招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2021-06-10 633 浏览
雖然呢間人氣黃Cafe開到周圍都係分店,但係我一直都仲未有機會試,因為每次都太多人排隊而放棄左🤣 不過咁啱前排平日放假,早啲7點幾左右就過咗德福諗住試試佢,等咗30分鐘左右就入得啦🤭由於我同朋友都幾鍾意食青口,於是嗌左呢個菜式,青口份量都唔少,size適中正常,而個sauce都幾惹味🤤 本身唔太好蕃茄醬,但佢有少少紫蘇味,令到成件事唔係得個「酸」字咁寡🤣 不過如果啲醬再多少少就更好啦!見到呢個意粉超多人嗌,終是我地都試吓😆 賣相好靚,有個細細地嘅蟹殼做裝飾,面頭仲有啲食用花,啱晒打卡!意粉面鋪滿咗蟹肉,食落仲有啲流流地沙嘅鹹蛋黃,呢個配搭無得輸😋後來加咗$25要多份薯條做小食,薯條嘅賣相就麻麻哋,有啲少hea🧐 但$25就無咩要求,食落口感都係正常m記薯條,唯獨加咗車打芝士醬,令到我呢個芝士控一條接一條咁食,停唔到🤣野飲方面,見到Beans係同「我想和你無所事事」合作,所以嗌咗杯「是諗但」泰式珍奶🧋,泰式奶茶自從無去過泰國之後都無再飲過🥺,今次再飲返,就算偏甜,都一樣覺得好好飲,可能太掛住去旅行🥲最後,我哋見佢啲甜品都幾精緻幾吸引🤪,於是嗌咗個叫「cheese」嘅檸檬芝士慕絲蛋糕,造型

蕃茄紫蘇藍青口

車打芝士薯條

GG是諗但泰式珍珠奶茶

Cheese
最後,我哋見佢啲甜品都幾精緻幾吸引🤪,於是嗌咗個叫「cheese」嘅檸檬芝士慕絲蛋糕,造型超吸睛,真係整到成舊芝士咁🤩 食落芝士味唔算太出,但有淡淡檸檬香味,令佢唔會太膩,而且細細件,兩個人食啱啱好!

總括而言,呢間超長龍黃店終於有機會試到🤤 野食幾唔錯,性價比都算幾高,份量多,但價錢都係良心價,重要食到我地超飽🤣 而店內環境好闊落,坐喺入面都幾悠閒,的確好唔錯🙌🏻
蕃茄紫蘇藍青口
車打芝士薯條
GG是諗但泰式珍珠奶茶
Cheese
2021-06-05 507 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎特登早d 去排隊避開lunch人流,等左20分鐘入得。 試左2個lunch sets😋• 𝕊𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕔𝕣𝕒𝕓 𝕒𝕟𝕕 𝕤𝕒𝕝𝕥𝕖𝕕 𝕖𝕘𝕘 𝕪𝕠𝕣𝕜 黃金蟹肉意大利粉 $72•個賣相好吸引,不過個蟹蓋🦀只係裝飾🤣 佢一上黎竟然比漏左d 蟹肉😨之後同佢講番補番比我。 咸蛋黃汁都幾好味,意粉幾爽口,份量充足,fusion 得唔錯,十分推介😍• 𝕊𝕠𝕗𝕥 𝕤𝕙𝕖𝕝𝕝 𝕔𝕣𝕒𝕓 𝕓𝕝𝕒𝕔𝕜 𝕥𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕤𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚 黑松露軟殼蟹意大利粉 $76•黑松露味聞落好香,但食落又唔太突出。而且個軟殼蟹上菜時淋左,所以味道一般。📍 𝑩𝒆𝒂𝒏𝒔 𝒄𝒂𝒇𝒆 荳子九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A 號舖

