2018-05-04 245 浏览
同好朋友係尖咀行街,想搵間坐得舒服,可以慢慢Hea下嘅餐廳食下野草民Cafe一入門口左手邊有草地可以係個度野餐,真係好有大自然氣息,好悠閒嘅感覺.可惜當日啲檯都畀人book左...63度溫泉蛋卡邦尼意粉,個汁好creamy,將溫泉蛋同意粉拌勻後個汁更加香又夠濃意粉煮得啱啱好,有咬口又唔會太淋.單骨雞翼外脆內嫩,仲有少少辣,真係好好味熱朱古力好香又夠濃味,加上有草民嘅圖案,靚到唔捨得飲洋甘菊柚子蜜唔會太甜,又好香洋甘菊味爆脆草地滾球個賣相真係好吸引呀有得玩仲有得食外邊有綠茶金寶,朱古力脆米,扑爛朱古力,裡面就有甜酒啫喱,Movenpick芝士蛋糕雪糕
可惜當日啲檯都畀人book左...
63度溫泉蛋卡邦尼意粉
意粉煮得啱啱好,有咬口又唔會太淋.

單骨雞翼外脆內嫩,仲有少少辣,真係好好味

熱朱古力
熱朱古力好香又夠濃味,加上有草民嘅圖案,靚到唔捨得飲

洋甘菊柚子蜜
洋甘菊柚子蜜唔會太甜,又好香洋甘菊味

爆脆草地滾球個賣相真係好吸引呀
有得玩仲有得食
2018-04-28
63度溫泉蛋卡邦尼意粉
熱朱古力
爆脆草地滾球
平時餐廳都係正正經經坐係度食,呢度可以坐係草地餐廳嘆甜品,牆上掛上左好多可愛立體動物,仲有唔少植物營造綠色舒服既環境。一入去就見到好多唔同既相掛左係度,用左木系既設計成個感覺會好舒服,加上有個草地既坐位,好似係個小森林一樣。就算係普通既位都唔普通,張台入面放左好多綠色植物,食飯都對住綠油油既地方,窗邊位都舖左一塊長草皮。牆上掛上左好多唔同既動物立體圖案,有特色之外都幾可愛,同埋好岩番個主題。另外仲有唔少小擺飾同埋好多植物做裝飾。最有特色緊係呢個《爆脆草地滾球》($88),下面放左綠色金寶真係好似係草地甘既波波咁,一拎黎就大大力敲碎面層朱古力,個朱古力面都幾硬身要敲幾下先碎開。碎開之外入面都仲有好多料,有冰鎮住入面保溫,有芝士蛋糕雪糕凍冰冰,加上有朱古力脆米同綠茶金寶更有口感。小食就叫左《焦糖單骨雞翼》($48),雞翼炸到外皮香脆,外面再有層甜甜既糖衣〝又甜又滑加上單骨夠方便。另外一款甜品叫左《Affogato》($48),岩岩坐正咖啡機旁已經聞到好香既咖啡味,濃香既咖啡倒上去雲尼拿雪糕,一啖甘苦一啖香甜,一直都係至愛甜品之一。茶飲都有幾種選擇,《和茗》($42)個茶隔用左兔仔超可愛,入

茶飲都有幾種選擇,《和茗》($42)個茶隔用左兔仔超可愛,入面有矢車菊,玫瑰花瓣,金盞菊,水蜜桃同黃杏香氣,飲落茶夠清香。

店名:草民
地址:尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓

餐牌:

