2021-02-19
唔明點解噤多人排隊,當然唔執輸一齊排吓!冰室中間放兩排卡位,卡位坐嘅椅子都幾寬闊,坐落舒服。旁邊嘅枱同卡位隔得遠。卡位間板連「窗花」算高,有自成一角的感覺,不錯!走懷舊港式冰室路線,但又有新派原數....可以手機📱落單,等我試吓先。原來係唔work嘅🙄,最後由態度積極嘅侍應用人手落單。門口掛的餐牌以午餐同常餐為主。我同Hubby 第一次光顧「唔知訂」,揀咗午餐兩份。睇落去就知點解我哋「唔知訂」!未上菜前已貼心地送上兩杯水、餐巾及牙籤餐前先上飲品。侍應有交代邊杯係鴛鴦☕️,但無問係邊位叫就放低俾客自己攪掂。深色啲係奶茶,茶味不夠濃,有改善空間。淺色啲係鴛鴦,濃味咖啡嘅香味幫咗杯鴛鴦好多,同奶茶比相對好飲。咖喱薄牛扒意粉咖喱汁唔算惹味,亦唔夠熱,小辣。個汁要放多啲落意粉度先至激發到味蕾。牛扒質感一般般。焗蕃茄牛脷意粉蕃茄汁唔夠濃欠蕃茄味,芝士唔係用可以拉絲的mozzarella, 同意粉一齊食有啲「立」口。牛脷冇雪味,但略嫌牛脷冇咬口。可能出水過久,犧牲咗牛味同口感。牛脷一向賣得唔平,$54連飲品價錢唔貴。「唔知訂」係食完先見到多人枱上都有一碟多士🥪。原來有部份人龍係嚟食「雪糕粒粒西多士」打
卡位間板連「窗花」算高,有自成一角的感覺,不錯!
走懷舊港式冰室路線,但又有新派原數....
可以手機📱落單,等我試吓先。
原來係唔work嘅🙄,最後由態度積極嘅侍應用人手落單。
門口掛的餐牌以午餐同常餐為主。
未上菜前已貼心地送上兩杯水、餐巾及牙籤
深色啲係奶茶,茶味不夠濃,有改善空間。
咖喱薄牛扒意粉
焗蕃茄牛脷意粉
牛脷一向賣得唔平,$54連飲品價錢唔貴。
焗蕃茄牛脷意粉
「唔知訂」係食完先見到多人枱上都有一碟多士🥪。原來有部份人龍係嚟食「雪糕粒粒西多士」打卡! 各位食家「知訂」喇!