前幾日放假搵下有咩地方可以打卡影下相📸俾我發現到呢間隱世餐廳 餐廳位於林村 係大埔轉小巴入去勁方便 餐廳好易搵 一入嚟已經有種遠離繁囂嘅感覺!午市套餐低至$138 難得入嚟當然試吓多啲菜式啦 呢度選擇真係好多 有選擇困難嘅我直接叫左二人套餐🤣//🍽️ 二人套餐 ($980)前菜+頭盤+餐湯+主菜+甜品+飲品.🥗凱撒沙律沙律菜好新鮮好清甜 仲有麵包糠係上面配有蕃茄仔同芝士 口感豐富又開胃.🐚燒焗日本黃金帆立貝大大粒嘅帆立貝 鋪滿邪惡十足嘅芝士肉質肥厚彈牙 味道鮮味多汁旁邊仲放有小磨菇片一齊焗 減低膩感.🦞酥皮龍蝦湯越來越少見酥皮湯 呢度酥皮酥脆好香牛油味龍蝦湯好香濃 唔會水汪汪 有粒粒龍蝦肉將酥皮浸落湯 好索味好好飲仲配有烘到脆卜卜嘅金黃色蒜蓉包.🐷燒伊比利亞黑豚扒肥瘦適中 火候控制得好好 能夠鎖住到肉汁 好彈牙有口感 點埋醬汁食味道更豐富.🥩燒安格斯肉眼扒Medium完全冇overcook 大塊之餘 肉質嫩滑 脂肪分怖平均 食落唔會鞋口 仲有薯蓉做配菜 .🍨甜品 - 雲呢拿雪糕配黑加侖子醬雪糕好有奶味 黑加侖子醬酸酸甜甜.🥛意式泡沫凍咖啡咖啡好靚 厚厚一層泡沫 容易入口夠香醇.🫖桂花烏龍
前幾日放假搵下有咩地方可以打卡影下相📸

🍽️ 二人套餐 ($980)
前菜+頭盤+餐湯+主菜+甜品+飲品
咖啡好靚 厚厚一層泡沫 容易入口夠香醇
🫖桂花烏龍
香濃嘅烏龍茶 帶有淡淡桂花香 好啱女士飲
有燭檯保溫 可以慢慢飲唔驚凍咗

環境真係好放鬆 好似真係渡假咁🌴有泰式木屋仔🛖放有好多盆栽擺設🪷每個角落亦都有用心佈置 庭園設有錦鯉魚池同噴泉⛲️可以周圍打卡😍最值得讚係員工服務好好 上菜速度唔會太快 會因應返我哋食嘢速度 而且有足夠餐具 又會定時換碟🫶🏻🫶🏻加分~~
酥皮龍蝦湯
燒安格斯肉眼扒
意式泡沫凍咖啡
桂花烏龍
  • 酥皮龍蝦湯配蒜蓉包
今日天氣好好一家人駕車來到大埔林村行完之後見到有間好特別的西餐廳就決定早點食個晚餐才離開餐廳佔地過萬呎,門口有專屬泊車位有好多位,餐廳入面好大,有分室外同室內古典歐陸式風格設計,門口有條小橋及錦鯉魚池,好似一個花園咁份外寫意再行入少少就會見到荷花池噴泉同勁多盆栽真係會感受到在郊外的鳥語花香令人放鬆的感覺真心未食食物 單是環境已經100分坐了一回,到6點已有不少客人入座,不得不提餐廳仲有一間間獨立屋仔,如果想PRIVATE少少就可以預早BOOK定獨立屋仔同朋友家人相聚我就比較喜歡坐outdoor 位置比較感受到大自然嘅環境幾Chill//西班牙風乾火腿配蜜瓜 $188//在這心曠神怡的環境下當然要食返個風乾火腿先夠Chill前菜中有西班牙風乾火腿配蜜瓜蜜瓜非常鮮甜多汁,包裹著風乾火腿一起吃同這裡環境絕對是perfect match! //酥皮焗龍蝦湯 $98//真材實料超足料,酥皮襯熱食好香牛油味,脆卜卜好酥脆湯入面真係有龍蝦肉而且大量,食落啖啖肉配上了一塊香草蒜蓉包,烘得金黃夠脆 //脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁 $298//脆炸豬手新鮮炸起,一上枱香噴噴上菜時,餐廳已預先把豬手一件件
今日天氣好好
一家人駕車來到大埔林村
行完之後見到有間好特別的西餐廳
就決定早點食個晚餐才離開

