2020-10-02 147 浏览
呢間位置比較尷尬,不過如果你去PMQ就岩哂。你可以買完再行個條斜路,又可以去完PMQ落返黎買再去其他地方🤭之前見人係咁推花芝黑糖珍珠鮮奶,所以我都跟人潮叫左杯黎試下。 我只可以話佢係特別既,不過就真係試一次就夠😂另外再叫左杯芋泥豆漿,呢個反而有驚喜。我見好少人有介紹呢個,但係個人本身好中意食芋泥,所以簡左佢。芋泥係即場打爛,所以叫凍,其實都只係常溫。芋泥好多,雖然芋泥有d難‘朱’,但係芋頭好甜,幾好食。如果2杯相比,我會反而推介芋泥豆漿🤭唔好睇佢地d野飲細細杯,個人認為叫杯M size同fd share飲就夠,仲要早d飲完先好去食飯,因為真係好飽😂😂😂

2020-08-04 383 浏览
花生芝麻都係好香, 好脆口加在珍奶上面, 都係第一次有機會就行出黎試下行左唔少樓梯, 終於搵到~的確, 花生芝麻係夾既本身都唔甜, 加在半糖既珍奶, 都唔會太甜但奶香不足, 黑糖味不夠(可能因為半糖?)應該無下次了
花生芝麻都係好香, 好脆口
加在珍奶上面, 都係第一次
有機會就行出黎試下

行左唔少樓梯, 終於搵到~

的確, 花生芝麻係夾既
本身都唔甜, 加在半糖既珍奶, 都唔會太甜
但奶香不足, 黑糖味不夠(可能因為半糖?)

應該無下次了
2020-08-04 310 浏览
台中人氣店鋪—蜜滋麻美係中環開設左分店啦~店家招牌之選係奶蓋粉圓黑糖鮮奶😍可以簡芝麻/花生味,好特別呀!當日就叫左花生味,飲落去有啲似食梗花生糖咁😛黑糖珍珠炒得岩岩好,q彈軟身,唔會過熟。而十字牌牛奶配上cream,令整體口應昇華~不過味道略甜,可能黑糖糖漿太多,但整體口感好好!經過呢頭可以買黎試下❤️🥺
今次去同friend影相📸️之前 就上曬斜路(hot lun die me) 黎到呢間蜜滋麻美 ••😋花生🥜芝麻黑糖珍珠鮮奶($25)由於減緊肥嘅關係 同朋友share左一杯細嘅黎飲 好少見有呢種配搭嘅珍奶🤩值得一試 睇住佢手炒啲芝麻同花生🥜 係幾香口 似足花生芝麻糖🤣🤣不過飲到後面就痴埋左一舊舊 要係咁「撩」返出黎 啲nuts未係同個杯飲品個味好融合 雖然佢個奶油香未到dum一聲咁正 但都唔差 **建議大家叫少冰 甚至走冰🧊你會飲到多啲奶🍼🍼🍼••講多句 呢頭行過見到okay多日本🇯🇵餐廳應該仲有好多好西 就算行下都幾有feel 仲可以打下卡 係熱左啲啫⋯⋯

😋花生🥜芝麻黑糖珍珠鮮奶($25)

**建議大家叫少冰 甚至走冰🧊你會飲到多啲奶🍼🍼🍼

花生芝麻黑糖珍珠鮮奶
花生芝麻黑糖珍珠鮮奶
2020-06-07 343 浏览
因為想飲珍珠奶茶 但中環嘅選擇又唔多搵吓搵吓見到呢間 就諗住試吓感覺上啲包裝都幾可愛 同埋啱啱新開嘅時候好多人排隊所以就覺得應該會唔錯店舖嘅裝修其實都幾靚 又有啲位俾你打卡影相而且啲杯既包裝都好似以前古代咁樣🥰.因為天氣好熱 行過去又有啲遠所以去到已經唔想飲有奶嘅茶🤣🤣最後就咁叫咗一杯烏龍茶加珍珠佢哋茶款都有幾隻 而我同朋友三個人都叫咗唔同嘅茶款 都係叫凍既我就叫咗3分甜 朋友就分別叫咗3分甜同埋無糖但我自己覺得3分甜同埋無糖嘅茶都偏苦 飲完覺得好似有陣回甘嘅味 個人就唔係好鍾意加上佢價錢都唔算好平 都接近$30一杯可能因為天氣又熱 又行咗好耐嘅關係飲嗰時其實有少少失望自己覺得佢哋既茶唔算好出色 除咗飲完之後都帶苦澀味可能因為咁 所以飲完之後個胃都唔係太舒服😢應該以後都唔會再幫襯😥😥😥
因為想飲珍珠奶茶 但中環嘅選擇又唔多