📍 𝑩𝒆𝒂𝒏𝒔 𝒄𝒂𝒇𝒆 荳子
九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A 號舖
黑松露軟殼蟹意粉
黃金蟹肉意大利粉
午餐
2021-06-04 375 浏览
向來知荳子餐廳超級多人排隊所以今次提早六點就來食晚餐輕鬆入內不用等餐廳環境舒適燈光柔和不過呢,因為窗外就是巴士上落客位坐窗口位的話感覺像被人望住食野咁最好還是坐在裡面的位置吧食物方面,這個開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜真的一定要食,甜甜的好好味薄餅好軟熟好似麵包咁至於燒豬仔骨就夠大份肉質嫩滑可切得十多條三個女仔食剛剛好加埋份量都算多既薯條仲有開胃的新鮮沙律配菜鮮蝦蘆筍忌廉紅菜頭意大利粉忌廉跟紅菜頭的味道估唔到出奇地夾食落唔覺得肥膩仲好開胃添甜點方面,呢個Green Tea Combo好令人矚目那些乾冰白煙襯托好有仙氣連隔離檯都眼到眼甘甘Vanilla Matcha Ball幾特別,食落有點似cream抹茶白朱古力流心蛋糕同抹茶雪糕都唔錯
向來知荳子餐廳超級多人排隊
所以今次提早六點就來食晚餐
輕鬆入內不用等
餐廳環境舒適燈光柔和
不過呢,因為窗外就是巴士上落客位
坐窗口位的話感覺像被人望住食野咁
最好還是坐在裡面的位置吧
食物方面,這個開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜
真的一定要食,甜甜的好好味
薄餅好軟熟好似麵包咁

仲有開胃的新鮮沙律配菜

鮮蝦蘆筍忌廉紅菜頭意大利粉
忌廉跟紅菜頭的味道估唔到出奇地夾
食落唔覺得肥膩仲好開胃添

甜點方面,呢個Green Tea Combo好令人矚目
那些乾冰白煙襯托好有仙氣
連隔離檯都眼到眼甘甘
抹茶白朱古力流心蛋糕同抹茶雪糕都唔錯

2021-05-03
星期六lunch過黎扮文青去cafe坐下,排隊等左45mins左右先入到,入去有卡位坐,坐得好闊落,幾舒服。叫左All day breakfast,有bagel, 炒蘑菇,egg benedict,茄汁豆,腸,煙肉,蕃茄仔,同埋哈密瓜配parma ham每樣都幾好食,不過唔太中意egg benedict夾幾塊生菜係中間...同埋哈密瓜,parma ham呢d生既野放左係中間(沙律菜之下),將生同熟既放埋一齊唔太好除左All day breakfast 之外仲叫左個蟹意粉,食落唔錯,意粉質素比一般文青cafe好食,影相又好igable。加錢($25)叫左個芝士薯條,即炸,又粗,好有驚喜,全餐最中意反而係呢個!飲品就普通,可以唔洗加錢嗌。

飲品就普通,可以唔洗加錢嗌。

2021-05-28 379 浏览
29/4/2021臨時相約朋友去德福Beans ,我6:30pm 去排隊(前邊大約有五六個人),大約6:50pm 入到去。(限時90分鐘,所以最好等人齊先入去)我哋叫咗:lobster roll : 一上枱已經吸睛,打卡一流,擺得好靚。勁多龍蝦肉,我同朋友一人一半share , 都分到好多龍蝦肉,佢本身個包入邊啲汁都好好食。👏橄欖黑醋鮑魚蜆意粉:擺盤好靚,不過意粉有少少乾,有一隻鮑魚。孜然單骨雞翼:一上枱就大浸胳肋底味😂😂😂😂😂😂😂味道還可以,但係乾身得滯,有啲柴。雲呢拿綠茶梳乎厘:感覺上好似‘倒塌’咗咁😂😂雖然佢好綠色,不過作為一個唔鍾意綠茶嘅我,還可以接受。梳乎厘就不嬲都係食空氣,所以都冇乜點品評😂😂佢每一個主食會跟一杯嘢飲( 朋友要咗咖啡)、我就加錢要咗杯飲品。杯飲品係佢呢間舖頭門口嘅茶檔‘我想和你無所事事’⋯⋯我飲蜂蜜茉莉茶⋯⋯好飲。(現場所見,好大部份人都轉飲呢個茶檔嘅飲品)
29/4/2021

我哋叫咗:

2021-04-29
已經係第三次幫襯beans, 一直食開荃灣店,仲要每次都係平日下午茶去(姐是不愛排隊的人時間就是金錢嘛). 每次都叫apple flan + lava toast. 呢兩樣甜品係你食完夜晚返去發夢都想再食。今次去開九龍灣店,心諗不如叫點別的?於是就叫左一個名為GAT的東西.... + 賣相係唔錯,有乾冰出煙,打卡一流。- 個味道好唔撘好怪.... 等我嘗試下形容,係奶黃餡的鹹水角沾柚子雪糕,如果係中式酒樓食到呢個奶黃鹹水角我會覺得高質,又或者單食個柚子雪糕我都會覺得推介,但加埋一齊食就有點太前衛了.