餐廳佔地過萬呎,門口有專屬泊車位有好多位,
餐廳入面好大,有分室外同室內
再行入少少就會見到荷花池噴泉同勁多盆栽
真係會感受到在郊外的鳥語花香
令人放鬆的感覺
真心未食食物 單是環境已經100分

//西班牙風乾火腿配蜜瓜 $188//
在這心曠神怡的環境下
當然要食返個風乾火腿先夠Chill
前菜中有西班牙風乾火腿配蜜瓜
蜜瓜非常鮮甜多汁,包裹著風乾火腿一起吃
同這裡環境絕對是perfect match!

//酥皮焗龍蝦湯 $98//
真材實料超足料,酥皮襯熱食
好香牛油味,脆卜卜好酥脆
湯入面真係有龍蝦肉而且大量,食落啖啖肉
配上了一塊香草蒜蓉包,烘得金黃夠脆

//脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁 $298//
脆炸豬手新鮮炸起,一上枱香噴噴
上菜時,餐廳已預先把豬手
一件件切好,適合多人分享
有蜜糖汁及傳統嘅芥末醬,另有茄汁點薯條
豬手外酥內軟,個皮炸得好香脆
肉質好有彈性 食落一啲都唔油膩
搭配蜜糖汁甜甜地又幾特別
而我自己更喜歡傳統嘅芥末醬
入口帶有小小刺激感

正所謂食豬手點可以無啤酒,所以另外叫了大杯裝500ml的stella都只係$68,完美!

//慢煮牛肉意大利飯 $158//
飯粒軟硬度剛好,吸收了湯的精華
牛肉煮到好軟淋淋,食落牛味好出
醬汁酸酸甜甜幾開胃,大人細路都岩食

//朱古力心太軟配雪糕 $78//
朱古力心太軟整得相當高質
一切落去朱古力槳就像溶岩般流出
朱古力的奶味好出好香,配埋雲呢拿雪糕
以呢個心太軟甜品作結就是完美
  • 脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁
2023-03-12 22 浏览
難得放假就泥大埔覓食,有时候都想喺香港揾个静静地嘅地方放鬆吓所以今日就試下開左30年既餐廳!餐廳採用古典歐陸式風格加添咗小橋,荷花池,喷泉令人感覺好似坐喺一个花園入面份外寫意(。ˇε ˇ。)趁而家天气仲未好熱,建议大家坐喺outdoor 位置(。・ω・。)ノ♡比較感受到大自然嘅環境朱古力心太软雪糕心太软ok ga, 個人比较中意嘅雪糕肉眼扒的肉质鲜嫩多汁经过炭烤后肉质更加涌现出来西班牙乳豬🐷乳猪采用了特别的制作过程加上独特的坐了来增加口味层次和风味嘅深度,隨碟附送三款不同的调味酱(。・ω・。)ノ♡非常适合与烤乳猪配搭令味道更加有层次它们的食物不单只食物品质优良服务也是非常热情好客,而且环境气氛非常愉悦,而且相当宽敞美观荷華庭園景餐廳大埔林村放馬莆403号地舖#8520#852#hkig
難得放假就泥大埔覓食,
有时候都想喺香港揾个静静地嘅地方放鬆吓
所以今日就試下開左30年既餐廳!
餐廳採用古典歐陸式風格
加添咗小橋,荷花池,喷泉

令人感覺好似坐喺一个花園入面份外寫意(。ˇε ˇ。)

