招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2017-08-28 528 浏览
今日又相約朋友黎呢度食晚餐..近近地..野食又OK..可惜因為星期五既關係..7點半黎到..要排成個鐘先入到.. 今次我地多D人..可以叫多幾款野食..首先叫左個小食併盤..雞翼都有兩款..唔同口味.. 主菜當然少不了軟殼蟹意粉..百吃不厭.. 另外仲叫左個BBQ雞肉PIZZA..PIZZA皮超脆..勁正..仲有豬肋骨..但就麻麻..D肉有D鞋.. 蕃茄意大利飯..都唔錯.. 甜品就叫左抺茶土司..原來無論伯爵定抺茶..個吐司都係黑色的..土司依然甘脆.. 仲有個抺茶紅豆窩夫..但個窩夫就真係太迷你啦..

主菜當然少不了軟殼蟹意粉..百吃不厭..

蕃茄意大利飯..都唔錯..

仲有個抺茶紅豆窩夫..但個窩夫就真係太迷你啦..
2017-08-25
2017-08-24 430 浏览
今晚約左個好耐見既朋友食飯..係openrice見到新開左荳子..所以黎試下..之前係荃灣試過..但呢間個空間比較大..環境都舒服d.. 叫左個deluxe all day breakfast..有黑松露炒蛋..腸..煙三文魚..煙肉..蕃茄.茄汁豆..仲有窩夫..都好大份..要兩個人share食.. 另外就叫左個軟殼蟹意粉…軟殼蟹炸到好香好脆..但就好細兩隻..好珍貴..意粉都好爽口..唔錯.. 最後當然唔少得甜品啦..因為已經食左窩夫..所以我地揀左伯爵茶吐司..都係上網見到好多人食…等左一陣..個盒都幾大個..可能伯爵茶既關係..睇落好黑..但食落勁肥卜卜…但略嫌伯爵茶味唔夠..入面仲有朱古力流心..但都唔太多..如果再多d朱古力醬就perfect..

2017-08-22
在荃灣一直大熱的Beans ☕️終於來到沙田開分店以GreenHouse 為主題,地方好寬敞,周圍種滿綠色植物四周有大玻璃窗,太陽光能照射進餐廳,加上木色裝潢整體感覺好柔和舒服--------流心抹茶芝士撻($58)呢款甜品一上枱已經好驚喜,用上乾冰做托底,白霧上的甜品超有氣勢當中有流心抹茶芝士撻、抹茶雪糕、自家製抹茶貝殼蛋糕流心抹茶芝士撻中間的抹茶熱熱的,確是很流心,加上脆脆撻餅,兩者融和一體,相當滋味抹茶雪糕配貝殼蛋糕,蛋糕很香甜,抹茶雪糕很滑溜全部的抹茶味超濃郁!-------紅豆抹茶窩夫($48)窩夫相對比較簡單,和平時吃的窩夫份量相對很大出入窩夫新鮮製成,內裡很鬆軟,再配上雪糕和底下很多的紅豆味道很夾
在荃灣一直大熱的Beans ☕️終於來到沙田開分店
四周有大玻璃窗,太陽光能照射進餐廳,加上木色裝潢
整體感覺好柔和舒服
--------
流心抹茶芝士撻($58)

當中有流心抹茶芝士撻、抹茶雪糕、自家製抹茶貝殼蛋糕
抹茶雪糕配貝殼蛋糕,蛋糕很香甜,抹茶雪糕很滑溜
全部的抹茶味超濃郁!
-------
紅豆抹茶窩夫($48)

窩夫相對比較簡單,和平時吃的窩夫份量相對很大出入
窩夫新鮮製成,內裡很鬆軟,再配上雪糕和底下很多的紅豆
味道很夾
2017-08-19 492 浏览
黎到home square,發現食肆實在太少喇,地舖嘅中菜大排長龍,倒不如試試樓上沒有人在等位子嘅荳子荳子愈開愈多,呢間應該都係新開,環境唔錯,人亦不多,好舒適,我見好多人叫左all day breakfast,賣相都好唔錯,價錢亦唔算貴但因為當時已正午,都係食番個lunch la~叫左呢兩款,整體都好唔錯,比其他分店水準較好,值得一試呀😋😋

