招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2020-10-31 348 浏览
沙田必食推介!今次唔係第一次黎食,一直都係我既favourite restaurant今次同朋友黎食果然冇失望!環境🌟🌟🌟🌟出面好多人排隊,但係員工好快手,唔洗等好耐就安排我地入座。環境好好,雖然枱同枱之間有d近,不過食物質素真係咩都補翻哂呀!食物🌟🌟🌟🌟🌟叫左牛油果蟹肉risotto,黃金蟹肉pasta。兩個都超水準!而且價錢好抵!唔會太乾,醬汁調配合宜,食到蟹肉,牛油果!絕對冇偷工減料架!!!另外加左$25兩個薯條,一個芝士一個黑松露醬,兩個醬都好多!唔會好似其他餐廳咁點兩點就冇哂,大家一定要叫黎試下呀!晚餐叫set仲有野飲送,真係好抵食
今次同朋友黎食果然冇失望!
環境🌟🌟🌟🌟
食物🌟🌟🌟🌟🌟
每次經過Beans都係大排長籠,今日選擇下午2:00後先去😉,都要等大約15分鐘才可以入座。叫咗Lunch set,黑松露軟殼蟹意大利粉 + 美式咖啡$72。食物賣相一流,睇見都流哂口水!軟殼蟹炸到金黃色,食落脆卜卜,仲有好多蟹肉添😍!陣陣黑松露香味,加埋軟硬度剛剛好嘅意粉,形成多重口感層次!👍👍佢嘅甜品都好受歡迎,午餐可以用優惠價$25叫一份蛋糕。我雖然已經食到八成飽,但都忍唔住要叫個拿破崙蛋糕🍰。三層酥皮香脆可口,中間夾著厚厚嘅吉士忌廉,入口就充滿了牛油、吉士和莓子嘅清新香味,好好味呀!👍👍希望下次有時間再嚟試吓其他嘢食。

希望下次有時間再嚟試吓其他嘢食

2020-10-13 630 浏览
週末同朋友去沙田行街,夜晚7點左右嚟排隊,排咗差不多1個鐘先有位,等到好肚餓......排隊嘅時候見到有款意粉嘅賣相好吸引,有成個蟹蓋,原來係黃金蟹肉意大利粉,仲要係有鹹蛋黃,排咗咁耐隊一於食好啲,就要咗黃金蟹肉意粉。意粉賣相的確令人眼前一亮,醬汁有好多鹹蛋黃粒粒,面頭有一堆蟹肉同兩條長蟹柳,不過個蟹蓋係純裝飾,完全冇肉或者膏。本身見到咁多鹹蛋黃都驚會太鹹,但係配搭埋意粉一齊食都ok,食到尾開始會有少少濟,如果想食依款意粉嘅話,建議同朋友share嚟食。

2020-10-12 403 浏览
Hanging-out with friend on the weekday afternoon.Wanted to have some dessert to pair with coffee, so we ordered earl grey tea lava toast to share.It’s really nice since it’s not very sweet, maybe because of the earl grey tea flavor.The latte art, definitely the highlight of this meal.

2020-10-06 569 浏览
叫咗軟殼蟹雜菌黑松露意粉 和牛漢堡同炸魚薯條 3樣都100分黑松露意粉好多菇吸收晒黑松露味和牛漢堡唔會太老係5成熟太好食係未影相之前已經食咗😅炸魚好滑 薯條新鮮炸起

黑松露意粉好多菇吸收晒黑松露味

和牛漢堡唔會太老係5成熟
太好食係未影相之前已經食咗😅

炸魚好滑 薯條新鮮炸起
2020-10-04
2020-10-04 620 浏览
晚餐時間大約7點多到達,門口前方已經有15張枱左右嘅人數,總等候時間為1小時。最後被安排了bar枱位置,面對住燈光會變色的裝飾物進餐。我哋總共叫咗兩個主食、兩杯飲品、一個小食、一個甜品。主食味道偏清淡,飲品方面選擇了一道主食包含的檸檬蜂蜜、黑糖姜母茶,質素唔錯。主食方面,蟹肉牛油果意大利飯米煮軟硬適中,唔會煮得太硬,而且充滿牛油果味,應該係將牛油果加埋落去煮,蟹肉只有放於飯上,如果加進飯中烹煮會更為加分!至於黑松露軟殼蟹意大利粉,黑松露味道稍為輕手,不過有2隻炸得酥脆嘅軟殼蟹搭夠,並配有數種菇菌提升整體層次。孜然單骨雞翼香噴噴值得一試!細閱各篇食評,不難發現大部份食客都會選擇抹茶流心吐司,而對Q彈口感情有獨中的我則選了Oreo麻糬流心吐司。甜品賣相唔錯,味道不太甜,雲尼拿雪糕配搭很好,多士外層亦烘得十分香脆。可以進步的是流心部份建議狀態凝更為固一點會較好,現在的液態令多士很快變得濕軟。整體而言係十分推薦嘅一間餐廳,不枉我地放棄行宜家傢私選擇左你!