朱古力心太软雪糕
心太软ok ga, 個人比较中意嘅雪糕

肉眼扒的肉质鲜嫩多汁经过炭烤后肉质更加涌现出来

西班牙乳豬🐷
乳猪采用了特别的制作过程加上

荷華庭園景餐廳
大埔林村放馬莆403号地舖

#8520#852#hkig
2023-03-12
2023-03-12 19 浏览
為左同屋企人慶祝生日,想搵d特別d既餐廳同節目。問左身邊好友,大推呢間餐廳,就決定試一試。我地一行4個大人,所以太和站轉的士入來,一到餐廳門口已經覺得好適合lunch time黎,因為呢到有室外同室內seating,又有幾間獨立屋,加上當天天氣好好,唔曬又有涼風。食完仲發想有個靚打卡位,再之後行埋去林村許願樹,fit哂我預期既schedule!lunch time有lunch set,百幾到三百蚊內,包餐湯飲品,抵啦!蕃茄雜菜湯同海鮮忌廉湯我地都試左,兩個都好味,配埋蒜蓉包一百分。main course叫左忌廉汁吞拿魚意粉 $138、墨西哥雞肉芝士餡餅 $158、脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁 $268同美國安格斯肉眼 8oz $298。四個之中我覺得雞肉芝士餡餅同德國咸豬手最好食,雞肉芝士餡餅入面夠多cheese,配埋sour cream同salsa,外面脆脆地,即食口感最好。德國咸豬手份量超大,好彩我地有兩位男士幫手先食得完,除左一般mustard,有個honey sauce好特別,第一次咁樣配來食!雖然食完都飽,但都係最後其中一個餐加$48試埋個朱古力心太軟配雪糕當生日蛋糕,入面好

雖然食完都飽,但都係最後其中一個餐加$48試埋個朱古力心太軟配雪糕當生日蛋糕,入面好多流心濃濃朱古力,四個人分剛剛好,好彩有叫!好食好食!
2023-03-11 14 浏览
野食唔錯,環境非常好。門口又有得泊車。價錢非常合理。野食種類充足。夜晚望上天仲有星星添~我就嗌咗risotto嚟食。飯嘅硬度啱啱好,仲要熱辣辣。飯裡面嘅beef brisket無得頂!最突出係環境
2023-03-09 19 浏览
今日去大埔林村附近踩單車 ,見到呢間餐廳幾有特色, 好有隱世桃源感覺, 一入去已經見兩邊到有魚池,池中條條綿鯉魚都好肥美啊再行入去望下,見到成間餐廳嘅環境都好優美, 有好多間屋仔圍住做裝飾, 別有一番風味,有少少似去咗泰國旅行咁我哋揀咗一間藍色嘅屋仔入去坐閒日餐廳冇乜人,氣氛好chill,侍應都喺室內,我地要登走入去先搵到人幫我哋點餐😂,兩個人叫咗兩杯嘢飲坐低慢慢嘆我叫咗杯👉紫貝天葵荔枝梳打 $48朋友就👉雜果賓治 $48味道一般啦,勝在夠冰凍,因為踩完單車好鬼熱🤣跟住我哋再去餐廳四周參觀,真係有好多打卡位,有魚池啦,藤椅啦,木屋啦等等,閒日黎真係幾寫意