但因為當時已正午,都係食番個lunch la~

好姊妹吃飯談心,想找個可以坐得舒服坐得耐,又有甜品又有特色的地方。知道沙田Home Square新開了Beans the GreenHouse,大家看過網上資料都很有興趣一試。Beans的其中一個特色是無得訂位,幸好我們的放工時間都比較早,傍晚六點便到餐廳,所以還是不用排隊,直行直入隨便坐。我們點了好多食物,包括:肉醬薯條、啤酒燒雞、帆立貝pizza、海鮮墨魚汁意大利飯、軟殼蟹黑松露扁意粉、燒豬手。肉醬薯條,肉醬味道濃郁,配上新鮮炸好的厚切薯條,感覺不會太heavy。啤酒燒雞,因為有一半人是不吃雞的,所以我們只點了半份。這裡的啤酒燒雞入口容易,啤酒味不算重,雞肉嫩滑。帆立貝pizza,餅底很鬆軟,帆立貝好新鮮,多吃也不覺得膩。這客海鮮墨魚汁意大利飯,起初我們都以為是黑糯米甜品。想不到墨魚汁很清香,意大利飯的煮法和海鮮味道很匹配。我們最喜歡它的擺盤,很別緻。在我心目中,軟殼蟹總是炸得很油膩的。可是這道軟殼蟹黑松露扁意粉居然完全不覺得油膩,暖暖的扁意粉還把黑松露的香味完全散發來,未吃先被吸引。燒豬手嘛,從來都是炸得硬硬的皮配上咸咸的豬手肉。這裡的燒豬手卻令人耳目一新,先是脆而不硬的外皮,然

燒豬手嘛,從來都是炸得硬硬的皮配上咸咸的豬手肉。這裡的燒豬手卻令人耳目一新,先是脆而不硬的外皮,然後是不油不膩的豬手肉,加上旁邊的酸菜,去清了油油的感覺,令人總想再吃。

最後,當然要喝一杯這裡的招牌飲品——3D Latte,享受完整的感覺。
2017-08-10
庆祝纪念
生日
  • 3D Latte
2017-08-15 27149 浏览
得知在荃灣大熱的Beans要在沙田開分店,住沙田的我簡直心花怒放 誰知碰個門釘,原來15July才正式開幕。相隔半個月再次有機會在晚飯時間來這兒,當然二話不說就決定來這裡。差不多八時來到,生怕cafe般的荳子會較早關門,可是電話長期不通,早到的我只好先走過來探路。幸好這裡不似荃灣分店這麽多人,雖然都差不多大半滿,不過不用等位。門口寫好營業時間 (煩請openrice加上餐廳資料喔),星期一至日11:00-22:00,沒有休息日。在賣早餐的cafe來說是比較晚開場的,主打給你在其他時段吃全日早餐哈哈。裝潢可是很美觀,畢竟這裡以the greenhouse作為分店名稱,果真中間的大窗櫥有假樹盆栽等擺設,打上藍光還真的很有特色。雖然吧枱沒旁邊的半卡位舒適,可是能夠對著這櫥窗吃著聊著也是有另一番味道。而且店員說並無用餐限時,在這裡消耗一個下午也很不錯呢。這裡主打西餐,卻是很認真的西餐,pasta多選擇之餘也並非只有spaghetti,有penne、扁意粉甚至意大利雲吞。主菜有大路的steak,也有春雞、煎盲鰽等較講究的東西。不像是普通港女cafe般一味明太子、三文魚混入carbonara,或是

