2019-02-26 1351 浏览
先講下侍應;服務員💁‍♂️都面帶親切,友善,每個都好一致!從來未試過個水杯冇水!低讚!龍蝦🦞蟹腳係彈肉刺身有六款,都好鮮甜熱食都有廿款以上有朱古力生果巴甜品有十款以上海景就冇得輸啦一定有下次
先講下侍應服務員💁‍♂️都面帶親切,友善,每個都好一致!從來未試過個水杯冇水!低讚!
龍蝦🦞蟹腳係彈肉
刺身有六款,都好鮮甜
熱食都有廿款以上
有朱古力生果巴
甜品有十款以上

海景就冇得輸啦

一定有下次
  • 自助晚餐
2019-02-10 1697 浏览
公司聖誕午餐聚會。場地,環境,佈置及服務都在水準以上。食物種類非常豐富。中西美日東南亞菜式均可找到。其實本人已不是第一次光顧, 最主要食物均能滿足不同年紀人士的喜好。較少人注意到的咖喱食品,都有充足備份,配料充裕齊。甜品也是他的強項。節日糕點色香味俱全。
公司聖誕午餐聚會。場地,環境,佈置及服務都在水準以上。
甜品也是他的強項。節日糕點色香味俱全。
2018-12-24
午餐
圣诞节
2018-12-24 12179 浏览
位於灣仔的薈景,是一間能飽覽維多利亞港海景的自助餐餐廳。聖誕節快將來臨,襯著這個普天同慶的日子,一大班人一齊吃聖誕自助餐哦。餐廳環境超級大,不論是食物台還是餐桌,都有寬闊的空間,擁有270度特大海景,令人感覺舒適哦。XMas Buffet $450/位自助餐分為多個部份,分別是: 海鮮頭盤,沙律,中菜,西餐,日本菜,印度菜,甜品等等。海鮮頭盤有長腳蟹,海蝦,海螺等,蟹腳肉質飽滿,且非常鮮甜,絶非馬虎用料。沙除基本款式的凱撒沙律,水果沙律外,更有小米和藜麥沙律,令我很滿意哦。中菜有燒肉,蛇羹,糯米飯,西餐有薄餅,雞脾,燒牛肉,火雞卷等等。當中最特別的火雞卷,竟是包著糯米飯,搭配小紅莓醬汁,竟然很美味呢。印度菜則有咖喱魚,咖喱雞,脆餅,和薄餅等等。日本菜有壽司和刺身,包括: 炙燒三文魚壽司,明太子壽司,吞拿魚芝子壽司,玉子等等。最後甜品環節,有聖誕節必備的朱古力黑森林樹頭蛋糕,聖誕帽栗子蛋糕,綠茶柚子芝士蛋糕,雜莓慕斯杯,焦糖布丁,多種聖誕造型曲奇等等,蛋糕沒有令人太驚艷的感覺,但我有吃光光啦。還有哈蜜瓜,菠蘿,火龍果等水果,和仼食三種囗味哈根大師雪糕哦。
位於灣仔的薈景,是一間能飽覽維多利亞港海景的自助餐餐廳。

XMas Buffet $450/位

印度菜則有咖喱魚,咖喱雞,脆餅,和薄餅等等。

日本菜有壽司刺身,包括: 炙燒三文魚壽司,明太子壽司,吞拿魚芝子壽司,玉子等等。

最後甜品環節

蛋糕沒有令人太驚艷的感覺,但我有吃光光啦。

2018-12-24
2018-12-16 2791 浏览
今年第三次幫襯,冇令我地失望,十二月好多酒店加晒價,薈景都只係加小小,仍然有85折,6歲小童免費,邊度搵?今次二小姐生日,本來book左尖沙咀d酒店,最後都取消左,book番薈景,信心保證今晚我主要食熱食,燒和牛,燒蠔,印尼咖哩,龍蝦湯,湯烏東,即煮芝士意粉好好味。冇左片皮鴨,有燒肉燒鴨都唔錯;冇movenpick,有H牌雪糕,其他甜品亦多左選擇,白酒紅酒橙汁自己refill。老公食左好多生蠔,佢話好食,兩個寶貝都食左好多野。整體都好好,成家都好滿意出年再幫襯

