2021-03-06
位於灣仔會展中心既薈景推出左健怡自助午餐,$118/人可享用自選沙律、餐湯同甜品,或者可以加$50要道主食,有薄餅、意粉、印度菜等等,我今次就冇加,但buffet食物種類得好少,甜品得3款,覺得mr steak性質比仲高🙈餐廳樓底高,地方寬落,坐窗邊位仲可以欣賞到海景,店員服務都唔錯,主動殷勤沙律吧包羅萬有,有車厘茄、粟米、紫洋蔥、羅馬生菜、各式雜菜等等,可以加上藜麥、煙肉、杏仁片、麵包粒做配菜,再配上各款還醬汁除左自選沙律之外,都有泰式海鮮沙律,有大蝦同魷魚,還有薯仔沙律、雞卷、長通粉有兩款芝士可配上旁邊餅乾衛生情況都幾好,客人必須要戴口罩出去取食物,而碟同碗都由店員去派發,食物新鮮,味道唔錯,只是款式唔多,而且好似一次比一次少,有少少失望甜品得3款,一早分好放在碟上,要時就叫店員取出,不過甜品質素一般草莓慕絲餅外型普通,慕絲唔算好滑,蛋糕層唔夠鬆軟,最頂層cream有點甜意大利奶凍奶凍上加左芒果醬同類似馬仔粒粒,粒粒唔脆之餘仲黏牙,唔好食😖奶凍幾滑溜,奶味幾出,稠杰度剛好,唔會好流質,亦唔會好硬仲有一個雞蛋仔區,反而呢個係我最鍾意食🤣店員新鮮整好一底底雞蛋仔,再將佢分成幾份,份量唔
有兩款芝士可配上旁邊餅乾
草莓慕絲餅
意大利奶凍
仲有一個雞蛋仔區,反而呢個係我最鍾意食🤣店員新鮮整好一底底雞蛋仔,再將佢分成幾份,份量唔會好多,唔怕浪費,整得好脆,但中心唔會好空心,有少少蛋糕仔好感,烘得香脆