幾經波折,同友人終於食到呢間好出名嘅餐廳。我地專登6點去食early dinner, 排隊都算快。一坐低緊係即係嗌返個appetizer同杯嘢飲開胃先啦。我地嗌左個香辣單骨雞翼,香脆可口好惹味。跟住介紹返杯rose latte, 玫瑰味呢樣野真係好考功夫,如果用劣質糖漿就會似藥水。而Beans cafe就拿擸得唔錯,淡淡的玫瑰味加上花瓣點綴,讓人亂世中都可以沉澱下來,享受寧靜美好的一刻。另外,barista可以幫你畫3D公仔,好貼心!我地兩個女仔share左一個主食,係墨魚汁海鮮意大利飯。有魷魚圈,帶子,青口,蝦同魚,都幾豐富㗎!墨魚汁飯都唔錯,不過米飯略嫌水份唔夠,但都好睇個人喜好嘅。反而想讚下配菜蕃茄仔。平時好怕番茄好酸,但Beans嘅蕃茄就好清甜。想知一間餐廳有冇用心對待食材同客人,可以留意佢點樣看待配菜。豐富的晚餐,值得一試!

豐富的晚餐,值得一試!