+ 賣相係唔錯,有乾冰出煙,打卡一流。

成日經過beans都見到佢大排長龍 好奇佢係咪真係咁好食 定只係名過於實? 為咗解開呢個疑惑 我終於約到朋友放工後去食啦!7點50分左右去到 等咗20分鐘到就有2人枱 都算快有位 人數多就要再等多陣啦我哋食咗開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜 一望到個pizza就有少少失望 因為個樣望落有啲單調 雖然佢係pizza入面最平果個 但都想個樣吸引啲 食落不過不失 加咗蜂蜜甜甜地都唔錯嘅 但冇乜驚喜 好笑嘅係 明明上蝶之後唔係過咗好耐就食 但係我切其中一塊pizza嘅時候 成塊芝士剝咗出嚟 個pizza變咗光脫脫 場面有啲搞笑我哋仲叫個黑松露軟殼蟹意大利粉 賣相方面 呢個意粉可以話係冇擺盤可言 個意粉成pat咁樣上 非常凌亂個軟殼蟹亦放得唔好睇 望落唔開胃 不過落咗黑松露嘅食物係好難煮得差嘅 所以味道就一定係有保證 只係個樣實在扣咗好多分最後加配咗個 Lindt Chocolate Mousse 因為佢嘅homemade cake都有好幾款 而因為佢哋整好會放喺蛋糕櫃入面 所以決定叫邊款之前可以望下先 個mousse都幾好食 中間就仲有嚿朱古力 又唔會話好甜 賣相亦都好睇 仲有埋beans呢個字

食落不過不失 加咗蜂蜜甜甜地都唔錯嘅 但冇乜驚喜

個mousse都幾好食 中間就仲有嚿朱古力 又唔會話好甜 賣相亦都好睇 仲有埋beans呢個字 打卡一流
黑松露軟殼蟹意大利粉
2021-05-19
2021-05-22 466 浏览
👨🏻‍🍳食物:All day breakfast 配涷檬蜜每次去BEANS 都想食似donut 既包包點蜜糖, 可惜今次涷左先食, 冇咁好食。🍮抹茶流心竹炭多士; 超正; 外脆內軟, 一切開抹茶溶岩流出; 再配上抹茶雪糕夾埋多士、 甜味適中, 一D都唔覺又乾又漏。 ️️☕飲品: 咖啡係單一即磨咖啡, 如果有唔同咖啡豆/ 沖法會更加吸引! 同場另一邊有台式飲品 《我想和你無所事事》 如堂食飲台式飲品可正價減$8!🏙環境:文青cafe, 安排坐窗口梳化位, 全落地玻璃, 可惜只係冇境睇,只見到停車停泊處。🤵🏻服務:可能坐梳化位偏低; 聽唔到對方講野。 聽到話甜品要等30-45 mins ; 所以叫一齊上。 但最後上左all day breakfast, 之後好快就上埋個甜品。 唯有食左甜品先, 上菜安排有待改善。 排隊等候時間: 20-40mins💰價錢:Lunch set + drink 另外散叫一份甜品&咖啡; 下午茶:$198/2 pp
👨🏻‍🍳食物:All day breakfast 配涷檬蜜

All Day Breakfast
抹茶流心吐司
2021-05-01
All Day Breakfast
抹茶流心吐司
2021-05-16 379 浏览
每日收工都要經過九龍灣,成日6點鐘已經有人喺門口排隊。今次咁岩男朋友早左收工過去排定等我🥰門口蛋糕精美,不過賣完就冇,所以未叫其他野食都已經留定左一件蛋糕先😜😜✨✨黃金蟹肉意粉估唔到西式做法,個汁又幾有鹹蛋黃味不過個蟹蓋純粹裝飾,希望唔會重用🙈🙈✨✨除左蛋糕仲叫多個甜品~影相打卡一流,不過一切就好似熔岩咁流晒出黎🤣🤣🤣✨✨九龍灣分店仲有一個特點,就係可以叫一間”我想和你無所事事”的飲品,款式好多👍🏻👍🏻

