招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2021-03-25 289 浏览
Weekdays 喺1800前重食到lunch set 好似幾抵吖🤣叫咗個黑松露軟殻蟹意粉😍好好味呀!d蟹好脆,又唔會太咸同太少d黑松露醬好足料,食到最後都重有意粉口感剛好(我個人好怕太冧)配咗杯黑糖薑母茶,隻杯都算keep 到好暖因為冷氣有d大⋯⋯😢d位隔得幾開,坐得舒服,但有d應聲,嘈嘈地服務好好,見我食飽一陣,送上牙簽筒,加打開埋! 冇乜喺日本餐廳以外遇到呢種service 😛其實加25蚊可以食件自家製cake ,不過我今次夠飽,下次再試!
Weekdays 喺1800前重食到lunch set
好似幾抵吖🤣
叫咗個黑松露軟殻蟹意粉😍
好好味呀!d蟹好脆,又唔會太咸同太少
d黑松露醬好足料,食到最後都重有
意粉口感剛好(我個人好怕太冧)
配咗杯黑糖薑母茶,隻杯都算keep 到好暖
因為冷氣有d大⋯⋯😢
d位隔得幾開,坐得舒服,但有d應聲,嘈嘈地
黑松露軟殻蟹意粉
黑糖薑母茶
黑松露軟殻蟹意粉
2021-03-25 144 浏览
超人氣❗️長期要排隊等位❗️​Menu選擇多,價錢合理👍​1️⃣黑松露軟殼蟹意大利粉😋​軟殼蟹炸得岩岩好,金黃色脆脆地,蟹肉鮮甜又嫩口🤤黑松露味好香👍​2️⃣手撕豬仔骨漢堡😋​份量好大😂 手撕豬肉好入味,咁樣配搭好特別👍好味​​飲品有好多款揀🧋​GG珍珠華田唔推介!好奇怪😂​好馬不吃回頭草莓拿鐵不錯​
超人氣❗️長期要排隊等位❗️​
Menu選擇多,價錢合理👍​
1️⃣黑松露軟殼蟹意大利粉😋​
2️⃣手撕豬仔骨漢堡😋​
份量好大😂 手撕豬肉好入味,咁樣配搭好特別👍好味​

飲品有好多款揀🧋​
GG珍珠華田唔推介!好奇怪😂​
好馬不吃回頭草莓拿鐵不錯​
2021-03-19 223 浏览
今晚約左朋友在九龍灣食飯,因為早左收工,大概18:15開始排隊,18:45就入到去,大家記得餐廳要齊人才可以入座架。我地點左2個餐,分別是太陽蛋牛肉漢堡及黑松露野菌意大利飯。意大利飯口感很適合香港人,唔會好似正宗意大利飯咁生,黑松露好香,份量適中,唔會太大份,食完唔會”漏”漢堡餐份量非常大,啱哂大胃的朋友,牛肉漢堡肉質正常,有牛味,但太陽蛋蛋令麵食淋左,本人就不大喜歡了,另外要提一下的是,薯條🍟是要辣辣的,好香脆呀。最後跟餐的黑糖薑母茶也非常出色👍🏻

我地點左2個餐,分別是太陽蛋牛肉漢堡及黑松露野菌意大利飯。

最後跟餐的黑糖薑母茶也非常出色👍🏻
2021-03-18 9655 浏览
武漢肺炎繼續爆,我地就繼續限聚。。。。 而家4 人限聚, 食飯真係艱難, 但係都要搵好嘢食嘅~ 好嘢就緊係多人食架啦~ 所以夜晚嚟得beans都預咗要排隊, 好彩有friend肯早d去排, 咁就緊係好啦最後都等咗差唔多45 mins先入得, 不過好食就得啦我地叫咗兩個set, 兩個小食再加cake, 好滿足呀. 全份豬仔骨真係好大份, 好淋好入味, 正 佢仲有薯條同salad跟埋, 抵食 另一個主菜我地揀咗pizza, 千島醬蟹捧蟹子帆立貝薄餅, 食落都幾好, 好多料好香~ 佢跟餐有嘢飲同可以加錢叫薯條, 佢個薯條真係必叫呀~ 黑松露醬同車打芝士都好好味, 加$25, 正呀!!! 一上枱已經好香真係一定要加!!我地仲食咗孜然單骨雞翼同蟹肉牛油果他他, 個蟹肉牛油果他他勁多蟹肉, 抵食又好食, 單骨雞翼都唔駛多講, 水準之作, 呢間beans係好食嘅佢嘅餐飲有幾款免費嘢, 薑母茶都好ok, 亦都可以叫我想和你無所事事~ 我地最後點少得食甜品吖~ 我地揀咗3 個cake, 佢跟餐只係加$25 咋, 都好抵食, 好過食黑心d蛋糕啦. 整體嚟講, beans真係冇得輸, 唔怪得佢大排