老公食左好多生蠔,佢話好食,兩個寶貝都食左好多野。

整體都好好,成家都好滿意
出年再幫襯
2018-12-16
2018-12-08 2261 浏览
今日黎到會展見到佢地有lunch buffet就去左試,佢地lunch食物唔算多,但係種類都叫齊既,中式西式都有,不過個景真係一流望住個海,非常舒適😂佢哋有一杯餐飲提供, 但係橙汁就無限😂!值得推介嘅係佢地既個沙律,除咗有各式各樣嘅沙律菜,仲有各種火腿同煙三文魚,要非常健康嘅藜麥都有,仲有六七種沙律汁選擇。而且甜品方面都非常推薦,佢哋嘅甜品質量唔錯,特別係個布朗尼蛋糕,口感濕潤又鬆軟👍🏻,值得推薦!
2018-11-22 2691 浏览
自助晚餐,生蠔雖不肥美,但新鮮,蝦,蟹也不錯,紅,白酒任飲是本次自助餐的 買點我們的枱近玻璃窗, 可以看到少少夜景,今次做緊不用信用卡也有折的 優惠, 平均不到600蚊每人, 我個人覺得超值, 因為平均飲紅酒一杯也起碼一百蚊。
2018-11-21
  • 生蠔
2018-11-22 5743 浏览
今日黎到薈景試一試dinner buffet🤤聽聞又有生蠔任食,波士頓龍蝦任食,仲有白酒紅酒任飲添!!好似都幾抵食最最最滿意真係d凍海鮮,有蝦、長腳蟹、藍青口、蟹、龍蝦🦞,真係叫做想食咩有咩!最鐘意係波士頓龍蝦仔... 好靚好新鮮,肉質嫩甜,想講佢refill得好快!成日見到新鮮擺出好多膏既龍蝦,真係輕鬆ko 3-4隻🤣🤣🤣龍蝦後面仲有好多蟹拑,勁飽滿肥美其次就係長腳蟹喇,都係好鮮甜好肥美!!比其他酒店既高質,啖啖肉。蝦就中規中矩,藍青口同花蟹都鮮,完全係食左二三round海鮮回回本先冷盤仲有生蠔,生蠔唔會開晒攤出黎,要就即剝,不過生蠔都偏細隻,唔係太肥美,味道都中規中矩,可能始終係仼食吧🙈繼凍海鮮好滿意後,必食既就係刺身,帶子同赤蝦赤蝦大大隻好肥美,好少見到自助餐有呢個質素,帶子都相當鮮甜!不過琴晚個師傅服務認真麻麻,話要兩隻蝦,當聽唔到,照比一隻🤔咪又係辛苦客人排過😂食完哂凍盤,講下熱盤先,琴晚最好食就係呢兜和牛喇!牛味濃得黎唔蘇,煎得剛好,入口嫩滑,好吃除左和牛都有一大舊個啲切排,一樣好食,不過緊係和牛正啲!其他熱盤選擇唔算好多,反而印象佢係咖哩系列多😂個啲唔特別講,po d 個

繼凍海鮮好滿意後,必食既就係刺身,帶子同赤蝦

食完哂凍盤,講下熱盤先,琴晚最好食就係呢兜和牛喇!

牛味濃得黎唔蘇,煎得剛好,入口嫩滑,好吃
除左和牛都有一大舊個啲切排,一樣好食,不過緊係和牛正啲!
其他熱盤選擇唔算好多,反而印象佢係咖哩系列多😂個啲唔特別講,po d 個人覺得好食既有煮大峴、炒豬頸肉、燒雞卷同鱸魚!鱸魚好正,燒得皮脆肉超滑!!

呀!仲有個意粉,係即刻刨芝士整,真係芝味十足!

最後係甜品甜品選擇唔算非常多,還過得去,雪糕係haagen daz。當中既芒果拿破崙好食!

