2018-07-15 142 浏览
一田又嚟夏日激安,買咗唔少嘢,最辛苦係排隊俾錢,等咗好耐。又餓又攰之際,當然要食番啲嘢補充番體力。去到同一層的呢間餐廳門前,即刻感到沮喪,咁多人,唔通個天都唔鍾意我?等位之際,喺佢門口度來度去,原來有自助茶飲,唔好執輸,飲番杯先。味道甘甘甜甜,好解渴。隔籬放咗啲展品,原來餐廳搞緊 “哆頭蟶節”,推廣緊兩款蟶子菜式,鐵板鹽焗蟶子和冰爽酒糟蟶子,仲播放住一段短片介紹蟶子是如何養殖,見個漁農每天早上四點半就要出發去養殖場開工,這些蟶子真是得來不易。所以,我哋決定要捧捧場。等咗一陣,店長好有禮貌問我哋搭唔搭檯,我哋回答無問題。就係咁,我哋就有位坐喇。嗰兩款蟶子散叫價分別是$99和$119,而推廣價就係$198食晒兩款,唔使諗緊係食$198 啦。100秒蒸熟一條魚? 係真唔係呀? 好! 試試佢呢個百秒花黃魚先。再叫多個興化炒米粉 $82,應該夠晒食。三個菜陸續送到,手機食先。【冰爽酒糟蟶子】14隻6cm長嘅蟶子浸在花雕酒,酒香滲進蟶子肉內,所以食起來,可以嚐到蟶子嘅鮮甜之餘,還可以嚐到花雕酒香。【鐵板鹽焗蟶子】又係14隻蟶子,用粗鹽和胡椒來焗熟,鹹香滲進蟶子肉內,所以食起來,鮮味的蟶子就多了一重
,咁多人,唔通個天都唔鍾意我?

100秒蒸熟一條魚? 係真唔係呀?
好! 試試佢呢個百秒花黃魚先。

再叫多個興化炒米粉 $82,應該夠晒食。

三個菜陸續送到,手機食先。

【冰爽酒糟蟶子】

【鐵板鹽焗蟶子】

又係14隻蟶子,用粗鹽和胡椒來焗熟,鹹香滲進蟶子肉內,所以食起來,鮮味的蟶子就多了一重鹹香味。

兩款煮法各有千秋,不相伯仲。

【百秒谷花黃魚】
黃花魚係用砂鍋上,鍋內放有湯,湯裡有薑粒,可以辟腥,亦可暖胃。不過,我就睇唔出佢係咪真係用100秒去蒸熟條魚,只睇到條魚係開邊,所以應該會快熟啲。

魚質好幼滑,不過要小心多細骨。

【興化炒米粉】
睇個樣都知會好好食。

米粉好幼細,1mm 左右粗,所以會容易入味。配料有蝦肉、魷魚、蝦米、鮮菇片、芹菜、花生等等。

最後有個小驚喜
,就係有餐飯甜品“冰鎮荔枝”送。今年我第一次食荔枝乍。冰凍咗嘅荔枝係零捨甜。
2018-07-13 134 浏览
朝早睇完醫生冇野做就出去搵食😎 行過見到有蟶子😆平時都好少食到架!! 見佢有咁多款煮法都好吸引😍首先有冰爽酒糟蟶子🤤夏天咁熱最啱食冷盤啦~ 蟶子彈牙爽口, 酒嘅甜味加上蟶子本來嘅鮮甜真係非常開胃😎另一款蟶子菜式就係鐵板鹽焗蟶子!! 好大盤好多鹽呀!!! 放咗一彈陣都仲好熱, 仲有d好似花椒八角嘅香料一齊焗, 所以蟶子完全唔腥😌不過食落就比酒糟嘅做法乾同硬🙈 我都係鍾意第一款多d haha淨係食蟶子點會夠飽🤣 所以都叫咗興化米粉, 原來係炒米粉🙈 但係好香呀!! 最特別係有花生同蜆, 平時嘅炒麵都唔會有🤣最後叫咗黃花魚!! 肉質超嫩滑呀!! 不過原來有好多幼骨🙊🙊食嘅時候真係要好小心😛