最後都等咗差唔多45 mins先入得, 不過好食就得啦
我地叫咗兩個set, 兩個小食再加cake, 好滿足呀
. 全份豬仔骨真係好大份, 好淋好入味, 正
佢仲有薯條同salad跟埋, 抵食

. 整體嚟講, beans真係冇得輸, 唔怪得佢大排長龍啦~
車打芝士薯條
薑母茶
孜然單骨雞翼
珍珠伯爵茶
蟹肉牛油果他他
千島醬蟹棒蟹子薄餅
全份豬仔骨
swiss chestnut tart, cheese cake, lindt chocolate mousse
2021-03-11
  • 千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅
  • CHEESE
  • 黑松露薯條
2021-03-18 220 浏览
📌手撕豬仔骨漢堡配洋蔥太陽蛋薯條($86)新奇配搭,勇於嘗試的話可以一試這個中西合璧的味道。📌車打芝士薯條(套餐另配搭$25)好臭好正😂🤣堅持再加多份薯條是對的!📌午市11:00-18:00套餐包含飲料:🍹檸檬蜂蜜☕️黑糖薑母茶
[九龍灣]
Beans 荳子
今日終於來到位於九龍灣德福既打卡網紅店午餐。過左尖峰時段、但仍要排一陣隊是必須的。下次要食下午茶餐💛
📌黃金蟹肉意粉($72)
賣相不必多說,可打卡。雖然蟹蓋只是一個裝飾,但蟹肉份量不是裝飾是合理的。網上有人說份量少😛,純粹個人意見:我覺得好飽好足夠。

📌手撕豬仔骨漢堡配洋蔥太陽蛋薯條($86)
新奇配搭,勇於嘗試的話可以一試這個中西合璧的味道。

📌車打芝士薯條(套餐另配搭$25)
好臭好正😂🤣堅持再加多份薯條是對的!

📌午市11:00-18:00套餐包含飲料:
🍹檸檬蜂蜜

☕️黑糖薑母茶
  • 黃金蟹肉意大利粉
2021-03-17 4591 浏览
雖然我以前曾經在「荃灣」和「坑口」光顧過「荳子」,還算是頗為喜歡,「荳子」廚房製作的「意大利麵」食品,但是我還未嚐試過「荳子」其他的食品,所以對「荳子」實際認識仍然是一知半解。後來「荳子」終於都決定在「九龍灣」「德福廣場」平台,開設「荳子」在「九龍灣」裡面的分店,「九龍灣」分店「荳子」實際面積頗大,食客想獨自在「九龍灣」「荳子」裡面享用餐點的問題不大。不過「荳子」主打西餐,對於一向正餐只食「牛腩」、「雞肉」、「白飯」的我來說,只能夠在「星期日」享用「荳子」裡面的西式食品,或者只能夠購買「雞肉」食品,在其他食店才購買「牛腩」食品。但是我今次在「九龍灣」分店「荳子」店門外面,嘗試翻看擺放在店門位置的「荳子」餐牌之後,發現先在「荳子」購買雞肉食品,然後在其他地方購買「牛腩」食品的方法不太可行。因為我發現現在「荳子」晚餐「意大利麵」餐牌裡面,跟「雞肉」有關的食品實在不多。與其在「九龍灣」分店「荳子」享用「雞肉」食品過程不夠盡興,之後還要為購買外賣自取「牛腩」食品,心裡面不禁有點猶豫。結果我決定放棄在「九龍灣」分店「荳子」裡面享用「雞肉」食品,至於晚餐裡面的食品,我覺得我最好留在「德福廣場」裡面

GG是諗但泰式珍珠奶茶

結果我決定放棄在「九龍灣」分店「荳子」裡面享用「雞肉」食品,至於晚餐裡面的食品,我覺得我最好留在「德福廣場」裡面繼續尋找好了。

我看完「九龍灣」分店「荳子」下午茶裡面的餐廳價目表內容,決定選擇享用下午茶裡面的其中一款小食食品,食品名稱叫做「開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜」,還有「黑松露醬薯條」。

黑松露醬薯條

我最初還一直以為「荳子」的「開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜」,甜味「蜂蜜」最多只是輕輕塗抹在「薄餅」而已,怎料「薄餅」實際製成品賣相有點教我出乎意料之外。