我哋揀咗一間藍色嘅屋仔入去坐

我叫咗杯👉紫貝天葵荔枝梳打 $48
朋友就👉雜果賓治 $48

味道一般啦,勝在夠冰凍,因為踩完單車好鬼熱🤣

2023-03-09 99 浏览
去完大埔海濱公園賞花順便去埋林村許願樹許下願發現附近有間🌴 隱世園林餐廳 🌴門口有幾棵棕櫚樹 入面有錦鯉魚池、荷花池、噴泉、藍色小木屋花園種滿植物 好有度假feel 🌴由於我非常惹蚊 所以選擇咗喺室內用餐 😌坐近窗邊嘅位置都可以影到園林景色🔹法式焗田螺好香香草味 田螺肉好嫩好juicy 底下好多薯蓉 加埋田螺肉一齊食係perfect match 🫶🏻🔸意大利青醬虎蝦闊條麵青醬汁好香好creamy 闊條麵好有咬口配兩隻大虎蝦 蝦味好濃郁 🔹紐西蘭羊鞍配寶雲酥羊鞍肉質嫩滑外層包咗麵包糠、香草、蒜蓉 焗至金黃色 好香口🔸朱古力心太軟配雪糕飯後一定要食甜品 🤤朱古力味好香 好流心 🍹黃金樹下芒果菠蘿沙冰 好冰凍好清甜🥥 椰青好清甜 椰肉都好好味 食完嘢夜晚著咗燈都好靚仲可以寫個許願牌掛喺花園 ❤️
去完大埔海濱公園賞花
順便去埋林村許願樹許下願
發現附近有間🌴 隱世園林餐廳 🌴
門口有幾棵棕櫚樹
入面有錦鯉魚池、荷花池、噴泉、藍色小木屋
花園種滿植物 好有度假feel 🌴

青醬汁好香好creamy 闊條麵好有咬口
配兩隻大虎蝦 蝦味好濃郁

🔹紐西蘭羊鞍配寶雲酥
羊鞍肉質嫩滑
外層包咗麵包糠、香草、蒜蓉
焗至金黃色 好香口

• 紐西蘭羊鞍配寶雲酥
  • 意大利青醬虎蝦闊條麵
  • 法式焗田螺
2023-03-09 14 浏览
推薦套餐的沙律🥗,超級好食,芝士同煙肉碎配搭好啱比例,蜜糖雞翼有檸檬的清新配搭蜜糖甜味,加上單骨,食又方便衞生,同唔會太硬身,重點是如果用火山甜品當成生日蛋糕,絕對一流唔失禮,無論色香味俱全,入口即溶甜道適中,得3個人分都唔會太油膩,打卡唔少得,不過焦糖蛋就味道質感都好奇怪,一來太甜,總括嚟講,除左焦糖蛋外,其他都係比較正常和好味,室外環境都做得好好,好有私人空間,不過可能始終有魚池有花池,所以總會有微良小蚊滋仔,如果無埋就推薦100分,不過現在扣左比90分,總有厠所都有個打卡位,記住去啊,

2023-02-22
庆祝纪念
生日
荷華庭園景餐廳價錢💲: $168/ $98/ $108/ $228/ $128/ $58/ $45好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.5/5-呢排天氣好梗係要去遠d行下,今次來到林村附近的一間餐廳,面積非常大,有大量室外位置,仲要係一間間屋/亭咁,方便一大班朋友來到都有私隱度。當日都見到好多人會帶埋狗狗來,大狗狗都歡迎ga👏🏻 餐廳仲有專屬泊車位,方便大家。開左三十幾年,難免會有小小舊,但仍然坐得好舒服,好似去左外國咁🤪-✅✅鵝肝醬焗豬扒飯。呢個係有驚喜的!首先飯粒係炒底,粒粒分明,用蛋一齊炒好金黃🤤豬扒肉質唔乾唔鞋,有調味。最特別的醬汁有別於一般的番茄醬,而係鵝肝醬😳 鵝肝醬好濃味,係一大陣膶的香味,配埋淡味的飯好match。個人覺得冇平時的茄汁焗豬咁漏添呀😎-✅酥皮龍蝦湯配蒜蓉包。好耐無飲過酥皮湯啦!呢到每個湯都可以加錢要酥皮,但龍蝦湯就已經配好酥皮🥰焗到金黃金黃的酥皮酥脆可口,濃郁的牛油味,塞佢落個湯到之後更會吸滿湯汁😆 龍蝦湯充滿蝦膏的味道,稀杰度適中,幾鮮味而唔會好鹹,可以一叫😌-✅酥炸魷魚圈。又真係炸得幾酥脆!已
荷華庭園景餐廳
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.5/5

✅酥炸魷魚圈。又真係炸得幾酥脆!已經有小小皮肉分離,粉漿唔太厚。魷魚彈牙,沾啲他他醬好食😬(最鍾意魷魚鬚的我!)