2018-07-11
2018-07-12 104 浏览
媽媽唔洗返工就一齊出去食午餐, 平時出街都好少會食中菜, 但係見有福建菜咁特別就一於試吓😆冰爽酒糟蟶子😍酒糟丸子就食過啦, 蟶子都係第一次, 開頭都怕做冷盤會腥🙈但係原來食落好鮮甜架😆蟶子仲好爽口, 酒糟好香但唔會太重嘅酒味👍🏻鐵板鹽焗蟶子!! 係蟶子嘅季節當然要食多d啦😼呢款用鐵板上, 真係即叫即焗, 最勁係放咗好耐都keep到好熱😎雖然好多鹽不過都唔係好咸架~黃花魚😌原來呢條算好大架啦, 平時嘅黃花魚都係好細, 呢條好多肉食😝而且好嫩滑!!最後仲叫咗個興化米粉~ 好多料又炒得好香, 完全唔會乾😍😍有肉, 仲有蜆, 花生同菜!!

2018-07-11
2018-07-12 60 浏览
差不多一年沒來過荃灣廣場沒想到也變了不少經過莆田看見肥美的蟶子令人停下腳步 忍不住進行尋找蟶子之旅.蟶子比想像中的便宜$198兩份可以選擇不同煮法的蟶子.冰爽酒糟蟶子蟶子浸在花雕中花雕的味道不會太重反而襯托出蟶子的鮮味而且蟶子的尺寸基本一致蟶子飽滿 不會打開後只剩下一點點肉.鐵板鹽焗蟶子職員會在客人面前打開鍋蓋迎來而來的是看見蟶子整齊地排列到粗鹽上吃的時候要很小心 很燙手蟶子表面乾 但吃下去汁就會噴出來蟶子表面沾有一兩顆粗鹽 有提鮮的作用最值得一提的是 蟶子也沒有因熱力而變小仍舊厚實.興化炒米粉 $79第一次吃興化炒米粉 感覺和米粉完全不一樣興化米粉較細看上去根根分明 可是吃的時候卻很滑 沒有米粉那種硬硬的感覺同時配料很多 蝦子還是爽脆的原本我在戒澱粉質 但還是忍不住一口又一口.百秒黃花魚$68魚肉非常細嫩 剛好熟透湯底是乳白色的旁邊雖有薑 但不會喧賓奪主不會蓋住魚的鮮味但如果你帶小朋友來吃的話 還是要小心會比較多魚骨頭
差不多一年沒來過荃灣廣場

但如果你帶小朋友來吃的話 還是要小心
會比較多魚骨頭
2018-07-05
2018-07-11 61 浏览
見佢米芝連推介,今日又少人排隊所以入去試吓。彩藍色主色加晒分,座位舒服夠闊不會迫住隔離我哋兩個人所以不是叫左好多野!主要都係海鮮佢地而定推介有蟶子佢有兩個唔同嘅整法一個鹽焗一個酒浸每樣都有12至14隻非常抵食!熱嗰就係用鹽焗住啲聖子旁邊有少少好似炸咗硬硬地感覺入口香脆。酒浸嗰個就好香有點似醉雞咁樣飲埋啲酒就入晒味有鮮味好似食緊魚生咁。$200都唔使就有兩味蟶子真係好抵食!之後我哋叫一個米粉佢同山竹米粉好似但就係普通米粉嘅½有冬菇同蝦做配料加埋阿婆辣醬簡直想再食幾碗。估唔到咁平實嘅菜式都可以整得咁好食!之後再調左一條百秒黃花雖然平時好少食魚但佢竟然一啲都唔聲湯真係想飲晒佢囉!值得一提嘅係佢嘅茶係菊花茶👍🏻總括嚟講嘢食唔油健康得黎又香口大人小朋友都鍾意
見佢米芝連推介,
今日又少人排隊所以入去試吓。
彩藍色主色加晒分,
座位舒服夠闊不會迫住隔離

我哋兩個人所以不是叫左好多野!
主要都係海鮮
佢地而定推介有蟶子

佢有兩個唔同嘅整法
一個鹽焗
一個酒浸

每樣都有12至14隻非常抵食!
熱嗰就係用鹽焗住啲聖子
旁邊有少少好似炸咗硬硬地
感覺入口香脆。
酒浸嗰個就好香
有點似醉雞咁樣
飲埋啲酒就入晒味
有鮮味好似食緊魚生咁。

$200都唔使就有兩味蟶子真係好抵食!