2018-11-21
2018-11-15 1498 浏览
果度的野好好食,不過三文魚果度個師傅好討厭,人地想食先去摞來食,几次后就👀光光俾面色人睇,之后都不想去摞啦。我的去消費要嘅糸開心,他咁樣真系要好好檢討下。希望下次不會遇到他咁樣的服務態度
2018-11-01 2090 浏览
好開心今日一家大細黎到呢度食自助餐,酒店級既服務質素,仲有好靚既海景。好有空間感。因為萬聖節既關系,有好多昝意南瓜擺設。呢度既個自助晚餐可以有好既服務同埋好靚既環境,咁既價錢絕對係抵食,海鮮新鮮,壽司🍣好味,湯都有三種,中式、西式、泰式。海鮮仲有好多唔同既選擇,真係一試難忘。仲有任飲紅、白餐酒、氣水、橙汁,可以得閒一家大細就黎食吓。
2018-10-29 2441 浏览
同老婆大人慶祝生日,例牌之選就係食自助餐,因為選擇夠多,啱哂貪心嘴饞既她。先講生蠔,每次限拎三隻,但唔使擔心要等候好耐,開蠔個哥哥神手快速秒開一隻😆今期供應既coffee bay個頭較細,但係好鮮味!仲有焗蠔食,不過煙肉就落得太多,食哂隻蠔仲剩反好多煙肉。涷龍蝦好多膏兼啖啖肉夠大隻,我老婆就鐘意食鐵板龍蝦,話熱食蝦肉鮮甜好多喎~白酒煮蜆好大隻,無沙,好香牛油同酒味。仲有燒物串燒提供,好惹味!甜品賣相好靚,不過如果出多d一口size 既蛋糕會好d,自己切會切到一忽忽😂左上個個係某酒樓名甜品,蓮蓉西米布甸,估唔到會係到都食到!呢間自助餐廳仲有幾個亮點,首先係飲品方面,提供紅白餐酒任飲。食品種類繁多,生蠔龍蝦剌身等海鮮都有,價錢本身都合理,但竟然仲有信用卡優惠打折,真係好抵食下。

仲有燒物串燒提供,好惹味!

甜品賣相好靚,不過如果出多d一口size 既蛋糕會好d,自己切會切到一忽忽😂左上個個係某酒樓甜品,蓮蓉西米布甸,估唔到會係到都食到!

• 涷龍蝦
  • 燒物串燒
  • 甜品
2018-10-14 2324 浏览
這天是我男朋友生日,我一早到了餐廳先放下蛋糕保存,雖則餐廳仍未開門,但仍然殷勤的幫我把蛋糕藏好,晚上給了男朋友一個大驚喜。食物方面,這樣的價格可以食到鮑魚湯羹、鵝肝、青口、涷蝦,本人覺得質素也不錯的。另外,正餐方面,這晚也有不錯的熱食,粉麵炒飯不在話下,也有中式點心、燒賣、日本刺身/壽司、以及印度薄餅等,甜品賣相也相當吸引。最後,餐廳中心位置設有一個個大紙牌給我們拍照留念,例如印有Happy Birthday, Anniversary 等字樣。我會選擇下次再去。

我會選擇下次再去。
2018-04-05
生日
用餐优惠
信用卡優惠
  • 自助晚餐
  • 凍海鮮
  • 片皮鴨
2018-10-13 2265 浏览
地方夠寬敞,食物種類多已新鮮,仲有仲有橙汁、汽水、紅酒白酒隨你飲,甜品種類亦不少,有我最愛既Movenpick雪糕仲要係一盒盒任你食,確實抵食。其實仲有好多美食未試但實在太飽真係飽到上心口。雖然無我至愛既特濃咖啡味但都有五款口味選擇Panna cotta實在太好食,真係好想食多杯,但當時真係太飽我依家好後悔食一盒甘少海鮮類我個人覺得好出色,長腳蟹唔會一味死鹹,佢係有鮮味架,凍蟹鮮甜,蟹鉗啖啖肉。仲有特色甜品,當然要試啦,有少少酒香又幾好味靚景配美食簡直一流
雖然無我至愛既特濃咖啡味但都有五款口味選擇