我哋總共叫咗兩個主食、兩杯飲品、一個小食、一個甜品

2020-10-02
2020-10-01 544 浏览
窮遊香港-良心超抵外賣餐廳 疫情下其實好多外賣優惠 今日呢間良心店 推出左$38優惠如果加埋openrice $80減$20優惠平均都係$31一個⭐️白酒野菌燴雞意大利粉意粉唔錯 即使我4點買 5點食 都軟硬適中配菜有蘆筍 西蘭花 菇本來諗住雞肉 係用雞柳(救佢上水面先😅)👍🏻點知係用原隻雞髀 夠誠意 有d驚喜性價比高 絕對抵食.#荳子 (沙田)地址:沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖.⭐️評分:味道:3.5/5 (外賣味道扣左小小分)環境:-/5服務:-/5抵食:4.5/5
如果加埋openrice $80減$20優惠
平均都係$31一個
⭐️白酒野菌燴雞意大利粉
意粉唔錯 即使我4點買 5點食 都軟硬適中
配菜有蘆筍 西蘭花 菇
本來諗住雞肉 係用雞柳(救佢上水面先😅)
👍🏻點知係用原隻雞髀 夠誠意 有d驚喜
性價比高 絕對抵食
#荳子 (沙田)
地址:沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖
⭐️評分:
味道:3.5/5 (外賣味道扣左小小分)
環境:-/5
服務:-/5
抵食:4.5/5
2020-09-27 907 浏览
之前試過食覺得好好味,適逢今日星期日就帶屋企人一齊去沙田分店試吓佢哋其他嘅菜式。下午兩點幾去到仲係有好多人喺舖頭出面排緊隊,我哋兩位等咗大約40分鐘就可以入座啦。沙田分店環境優美,中間仲有一個綠化地帶令人感到舒適。我哋總共叫咗兩個主食、一個甜品、兩杯飲品。黃金蟹肉意大利粉有很多蟹膏,濃郁嘅香味令人秒殺、菠菜帆立貝意大利飯很有驚喜,不會太油膩、飯粒軟硬適中。抹茶流心吐司賣相唔錯,味道不太甜,抹茶雪糕配搭很好,唯獨流心部份較位遜色,如果狀態凝固一點會較好。免費跟餐的蜜糖檸檬很好;而另一杯阿法奇朵咖啡帶有飄霧效果、視覺一大享受。整體而言係10分推薦嘅一間餐廳!會搵時間再去食多次!

帆立貝菠菜意大利飯
抹茶流心吐司
阿法奇朵咖啡
帆立貝菠菜意大利飯
抹茶流心吐司
阿法奇朵咖啡
  • 黃金蟹肉意粉
2020-09-27 437 浏览
|手撕豬仔骨漢堡|🐷🍔🍟|豬肉絲個汁浸味好似肉醬意粉🍝包面烘得香脆,但係因為包底太多汁,變得有啲濕自己麻麻哋濕咗嘅包嘅口感不過個人覺得太陽蛋好加分!連埋個蛋黃咬真係好正😚/|流心抹茶吐司|🍵🍞|之前好似食過一次焙茶味已經覺得好好食好驚艷!今次食埋抹茶味,一樣都係好好食!抹茶味都幾夠,最加分係吐司中間有抹茶奶酥!整體嚟講Beans質素真係好好!真係每次食完都好滿足,會再想食無限次!
|手撕豬仔骨漢堡|🐷🍔🍟|
手撕豬仔骨漢堡

豬肉絲個汁浸味好似肉醬意粉🍝
包面烘得香脆,但係因為包底太多汁,變得有啲濕
自己麻麻哋濕咗嘅包嘅口感
不過個人覺得太陽蛋好加分!
連埋個蛋黃咬真係好正😚
|流心抹茶吐司|🍵🍞|
洗心抹茶吐司