之後我哋叫一個米粉

佢同山竹米粉好似但就係普通米粉嘅½
有冬菇同蝦做配料加埋阿婆辣醬
簡直想再食幾碗。估唔到咁平實嘅菜式都可以整得咁好食!

之後再調左一條百秒黃花
雖然平時好少食魚

但佢竟然一啲都唔聲
湯真係想飲晒佢囉!
值得一提嘅係佢嘅茶係菊花茶👍🏻
總括嚟講嘢食唔油
健康得黎又香口大人小朋友都鍾意
2018-07-11 200 浏览
放假同舊同事去荃灣大會堂睇表演,耐唔耐都要感受一下文化氣息。而荃灣廣場就坐落於荃灣大會堂後面,睇完表演就直接去晚餐,係商場水牌睇吓有什麼餐廳選擇呢,就見到新加坡米之蓮名店「莆田」,上到四樓就見到。「莆田」今期推廣係蟶子,有一個set,$198兩份蟶子,一份是鐵板鹽焗蟶子,另一份是冰爽酒糟蟶子好抵食👍🏻👍🏻決定叫一set 。先嚟餐前小食鐵板鹽焗蟶子是莆田的銷量冠軍🏆當然非浪得虛明,上枱時鐵板熱騰騰的,蟶子半插在鹽上,焗得微焦的,香氣撲鼻,打開蟶子時焦香咸香鮮味湧出,而蟶子的肉身仍然好好汁,配上焦香的蟶子邊,入口有講不出的鮮美。另一創新菜式冰爽酒糟蟶子,酒糟是一種是由糯米或者大米經過酵母發酵而製成的一種甜酒。好適合製作涼盤,而蟶子浸在酒糟中,能提升佢嘅海鮮味,夏天好啱胃口。我哋再叫了百秒黃花魚,呢個係莆田招牌菜,不能錯過,來自福建寧德出品的黃花魚,嚴格挑選重量在180g~200g 的魚,才能做到100秒剛好蒸熟,佢用上砂鍋能好好保持住個溫度,在鍋底放上薑粒,而魚用中肚開邊的方式劏開,蒸出嚟嘅魚汁在鍋蓋,精華所在,記住要飲勿浪費,而魚肉嫩滑無比,鮮甜多汁。再叫了一個興化炒米粉,由莆田黃石鎮出

一份是冰爽酒糟蟶子好抵食👍🏻👍🏻決定叫一set 。

先嚟餐前小食

百秒黃花魚

再叫了一個興化炒米粉,由莆田黃石鎮出產的米粉,用太陽自然曬乾,並被列入為非物質文化遺產,口感爽口柔軟,配料有紫菜、花生🥜、鮮蝦、蜆、菜、小蝦米,呢個米粉好有特色👍🏻👍🏻

興化炒米粉

2018-07-08
百秒黃花魚
興化炒米粉
2018-07-09 124 浏览
今日中午同媽咪食飯,佢鐘意食中餐,我地去左荃灣行街經過新加坡菜之王的蒲田,見到人客好多,我地都去食個午餐。媽咪負責落單,叫左主菜是興化米粉,米粉乾身入口咸香豐富,加入海鮮炒得乾身入味,大蝦彈牙唔係普通貨色。媽咪大愛炒米粉呀。另外加點一個黃花魚,魚肉滑溜,湯汁香濃咸香,魚肉鮮甜鮮香。鐵板鹽焗蟶子,賣相極是吸引,每隻蟶子大大隻,咸香鮮甜,無沙又爽口,海鮮味濃,鹽焗略帶咸香,不失海鮮味。
2018-07-04 184 浏览
最近同同事去左荃灣廣場既莆田食午餐我地都係比佢門口既「一人午餐」廣告吸引入去講起莆田,我都幾鐘意食佢既頭水紫菜,蟶子今次就去試下午市套餐菊花茶好香好好飲而辣媽係用黎配炒米粉有個前菜...雲耳(好開胃)呢個就係我叫既一人餐有三小碟(自選)荀,紫菜,脆菇(但如果可以我希望三碟都揀紫菜)炒米粉真係好好食糖水揀左紅棗雪耳好滿足既lunch time 我地三個同事一人叫一個「一人午市套餐」都係大約六十幾七十環境都幾舒服,慢慢食傾下計都唔錯
最近同同事去左荃灣廣場既莆田食午餐