黃金蟹肉意粉
估唔到西式做法,個汁又幾有鹹蛋黃味
不過個蟹蓋純粹裝飾,希望唔會重用🙈🙈

除左蛋糕仲叫多個甜品
~影相打卡一流,不過一切就好似熔岩咁流晒出黎🤣🤣🤣

ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗Beans💛估唔到佢地既早餐都唔錯!除咗set 仲有得自選配菜同主菜😆希臘乳酪早餐碗🥣($42)入面有士多啤梨🍓藍莓🫐雜莓、果乾、希臘乳酪、蜂蜜同Granola🥳都幾豐富,不過乳酪既份量有啲少,好彩有比一杯牛奶可以加埋一齊食,不過份量都係有啲少,食到最尾都係太dry🤣如果可以比多啲希臘乳酪就perfect(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)Double egg Benedict($79) 佢有得揀一份定兩份,朝早唔想食咁多都可以食!佢既汁都唔錯,再加埋煙三文魚好jeng🥳個包就冇咩特別😆另外,可以配埋檸檬蜂蜜或者黑糖薑母茶,咖啡就半價☕️
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次食咗Beans💛
估唔到佢地既早餐都唔錯!除咗set 仲有得自選配菜同主菜😆

希臘乳酪早餐碗🥣($42)

Double egg Benedict($79)

另外,可以配埋檸檬蜂蜜或者黑糖薑母茶,咖啡就半價☕️
Double  egg  benedict
Granola
Double  egg  benedict
Granola
囡囡見到我之前在荳子食的 Oreo 麻糬流心吐司的相,又話要食 ...儍媽當然奉陪喇 !!!等她放學之後,兩母女一齊去嘆下午茶喇 !!!今次唔洗諗,點哂兩款流心吐司 ...儍媽的 ... 流心抹茶吐司 + Flat White (HK$58)囡囡的 ... Oreo 麻糬流心吐司 + 芒果梳打 (HK$58)兩款流心吐司配料差不多流心抹茶吐司中間可能少了麻糬,可以放多點抹茶漿所以比起 Oreo 麻糬流心吐司的 oreo 漿,流心抹茶吐司中間的抹茶漿較膨湃較多香濃的抹茶味,鬆脆的吐司配上冰凍的雪糕,超滿足 !!!個咖啡機整好喇 !!!今次終於可以嘆杯咖啡 ~~ ** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
儍媽當然奉陪喇 !!!

等她放學之後,兩母女一齊去嘆下午茶喇 !!!
今次唔洗諗,點哂兩款流心吐司 ...

兩款流心吐司配料差不多
流心抹茶吐司中間可能少了麻糬,可以放多點抹茶漿
香濃的抹茶味,鬆脆的吐司配上冰凍的雪糕,超滿足 !!!

個咖啡機整好喇 !!!
今次終於可以嘆杯咖啡 ~~

2021-03-25
下午茶
2021-05-11 283 浏览
荳子既人氣好似從來無退減過😅每次經過分店都係有條長長既人龍。食過兩三次,唔係覺得特別好食,不過今日朋友話未食過想試下,好啦好啦😌就陪你排左50分鐘既隊啦🤧🐷手撕豬仔骨漢堡·焦糖洋蔥·太陽蛋·薯條毫不留情地篤爆個靚靚太陽蛋黃🤪洋蔥、蕃茄、生菜平衡油膩感,係burger當中擔當重要角色。手撕豬比得好慷慨🤣👍🏻食極都有咁,但至敗筆係太鞋太乾🥲失望~🐟藜麥乳香煎三文魚柳·菠菜布豆腐🥰三文魚外皮煎得香脆,舖滿藜麥令口感加以提升,三文魚柳好厚身,對我黎講overcook左少少🤭食落有啲乾有啲柴,但問題唔大我都食晒。唔知係咪我地問題覺得布豆腐好似有陣怪味😅😅我食左一啖就唔敢食啦~🐤法式藍帶芝士雞肉卷·新鮮沙律一舊雞扒包住芝士及煙肉,諗起都夠飽🤣呢舊卷外皮香脆乾身係值得讚👍🏻但乾到去裡面既雞肉都係就⋯真係鞋過你啲腳皮😌由於啖啖肉食落都幾膩,係又膩又dry既情況底下,沙津就變得好搶手啦🤣🤣🤪荳子無論擺盤環境服務都好高分。而口味既野真係好主觀,質素一定唔係差,只係我地覺得仲有進步空間💪🏻😂