2018-04-28
  • 爆脆草地滾球
2018-05-03 165 浏览
今次係私底下約美女去食的事關都好多個月冇見而且我發現我地已經相識了大約一年了真係不知不覺 時間過得太快了💁🏻‍♀️約了美女去野餐風格的草民雖然冇得坐草地 但環境裝潢都是綠綠的💚我們先點了63C溫泉蛋卡邦尼意粉 ($88)溫泉蛋是完全流心的狀態 撈勻嚟食帶出淡淡蛋黃的味道 卡邦尼醬汁不算太濃味另外還點了香辣單骨雞翼 ($48)味道有點像麥當勞的香辣雞翼🤣美女點了泡沫咖啡 我要了菠蘿柚子梳打 ($42)酸酸甜甜的 可以一試💕最後我們點了爆脆草地滾球 ($88)隨便會附送一個捶子 用來敲打朱古力滾球用力一扑 裏面是焦糖雲呢拿雪糕🍦又可以玩又可以食又靚 一個字:正🤭________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
今次係私底下約美女去食的
事關都好多個月冇見
而且我發現我地已經相識了大約一年了
真係不知不覺 時間過得太快了💁🏻‍♀️
約了美女去野餐風格的草民
雖然冇得坐草地 但環境裝潢都是綠綠的💚
我們先點了63C溫泉蛋卡邦尼意粉 ($88)
溫泉蛋是完全流心的狀態 撈勻嚟食
帶出淡淡蛋黃的味道 卡邦尼醬汁不算太濃味
另外還點了香辣單骨雞翼 ($48)
味道有點像麥當勞的香辣雞翼🤣
美女點了泡沫咖啡 我要了菠蘿柚子梳打 ($42)
酸酸甜甜的 可以一試💕
最後我們點了爆脆草地滾球 ($88)
隨便會附送一個捶子 用來敲打朱古力滾球
用力一扑 裏面是焦糖雲呢拿雪糕🍦
又可以玩又可以食又靚 一個字:正🤭
________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
63C卡邦尼意粉
香辣單骨雞翼
菠蘿柚子梳打
2018-05-03 167 浏览
春天已悄悄地來到了,如果可以襯著春回大地,看看野外綠悠悠的青草地,定必令人身心舒𣈱!但都市人,能夠抽出一天到郊外真是一個十分奢侈的做法,當知道尖沙咀鬧市有一間以青草地為主題的餐廳,當然吸引到我們這班平時少去郊外的都市人,讓眼睛享受一下青蔥翠綠的環境。今天中午來到,還有午市套餐供應,價錢$78,包括主食、沙律、甜品及精選茶。外賣自取、免加一、再九折。支持環保,如果自𢹂餐盒,可減$5。午市套餐($78)👍👍👍👍午餐組合:肉類四選一、配菜八選三、五榖類三選一,沙律醬汁三選一。另跟沙律、甜品和茶。我的組合:小牛柳配日本番薯、烤焗南瓜、合桃,跟蕃茄糙米飯,蜜糖芥末醬。-小牛柳切成小方塊,外面煎得甘香,𥚃面還保持嫩滑,一口一啖,方便食用。-蕃茄糙米飯有新鮮蕃茄粒,味道清怡。-配菜的合桃香脆,合桃是健康食物,含抗氧化物質、不飽和脂肪等,有美容功效。另外烤焗南瓜,味道清甜,口感清新。日本小番薯,入口煙靭,味道香甜。-新鮮沙律菜配自選的蜜糖芥末醬汁,健康又清爽。-甜品-有兩粒朱古力-午餐跟每天精選茶一杯印度手抓餅配天多里醬($50)👍👍👍👍印度手抓餅有八片,熱辣辣的手抓餅配合 Tandoori sauc

午市套餐($78)
午市套餐

-蕃茄糙米飯有新鮮蕃茄粒,味道清怡。

-新鮮沙律菜配自選的蜜糖芥末醬汁,健康又清爽。

-甜品-有兩粒朱古力

-午餐跟每天精選茶一杯

印度手抓餅配天多里醬($50)
印度手抓餅配天多里醬

印度手抓餅有八片,熱辣辣的手抓餅配合 Tandoori sauce, 個醬汁用了多種香料混合而成,如果不想吃飯或肉類,或想轉轉口味,這個小食也是一個不錯的替代品。

爆脆草地滾球 ($88)
👍👍👍👍👍
爆脆草地滾球

這個爆脆草地滾球,不但爆脆,還很「爆趣」。朱古力球外形精緻,上面有一隻威化小蝴蝶,下面舖了一層緑茶金寶,外形就像一個波放在草地上。但也不及內面的內容吸引,隨碟附上一隻木槌,大力一敲,朱古力球碎開,裡面有朱古力脆米、甜酒啫喱、Movenpick 芝士蛋糕雪糕和另一隻蝴蝶。
爆脆草地滾球