我地都係比佢門口既「一人午餐」廣告吸引入去
講起莆田,我都幾鐘意食佢既頭水紫菜,蟶子
今次就去試下午市套餐

菊花茶好香好好飲

而辣媽係用黎配炒米粉

有個前菜...雲耳(好開胃

呢個就係我叫既一人餐

有三小碟(自選)荀,紫菜,脆菇
(但如果可以我希望三碟都揀紫菜

炒米粉真係好好食

糖水揀左紅棗雪耳

好滿足既lunch time

我地三個同事一人叫一個「一人午市套餐」
都係大約六十幾七十

環境都幾舒服,慢慢食傾下計都唔錯
2018-07-02 262 浏览
莆田越開越多,不時不吃,今趟又再幫襯,點了椒鹽豬手,紫菜海厲酥,黑胡椒蟹,黃花魚燜飯,大快朵頭!椒鹽豬手是一如既往的好味道! 皮脆,剩下的是滿滿的骨膠原。如他們宣傳單張所說,油份已完全迫出,大家真的可放心叫來吃!紫菜海厲酥是新菜色,十分有驚喜! 炸紫菜包裹著小蠔,吃下既咸咸香香又脆又軟,好正! 心機之作!黑胡椒蟹是首次點吃的,蟹重2斤,十分新鮮! 至於醬汁……略嫌甜了一點,亦炒得不夠乾身,如果相比之下,之前的無招牌海鮮就更勝一籌!黃花魚燜飯飯粒賬卜卜,索盡精華,魚肉嫩滑,真是飽到不行!

黃花魚燜飯飯粒賬卜卜,索盡精華,魚肉嫩滑,真是飽到不行!
唔好食😑 "家鄉炆豆腐“直情好似煮錯咗咁,差d以為係自己煮,d 味燶到呢, 問佢係咪原本就係咁嘅味,佢仲要攞個menu睇,話上面咪寫咗有燶味囉。1. 九轉小腸 , nono冇特色。味道同街邊果d 一樣10蚊一串都有啦。2. 黃金荷葉包, good 感覺同漢堡包差唔多,幾好味 。3. 酥炒芋心 ,good 甜甜地唔錯, 係外面未食過。4. 百秒黃花魚 ,ok 味道幾鮮味嘅, 但係勁多骨囉😑5. 傳統扁肉湯,ok 好似喺湯裏面食一嚿嚿肉咁。6. 興化炒米粉, Nonono千祈唔好叫 , d粉碎曬又唔入味唔知想點。7. 家鄉炆豆腐, nononononono, 難食到嘔, 我未試過食一啖豆腐係可以食咁耐, 一個豆腐已經可以令我以後唔想黎,仲話乜嘢米芝蓮一星級, 果種味道完全唔想回味。8. 紅菜頭汁,good, 味道唔錯幾新鮮幾好味, 食完d難食嘅野,用黎漱口一流,p.s. 超甜

3. 酥炒芋心 ,good 甜甜地唔錯, 係外面未食過。
4. 百秒黃花魚 ,ok 味道幾鮮味嘅, 但係勁多骨囉😑
5. 傳統扁肉湯,ok 好似喺湯裏面食一嚿嚿肉咁。

2018-06-17
庆祝纪念
父亲节
  • 黃金荷葉包
  • 酥炒芋頭
2018-06-01 500 浏览
早前在地鐵站內的廣告得知莆田這間餐廳, 被圖片所吸引, 在荃灣逛街後便來到這家餐廳用膳。在餐廳門前有職員捧著一個一個的小杯餃子供路過的行人試食, 餃子飽滿吸收了湯汁, 相當好吃。 就坐後店員先奉上脆炸紫菜, 酥脆之如還不會太油膩, 是不錯的前菜。先點了冰爽酒糟蟶子, 蟶子浸在淡淡的酒湯裡, 雖然酒湯的味道比較淡, 卻能大大突出蟶子的鮮甜味,是必點的選擇。再點了鐵板鹽焗蟶子來嘗嘗熱食的造法, 上菜時店員打開鍋蓋, 熱烘烘的蒸氣迎面撲來。鐵板鋪滿了粗鹽粒, 蟶子整齊地插在鹽上。打開燙手的殼後, 肉汁隨之而流出, 入口仍充滿豐富的鮮甜味。值得一提的是在烹煮後的蟶子肉身大小亦不縮小, 仍保持肥美厚身。唯獨美中不足的是不少蟶子夾帶著砂,影響口感。再來點了百秒黃花魚, 據知這道菜是因烹調了一百秒而命名。魚肉細嫩, 剛好熟透, 而且湯底的薑份量控制恰當, 不會奪去整體味道。最後點了興化米粉作結, 米炒幼細似絲, 配料十分豐富, 令簡單的炒粉亦顯得味道十足。

