2023-03-02
位於大埔林村 【荷華庭園景餐廳 】🏡簡直係香港繁忙都市中的世外桃源🏝️ 門口設計仿如古典豪宅般,入口兩側有假山流水魚池,🏔️養了高貴的錦鯉魚。店內面積闊大,中央擺放了歐式噴泉⛲️,室外有各款不同設計的包箱座位,被園林美景🌳鳥語花香包圍🌷令人暫時忘卻煩囂生活😌呢度不單止食環境,食既更係高質精緻西餐🥩🍴 🍞 香煎法國鵝肝配意大利黑醋汁鵝肝嫩滑入口即化,完全無羶腥味,配香蒜多士同食,可口!🦐黑松露焗珍寶大虎蝦🍄🧀比店員推介時描述的size 小😅但味道確實不錯,蝦面鋪滿芝士、蘑菇、黑松露醬,香口又惹味!🥩燒美國安格斯肉眼扒 我比較怕生食,店員推介5成熟,出來感覺似全熟,仍肉嫩多汁,配以芥末籽醬和燒汁,帶出肉鮮味,份量好多,男生都夠飽!🍲鵝肝醬焗豬扒飯豬扒厚得嚟夠鬆化🐽,鵝肝醬好香,兩者出奇地夾!😋店主好有心思,餐廳的一處角落,特意佈置成波西米亞風,有綠油油假草皮🌿、藤椅、民族圖案的咕臣和牆壁印花🔯。 靚到唔識形容啦,總之就要瘋狂影相打卡📸😍BTW~~我發現連餐廳個廁所🚻都有打卡位😆呢餐飯,真係好忙~ 辛苦我既神隊友幫我影相啦!😘令人咁enjoy 既餐廳,價格出奇地相宜,午餐都係$138起,去完林村許
呢度不單止食環境,食既更係高質精緻西餐🥩🍴
🍞 香煎法國鵝肝配意大利黑醋汁
鵝肝嫩滑入口即化,完全無羶腥味,配香蒜多士同食,可口!
🦐黑松露焗珍寶大虎蝦🍄🧀
🥩燒美國安格斯肉眼扒
🍲鵝肝醬焗豬扒飯
豬扒厚得嚟夠鬆化🐽,鵝肝醬好香,兩者出奇地夾!😋
令人咁enjoy 既餐廳,價格出奇地相宜,午餐都係$138起,去完林村許願樹參拜既朋友,可以過嚟荷華庭餐廳試下~