🐷手撕豬仔骨漢堡·焦糖洋蔥·太陽蛋·薯條

🐟藜麥乳香煎三文魚柳·菠菜布豆腐

🐤法式藍帶芝士雞肉卷·新鮮沙律

2021-05-11 323 浏览
-{黃店💛連鎖式cafe🍝}今次黎到九龍灣嘅beans食西餐 全港有八間分店😚嗌左2款主食😋🤤賽螃蟹意大利飯🤤 ($118)飯質地硬啲 會鐘意軟少少 面頭嘅蛋白好滑😜個白汁亦好creamy😙另外蟹肉好有鮮味 不過有蟹柳所以麻麻地👀👖褲評: 6.5/10🤤手撕雞薄餅🤤 ($92)個手撕雞好濃bbq醬味 亦有超級多芝士🤩個pizza質地好麵包嘅咬口不過係脆嘅 同埋上面啲火箭菜好夾😆👖褲評: 7.5/10環境好靚 排左陣隊不過好快就入得~杯檸蜜都唔錯😇食物質素都唔錯👻性價比: 7.6/10服務: 8.5/10環境: 8.8/10🚩BEANS荳子🚩地址:九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A號舖沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖荃灣海壩街99號地下 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai黃店 #fuudjai九龍灣 #fuudjai荃灣 #fuudjai沙田
{黃店💛連鎖式cafe🍝}

🤤賽螃蟹意大利飯🤤 ($118)

👖褲評: 6.5/10

🤤手撕雞薄餅🤤 ($92)

👖褲評: 7.5/10

賽螃蟹意大利飯
手撕雞薄餅
  • 慢煮燒烤汁手撕豬薄餅
2021-05-04 374 浏览
All day breakfast 🌭🍅英式全日早餐 $89呢個英式早餐性價比好高,有燒番茄、煙肉、唔同種類嘅腸仔、沙律菜同牛角包,勁豐富🤩雖然今次個賣相一般,但食物係有質素嘅,值得再試Black truffle penne pasta with mixed mushroom 黑松露雜菌長通粉 🍄🍝 $102黑松露味好濃郁,而雜菌嘅料好足有勁多,再加埋濃郁嘅忌廉汁同口感煙韌嘅長通粉,個配搭唔錯好好味😋今日見平日下午茶時間,終於唔使大排長龍可以試吓,兩樣菜式都冇令我失望
All day breakfast 🌭🍅
英式全日早餐 $89

黑松露雜菌長通粉 🍄🍝 $102

2021-05-04 360 浏览
首先呢間野本身就已經聽講過好文青hi tea feel。原本係去megabox睇戲,然後發現原來九龍灣都開咗一間,所以去試下。以下係兩個女仔嘅份量,而且係lunch set。咁我哋就嗌左兩個lunch set,Lunch set係有一杯嘢飲配嘅,然後嗌咗個一定要嗌嘅黑松露薯條,今次好可惜嘅就係冇食到佢嘅甜品,因為中午食完真係好飽。個意粉一個係黑松露軟殼蟹意粉,一個就係蜆肉意粉,個蜆肉意粉真係好一般,唔係好濃味之餘都唔係好多,而且咁啱我食嗰日啲面住得好硬,所以就更加唔好食。相比之下,個黑松露意粉反而就會好食好多。總括嚟講唔知係咪我唔好彩啦,反正我下次去應該就唔會點多次蜆肉意粉。

相比之下,個黑松露意粉反而就會好食好多。

• 黑松露醬薯條
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