係每一次至少可以食到一打以上!但係蠔本身就比較貴,所以都唔係可以成日食。直至我搵到oyster station佢係每日都會推出十蚊一隻生蠔呢個優惠!咁只要用120蚊就可以食到十隻蠔啦! 生蠔雖然十蚊一隻佢啲質素完全唔差,一樣係有creamy同有淡淡嘅海水味! 今次純粹係為咗食生蠔,所以冇點到其他菜色,但其實呢間餐廳係有提供其他嘅菜式,例如pasta,pizza同risotto都有,下次嚟嘅時候我會試下其他菜式! 除咗10蚊生蠔之外其實佢都有好多呢自世界各地嘅蠔, 每日都有少少唔同嘅今次我就冇試到,但我見到隔離枱食嗰啲貴啲嘅生蠔係畀十蚊嘅生蠔的確係更加肥美,鍾意食蠔嘅你呢間一定要試!
2019-08-16 342 浏览
同朋友慶生, 再次黎到蠔站~~對呢間野好有信心的, 因為玻璃肚既我地, 食呢間既蠔冇肚痛!今次3個人, 食左4打呀, 大滿足!今次全部係係食10蚊蠔~ 係法國蠔黎既海水味重D, 邊位脆身, 中間CREAMY真係超正呀, 果陣CREAMY既味仲停留係口中....EM~~細細隻, 大滿足黎親都會叫既啤酒炸薯條因為口感好好, 放左好耐都仲咁脆蒜泥辣椒意粉都夠味, 細細碟岩哂, 咁我地可以留肚食多D蠔~壽星女想食既牛扒, 五成熟, 但唔會太多血水 (我驚)肉質柔軟, 好易切, 好JUICY!ROSE 既SOMERSBY好好飲, 又香又甜 但相反另外兩款(summer topical 同violent hawaiI) 就唔好飲了一陣藥水味的...帶左蛋糕去食, 加90蚊, 會幫我地雪住職員既態度都好NICE
同朋友慶生, 再次黎到蠔站~~
今次3個人, 食左4打呀, 大滿足!

今次全部係係食10蚊蠔~ 係法國蠔黎既
海水味重D, 邊位脆身, 中間CREAMY
細細隻, 大滿足
黎親都會叫既啤酒炸薯條
因為口感好好, 放左好耐都仲咁脆
壽星女想食既牛扒, 五成熟, 但唔會太多血水 (我驚)
肉質柔軟, 好易切, 好JUICY!
ROSE 既SOMERSBY好好飲, 又香又甜
一陣藥水味的...

帶左蛋糕去食, 加90蚊, 會幫我地雪住
職員既態度都好NICE
2019-08-15
2019-08-11 278 浏览
服務全程冇笑容就算啦,其實都唔係好介意笑唔笑嘅問題,態度又都係幾冷淡嘅,唔錯!堅持尼個態度落去,就可以👋🏿。三個人食左千五蚊,牛扒OK,豬麻麻,最差就係個比目魚,簡直不可思議,兩細細塊貴就算,又冇味,全部係骨頭,簡直令人失望⋯生蠔都OK,10蚊好抵食,冇肚痛,都乾淨。講真如果想做高級嘢,不如試下轉食材啦,一係就唔好定咁高價錢,又唔好食,服務態度又⋯算啦,以後唔會有下次~👋🏿第一次食都係最後一次,第一次寫食評竟然係因為非常不滿意其食物。好,👋🏿⋯⋯
庆祝纪念
纪念日
2019-08-09 297 浏览
聽朋友講之前有$10 一隻生蠔,諗住上嚟試吓,佢男朋友專登揀一間餐廳慶祝,上到去個優惠已經冇咗!$199有八隻生蠔加一杯餐酒,其實呢度都幾好食嘅!都幾新鮮同埋好有海水味!之後叫咗呢一個卡邦尼意粉,其實味道係冇問題,不過價錢就偏貴囉,因為份量其實好少,我諗一個人都可以食得晒!之後叫做呢一個反骨雞翼,炸出嚟都好脆口,價錢好似係$68 ,基本正常價錢!食落去真係好似食緊雞鎚咁,都唔錯既!食西餐就一定要食牛扒,呢個西冷扒叫咗三成熟,佢個汁同埋肉質都好食,三百幾蚊同一般餐廳價錢差唔多最後一人叫左一杯啤酒,叫1664 不過佢地話唔夠杯所以用asahi杯裝住😂

2019-08-08 198 浏览
Went there for their oysters. $120 for 6 with a lunch set which includes soup, pasta and drink.The oysters are from the USA, South Africa and Korea. They are very fresh and big as well.The pasta was average and the coffee i ordered was too sweet.Would definitely go again for their oysters.
Went there for their oysters.

2019-07-25 454 浏览
不嬲都有食開將軍澳果間一直都認為除左生蠔 其他菜式冇咩可取之處除左叫左兩打$10 生蠔叫左雞翼 雞翼好普通 同埋牛排 🥩同意粉但係三個人都唔夠食!再叫又好貴 所以都stop左最後去左食甜品算黎度環境好過將軍澳 熱食都煮得好過將軍澳分店唔怪得好評多d d
不嬲都有食開將軍澳果間
最後去左食甜品
黎度環境好過將軍澳 熱食都煮得好過將軍澳分店
唔怪得好評多d d
2019-07-15 532 浏览
一去到,先點了一打生蠔,Pizza和意大利飯。其實再加單,點了一個凱撒沙律。等了大概15分鐘。就見到隔離枱已經有食物上枱(意大利飯),但係我想講我哋係比隔離枱先到先點,我們點完餐後,他們才入座的。看到這個情況,立即跟侍應講,侍應話幫我地跟。大概過了幾分鐘。旁邊的那張枱的一打生蠔已經到,但我張枱還是空空如也。只有最遲點的沙律到了。最後還再問侍應。才有生蠔先到。過了大概八分鐘。隔離枱嘅燒春雞都到咗。我哋張枱還是什麼都沒有。足足等了40分鐘。只係來了一個凱撒沙律和生蠔。侍應還來過不滿的態度,說想我哋食咗啲生蠔先至來其他食物。咁我話上得㗎。吾洗等。最後等左10分鐘都仲未嚟。埋單。走人,沒下次
埋單。走人,沒下次
2019-07-14 435 浏览
第二次去食呢間,個人覺得氣氛幾好,環境乾淨,員工態度唔錯。頭盤食咗沙律,沙律正常中規中矩,唔會話特別好味。主菜食咗煮蜆意粉,墨魚飯。蜆都幾大隻,肥嘟嘟😍好味。❤️我更加欣賞墨魚飯🥰成條墨魚原隻擺咗喺度🤪🤪煎過後更香,墨魚汁香👍🏻👍🏻豬手仲抵讚,超大份😂上台嗰時有啲嚇親,有啲翠玉瓜,去肉瓜都唔會馬虎🥰燒得好好味。我哋仲叫咗啲生蠔但係唔記得咗影相🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️, 生蠔都好新鮮,記得嗰時做緊特價所以好抵食❤️❤️🥰🥰食到好滿足
2019-05-14