✅芝士焗大蝦配香草蕃茄醬意粉。隻蝦🦐算真係大蝦!肉質新鮮結實,彈牙🤩 上面鋪滿白汁同芝士(相比起淨係芝士,呢個一定加左白汁先做到的效果),略嫌有啲淡,可以多加帶鹹味的芝士🤫 但蝦本身唔錯!旁邊的意粉正常水準,偏酸的蕃茄醬包住每一條麵,味道有啲係香港傳統燴意粉🍝

✅焗火焰雪山(S)。好耐好耐冇食過呢個甜品❤️ 店員送上來會用火槍燒下啲蛋白再淋上大量朱古力醬,好吸睛😝 焗蛋白帶啲燶焦味,入面大量的雜果、雲尼拿雪糕同朱古力蛋糕☺️ 一定要一齊食,蛋糕就唔會乾同埋口感豐富D,加啲雜果等整體冇咁膩。

🆗荷塘青蛙。雖然係青檸沙冰,但味道有啲甜,如果可以酸啲就好🤔
✅椰林樹影。椰青水蘇打,估唔到味道都夾。加啲荔枝肉,比啲果香,又幾清新!
推介大家一定要叫鵝肝醬焗豬!呢到適合一家大細來郊遊食下的餐廳。有午餐既話價值都算合理,去開林村許願樹都可以一試🫡

#piggyfoodiein大埔
之前去過幾次荷華庭 ,但都係食午餐多,今次試吓book去食晚餐,估唔到更加有特色同驚喜!坐於戶外嘅歐陸風小木屋或泰式涼亭,好有浪漫情調,享受美食嘅同時,也盡情喺度打卡(其他check point: ✔️許願牆、✔️噴泉、✔️錦鯉魚池、✔️荷花池),職員極nice,對小朋友也好細心👍🏻👍🏻⁣⁣酥皮龍蝦湯配蒜蓉包 $98⁣酥皮香脆,個湯味道幾濃郁,以蒜蓉包伴湯食一流⁣⁣法式焗田螺 $128⁣呢個美味嘅頭盤,CP值高有成1打份量,感覺好抵食,好香牛油味,非常鮮味,配埋薯蓉食超正⁣⁣炸魚配啤酒味薯條 $138⁣炸至金黃嘅魚塊外脆內軟⁣⁣鵝肝醬焗豬扒飯 $168⁣每次必點,係荷華庭嘅皇牌之一,豬扒大大塊肉質嫩滑,以鵝肝醬炮製,感覺邪惡但其實無油膩感⁣⁣燒美國牛小扒 $428 (12oz)⁣牛小扒煎得恰到好處,肉質好嫩口好juicy,牛味濃厚,帶油脂芳香,好正⁣⁣焗火焰雪山(細) $128⁣侍應姐姐熄燈點燃呢個雪山,睇到小朋友好開心😆雖然係細size,但好足夠4個大人食了~⁣

酥皮龍蝦湯配蒜蓉包 $98⁣
酥皮香脆,個湯味道幾濃郁,以蒜蓉包伴湯食一流⁣

法式焗田螺 $128⁣

法式焗田螺
炸魚配啤酒味薯條
鵝肝醬焗豬扒飯
燒美國牛小扒 (12oz)⁣
焗火焰雪山(細)
2023-02-23
酥皮龍蝦湯配蒜蓉包
法式焗田螺
炸魚配啤酒味薯條
鵝肝醬焗豬扒飯
燒美國牛小扒 (12oz)⁣
焗火焰雪山(細)
  • 燒美國牛小扒
放假總係好想去的郊外的既地方, 今日楂車去完林村就開始揾野食黎到呢荷華庭見有得泊車又有得帶狗岩哂就入左去食喇, 呢間餐廳地方超大, 而且好多位置一大班人黎食都得, 加上個環境都幾清悠坐得好舒服👍🏾1/ 法式焗田螺 $128有成12粒田螺而且粒粒都大大隻, 肉質嫩焗得好入味, 底層既薯蓉厚而滑, 相當抵食!👍🏾2/ 酥皮焗龍蝦湯 $98我地另外散叫左一個龍蝦湯, 外層酥皮香脆亦唔會太厚粉岩岩好, 龍蝦湯鮮味仲有龍蝦肉😋3/ 荷花午餐- 燒美國安格斯肉眼扒 $298- 脆炸德國咸豬手配蜜糖柚子汁 $268燒美國安格斯肉眼扒同脆炸德國咸豬手配蜜糖柚子汁都係佢地好有特色既菜式,肉眼扒燒得恰到好處,口感柔嫩,豬手外酥內軟,搭配蜜糖柚子汁更係別有風味👍🏾4/ 跟餐加錢甜品🍦- 心太軟配雪糕 $48- 焦糖燉蛋 $38焦糖燉蛋同心太軟配雪糕都係經典甜點,焦糖燉蛋口感滑順,配上焦糖的香甜味道,!! 心太軟配雪糕配上朱古力味心太軟5/ 青檸沙冰 $58青檸沙冰飲落非常清新,酸酸甜甜既味道令人精神一震! 好爽!呢個地方真係好舒服, 環境又大自然, 得閒黎下都唔錯!!