這裡主打西餐,卻是很認真的西餐,pasta多選擇之餘也並非只有spaghetti,有penne、扁意粉甚至意大利雲吞。主菜有大路的steak,也有春雞、煎盲鰽等較講究的東西。不像是普通港女cafe般一味明太子、三文魚混入carbonara,或是大半個餐牌都是all day breakfast和burger。這裡與其說是cafe,我說倒像是價錢較親民的正式西餐。

(前)熱黑糖薑茶; (後)凍檸檬蜂蜜

點主菜/pasta/risotto會附送一杯飲料,可選americano或是以上這兩杯,而不是普通咖啡或茶,對於細節的講究再一次打動了我。端上來的餐具也是非常漂亮:木的小碟和拌匙,還有粉色的陶瓷杯,看著也十分治癒。
新鮮的檸檬不會澀,加入蜂蜜不會太甜。
黑糖薑茶那個更濃味,濃郁的黑糖甜度,令生薑的辣味不會太嗆,卻又非常暖胃,熱的很適合女生飲用。

芝士肉醬薯條 (細)

單點要四十多元,跟主菜/pasta等加$25便可要個小的。雖然份量真的頗小 (只有碟邊大),可肉醬也足料。最重要是晚上八點多仍然是新鮮炸好,薯條外脆內軟,粗薯條內的薯蓉很細滑。肉醬也不馬虎,豬肉碎份量多,番茄醬煮得夠濃稠,酸酸甜甜的非常開胃,也相對令炸薯條感覺沒那麽油膩。

怕意大利雲吞會否份量太少而猶疑了一會應否order,不過最後看到隔著的賣相很好,也就忍不住點了。味道方面,豬肉饀免治得非常均勻,口感是想不到的幼滑。餡料只得豬肉卻沒有任何肉腥味,處理和醃製得宜。雲吞皮不會太厚,剛好熟透,口感仍然煙韌,而且ravioli的招牌雲吞皮邊切成波浪紋也沒有偷懶。最讚的還是那個醬汁,真的有淡淡的白酒香氣。最特別的是用開心果入饌,烤過的開心果切成碎粒煮入濃郁的忌廉汁裡,roasted nutty flavor很惹味,果仁油香與豬肉餡料很是配合。其實最後我們倆每人也分到約四至五塊,$88是很抵吃的。

另一主菜雖然稍貴,一上碟卻是讓我們驚艷,想不到這裡的擺盤也有高級餐廳甚至酒店的水準。用上九層塔油basil oil作綠色的點綴,令忌廉汁底看上去不會那麽單調。西蘭花與石榴籽相映成趣,紅紅綠綠的很是吸睛。最頂飛起來的是煎脆了的芝士塊,夠乾身和挺身所以能夠定型和停留於空中。盲鰽屬於大條的深海魚,肉質更為厚實,不會是平時吃煎鱈魚柳般比較削,能夠用叉子整塊叉起,用來香煎是最好不過。簡單用鹽巴調味,外皮處理的乾身所以煎得很香口,蘸蘸忌廉汁已經很好吃。又一要稱讚之處是特別用上石榴籽,一咬下去會爆出酸酸甜甜的汁,不但能讓香煎魚柳不那麼乾寡,也令忌廉汁不會太膩,有新意又匹配。底部的薯蓉呈討好的奄列形狀,份量十分足夠。薯蓉口感幼滑富牛油香,不過忌廉汁相對較少,要分著蘸煎魚和薯蓉就有點不足夠了。

BEANS Banoffee

見隔桌特地走進來只點甜品,homemade cake看上去也非常大件,即使飽了也忍不住點了一件。同樣地跟主菜加$25就有一件,本來都要$42一件,算很優惠。端上來時份量果然很大,用黑板盛著再灑上用咖啡粉整成的logo,是個簡約而討好的擺盤。Banoffee是香蕉(banana)和拖肥(toffee)的合成,而拖肥其實是用高溫煮熱牛油和糖而成的焦糖。這裡的banoffee很大比例都是chantily cream,忌廉打均得夠堅挺,所以能夠築成高山,但也因面很飽滯。反而底下的拖肥拌香蕉片就很少,被忌廉完全覆蓋。幸好拖肥不算過份甜,香蕉片也是新鮮而沒有變黑。消化餅底牛油很重,所以餅底也壓得很實。也幸好後面的粒粒脆雖然是作裝飾,也不算太甜,可算是加添些口感於油膩的忌廉。但整體只是ok,賣相比味道好很多。