• 鐵板鹽焗蟶
2018-05-30 498 浏览
莆田跑菜式一向多變,更曾經拎到米之蓮,好多時大事帶子,都會同父母一齊你品嚐!今次佢哋有新菜式,以蟶子為主題,創作特別嘅料理!尖沙咀分店去得多,荃灣我都係第一次去,裝修都好優雅,當日係平日,依然有好多人去食,大家都喜歡這裏坐得舒服,上菜快,食物質素高!呢個新菜式,連蟶子都有兩種煮法,鐵板鹽焗,鮮味十足!酒糟惹味,開胃冷盤!兩者比較我較鍾意酒嘅配搭,因為天氣好炎熱,食冷盤除咗開胃,有酒對我來說就是好日子!價錢方面, 只需要$198/兩份,就可以食到米之蓮嘅質素,相當划算!呢個百秒黃花魚,係我朋友嘅最愛,佢話佢自己可以食一條,當然佢沒有咁做,與我們分享,黃花魚本來就比較多骨,但與味就十足,鮮甜可口!蝦苗伴水頭紫菜,係現時嘅天氣食冷盤真係令人賞心悅目,水頭紫菜入味,非常滋味,我哋都爭住要食,每人都好珍惜!興化米粉真係好細,好幼,好入味!

興化米粉真係好細,好幼,好入味!
2018-05-28 1332 浏览
Went shopping at Tsuen Wan plaza and chose this popular restaurant of Fujian food. Heard a lot of good comments about the restaurant, and few TVB food shows even introduced the restaurant too. Never get to try it before as the place is always packed. My wife, my buddy and her wife all arrived at the restaurant around 19:30 and around 10 people waiting in line. Luckily we made reservation in advance, so we got our table right away. When we sat down, we were served with 2 mini dishes of appet

When we sat down, we were served with 2 mini dishes of appetizers, one seafood and the one cloud ear fungus, which were 2 refreshing dishes.

Overall, I’ll rate this restaurant 3.5/5.

Sakura Mini Shrimps with Seaweed:
-unique dishes and great serving plate. Rate 4/5

Chinese Wine with Long Clams:
-nice refreshing dish, and I’ll rate it 4/5

Seafood Fried Noodles:
- noodles texture was very nice with chopped veggies, few clams and shrimps. Perfect match with their house chili sauce.
Rate: 4/5

Oven salt cooked Long Clams:
- great presentation, taste was not bad, but I personally liked the other Chinese Wine one more. Rate 3/5

Yellow Wish Cooked in 100 Seconds:
- I am big fan of fish, the meat was nice and soft. People who doesn’t like the smell of the fish may not like it cause fish taste was a little strong. Rate 4.5/5

Taro Balls:
- outside was glazed with some honey. Personally thought the taro will taste even better if it was more soft and mashed. Rate 3/5
  • 鐵板鹽焗蟶
  • 酥炒芋頭
  • 興化米粉
2018-05-08 1753 浏览
今個星期日已是母親節的大日子,照例早一星期跟車婆婆預祝節日,選了大家也未吃過的閩南菜館莆田! 莆田主打清淡純樸、散發著濃郁鄉間風味和民族文化特色的閩南菜,那究竟有什麼好吃呢? 先以精美四小拼$109打頭陣,內有我最想試的九轉小腸、蝦苗拌頭水紫菜什麼叫頭水紫菜呢?原來第一次收成的紫菜就叫頭水紫菜,口感特別幼滑帶少許鹹鮮味配合香醋吃落真係特些!水晶豬蹄凍質感太淋一夾便散開,味道也沒啥特別!而滷水自製豆腐夠入味很不錯! 尤記得多年前慕名到尖沙咀某麵工房吃那九轉大腸!結果大失所望而回,但這裡的九轉小腸就不同充滿了驚喜!有嚼勁得來質感淋滑,味道天然清香可口非常。 本想點的一品海蠣、煎炸馬鮫魚和一品醉蚶通通沽清!只是晚上八時廚房已那麼空虛!!最後求其點上阿元香草雞$79,雞肉吃下如鴨肉的質感,不是想像中的嫩滑雞件,味道也不甚突出很一般! 餐廳推介菜式蒜蓉蒸哆頭蟶子$99,有8款烹調方法不過海鮮還是蒸最合我們口味,蟶子不大隻但挺肥美,開邊用蒜蓉蒸入口肉嫩無沙很鮮香。 另點上芋香鴨$96,用鹵鴨肉切片放入酥炸芋頭內心,炸得酥香不油膩,粉香芋頭蓉跟舌頭纏綿溫存,鹵鴨肉柔軟香口很令嘴巴滿足!喜歡的可配上

