2005-12-17 13 浏览
雖然d度既人評d間麻麻地..但晚餐唔錯架..佢個招牌菜.沙薑雞..真係要試試.一個餐有湯有飯(唔記得有冇野飲).d沙薑好香..d雞好滑又有雞味.唔係雪雞..仲有佢d湯好清好甜丫煲得..一定冇味精(佢有寫)...埋單33..去試試^^
2005-09-18 16 浏览
來到觀塘那邊,一定要到牛頭角道的蘭香園吃東西,很懷念小時候的生活,每逢星期日,爸爸總會帶我們到這裡吃午餐。這次品嚐了「三代同堂腸粉」(很陰功呀!食哂人家三代--蝦子、蝦米、大蝦)、腸粉滑滑的,鮮蝦很新鮮、很”彈牙”。而「碎蛋豬扒包」味道不錯,可能我很喜歡碎蛋沙律,所以嫌餡料少了一點。如果在下午來到,可以配餐茶,都是十多元,抵食!
如果在下午來到,可以配餐茶,都是十多元,抵食!
2005-09-12 32 浏览
一間在花園大廈區內最多人光顧的茶餐廳, 我認為腸粉是最好,皮薄得又有點韌,餡料適中,調味過的豉油不會太咸,可以說是甜豉油,這樣子配合起來,令我滿意.另外,那兒的生滾粥也不差,可以一試.
2005-07-28 8 浏览
係附近工作, 再到久違的蘭香園. 我已經忘記有什麼招牌菜, 只係一入門口見人地食是日午餐A 豉椒牛肉飯, 旺照辦要一碟.豉椒勁正, 撈埋勁好味! 牛肉就冇肉味, 太"梳打". 環境比幾年前來乾淨左好多, 又有2大部plasma播有線新聞台, 幾好坐.

2005-03-12 7 浏览
Tea set:炸醬麵: 普通,不夠味凍鴛: 行貨如果只求飽肚都ok la!!
Tea set:
炸醬麵: 普通,不夠味
凍鴛: 行貨
如果只求飽肚都ok la!!
2005-02-18 2 浏览
同事lunch好鐘意去呢間野早幾日lunch 去都幾多人叫0左個午餐「煙肉三絲反」(類似啦)唔係太好味0的反有0的唔太熱不過佢個例湯都幾大碗同埋都幾好味~
同事lunch好鐘意去呢間野
早幾日lunch 去
都幾多人
叫0左個午餐
「煙肉三絲反」(類似啦)
唔係太好味
0的反有0的唔太熱
不過佢個例湯都幾大碗
同埋都幾好味~
2004-12-22 20 浏览
未搬之前﹐成日來吃茶餐和晚餐。下午茶餐款式好多﹐又平﹐由12元起﹐下午連腸粉、粥都有﹐炒粉麵又有。上星期去完朋友的新居﹐在德福一帶遊蕩﹐人又多﹐野食又差﹐結果乘一個站地鐵都要返來吃呀。我叫左好普通的午餐肉麵﹐奶茶。好普通﹐但好好味。地方好乾淨﹐侍應服務又好。有個高級些的侍應見有個客好似好耐未有野到﹐重主動問佢添。

2004-12-16 12 浏览
見有食家推介, 就及不待要黎試下, 地點唔難搵, 對正大街, 鋪內清潔乾淨, 員工都幾有禮貌, 早晨套餐有多款選擇, 我點o既係羅漢齋腸粉加魚片粥, 第一口當然要試左個腸粉先, 又確係唔錯, 粉皮咬落有煙韌口感, 整條腸粉啖啖都有餡料, 另外粥都唔弱, 係生滾粥底, 最底讚係連生菜絲都好翠綠。