抱著肚子離開這裡,整體來說都是滿意。是有水準、有用心而價錢親民的西餐。餐牌上還有很多想試的菜式,住在沙田的我又有多一個選擇了。
  • Pork Ravioli with Pistachio White Wine Sauce
  • Crispy Barramundi with Pomegranate
2017-08-15 499 浏览
之前在荃灣行店吃過all day breakfast ,,唔好食!因為煙肉好乾,窩夫無味,價錢亦唔平,今日經過沙田,見附近無乜選擇,好啦,俾多次機會佢!叫左個輕食all day breakfast,,不過都幾大份。食到一半,我忍唔住,寫一寫食評,因為食完呢次,我對beans 改觀!由於唔喜歡黑松露,所以轉了普通炒蛋,蛋夠滑。煙肉,終於食到一次係唔乾!亦唔咸,有煙肉香口味,相信煙肉要煮得啱啱好真係好難!最驚喜係呢個黑me me 既法包,法包係我心目中既印象都係要好用力咬,但今次呢個,輕輕一咬,個皮居然係脆,而且吃得好舒服!滿意呢個all day breakfast ,,不過,叫左個latte,,咖啡味唔夠,同埋其實一真都覺得個木匙有問題!因為係會浮起的。

由於唔喜歡黑松露,所以轉了普通炒蛋,蛋夠滑。

2017-08-15 15277 浏览
Beans终於在沙田開分店中午排隊的人數不小(差不多要等45分鐘先可以入座)茶餐(侍應提議3D拉花拿鐵)法式焦糖燉蛋拿鐵耐心等候,上枱的公仔好可愛,加上鮮明的顏色,相機先飲~📸📸📸📸📸拉花泡沬,做得不錯,我左搖右擺杯邊,公仔肥肚,不停震動(無散開)好香焦糖味,平衡拿鐵的苦澀味,拿鐵好香,味道好濃,蓋過左燉蛋的味道(失色)伯爵茶流心吐司$58(tea set)外表用竹炭的顏色,代替傳统金黄色,好型格,外層好香脆,味道好甜,雪糕(雪得夠凍),下面吐司的高温,末影響到雪糕快速溶化(足夠相機先食)📸📸📸📸📸📸伯爵茶流心,好濃郁(好香伯爵茶味)偏甜,如果流心溶液滿d,更完美~午餐(加$25甜品)Tropical cocoa外表好得意(拖鞋),朱古力脆皮,好濃郁朱古力味,底下蛋糕,口感好鬆軟Risotto什菌意大利飯好香松露味道,醬汁好creamy,飯粒軟身(多汁關係)味道偏濃黑蒜蜆肉意粉$64蜆(無沙)加分意粉口感煙韌感十足,味道有蒜的關係,整個意粉好香味惹味軟殼蟹意粉$69軟殼蟹香脆,意粉有口感,松露汁creamy,松露令意粉更香口跟餐+$2O凱撒沙律(小)蔬菜新鲜,灑上芝士粉食(好夾)玫瑰
Beans终於在沙田開分店
中午排隊的人數不小(差不多要等45分鐘先可以入座)
茶餐(侍應提議3D拉花拿鐵)
法式焦糖燉蛋拿鐵
耐心等候,上枱的公仔好可愛,加上鮮明的顏色,相機先飲~
📸📸📸📸📸

伯爵茶流心吐司$58(tea set)