因為「荳子」原來安排「蜜糖」直接擺放在「開心果馬蘇里拉芝士薄餅」旁邊,由食客自己按個人喜好,倒自己想要的份量「蜜糖」在「薄餅」表面上。

而跟著「開心果馬蘇里拉芝士薄餅」一起上檯的甜味調味料「蜜糖」,「蜜糖」實際份量又多得超乎了我想像,結果我倒「蜜糖」表面上之後,「薄餅」實際上的味道變得非常之甜,甜得有點超出我的承受範圍之外。

結果「蜜糖」裡面的濃厚甜味,甜到我無法清楚感受「馬蘇里拉芝士」裡面的原有香味,甚至無法讓我無法清楚感受「薄餅」裡面的「開心果」碎實際口感。

開心果馬蘇里拉芝士薄餅

至於「開心果馬蘇里拉芝士薄餅」表面上的「馬蘇里拉芝士」實際製成品,我也意外使用餐具,就能夠輕易把「薄餅」表面的原片「馬蘇里拉芝士」即時撬起。

可想而知甜味的「馬蘇里拉芝士」,實際上原來還未完全滲透進入「薄餅」裡面,我立刻把原片「馬蘇里拉芝士」直接崁回「薄餅」的表面上。

至於原本口感感覺十分香脆的「開心果」實際體積,也沒有我原本期望那麼大粒,只被「荳子」廚房完全磨碎,成為體積極小形狀的「開心果碎」。

所以「開心果馬蘇里拉芝士薄餅」的實際口感,並沒有我期望那麼香脆,香脆的「開心果」也沒有完全為「開心果馬蘇里拉芝士薄餅」口感構成正面作用。

至於「開心果馬蘇里拉芝士薄餅」實際製成品裡面的味道,由於「蜜糖」味道實在太甜,甜得有點過猶不及,結果「蜜糖」甜味甚至把「馬蘇里拉芝士」裡面的實際甜味也都完全掩蓋,糟蹋本來好好的「馬蘇里拉芝士」。

至於「荳子」另一款下午茶小食食品「黑松露醬薯條」,「黑松露醬」另外分開用其他小碟上,「黑松露醬」的味道算是很香甜,我也自問已經接受到「黑松露」裡面的氣味了。

只可惜「荳子」為「黑松露醬薯條」而提供的「黑松露醬」醬汁實際份量未免太小了,結果我用「炸薯條」點了十多次「黑松露醬」之後,「黑松露醬」已經所餘無幾了,間接令香脆的鹹味「薯條」,變得無用武之地。

至於飲品方面,我選擇享用「荳子」飲品部「我想和你無所事事」裡面的泰式珍珠奶茶飲品,「我想和你無所事事」的泰式奶茶味道本來也很甜的,可惜我之前才剛剛食完蜜糖薄餅,導致味覺一時未能清楚感受奶茶甜味。

至於「荳子」泰式奶茶飲品裡面還有「珍珠」,「珍珠」的實際口感稍嫌煮得未夠腍,令我咀嚼「荳子」泰式奶茶裡面「珍珠」過程變得有點艱辛,花較長時間才嚼爛「珍珠」。

經過今次光顧「九龍灣」分店「荳子」之後,我發現光顧享用「荳子」裡面的食品,還是享用比較正路的「意大利麵」食品會穩陣一點點。

2021-02-23
GG是諗但泰式珍珠奶茶
2021-03-14 327 浏览
今日去咗beans到食晚飯,好好彩等咗一陣就有位啦~食物質素:我覺得都唔錯,個黃金蟹肉意大利粉一上碟賣相已經好吸引,食落去都幾多蟹肉,而且都好creamy 。之後,仲有一個松露醬薯條,薯條岩岩新鮮出爐,外脆內軟,配埋個醬,味道濃郁,十分之正!
今日去咗beans到食晚飯,好好彩等咗一陣就有位啦~
食物質素:
黃金蟹肉意粉

松露醬配薯條

2021-03-09
黃金蟹肉意粉
松露醬配薯條
2021-03-14 337 浏览
之前已經堂食過一次,今日選擇外賣去野餐食,宜家外賣自取仲可以有8折優惠。如果要堂食就要早啲到,排隊人龍都唔短。卡邦尼黑松露煙肉意大利粉 $72賣相十分吸引,即使係外賣都有擺盤。意大利粉軟硬度適中,蘑菇及煙肉份量偏少,黑松露味偏淡但亦屬可接受範圍之內。隨餐會有一杯免費飲品,價格適中。黑松露醬薯條 $20 (加配價)薯條與醬汁是分開的,醬汁味道很濃郁,黑松露愛好者絕對可以一試。可惜因外賣的緣故,薯條在食用時已經冷掉。抹茶卷蛋 $20 (加配價)蛋糕很鬆軟,抹茶忌廉亦很綿密,味道不會偏甜。如果多一點紅豆會更好🤤🤤🤤