另點上芋香鴨$96,用鹵鴨肉切片放入酥炸芋頭內心,炸得酥香不油膩,粉香芋頭蓉跟舌頭纏綿溫存,鹵鴨肉柔軟香口很令嘴巴滿足!喜歡的可配上香菇醬汁同吃,但我個人認為淨吃已夠美味了!

來一碟香口的馬來風光$78,即馬拉盞炒通菜,香口的馬拉盞沒問題,問題在於通菜還未夠當造吃下有點韌。

主食是興化炒米粉$78,興化炒米粉是福建莆田著名的漢族小吃,質感白如雪細如絲還略帶米香,用上海鮮如蜆、鮮蝦、花生和紫菜加上湯來炒製,用料豐富加少許辣媽醬吃更見鮮香!

姍姍來遲的小吃家常燜筍乾$38,用小火熱騰騰的奉客,但可惜吃下又冷冷的有點怪!味道不重筍味但頗有咬口,不過始終未能吸引到喜歡吃筍的我!

希望車婆婆喜歡這頓母親節晚餐,祝兩老身體健康、長命百歲、多福多壽,作為女兒的我如願足矣!!

2018-05-06
2018-04-30 1228 浏览
荃灣區食肆林立,在荃灣廣場內發現了一間食星加坡菜的餐廳,非常高質素,當日我行經鋪面時見到人頭湧湧, 出於好奇心,所以便入去探討一下,見到餐牌價錢都幾實惠。九轉小腸$79例牌 呢款手工精巧嘅製作,一轉一轉 的小腸,煙煙靭靭,滋味到不得了,在別家食的通常都會很肥淋淋,但這裏處理得一丁點肥都沒有,味道香濃又爽口。百味黃花魚$69一位原味鹹香黃花魚有多款製作選擇,我哋點選原味鹹香,肉質非常幼嫩,魚肉鹹香撲鼻,當你夾下去時都見到肉汁源源流出,你會急不及待地放在口中。傳統扁肉湯 (每客上)$28 傳統嘅手藝梗係冇得輸,像一隻隻餃子樣裹著鮮甜扁肉濃郁肉汁,粉皮滑捋捋,配搭上湯一起進食效果極佳。輕化米粉$78 米粉超級幼細,零舍滑溜,一條條鮮明爽口絕無油膩,獨家嘅食材,外面好難食得到,加上正宗嘅手作,獨特配料出色。蝦苗拌頭水紫菜$52 呢款不可錯過,鮮蝦味濃郁,極高質素頭水紫菜,一絲絲幼滑非常,兩款食材都係頂級幼嫩,加上大廚嘅心得,配合得天衣無縫。酥炒芋芯$89 試過呢個酥芋你就會知道餐廳用心 製造食物,通常其他的都是用滾油嚟炸,令佢脆口,但係呢間大廚使用酥炒方式來烹調,第一唔會油淋淋,第二佢都會做到

九轉小腸$79例牌

百味黃花魚$69一位原味鹹香

傳統扁肉湯 (每客上)$28

輕化米粉$78

蝦苗拌頭水紫菜$52

酥炒芋芯$89
試過呢個酥芋你就會知道餐廳用心 製造食物,通常其他的都是用滾油嚟炸,令佢脆口,但係呢間大廚使用酥炒方式來烹調,第一唔會油淋淋,第二佢都會做到面層鬆脆口感,芋芯鬆化蜜甜,揀選最靚嘅部位提供給客人享用,令客人感到我好窩心。