1/ 法式焗田螺 $128

4/ 跟餐加錢甜品🍦
- 心太軟配雪糕 $48
- 焦糖燉蛋 $38

5/ 青檸沙冰 $58
青檸沙冰飲落非常清新,酸酸甜甜既味道令人精神一震! 好爽!

呢個地方真係好舒服, 環境又大自然, 得閒黎下都唔錯!!
2023-03-06 9 浏览
呢日去林村玩,去之前係附近餐廳食午餐,坐係屋仔入面食好好feel!好天氣打卡一流👍🏻地方大兩個b不停去睇魚魚😆環境真係好chill so relax🥰.➡️小食拼盤(4人用) $298➡️溫泉蛋肉醬燴意粉 $168➡️脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁 $268➡️燒安格斯西冷 (10安士)$328🥗Lunch set頭盤:凱撒沙律/意式雜菜沙律/海鮮忌廉湯🍦甜品:雪糕🍷紅酒 +$45x2☕️凍咖啡 +$15☕️水晶咖啡 $52.充滿田園氣氛的環境下飲紅酒食牛扒超正🍷點了滿桌食物🥰小食拼盤好豐富,炸得出色,最喜歡檸檬蜜糖單骨雞翼甜甜酸酸脆口juicy ,魷魚圈彈牙鮮味好食,啤酒薯條滿特別👍🏻肉醬意粉我呀女最愛食到舔舔脷,Jo媽就最鐘意咸豬手,皮脆卜卜又厚肉,蜜糖口味甜甜地好好食😋.餐酒無諗過滿不錯厚身幾夾野食,水晶咖啡有驚喜十分細滑,水晶好q 彈甜度剛好🤤set lunch沙律好大碟估唔到!最後仲有雪糕大滿足🥰.好推介來食lunch!打卡一流份量十足又好味😋而家天氣岩哂來呢到chill一個下午,食飽就出發去隔離林村許願樹😆

➡️小食拼盤(4人用) $298
🍷紅酒 +$45x2
☕️凍咖啡 +$15
☕️水晶咖啡 $52

2023-03-04 12 浏览
原本諗住同男朋友去林村許願樹祈下福,點知原來已經閂咗,周圍行下最後決定去呢間睇落勁有格調嘅餐廳食,算係不枉此行啦Beer Fries $78新鮮炸起,啤酒薯條最好食就係佢一早已經有味同埋會更加脆口,就算唔點茄汁都好好食Baked Escargots with Mashed Potato (per Dozen) $1好推薦,有啲餐廳處理得唔好成日都會有啲汽油味,呢間處理得好好,啲法國田螺亦都大大粒同彈牙Roasted Angus Rib Eye Steak (12oz) $398叫咗5成熟,個人略嫌有少少過咗龍,不過都幾好食,一上枱都食到好大陣牛油香,而且食落口都有牛肉味,重點係唔韌又多汁!Seared Salmon Fillet with Herb & Mustard Cream Sauce $298三文魚煎得幾香脆,食得出煎嘅時候加咗幾滴檸檬汁,去腥之餘仲提到鮮!同埋真係勁大塊,一開始睇相都唔覺有咁大舊,之前仲叫咗咁多野,食完真係捧住個肚走🤣Overall黎講如果想係大埔郊游又或者想試下新環境呢間都係一個選擇荷華庭園西餐廳