午餐(加$25甜品)
Tropical cocoa

Risotto什菌意大利飯

黑蒜蜆肉意粉$64
蜆(無沙)加分
意粉口感煙韌感十足,味道有蒜的關係,整個意粉好香味惹味

軟殼蟹意粉$69

跟餐+$2O
凱撒沙律(小)
蔬菜新鲜,灑上芝士粉食(好夾)

玫瑰伯爵茶(餐+$3O)
玫瑰味濃,茶味配合比例適中(伯爵茶無蓋過玫瑰花香味)

檸檬茶
味道一般,但杯子+木杯碟和木匙羹,外表加分

3人全單$372(好抵食)
2017-08-09 752 浏览
同男朋友行Homesquare,發現有間Beans喺度,就直接去試吓!我哋兩個人7:30左右去到,唔需要等位!我哋每人叫咗一份餐,都有包野飲。我最愛嘅肉醬溫泉蛋長通粉不過呢間嘅味道比平時淡咗啲。男朋友叫咗個番茄海鮮意大利飯,好濃嘅芝士味!個黑糖薑母茶好正,好夠薑味!好似話黑糖薑母茶係對女仔好最後當然唔少得甜點啦!焦糖香蕉pancake,好好味,唔會太甜。上面嘅雪糕係vanilla味,個pancake都好鬆軟。一定會再返嚟食

我哋兩個人7:30左右去到,唔需要等位!

我哋每人叫咗一份餐,都有包野飲。

我最愛嘅肉醬溫泉蛋長通粉

不過呢間嘅味道比平時淡咗啲。

男朋友叫咗個番茄海鮮意大利飯,好濃嘅芝士味!

個黑糖薑母茶好正,好夠薑味!好似話黑糖薑母茶係對女仔好

最後當然唔少得甜點啦!

一定會再返嚟食
呢次中同飯局其實已經係7月尾發生既事,襯宜家仲有印象就向大家推薦下呢間餐廳 😜 果晚去到沙田Beans果度大約係6:30pm,可能時間尚早加上餐廳位置既關係,唔洗等位就可直接入座坐卡位啦~ 🤘🏻 關於餐廳既環境等我臨尾先再講,因為都知道大家較關心都係食物晚質素,所以宜家等我先講返果晚既菜式先~第一道菜:黑松露軟殼蟹意大利粉 🍝 呢個意粉算係全餐最remarkable既菜式,所以都食最先介紹~ 意粉質感軟煙靭,唔係淋啫啫果d,個人比較喜歡。醬汁亦頗香濃,黑松露味突出且有濃郁奶油,仲配左磨菇同洋蔥,加上意粉十分掛汁,所以都幾唔錯。意粉上亦有兩隻炸軟殼蟹,size不大,但都香脆可口。第二道菜:低溫慢燒乳豬+法式蘋果酥 🐷🍎 呢碟慢燒乳豬係我第二次係Beans食(第一次係大埔分店),同上次一樣,乳豬既脆皮係我最欣賞既,佢無中式乳豬皮果種厚度,但都十分香脆可口。乳豬既肉質軟腍,符合慢煮既質素。另係乳豬下面亦有d蘋果茸,配埋一齊食幾refreshing。美中不足係肉汁不及我一次食果隻咁多,比上次果隻乾左少少。上枱果陣會比埋乳豬醬,醬汁酸酸甜甜,同乳豬幾match。呢道菜既另一主角就係塊

第一道菜:黑松露軟殼蟹意大利粉 🍝

第二道菜:低溫慢燒乳豬+法式蘋果酥 🐷🍎

呢碟慢燒乳豬係我第二次係Beans食(第一次係大埔分店),同上次一樣,乳豬既脆皮係我最欣賞既,佢無中式乳豬皮果種厚度,但都十分香脆可口。乳豬既肉質軟腍,符合慢煮既質素。另係乳豬下面亦有d蘋果茸,配埋一齊食幾refreshing。美中不足係肉汁不及我一次食果隻咁多,比上次果隻乾左少少。上枱果陣會比埋乳豬醬,醬汁酸酸甜甜,同乳豬幾match。呢道菜既另一主角就係塊法式蘋果酥,蘋果酥較簿身,蘋果味亦唔算重,老實講齋食塊酥係無咩特別,所以建議塊酥要配埋d乳豬同醬汁一齊食。