之前好似食過一次焙茶味
已經覺得好好食好驚艷!
今次食埋抹茶味,一樣都係好好食!
抹茶味都幾夠,最加分係吐司中間有抹茶奶酥!
整體嚟講Beans質素真係好好!
真係每次食完都好滿足,會再想食無限次!
手撕豬仔骨漢堡
洗心抹茶吐司
2020-09-20 572 浏览
1️⃣2️⃣點去到都係要排隊😗Caramel Banana🍌Breakfast w/ Waffles $7️⃣8️⃣Sirloin Steak Burger🍔$1️⃣2️⃣8️⃣+$2️⃣5️⃣ Truffle Fries🍟😋+$2️⃣5️⃣ Daily Special Cake🍰Chocolate🍫Mousse Cake Lemon Cheesecake 🧀
1️⃣2️⃣點去到都係要排隊😗
+$2️⃣5️⃣ Truffle Fries🍟😋
+$2️⃣5️⃣ Daily Special Cake🍰
Chocolate🍫Mousse Cake
Lemon Cheesecake 🧀
2020-09-06 911 浏览
行完IKXA再去食beans不嬲都係一個package黎既!其實早係beans未有分店淨係得荃灣店既時候 我已經係佢地既fans喇沙田分店同樣係行文青風路線 裝修以綠化為主題 而且有戶外用餐區 環境好舒服好休閒 非常適合坐底hea下傾下計食物方面 一於以往咁高質 好欣賞佢地就算開左咁多分店都依然keep到昔日既水準 我地去到係下午茶時段 今次我就叫左個「黑松露什菌意大利飯」再配杯咖啡 Risotto好creamy亦好香松露味 份量作為下午茶岩岩好 配埋杯咖啡好滿足!如是者又hea足一個假日既下晝喇 諗起聽日星期一又要返工 so sad!
黑松露什菌意大利飯

2020-08-30
黑松露什菌意大利飯
2020-08-26 1336 浏览
上次一個人去荳子食午餐,就已經念念不忘食物同環境氣氛。今次帶好朋友一齊,再去荳子,仲可以點多幾道菜式,嘗試其他美食。我地叫咗芝士薯條,黃金蟹肉意大利粉,千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅。所有食物賣相都好吸引,相當精緻。當然又係打卡影相既時候啦。至於味道方面,芝士薯條係濃濃既車打芝士鋪面,薯條岩岩炸好,又熱又香脆,令到芝士半溶拉絲狀態,食到停唔到口。黃金蟹肉意大利粉,顧名思義黃金即係鹹蛋黃,濃濃既咸香再加埋蟹肉香菇配料,蟹肉味濃郁,最緊要意粉汁量夠,所有配搭都好match,好好味,賣相更加贏哂,原隻蟹蓋上碟,值得推介。最後千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅,千島醬配海鮮絕對一流,用料果然十足豐富,大量海鮮配料,有明太子,蘑菇,洋蔥,蟹柳同帶子,加埋千島醬同芝士,好味道。薄餅即叫即製,餅邊微脆,餅底又唔會太厚。荳子果然無令人失望。
黃金蟹肉意大利粉
荳子果然無令人失望。
千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅

千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅
2020-08-22 1096 浏览
晚市不能堂食搞到用大量外賣盒😢想幫襯好耐,今晚卒之係附近;趕係8點截單前order, 想試白汁意粉。可惜賣晒,唯有點蕃茄肉醬溫泉蛋意粉$38⋯⋯真係抵到唔食唔得😘唔好唸住咁平就求交功課,肉醬意粉超大盒;比平時餐廳食還要大份。追加芝士薯條$15,薯條是焗;唔熱氣,仲有大碗芝士俾我「點」嚟食,啱晒我孜然雞翼$15,配小小沙律菜...超好味包熱飲:薑母茶,咖啡,檸蜜;凍飲另+$3$109有2份晚餐,唔撐你真係對唔住自己😄比起太古城之下午茶真係好好多
晚市不能堂食搞到用大量外賣盒😢

蕃茄肉醬溫泉蛋意粉
芝士薯條
孜然雞翼
2020-08-22 733 浏览
讚1.足足排左一個鐘先入到,呢區都實無咩好味既餐廳,通粉質感好,醬汁惹味,水波蛋多汁;芝士薯條既調味都好,開胃,整體比其他分店好味彈1.咖啡唔合格,烘焙過度2.侍應係唔夠,點菜埋單都等一輪先有人應

1.咖啡唔合格,烘焙過度
2.侍應係唔夠,點菜埋單都等一輪先有人應
第一次食沙田荳子,叫左巴馬火腿火箭菜薄餅,回家打開發現薄餅完全無巴馬火腿,實在令人氣憤。致電職員要求更換,要親身再到餐廳更換,全程總共用左個半鐘來回餐廳後,先可坐定定在家食呢個極為辛勞嘅晚餐。以後都唔會再光顧荳子。
2020-08-20
外卖自取