Beer Fries $78

2023-03-03 33 浏览
一行入間餐廳,完全唔似係林村🤩坐係棕櫚樹下面嘅木屋食飯,真係以為自己去咗東南亞度假😝餐廳佔地好大,有魚池、噴水池同好多花花草草俾你打卡。超適合帶埋小朋友一齊黎,佢哋食完飯就可以放心俾佢地跑來跑去、睇下魚🥰一路食,一路有啲雀仔叫下咁,真係心曠神怡😚除咗環境,呢度嘅西餐都好高質。今次係下晝嚟,lunch set好抵食,仲包飲品、前菜、甜品,飽到上心口😂燒美國安格斯肉眼🥩叫左七成,切開仲有粉粉地。雖然脂肪唔多,但肉質岩岩好,牛味好重。配埋燒汁同芥辣,錦上添花☺️伴菜有薯蓉同沙律。脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁🐷即叫即炸,岩岩上碟所以皮好酥脆。炸既時間岩岩好,肉質都仲係好juicy,每一啖肉都軟糯帶鹹香肉汁💦呢到有好多屋仔私家房,朋友聚、家庭聚都好適合。房仔唔洗加錢,早啲打黎book就得🤩後門仲有專屬泊車位🚘渣車好方便。仲可以順便睇埋隔離許願樹添💪🏻🤩

燒美國安格斯肉眼🥩

脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁🐷

位於大埔林村 【荷華庭園景餐廳 】🏡簡直係香港繁忙都市中的世外桃源🏝️ 門口設計仿如古典豪宅般,入口兩側有假山流水魚池,🏔️養了高貴的錦鯉魚。店內面積闊大,中央擺放了歐式噴泉⛲️,室外有各款不同設計的包箱座位,被園林美景🌳鳥語花香包圍🌷令人暫時忘卻煩囂生活😌呢度不單止食環境,食既更係高質精緻西餐🥩🍴 🍞 香煎法國鵝肝配意大利黑醋汁鵝肝嫩滑入口即化,完全無羶腥味,配香蒜多士同食,可口!🦐黑松露焗珍寶大虎蝦🍄🧀比店員推介時描述的size 小😅但味道確實不錯,蝦面鋪滿芝士、蘑菇、黑松露醬,香口又惹味!🥩燒美國安格斯肉眼扒 我比較怕生食,店員推介5成熟,出來感覺似全熟,仍肉嫩多汁,配以芥末籽醬和燒汁,帶出肉鮮味,份量好多,男生都夠飽!🍲鵝肝醬焗豬扒飯豬扒厚得嚟夠鬆化🐽,鵝肝醬好香,兩者出奇地夾!😋店主好有心思,餐廳的一處角落,特意佈置成波西米亞風,有綠油油假草皮🌿、藤椅、民族圖案的咕臣和牆壁印花🔯。 靚到唔識形容啦,總之就要瘋狂影相打卡📸😍BTW~~我發現連餐廳個廁所🚻都有打卡位😆呢餐飯,真係好忙~ 辛苦我既神隊友幫我影相啦!😘令人咁enjoy 既餐廳,價格出奇地相宜,午餐都係$138起,去完林村許

呢度不單止食環境,食既更係高質精緻西餐🥩🍴

🍞 香煎法國鵝肝配意大利黑醋汁
鵝肝嫩滑入口即化,完全無羶腥味,配香蒜多士同食,可口!

🦐黑松露焗珍寶大虎蝦🍄🧀

🥩燒美國安格斯肉眼扒

🍲鵝肝醬焗豬扒飯
豬扒厚得嚟夠鬆化🐽,鵝肝醬好香,兩者出奇地夾!😋

令人咁enjoy 既餐廳,價格出奇地相宜,午餐都係$138起,去完林村許願樹參拜既朋友,可以過嚟荷華庭餐廳試下~