自己覺得佢哋既茶唔算好出色 除咗飲完之後都帶苦澀味
可能因為咁 所以飲完之後個胃都唔係太舒服😢
應該以後都唔會再幫襯😥😥😥

2020-05-21 261 浏览
呢日就去左中環嘅大館同元創方PMQ行吓 行咗好耐好熱想飲杯嘢就見到呢間主打黑糖珍珠鮮奶嘅小店😌而且款式都幾特別~~🥤花芝黑糖珍珠鮮奶 $28呢間嘅黑糖珍珠鮮奶有好多花款 例如有綠茶 朱古力味仲有啲係加花生芝麻toppings 咁我就揀咗加花生同埋芝麻🥜拎到手嘅時候好靚😍 見到啲層次好分明 呢杯嘢就分咗5層🧐 1️⃣最底就係黑糖珍珠 新鮮熱辣辣煲起🔥黑糖味好香 珍珠比較軟冧2️⃣第二層就係鮮奶 見到店員係倒十字牌嘅鮮奶 所以都幾重味😋3️⃣第三層就係冰 不過好快就溶左 因為睇吓啲黑糖珍珠啱啱煲起 最後便想溝淡左成杯野😔4️⃣第四層就係cream 唔係太飲得出咩味🤭5️⃣最頂嗰層就係花生同芝麻 見店員一大羹咁加😍 花生同黑芝麻炒得都好香 而且飲落好有口感~~總結1)都幾有特色嘅黑糖珍珠鮮奶 可以一試~~評分📈味道 7.5/10性價比 8/10
🥤花芝黑糖珍珠鮮奶 $28
拎到手嘅時候好靚😍 見到啲層次好分明 呢杯嘢就分咗5層🧐
4️⃣第四層就係cream 唔係太飲得出咩味🤭

總結
1)都幾有特色嘅黑糖珍珠鮮奶 可以一試
評分📈
味道 7.5/10
性價比 8/10
在半年前,早上經過中環鴨巴甸街,見到新開了一間台灣過江龍的台式飲品店 <蜜滋麻美>!踏進店子,空間都算大! 亮點莫過於牆身白色球形裝飾及半球形迷你桌子吧!當時,小店剛剛開業,只有供應 6 款台式飲品,主打黑糖珍珠鮮奶系列,當中招牌貨是花芝黑糖珍珠鮮奶!台式飲品有大細杯裝之分!當時,新開業享用優惠! 由 $22~$25,不容錯過!連飲台式飲品也有飲用秘訣那麼講究,可見台灣人一絲不苟!值得一讚!平日中午走來,幸好無人,不過,在中環 31.8度高溫之下,沿斜路行上去,已經汗流浹背嘞!當時,只有我一個人幫襯!即叫即製,等上約5分鐘!等候期間,見靚女店員每一步驟都用心製作,絕不馬虎!而且,待客態度熱情有禮!店內衛生度高!一眼見到整齊企理!花芝黑糖珍珠鮮奶 $28 大杯裝 (少甜)裝得滿滿的花芝黑糖珍珠鮮奶,我也不敢多手打開杯蓋; 賣相層次分明,最底層加入烹調好的珍珠,口感軟身帶煙韌,還要暖暖的;店方建議先由底部飲起,先嚐到黑糖的清甜及鮮奶的香滑,把表面的花生碎及黑芝麻拌勻後,口味豐富, 每一啖也食到珍珠,夾雜富嚼勁的花生碎,然而,黑芝麻是提升香味的最大功臣呢!根據店方建議的飲用方

踏進店子,空間都算大!
 亮點莫過於牆身白色球形裝飾及半球形迷你桌子吧!

台式飲品有大細杯裝之分!
當時,新開業享用優惠!
由 $22~$25,不容錯過!

當時,只有我一個人幫襯!即叫即製,等上約5分鐘!

等候期間,見靚女店員每一步驟都用心製作,絕不馬虎!
而且,待客態度熱情有禮!
店內衛生度高!一眼見到整齊企理!
花芝黑糖珍珠鮮奶 $28 大杯裝 (少甜)
裝得滿滿的花芝黑糖珍珠鮮奶,我也不敢多手打開杯蓋;

根據店方建議的飲用方法,會嚐到香濃度的變化!
很有趣又抵飲!

(不建議搖晃後飲用!)

花芝黑糖珍珠鮮奶
抹茶黑糖珍珠鮮奶 $26 細杯裝 (少甜)
一絲不苟沖調,每一工序都不馬虎!
以迷你罩哩把抹茶隔得更幼滑細膩!
最後才加上一層抹茶粉,攪拌前 ,散發抹茶的清香,攪拌後,飲品呈青蘋果綠色!
入口冰涼,輕帶茶味及少甜!都幾消暑!
可走到附近的三家里欣賞壁畫啦!

