2023-06-18
⭕同屋企人係行完街順便食個飯,唔使諗一定係食莆田✌️✨作為連鎖店嚟講,佢嘅水準係絕對keep到💓🔻福建海鮮滷麵 $118好多海鮮,哩到都有蟶子,而且都好大隻,有蜆🦪 豆腐 蔬菜🥬,滷麵屬軟身,索曬啲湯汁,好入味👏食少少都已經有飽肚感🤩🔻鐵板鹽焗蟶$129👍呢個係一直想試嘅,鐵板鋪滿曬好多鹽,佢係攞嚟焗住啲聖子😀本身以為好鹹,原來都唔係喎,佢係有些少鹽焗嘅味道😀鐵板起住都唔會話完全入面冇曬肉汁,一樣咁juicy,份量好多下,每一隻都大大隻✌️🔻辣汁花蛤 $98👍哩碟都係好鬼抵食,超級多花蛤✨辣汁相對食唔到辣嘅人嚟講就有啲辣🌶️不過,整得好惹味,食唔到辣都會keep住想食,對我泥講,大概中辣左右😅🔻馬來風光 $88👍每次必點嘅菜,佢個沙巴醬炒通菜超級入味,微辣,食上嚟都好惹味👍推介必點嘅蔬菜🥬🔻莆田農家蟶溜湯 $139👍食佢第二次,都係encore嘅👏入口酸酸味味有啲醋味,好鬼醒胃,佢呢度入面都係超級多蟶子,每隻仲要大大隻,cp值極高🫡🔻冬瓜薏米水 $68/紮飲返啲冬瓜薏米水,非常養生😀仲可以揀溫熱😀佢唔係水叮叮,超級糊口,落足料煮🤩
🔻福建海鮮滷麵 $118
🔻鐵板鹽焗蟶$129👍