2021-01-20
屋企附近開咗間荳子冰室,日日都排長龍,終於因為二人限聚令唔需要排咁耐🥺牛柳鐵板($108) 原來冰室既鐵板都可以咁高質,牛柳係juicy好淋好多汁,好重牛味啊😚配菜都好用心機整,粟米都有一層蜜糖搽左喺面,絕對要加分😋酥皮龍蝦湯(+$15)酥皮焗得好靚,湯有大量既西芹同蝦,味道偏咸咗少少,我覺得普普通通配多士(+$0)多士好好食好香牛油味,口感酥脆咖哩雞扒飯($56)呢個要打十粒星星推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 咖喱重椰香味,入口香滑,仲兩舊煮得好入味既薯仔,加埋黑椒豬扒真係絕配啊,豬扒好淋好juicy,煎得好香😍 令我諗起灣仔果間豬扒飯😋凍奶茶(+$3) 茶走($0)其他野食比預期中好好多,對比下呢個有少少失望,唔夠香又唔夠滑總括黎講,Beans出品果然係正既,茶餐廳價錢cafe質素,必試啊😍😍😍😍🔍 荳子冰室 (將軍澳)將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓1-005號舖
配菜都好用心機整,粟米都有一層蜜糖搽左喺面,絕對要加分😋
配多士(+$0)多士好好食好香牛油味,口感酥脆
凍奶茶(+$3)
茶走($0)
🔍 荳子冰室 (將軍澳)
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓1-005號舖