抹茶黑糖珍珠鮮奶
2019-09-18
5 分钟 (外卖自取)
抹茶黑糖珍珠鮮奶
2020-04-01 197 浏览
位於PMQ對面開左間台中人氣飲品店✨——————————————.🔶花芝黑糖珍珠鮮奶 $22 (💡7.5/10)由花生及芝麻做topping下面係鮮奶 同黑糖珍珠😋手炒過既花生碎同芝麻好香芝麻已經調過味 有少少似湯圓啲餡😛成杯野飲唔會好甜 但好有層次👍🏻如果少啲冰 冇咁淡味應該會仲好飲!
位於PMQ對面開左間台中人氣飲品店✨
——————————————
🔶花芝黑糖珍珠鮮奶 $22 (💡7.5/10)

由花生及芝麻做topping
下面係鮮奶 同黑糖珍珠😋
手炒過既花生碎同芝麻好香
芝麻已經調過味 有少少似湯圓啲餡😛
成杯野飲唔會好甜 但好有層次👍🏻
如果少啲冰 冇咁淡味應該會仲好飲!
  • 花芝黑糖珍珠鮮奶
2020-03-26 158 浏览
立刻用openrice查了一下发现就在附近😄,就立刻去了!看着几百米的路,但是却因为都是上山的路,有点累阿哈哈哈,不过能喝到奶茶就不怕了,我点的芝麻和花生🥜,都超级好喝,那层粉,好喝过喜茶的奶盖呀!
來自台中嘅蜜滋麻美 響上環開左舖一段時間🎊花生癮起 約埋朋友試一試🥜🥜🥜 味道又🧐———————————————————❗️Like佢Facebook/Follow IG 有優惠喔❗️1.花芝黑糖珍珠鮮奶🥜⚫️🥤少甜(S:$22)面舖上滿滿花生同芝麻碎 有座小山丘⛰兩款都十分香脆 同珍珠奶茶幾夾 增添香味同口感奶味重 茶味少 但唔會太甜 比上面嘅碎碎搶左味珍珠有咬口 唔會太粉太腍😀但黑糖味唔夠突出飲左一陣花生芝麻碎已沉底 但仍保持香脆😋2.花生黑糖珍珠鮮奶🥜🥤(S:$22)同上👆🏾.✍🏾整體分數: 7/10🤓⛅️
來自台中嘅蜜滋麻美 響上環開左舖一段時間🎊
花生癮起 約埋朋友試一試🥜🥜🥜 味道又🧐
———————————————————
1.花芝黑糖珍珠鮮奶🥜⚫️🥤少甜(S:$22)

面舖上滿滿花生同芝麻碎 有座小山丘⛰

兩款都十分香脆 同珍珠奶茶幾夾 增添香味同口感
奶味重 茶味少 但唔會太甜 比上面嘅碎碎搶左味
珍珠有咬口 唔會太粉太腍😀但黑糖味唔夠突出
飲左一陣花生芝麻碎已沉底 但仍保持香脆😋
2.花生黑糖珍珠鮮奶🥜🥤(S:$22)

同上👆🏾
✍🏾整體分數: 7/10🤓⛅️
2020-03-06 143 浏览
喺中上環閒逛遇到呢間台灣過江龍個位置都幾偏僻下不過就有尋找隱世小店嘅感覺😂呢度本身嘅價錢都正常價但佢仲有得like ig/fb有優惠正!睇過其他食評之後決定要綠茶黑糖珍珠鮮奶睇住佢撒綠茶粉有種治癒嘅感覺☺️慢慢咁撒左兩層幼滑嘅綠茶粉喺飲品度店入面仲有個打卡位放飲品上去,仲會發光㗎!綠茶黑糖珍珠味道幾香濃綠茶牛奶味甘濃,但感覺好細滑珍珠煙韌整體感覺都好好以呢個價錢係抵玩!
喺中上環閒逛

睇住佢撒綠茶粉
有種治癒嘅感覺☺️
慢慢咁撒左兩層幼滑嘅綠茶粉喺飲品度

店入面仲有個打卡位
放飲品上去,仲會發光㗎!