看到朱古力球內那麼多材料,先吃蝴蝶,再把雪糕、啫喱、朱古力薄脆和綠茶金寶一起吃,多重美味集一口,不消一會,我倆已把它吃清光。
爆脆草地滾球

Cappuccino ($38)
Cappuccino

香濃幼滑的泡沫咖啡,上面印有餐廳的icon, 草民。

內面環境

餐牌
2018-05-03
午市套餐
印度手抓餅配天多里醬
Cappuccino
以前食飯就簡單為左醫肚,今時今日食飯,仲有其他功用🤔👇🏻✅影女神照💃🏻✅打卡朝聖📸✅吹水談心👯‍♀️無錯,因為繁忙生活中,食飯或許就係唯一休息放鬆的時間,亦係一個藉口去約見朋友❤️所以,梗係要揀間舒服D!這間樓上cafe餐廳取名#草民,裝潢果然相當具特色!餐廳環境以花🌷草🌾為主同時配上一個像日式tatami的小草原😍用餐像置身於郊外野餐,相當舒適👍🏻三文魚扒x烤焗南瓜x日本蕃薯x南瓜糙米飯 $78外表不錯,三文魚扒🐟正常發揮,南瓜🎃香甜粉腍蕃薯🍠粉糯👍🏻糙米飯味道偏清淡,口感較弱🙈配上清茶是不錯的,不過甜品卻是一塊燕麥餅就有點讓人掉眼鏡啦!🤦🏻‍♀️烤雞芝士墨西哥焗餅 $92外表平凡還好味道不差,份量不少,不過整體驚喜不大🙈經典雲尼拿窩夫 配movenpick 雪糕 $68份量比想像中小只得兩塊窩夫🙈不過味道有驚喜,烘得香脆豐蛋香,配上大球movenpick雪糕和忌廉,好難唔好食😋法國朱古力 $41整體來說,環境具特色也舒適,絕對讓人感到放鬆,適合約知已相聚談心一個下午!☺️不過食物未算出色,只能談上不過不失,而定價都偏高呢!🙈
以前食飯就簡單為左醫肚,
今時今日食飯,仲有其他功用🤔👇🏻
✅影女神照💃🏻
✅打卡朝聖📸
✅吹水談心👯‍♀️
所以,梗係要揀間舒服D!

這間樓上cafe餐廳取名#草民,裝潢果然相當具特色!

用餐像置身於郊外野餐,相當舒適👍🏻

三文魚扒x烤焗南瓜x日本蕃薯x南瓜糙米飯 $78

烤雞芝士墨西哥焗餅 $92
外表平凡還好味道不差,份量不少,不過整體驚喜不大🙈

經典雲尼拿窩夫 配movenpick 雪糕 $68

法國朱古力 $41

2018-04-21 94 浏览
卡邦尼意粉個汁調較得好好味,又唔會太過濃味,再加上溫泉蛋max埋嚟食好香,意粉有咬口唔會太淋身,朋友叫了窩夫,聞到都好香,試了一口又脆又香,加埋雪糕好味道!單骨雞翼熱辣辣好香脆,好夠味,真係好得👍🏻呢間cafe環境好休閒,好適合聚會,下次都會再嚟過!

2018-04-01
下午茶
草民個環境有小清新既感覺,有個area係草地他他米!我特登打扮一下影番兩張文青相架😆.鮮茄蓉肉丸意大利麵 $88有三大粒巨型肉丸!😳 肉質軟腍,如果肉味濃郁啲會更好,扁意粉既軟硬度剛好,幾彈牙👍🏼蕃茄汁吾酸都幾好味。.炸魚薯條配他他醬 $102炸魚好脆身,魚肉幾嫩滑,冇雪藏味,配粗薯正。.烤雞芝士墨西哥夾餅 $92都幾cheese的!配烤雞又吾錯喎😋.可可茶 $42比呢個名吸引左,因為我好中意朱古力架😆 飲落真係有淡淡既朱古力香味,岩我既口味☺️.爆脆草地滾球(綠茶金寶,朱古力脆米,甜酒啫喱,Movenpick 芝士蛋糕雪糕) $88其實之前食過一次喇,今次係encore 呢甜品🤘🏻賣相吸引!有得卜碎個朱古力波波幾好玩😆 入面既雪糕球同埋啫哩係白酒味😳而且酒味都幾出,好特別呢!仲有爆炸糖等等好過引,中意食呢個甜品😍.