Panna cotta實在太好食
,真係好想食多杯,但當時真係太飽我依家好後悔食一盒甘少

海鮮類我個人覺得好出色,長腳蟹唔會一味死鹹,佢係有鮮味架
,凍蟹鮮甜
,蟹鉗啖啖肉

仲有特色甜品,當然要試啦,有少少酒香又幾好味

靚景配美食簡直一流

2018-10-12
第一次食薈景buffet。6點半入座,可以食到10點。生蠔,第一轉非常鮮甜,之後個幾轉就一般(可能批次問題?),不過”友人”都食左一打。冷盤方面,原隻波士頓龍蝦超級正,非常新鮮,唔會有霉味,肉質結實,龍蝦蟹鉗好容易折肉,比龍蝦身更好味。凍蟹只食左一件,偏瘦。阿拉斯加蟹腳好肥美,比其他自助餐更優勝。青口酸酸地,幾惹味。刺身方面,牡丹蝦同帆立貝都比其他自助餐都更鮮甜; 吞拿魚同八爪魚就普通。即烤龍蝦尾(食左3份),熱辣辣,烤既過程將龍蝦味調哂出來,非常惹味,必食!羊架同燒牛肉嫩肉惹味;燒豬腩肉好味;煙肉焗蠔有超多煙肉碎,蠔都算幾大隻,夾埋一齊食好有趙口;蘿白牛腩炆得好腍,唔錯;白酒煮蜆賣相出色,但肉質有些少霉,唔新鮮;炒蝦外殼惹味,但流於表面;片皮鴨皮唔夠脆;龍蝦卡邦利意大利雲吞麻麻;焗青口既醬汁味道好奇怪;印度烤雞烤魚既調味唔太岩我口味;串燒一般;粟米忌廉湯係開粉,唔好飲。食左4杯Movenpick雪糕;鮮橙汁罐裝汽水紅白餐酒任飲。去到餐廳第一個感覺係環境寬敞,之後就覺得只係自助區空間感大,進食區都幾逼,出去拎野食既時候經常要讓其他客人/侍應過(有種狹路相逢既感覺)。星期三人流唔算多,但
第一次食薈景buffet。6點半入座,可以食到10點。

生蠔
生蠔

即烤龍蝦尾
蘿白牛腩
粟米忌廉湯

去到餐廳第一個感覺係環境寬敞,之後就覺得只係自助區空間感大,進食區都幾逼,出去拎野食既時候經常要讓其他客人/侍應過(有種狹路相逢既感覺)。星期三人流唔算多,但略嫌人手不足。我地坐係近窗邊,收碟速度慢,好多時都要揮手叫侍應清碟,有時甚至搵唔到侍應,尼方面真係需要改善。仲有,個人覺得尼間餐廳既侍應都幾撲克臉,好似唔係好願意serve人。
*如果無75折優惠就未必考慮
(個人口味:3.2+3.7/10)

焗蠔;焗青口
龍蝦雲吞配卡邦尼忌廉汁
朱古力噴泉;麵包布甸
2018-09-19
2018-09-20 2995 浏览
因山竹關係,原訂16號爸爸生日飯局取消,為了不想爸爸掃興最後訂了15號晚薈景自助餐慶祝,最後後補成功,爸爸對這次自助餐非常滿意!好了~入正題!這間自助餐食物款式不少喔,沙律賣相非常吸引,海鮮還有我喜愛的花蟹,超開心!先看美美的沙律吧再來看看海鮮我最愛的花蟹啊~~蟹腳又大又乾淨,不會死咸龍蝦方面..我比較喜歡燒的那款,但我沒有拍照凍蝦也不錯白酒煮蜆豉油王蝦煙肉焗蠔清酒煮海螺其實還有刺身:赤蝦,八爪魚,帶子,三文魚,吞拿魚,即開生蠔,不過這些沒拍照再來看看冷盤和一些熱熏煙三文魚我覺得煙熏味不夠西冷和羊扒都很喜歡甜品食物款式太多,未能一一盡嘗,但整體都不錯,比一些七百多一位自助餐還要好,所以還會跟家人一起再去
先看美美的沙律吧
海鮮沙律
(左)薯仔沙律(右)燒牛肉蘆筍沙律
再來看看海鮮
我最愛的花蟹啊~~
花蟹
蟹腳又大又乾淨,不會死咸
蟹腳
龍蝦方面..我比較喜歡燒的那款,但我沒有拍照
龍蝦
西冷
燒物
燒物
甜品

题外话/补充资料: 服務態度非常好,由安排入坐開餐到完膳,員工都殷勤有禮服務周到,以往別的自助餐接近後半場已開始無人收碟狀態
2018-09-15
凍蝦
青口
西冷
2018-09-05 1734 浏览
Buffets in Hong Kong are very diverse. This one is no different. I was able to have a truly international experience here. From tender prime rib steak to indian curry with naan, and even peking duck, there was too many to choose from. It would be difficult to try every selection in one visit here. In terms of seafood, the lobster is too salty, and the crab legs were too sweet, I would have hoped for melted butter as a condiment, but thats just me. The sashimi was on point and fresh. They had indian and thai curry and was both great. Dessert section had just the right amount of choices including movenpick ice cream. The primary attraction here for me is the fresh oysters. They were fresh and the oyster bar had all you would need for condiments. I had 36 oysters.