卡邦尼黑松露煙肉意大利粉 $72
卡邦尼黑松露煙肉意大利粉

黑松露醬薯條 $20 (加配價)
黑松露醬薯條

抹茶卷蛋 $20 (加配價)
抹茶卷蛋

2021-03-14
外卖自取
下午茶
卡邦尼黑松露煙肉意大利粉
2021-03-14 165 浏览
Lunch time雖然要排隊, 但入座流程安排得幾順暢, 而且餐廳設有90分鐘還枱機制, 所以大約等20分鐘就會有位! Lunch Menu 選擇頗多, 附送嘢飲之餘, 價錢亦都比à la carte平少少👍🏻黑松露軟殼蟹意大利粉濃稠嘅忌廉汁, 黑松露味唔太重, 反而似雜菌意粉🤣 軟殼蟹炸到金黃色, 外層軟殼脆卜, 配上鮮嫩蟹肉, 好食! 手撕豬仔骨漢堡雖然打算同朋友share, 但餐廳喺menu寫明為保持風味, 恕不代客切件。的確burger外貌唔錯, 尤其切開太陽蛋, 蛋液流出, 增添一份滋命! 薯條熱辣辣食唔停!

黑松露軟殼蟹意大利粉
手撕豬仔骨漢堡
前幾日食完午餐都未飽就繼續去附近商場搵好西再食過😋😋今次去左荳子食個下午茶🥰🐣雞翼配薯條 $58雞翼味道不錯,係黑椒蜜糖單骨雞翼,香甜帶偏偏香辣味。薯條即炸熱辣辣,香脆而且薯味充足,最緊要無油膩感。🍌焦糖香蕉窩夫 $58甜品有驚喜,首先香煎經烤過後,香蕉味同甜度大爆發,再淋上焦糖醬真係好好味。最特別就係有香蕉爆珠,口感特別都幾好食。🧁拿破崙 (跟餐+$25 )拿破崙蛋糕都不錯吃,餅皮脆口帶莓酸味,好解膩架~#伏遊九龍灣#九龍灣美食 📍荳子 (德福廣場) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A號舖

🐣雞翼配薯條 $58

🍌焦糖香蕉窩夫 $58

🧁拿破崙 (跟餐+$25 )
拿破崙蛋糕都不錯吃,餅皮脆口帶莓酸味,好解膩架~

#伏遊九龍灣
#九龍灣美食

📍荳子 (德福廣場) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A號舖
2021-03-09 296 浏览
其實自Beans開業後一直是常客但以前感覺吃一餐好貴所以只是有限度幫襯但自從三個月前幫襯過九龍灣呢間意外發現佢個lunch set 同tea set CP值好高後就變咗常客 高峰期一星期可幫襯3次😂其實會tea time 幫襯主要由於正餐時間他們經常大排長龍基本上只有閒日tea time才有機會佔一席位講番嘢食我10次有8次都會嗌呢個芝士pizza 第一佢好食過必x客 第二呢個配搭幾特別 咸咸地甜甜地 而且60蚊左右已經好飽肚(仲包嘢飲 只要唔怕肥 嘢飲選擇又多)但我今次食覺得冇之前咁好味個pizza 硬咗同乾咗 呢點有些許美中不足但咁嘅價錢咁嘅食物仲咁舒服嘅環境我都冇乜好投訴!所以我依然會帶朋友去食因為從來冇朋友唔滿意呢度嘅用餐體驗😆
其實自Beans開業後一直是常客

第二呢個配搭幾特別 咸咸地甜甜地
但我今次食覺得冇之前咁好味
個pizza 硬咗同乾咗 呢點有些許美中不足
但咁嘅價錢咁嘅食物仲咁舒服嘅環境
我都冇乜好投訴!
所以我依然會帶朋友去食
因為從來冇朋友唔滿意呢度嘅用餐體驗😆
2021-03-08
  • 慢煮燒烤汁手撕豬薄餅
  • 黑松露醬薯條
2021-03-09 261 浏览
繼續人氣嘅荳子,依然有條長龍排隊等位,我地大約等咗30分鐘左右,環境舒服,食物都相當出色!全日早餐份量足,推介招牌waffle💓,龍蝦包都啖啖肉,味道濃郁😋