第三道菜:Beans小食拼盤(細)🍗🍟

呢個拼盤有大同細兩個size可以選擇,由於今次飯局得3個人,所以叫一個細既試下。細既拼盤分別包括左香辣雞翼、焦糖雞翼、啤酒洋蔥圈、肉醬薯條。d雞翼係切開左一半咁上既,所以實際每隻味既雞翼得1.5隻,唔算好多。香辣雞翼唔算太辣,適合想食小辣既朋友。焦糖雞翼味道ok,但唔係幾食得出焦糖味。啤酒洋蔥圈亦然,唔係幾食到有啤酒味。比較欣賞係肉醬薯條,薯條係粗身果隻,外表香脆,內裡尚算厚實,配埋肉醬泥食都唔錯。

甜品一:笠初64%黑巧克力流心蛋糕+香草雪糕🍫🍰🍦

食完三道主菜終於到食甜品既時間啦~ 首先點既係心太軟+雪糕。心太軟微暖,切開後亦有頗多朱古力醬流出,唔係凝住果隻,都算幾好。心太軟食落亦唔算過甜,配埋香草雪糕一凍一暖,都幾正。

甜品二:卷·政小山園 🍵🍰

一款甜品唔夠喉,再叫多款試下。呢款甜品係比個menu介紹吸引而嗌既。聲稱用左宇治小山園既抹茶粉委作,加上係被稱為以上乘製茶工藝而造出既A級蛋卷。身為小抹茶控既我當然馬上游說中同叫個試下。😜 抹茶cream尚算香濃幼滑,亦有少許紅豆配佐。蛋糕質感柔軟,亦有點結實。整體而言,算係唔錯。

唔經唔覺,三個人都食左五樣野,十分滿足。最後埋單找數,每人平均約$230。睇返個別菜式價錢,慢燒乳豬係比較貴既,大約$230,其他菜式既價錢都尚算合理。食過兩次Beans之後,真心覺得餐廳既環境唔錯(沙田店較佳,較寬敞),侍應亦有禮貌,服務不俗。最緊要係食物質素亦不差,價錢也可接受。所以最後推薦大家,如有任何親朋戚友聚會,都可去沙田Beans試下呀~ 😁
2017-07-26
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2017-08-05 575 浏览
星期六唻試吓沙田新cafe 荳子,點了 3D latte art earl grey latte, 奶泡打得不夠綿密,送來時貓咪好像快支持不住要塔下去😓Earl grey latte 不是帶甜的那種,是茶甘香那種,咖啡味不濃,不重奶香,個人不太喜歡。Apple crumble 有驚喜,上碟時只見一球綠茶雪糕,還以為侍應搞錯了😅原來雪糕下埋藏綠茶曲奇脆脆同蘋果,仲有少少紅豆,口感豐富,甜度適中!甜品比咖啡出色呢!環境頗舒適,但根隔離枱太密,我食甜品,隔離枱食芝士 risotto, 濃濃的咸香芝士味擾亂我嘅味覺,實在覺得好騷擾⋯

3D  art  earl  grey  latte
Apple  crumble
Apple  crumble
2017-08-05 571 浏览
荳子最近愈開愈多,今次跟朋友到沙田新開的荳子一齊食個晚餐聚舊。之前係其他分店食,都要等半個鐘或以上,所以今次我地7點前已經到餐廳揾位,入到去見到餐廳已經有一半已經有食客。但後食到8點個時,只見到一對顧客等位。如果大家想食荳子,大家不坊到沙田的分店碰下運氣!餐牌跟其他分店一樣,晚餐都會包一杯餐飲。今次叫左兩個餐同朋友分享,分別是「白酒忌廉意大利豬肉雲呑」及「9.5oz 手切美國肉眼排」。個意大利雲呑個忌廉汁好香濃,配埋個豬肉意大利意呑好Match!個美國肉眼排叫左5成熟,食落唔會un,入面有輕輕的粉紅色,煮得剛剛好!配菜內的薯菜如果可煮得淋少少會更好~好鍾意飲呢到的檸蜜,好有香甜幸福的感覺!