鮮茄蓉肉丸意大利麵 $88

炸魚薯條配他他醬 $102

炸魚好脆身,魚肉幾嫩滑,冇雪藏味,配粗薯正。
烤雞芝士墨西哥夾餅 $92

都幾cheese的!配烤雞又吾錯喎😋
可可茶 $42

想係草地影相?唔一定要去效外喂蚊既,室內都得,不過如果假日黎又想影”草地”既話可能要早啲到(唔知有冇得打電話book),事關得3張”草地”枱,帶大家睇下cafe裡面我同朋友黎就坐唔到草地,但好彩都坐到張玻璃枱,枱面設計係草地63度溫泉蛋卡邦尼意粉 $88將溫泉蛋篤爛撈埋落意粉,令卡邦尼汁更稠密而且更濃味!採用左寬意粉,條條都索哂啲汁,唔好睇佢份量唔多,其實都好足夠烤雞芝士墨西哥夾餅 $92自己不嬲中意食墨西哥夾餅,不過香港都唔係周圍有,但呢間cafe有!夾餅烤至微燶剛好,而餡既味道比較清淡,雞肉再多啲就更完美爆脆草地滾球 $88點少得食甜品?造型好靚!仲有蝴蝶🦋,伴碟有朱古力脆米包住爆炸糖、綠茶金寶,扑爆外層既朱古力球,裡面有白酒啫喱、朱古力餅同Movenpick雪糕,入面仲有第二隻蝴蝶。朱古力球牛奶味重,夾埋其他伴料食好夾,但自己個人就麻麻白酒啫喱,改為生果類可能會更夾

63度溫泉蛋卡邦尼意粉 $88

烤雞芝士墨西哥夾餅 $92

爆脆草地滾球 $88

2018-04-15
  • 爆脆草地滾球
2018-04-09 97 浏览
厚福街一向都有好多野食 今次同朋友去咗樓上cafe食下甜品😊上到去見到裝修好田園feel 簡潔舒服 同朋友得閒黎吹下水hea下幾好朱古力Brownie配雲呢嗱雪糕及辣味爆谷:推薦!!!辣味爆谷有驚喜!初初食落好似冇乜特別 但辣味會慢慢湧上 估唔到又幾夾!所有野加埋唔會覺得太甜太漏👍🏼 爆趣英地滾球:賣相好靚咁 用個搥打爛個朱古力球之後 入面仲有多一隻蝴蝶🦋 有雪糕同朱古力脆米 味道唔係話太特別 但勝在玩得又食得!

朱古力Brownie配雲呢嗱雪糕及辣味爆谷:

爆趣英地滾球:
2018-04-05 162 浏览
呢度初開張時見網上好多介紹,標榜以草地為題做個悠閒環境,望落好啱晏晝嚟傾計,可惜怕要等位,最後選擇咗夜晚嚟試下,加上過咗8點,唔洗等位.....除咗一個可以坐人造草地嘅小角落外,窗邊嘅櫈都鋪咗人造草,周圍真係好田園feel。有二人餐亦有散叫,二人餐係抵啲,但我吔都係想叫啲啱食啲嘅野,選擇咗散叫。本來想試肉丸,但有我唔食嘅牛肉,次選揀咗Nachos,估唔到呢間小店都做得唔錯,醬嘅分佈都幾平均,又唔怕太少醬而食到最後只得墨西哥片。其他主菜比較多肉,於是都係試下佢嘅沙律做我嘅主菜,個樣真係有啲失望,睇唔出小店嘅心思,個醬係ok嘅。主菜中好多都已賣哂,經店主推介地試咗個豬肋骨,好住家feel,肉好夠厚,同之前試另一間嘅以脆口為賣點嘅好唔同,鐘意啖啖肉嘅就啱哂,個汁又煮得好入味。啲草多到連枱面嘅裝飾都有,仲幾別緻

