2023-03-14
今日天氣好好一家人駕車來到大埔林村行完之後見到有間好特別的西餐廳就決定早點食個晚餐才離開餐廳佔地過萬呎,門口有專屬泊車位有好多位,餐廳入面好大,有分室外同室內古典歐陸式風格設計,門口有條小橋及錦鯉魚池,好似一個花園咁份外寫意再行入少少就會見到荷花池噴泉同勁多盆栽真係會感受到在郊外的鳥語花香令人放鬆的感覺真心未食食物 單是環境已經100分坐了一回,到6點已有不少客人入座,不得不提餐廳仲有一間間獨立屋仔,如果想PRIVATE少少就可以預早BOOK定獨立屋仔同朋友家人相聚我就比較喜歡坐outdoor 位置比較感受到大自然嘅環境幾Chill//西班牙風乾火腿配蜜瓜 $188//在這心曠神怡的環境下當然要食返個風乾火腿先夠Chill前菜中有西班牙風乾火腿配蜜瓜蜜瓜非常鮮甜多汁,包裹著風乾火腿一起吃同這裡環境絕對是perfect match! //酥皮焗龍蝦湯 $98//真材實料超足料,酥皮襯熱食好香牛油味,脆卜卜好酥脆湯入面真係有龍蝦肉而且大量,食落啖啖肉配上了一塊香草蒜蓉包,烘得金黃夠脆 //脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁 $298//脆炸豬手新鮮炸起,一上枱香噴噴上菜時,餐廳已預先把豬手一件件
一家人駕車來到大埔林村
行完之後見到有間好特別的西餐廳
就決定早點食個晚餐才離開
餐廳佔地過萬呎,門口有專屬泊車位有好多位,
餐廳入面好大,有分室外同室內
再行入少少就會見到荷花池噴泉同勁多盆栽
真係會感受到在郊外的鳥語花香
令人放鬆的感覺
真心未食食物 單是環境已經100分
//西班牙風乾火腿配蜜瓜 $188//
在這心曠神怡的環境下
當然要食返個風乾火腿先夠Chill
前菜中有西班牙風乾火腿配蜜瓜
蜜瓜非常鮮甜多汁,包裹著風乾火腿一起吃
同這裡環境絕對是perfect match!
//酥皮焗龍蝦湯 $98//
真材實料超足料,酥皮襯熱食
好香牛油味,脆卜卜好酥脆
湯入面真係有龍蝦肉而且大量,食落啖啖肉
配上了一塊香草蒜蓉包,烘得金黃夠脆
//脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁 $298//
脆炸豬手新鮮炸起,一上枱香噴噴
上菜時,餐廳已預先把豬手
一件件切好,適合多人分享
有蜜糖汁及傳統嘅芥末醬,另有茄汁點薯條
豬手外酥內軟,個皮炸得好香脆
肉質好有彈性 食落一啲都唔油膩
搭配蜜糖汁甜甜地又幾特別
而我自己更喜歡傳統嘅芥末醬
入口帶有小小刺激感
正所謂食豬手點可以無啤酒,所以另外叫了大杯裝500ml的stella都只係$68,完美!
//慢煮牛肉意大利飯 $158//
飯粒軟硬度剛好,吸收了湯的精華
牛肉煮到好軟淋淋,食落牛味好出
醬汁酸酸甜甜幾開胃,大人細路都岩食
//朱古力心太軟配雪糕 $78//
朱古力心太軟整得相當高質
一切落去朱古力槳就像溶岩般流出
朱古力的奶味好出好香,配埋雲呢拿雪糕
以呢個心太軟甜品作結就是完美