餐牌跟其他分店一樣,晚餐都會包一杯餐飲。

好鍾意飲呢到的檸蜜,好有香甜幸福的感覺!
A place for dessert and drawing after lunch with #bff 😋 at a cozy greenery cafe with friendly staff 😍$58 for tea set with their signature cake and a lot of refillable tea .😋citrus cheese cake which gives an impression of light but it's indeed heavy American type of cake with chocolate wrapped and topped with crushed pistachio .😍thick toast with runny earl grey sauce and the vanilla icecream is good too and worth the wait, and it would be perfect if the grill is slightly more 😋love their #earlgre

😋love their #earlgrey #tea with tiny of orange .

💰$58 for afternoon tea

#vaneatery
#vaneatshatin #vaneatwestern #munches #hktopcitybites #hangout #timeouthongkong
2017-07-25
2017-08-01 370 浏览
日前同老婆到沙田宜家野,行完兩點幾醫肚,見到bean係度開咗,唔係太多人等,所以決定入去試吓。叫左一個黑松露意大利飯,同一個朱古力曲奇latte,跟餐一個芝士薯條。另外叫咗一個肉醬長通粉同一杯薑母茶黑松露意大利飯嘅芝士同黑松露味好重,同埋即叫即整,好夠熱,每一都啖好回味。杯latte都幾特別,係一個球型玻璃杯,咖啡上面有一層cream,牛奶味幾重同好香滑,Cream嘅質地比較重身,食落都幾有口感。最後再叫咗一個甜品拿破崙share, 酥皮都幾脆,加埋中間有啲吉士醬都唔錯最後埋單230 ,每人$100鬆啲,有咁嘅質素,都幾抵食。其實仲有好多煎扒國陽甜品嘅嘢可以食下次可以再試。

都唔錯

2017-07-30 543 浏览
今日約左朋友出去食下午茶咁啱見到home square開左beans!朋友話荃灣早有分別而且好多好評,點都要試下啦正值下午茶3:15時間,都排左大約半個鐘才能入座店內裝潢雅緻,座位寬敞,比人舒適既感覺同朋友叫左兩個set本身好鐘意食黑松露,呢個意大利飯完全交足貨黑松露味道濃郁,啖啖都有什菌,creamy得黎又唔會太漏,非常推介!跟餐叫其他飲品可以減$8另外叫左個all day breakfast,炒蛋亦加入黑松露Bagel 係軟綿綿既蛋糕口感,非常特別最後跟餐加$25加件蛋糕完美作結呢件cake上面全部都係cream,鍾意食cream的人一定會好滿足整體呢間餐廳價錢合理,環境舒適,食物亦有水準,下次有機會都會再推介朋友一齊食!
今日約左朋友出去食下午茶
咁啱見到home square開左beans!
朋友話荃灣早有分別而且好多好評,點都要試下啦

正值下午茶3:15時間,都排左大約半個鐘才能入座
店內裝潢雅緻,座位寬敞,比人舒適既感覺

同朋友叫左兩個set
黑松露什菌意大利飯

本身好鐘意食黑松露,呢個意大利飯完全交足貨

玫瑰荔枝梳打

跟餐叫其他飲品可以減$8

豪華英式全日早餐

Bagel 係軟綿綿既蛋糕口感,非常特別

最後跟餐加$25加件蛋糕完美作結

2017-07-30