nachos

Caesar's Salad

ribs

啲草多到連枱面嘅裝飾都有,仲幾別緻

2018-03-17
nachos
2018-03-31 117 浏览
之前食過呢度既午餐,覺得環境同食物都唔錯!呢日放假就再黎食下呢度既甜品,等自己可以順便放鬆一下揀左件檸檬撻黎食,面層既蛋白打得輕綿,而下層既檸檬餡酸甜得宜,但餅底則偏淋,要扣點分呢!環境依舊舒適,正好俾我好好嘆住蛋糕咁放空一下------------------------------食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------
之前食過呢度既午餐,覺得環境同食物都唔錯!

呢日放假就再黎食下呢度既甜品,等自己可以順便放鬆一下

環境依舊舒適,正好俾我好好嘆住蛋糕咁放空一下

食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
下午茶
2018-03-12 181 浏览
與朋友約會的前一個星期已打電話到cafe訂位,並要求坐"草地"位置。當天我地中午12點半左右到,係第一枱客人,如訂枱想講坐"草地"塌塌米位置,我地坐左係近窗果枱,感覺幾舒服!去到先發現原來星期六係冇lunch set,不過唔緊要,我地照睇餐牌睇下有咩好野食!兩個人叫左一個卡邦尼意粉、一個烤雞芝士墨西哥夾餅同埋一個炸薯條,當然每人都叫左杯野飲啦,一杯係雲尼拿咖啡,一杯係生薑蜂蜜烏龍茶叫完野食就飲下相傾下計,D野食好快就黎啦!烤雞芝士墨西哥夾餅睇落個樣好似麻麻地咁,但係食落又唔錯喎!炸薯條個蜜糖芥末醬好好味!意粉都唔差!生薑蜂蜜烏龍茶如果係一壺咁就好啦!飲落唔太覺烏龍茶味,反而蜂蜜味出D!冇諗過星期六的下午唔算好多人食!我地都可以傾計傾到2點幾先走!唔錯唔錯!

去到先發現原來星期六係冇lunch set
,不過唔緊要,我地照睇餐牌睇下有咩好野食!
叫完野食就飲下相傾下計,D野食好快就黎啦!
烤雞芝士墨西哥夾餅睇落個樣好似麻麻地咁,但係食落又唔錯喎!
炸薯條個蜜糖芥末醬好好味!

意粉都唔差!
卡邦尼意粉
炸薯條
2018-03-03
卡邦尼意粉
炸薯條
2018-03-08 125 浏览
見到呢間食評被爆脆草地滾球洗版,就決定要黎食喇~~~呢度有D位有人造草地座墊, 可惜黎到既時候已經比人坐晒……同朋友一齊叫左煙三文魚鮮果汁雜菜沙津,烤雞芝士墨西哥夾餅,當然唔少得爆脆草地滾球!!!煙三文魚鮮果汁雜菜沙津三文魚不會太乾,但蔬菜種類不多烤雞芝士墨西哥夾餅烤雞既汁味道不錯,雞肉不會太韌,芝士墨西哥夾餅好味,但份量比想像中少爆脆草地滾球賣相好靚,有隻蝴蝶係朱古力球上面,店員會比個搥你,當大家影晒相之後就係破壞佢既時候啦!原來裏面仲有隻蝴蝶!!朱古力球裡面仲有朱古力脆脆同jelly~整體而言食物份量偏細份,不過可以享受過程既~
見到呢間食評被爆脆草地滾球洗版,就決定要黎食喇~~~
呢度有D位有人造草地座墊, 可惜黎到既時候已經比人坐晒……

煙三文魚鮮果汁雜菜沙津
三文魚不會太乾,但蔬菜種類不多

烤雞芝士墨西哥夾餅

爆脆草地滾球

原來裏面仲有隻蝴蝶!!
朱古力球裡面仲有朱古力脆脆同jelly~

整體而言食物份量偏細份,不過可以享受過程既~
2018-03-05 127 浏览
有日同朋友上左黎食晏!呢度既環境清雅,唔錯我要左個肉丸意粉都幾好食,肉丸唔乾又彈牙,鮮茄醬汁又開胃之後我地仲order左一份原味窩夫share,賣相不錯而味道同樣唔差最後我仲跟餐加錢飲左呢杯有可愛小兔拉花既熱可可------------------------------食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------
有日同朋友上左黎食晏!