Lobster Roll
Deluxe Full English Breakfast
Cheese
午餐
Lobster Roll
Deluxe Full English Breakfast
2021-02-21 304 浏览
一向覺得荳子食物唔錯 將軍澳果間食過幾次德福呢間第一次食攞你命排隊真係唔係問題入到去落完主食order朋友想留低一張dessert menu望望都未講完句句子頭頂染金髮男店員將成疊menu 大大力扔返落枱面當下真心懷疑貴餐廳係咪欠薪員工怨氣之深我一度懷疑佢係要上勞工處追討欠薪的苦主唔好講服務態度呢d咁深層次的字眼啦係連基本禮貌都無呀陰功呢位半金半黑髮男員工 你係連累左同店其他努力同優秀的員工我唔敢話自己係大客 但相信唔係單單我地一枱受到咁的對待除左惡劣的服務今日所點的豬手翻炸三萬八千次後真心硬過樹皮唔咬都知道有幾難下嚥我搵唔到再去幫襯的理由
一向覺得荳子食物唔錯
翻炸三萬八千次後真心硬過樹皮
唔咬都知道有幾難下嚥
我搵唔到再去幫襯的理由
2021-02-19 549 浏览
每次經過都有人龍等位嘅人氣黃店café🌟,Beans以咖啡、甜品及輕食為主,設有8間分店。幫襯過幾間分店後,最鍾意都係九龍灣嘅環境,悠閒輕裝潢同粉嫩杯具,搭配窗外灑落嘅日光☀️,構成輕鬆氣氛,可以慢落嚟享用餐點。睇返佢地website,原來“Beans”除咗有「豆」嘅意思,亦有「生氣勃勃」含意😲,解答咗我嘅疑問。分享一下早一段時期去食嘅用餐體驗~————————————————👅燒豬仔骨. 薯條. 新鮮沙律 ($298)👍🏻 全份有12支骨,足夠3個人分享,肉質超軟爛🤤,用刀叉輕輕一分就散開,味道來自厚厚BBQ醬汁,係回味至今嘅燒豬仔骨~👍🏻 All day manu包含檸檬蜂蜜/黑糖薑母茶/普通裝美式咖啡一杯👅慢煮燒烤汁手撕豬薄餅 ($92) 👍🏻 標明Homemade薄餅,餅底似厚實脆邊麵包🍕,手撕豬搭配芝士同火箭菜,整體中規中距👅Impossible蕃茄肉丸意粉 ($102)👍🏻 一份有3粒Impossible肉丸,似免治牛肉一粒一粒嘅感覺,醬汁偏向茄膏帶酸嘅蕃茄味🍅,嚐鮮即可👅流心抹茶芝士撻. 抹茶雪糕. 自家製馬德蓮蛋糕 ($58)👍🏻 Beans Dessert Combo系
————————————————
👅燒豬仔骨. 薯條. 新鮮沙律 ($298)

👅慢煮燒烤汁手撕豬薄餅 ($92)

👅Impossible蕃茄肉丸意粉 ($102)

👍🏻 Beans Dessert Combo系列,抹茶味幾濃郁🍵,一上檯好有WOW嘅感覺,有擺盤又有乾冰營造仙氣感,超出呢個價位水平!

————————————————
🚩總結: 推薦燒豬仔骨同甜品系列!

🌟注意:飯市堂食多數要排隊
2021-02-13 520 浏览
成日都喺ig見到人食Beans,今次終於輪到我試喇!🙌🏻🙌🏻我哋兩個人平日3:00去到,但都要等一陣位。🌟黃金蟹肉意大利粉因為未食lunch,我就試咗呢個網上推介嘅蟹肉意粉。上菜時有隻蟹蓋喺隔離,賣相好打卡able!☺️但攞開隻蟹蓋就見唔到好似網上啲相咁足料,蟹膏完全隱形,得意粉面頭嘅一執仔蟹肉。以為自己食緊普通嘅白汁意粉,非常失望...😩🌟Chocolate Paradise朋友就嗌咗dessert,三件甜品由左至右分別係心太軟、tiramisu 、朱古力雪糕。盒嘅下層裝住乾冰,令人忍唔住要影相。朋友覺得朱古力味好濃郁,但要一次過食三件就好heavy。😰總括嚟講,Beans嘅食物似係好睇唔好食,過下口癮,搵個地方吹下水就算喇。😶

🌟黃金蟹肉意大利粉

🌟Chocolate Paradise