綠茶黑糖珍珠味道幾香濃
綠茶牛奶味甘濃,但感覺好細滑
珍珠煙韌
整體感覺都好好
以呢個價錢係抵玩!
2020-03-02
3 分钟 (外卖自取)
下午茶
  • 抹茶黑糖珍珠鮮奶
黑糖珍珠鮮奶熱潮中繼李圓圓後🤩又一小編新寵 - 蜜滋麻美🥳🥤花芝黑糖珍珠鮮奶(S) HKD$28一杯有多重口感😆預設了少冰 另外叫了少甜底層和李圓圓一樣有著暖暖的人手制手炒黑糖珍珠🤩但尺寸比一般珍珠較少 一粒剛好在大牙上咬住🤪接著有濃郁的鮮奶🍼一層綿密鮮奶油上 有著燒融的黑糖加上手炒花生芝麻🥜 實在是衝擊味蕾🤤花生芝麻令整杯變得一個字 - 香!😈更有種脆脆的感覺正正把舊式糯米糍轉化成一杯飲品一樣!👻太有驚喜了!🤭
黑糖珍珠鮮奶熱潮中

底層和李圓圓一樣有著暖暖的人手制手炒黑糖珍珠🤩
但尺寸比一般珍珠較少 一粒剛好在大牙上咬住🤪
接著有濃郁的鮮奶🍼
一層綿密鮮奶油上 有著燒融的黑糖
花芝黑糖珍珠鮮奶(S)

加上手炒花生芝麻🥜
實在是衝擊味蕾🤤
花生芝麻令整杯變得一個字 - 香!😈
更有種脆脆的感覺
正正把舊式糯米糍轉化成一杯飲品一樣!👻太有驚喜了!🤭
花芝黑糖珍珠鮮奶(S)
2020-02-09 136 浏览
下次還是不叫花生🥜了喝起來芝麻還好花生必須嚼本來珍珠就要嚼了。花生如果粉末再細膩一些更加好入口完全是在吃芝麻花生湯圓(/ω\)甜度適中不喜歡喝甜的朋友可以少甜
下次還是不叫花生🥜了
喝起來芝麻還好
花生必須嚼
本來珍珠就要嚼了。
花生如果粉末再細膩一些更加好

入口完全是在吃芝麻花生湯圓(/ω\)

甜度適中
不喜歡喝甜的朋友可以少甜
2020-02-09
$28 (其他)
2020-02-06 142 浏览
好耐冇飲手搖飲品啦!呢閒一路都🔖 咗,佢真係好靚。食肥嘢不嬲係我嘅至愛,希望大肥肥👦🏻唔好打我啦。1️⃣花芝黑糖珍珠鮮奶 M $25 (原價:$32)平時成日驚黑糖珍珠鮮奶好甜,但係呢個完全冇呢個問題。奶味🍼較淡。黑糖珍珠煙靭彈牙,仲有少少微溫。最正嘅係佢嘅花生芝麻,望住店員整落去果下真係好治癒,而且香脆有咬口,分量仲好多添!🙆🏻‍♀️美味指數:8/10💡整體來講,又靚又好飲,性價比幾高!咁大杯都係20幾蚊真係好少有!蜜滋麻美地址🐾:中環鴨巴甸街16A號地下
[中環~蜜滋麻美]
1️⃣花芝黑糖珍珠鮮奶 M $25 (原價:$32)
🙆🏻‍♀️美味指數:8/10
蜜滋麻美
地址🐾:中環鴨巴甸街16A號地下
2020-01-31 113 浏览
◾️今次要介紹嘅係位於中環嘅蜜滋麻美,源於台中嘅台式茶飲店,於去年中登陸香港。蜜滋麻美與其他台式茶飲店唔同嘅地方,主要係蜜滋麻美將芝麻同花生融入到台式飲料之中。Mizimamei has introduced in Hong Kong Central half a year ago. It is a Taiwanese Beverage shop originated from Taichung, which stands out by using sesame and peanuts in their drinks. ◽️花生黑糖珍珠鮮奶 (Peanut Boba) $28花生味道香濃,份量都好多,但伴隨住大量嘅花生係令到味道過甜,同時吸吮費力。黑糖珍珠大小不一,若質感更煙韌會更美味。Both the flavour and portion of peanut are rich. However, it leads to a sweeter taste and more difficult to drink with the straw. The size of bubbles vari
◾️
◽️
花生黑糖珍珠鮮奶 (Peanut Boba) $28

Both the flavour and portion of peanut are rich. However, it leads to a sweeter taste and more difficult to drink with the straw. The size of bubbles varies, and it will taste better if the texture is chewier.
◾️
芝麻黑糖珍珠鮮奶 (Sesame Boba) $28
大致同花生差唔多,但採用芝麻可令甜度減少,更容易入喉。如果第一次飲可以先試芝麻口味。
About the same as Peanut Boba, while reducing the level of sweetness by replacing peanut with sesame. We recommend you to try the sesame boba first.
◽️
蜜滋麻美
Mizimamei
📍中環鴨巴甸街16A號地下
📍G/F, 16A Aberdeen Street, Central
#fooodninja_hk_central