呢度既環境清雅,唔錯

我要左個肉丸意粉都幾好食,肉丸唔乾又彈牙,鮮茄醬汁又開胃

最後我仲跟餐加錢飲左呢杯有可愛小兔拉花既熱可可

食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
午餐
2018-03-03 154 浏览
呢日約左個姐妹食tea,見呢間裝修幾靚幾文青咁所以揀左呢間三點幾去到得兩台客,個店員問我地有無book位,我地答無,佢個樣好勉為其難咁俾張窗邊枱我地🤔但之後我地食左兩個鐘都無客入黎,唔明點解咁為難咁。低消好合理,每人一份食物/野飲,但黎到先知食物價錢偏貴、份量少,味道係唔差既。我地兩個人點左:- 經典卡邦尼意粉 $72- 炸薯條配燒烤醬及蜜糖芥末醬 $52- 經典雲尼拿窩夫配Movenpick雲尼拿雪糕 $68- 春茗 $42- 肉桂咖啡 $39飲品無咩特別,春茗味道偏淡,無咩茶葉味,花草茶唔似花草茶。肉桂咖啡拉花係幾靚既,但朋友話飲唔出肉桂味,味道一般,普通咖啡。經典卡邦尼意粉份量少,醬汁偏濃稠,個人中意濕啲creamy啲既,意粉口感偏韌身,配料幾多有煙肉同菇,不過不失咁。炸薯條配燒烤醬及蜜糖芥末醬最中意粗薯,因為有口感啲可惜份量都係好細,五十幾蚊得十幾條。配既醬汁幾濃郁惹味,特別係個蜜糖芥末,比起普通果啲芥末味出啲。經典雲尼拿窩夫配Movenpick雲尼拿雪糕呢個係三個裡面最好食果個,外面烘得好脆,外脆內軟,配埋奶香重既movenpick雪糕食好正旁邊既cream唔會好甜,好輕盈咁
呢日約左個姐妹食tea,
見呢間裝修幾靚幾文青咁所以揀左呢間

三點幾去到得兩台客,
個店員問我地有無book位,我地答無,
佢個樣好勉為其難咁俾張窗邊枱我地🤔
但之後我地食左兩個鐘都無客入黎
,唔明點解咁為難咁。

低消好合理,每人一份食物/野飲,
但黎到先知食物價錢偏貴、份量少,味道係唔差既。

我地兩個人點左:
- 經典卡邦尼意粉 $72
- 炸薯條配燒烤醬及蜜糖芥末醬 $52
- 經典雲尼拿窩夫配Movenpick雲尼拿雪糕 $68
- 春茗 $42
- 肉桂咖啡 $39

飲品無咩特別,春茗味道偏淡,無咩茶葉味,花草茶唔似花草茶

經典卡邦尼意粉

經典卡邦尼意粉

炸薯條配燒烤醬及蜜糖芥末醬

炸薯條配燒烤醬及蜜糖芥末醬

最中意粗薯,因為有口感啲

可惜份量都係好細,五十幾蚊得十幾條

經典雲尼拿窩夫
經典雲尼拿窩夫配Movenpick雲尼拿雪糕

呢個係三個裡面最好食果個,

旁邊既cream唔會好甜,好輕盈咁,可能就係因為加得唔多糖打既原因,啲cream唔太成型唔企身😂賣相麻麻。
可惜份量一樣好少,六十八蚊得兩件

如果要坐得舒服可以靜靜地傾下偈同影相打下卡,呢度係個唔錯既選擇
但食物價錢真係訂得太高而份量又太少,應該唔會有下次~
2018-03-02