2021-05-16 510 浏览
📍 茶聊位於旺角樓上嘅一間cafe🥰 我見就到母親節 早幾日就帶咗母親大人去旺角呢間樓上餐廳試吓佢地嘅招牌餐點❤️-檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯 $98個飯有兩粒北海道帶子🤤 帶子食落去有鮮味同咬口🤟🏻個飯食落去濕潤 撈勻之後忌廉味濃❤️ 芝士仲有拉絲嘅效果~不過可能因為忌廉芝士味太重 佢嘅檸檬味就唔係太出🤭 如果檸檬味重啲就Perfect🤪原隻龍蝦包配薯條 $178個餐除咗有龍蝦包之外 仲有薯條同埋沙律🥗個包食落去外脆內軟 中間夾住滿滿嘅龍蝦肉🤤龍蝦食落去煙韌 有鮮味🥰 薯條食落去外脆內軟配番茄醬一齊食一流😋紫薯髒髒鮮奶 (+$14)呢款飲品係佢哋店嘅主打之一🙈之前已經喺IG留意到唔少人推介過佢哋嘅髒髒系列🙆🏻 見到個成品好靚 打卡一流!小編叫咗少甜~所以飲落去唔會太甜👍🏻飲品仲有啲紫薯蓉係入面🥰 食落去紫薯味都濃郁😍芝芝蜜瓜(+$14)呢款都叫左少甜😛 飲品底係蜜瓜🥰上面係芝士奶蓋~飲落去鹹鹹甜甜 蜜瓜味都岀❤️ 加上蜜瓜口味都比較特別 可以試試!總括嚟講呢間餐廳嘅環境都算乾淨企理👍🏻而且我見到餐廳都有唔少嘅打卡位 食物質素都唔錯🤤-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅
📍 茶聊
位於旺角樓上嘅一間cafe🥰
檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯 $98
個飯有兩粒北海道帶子🤤 帶子食落去有鮮味同咬口🤟🏻
個飯食落去濕潤 撈勻之後忌廉味濃❤️ 芝士仲有拉絲嘅效果~

原隻龍蝦包配薯條 $178
個餐除咗有龍蝦包之外 仲有薯條同埋沙律🥗
個包食落去外脆內軟 中間夾住滿滿嘅龍蝦肉🤤
龍蝦食落去煙韌 有鮮味🥰
薯條食落去外脆內軟配番茄醬一齊食一流😋
原隻龍蝦包配薯條

紫薯髒髒鮮奶 (+$14)
呢款飲品係佢哋店嘅主打之一🙈
小編叫咗少甜~所以飲落去唔會太甜👍🏻
飲品仲有啲紫薯蓉係入面🥰 食落去紫薯味都濃郁😍
紫薯髒髒鮮奶

芝芝蜜瓜(+$14)
呢款都叫左少甜😛 飲品底係蜜瓜🥰上面係芝士奶蓋~
芝芝蜜瓜

大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
紫薯髒髒鮮奶
芝芝蜜瓜
  • 髒髒紫薯鮮奶沙冰
2021-05-16 56 浏览
上海街、缽蘭街、新填地街,一講到旺角舊區,呢幾條街一定走唔甩。近年呢區多咗好多餐廳、樓上Cafe, 行MK 食好西又多咗好多新選擇。早兩日就發掘咗呢間「茶聊 Tearapy」。要講呢間餐廳真係要個名講起。茶聊,顧名思義就係一路歎茶一路聊天,而佢本身又同「茶寮」食字。另外睇返餐廳英文名”Tearapy”, 咦原來又係 “Therapy” 嘅食字。Therapy 係解治療。睇黎餐廳係想為食客提供一個可以療癒身心嘅舒適環境?一出𨋢轉右,映入眼簾就係一座經典嘅英式紅色電話亭。點解?對應「茶聊」嘅「聊」囉!有咩用?用黎打卡囉。未坐定定叫野食就有得影下相打卡,nice 吖!餐廳樓底夠高,舒適度十足,唔會有壓迫感,而裝潢都幾特別,其中一樣特色就係布置咗啲鋼筋紮出黎嘅網,風格特別得黎且又唔會太誇張,而且本鋼筋網透光,更可以強調餐廳嘅空間感。同朋友叫咗兩樣野食+兩杯野飲,各有特色:1. 檸檬牛油北海道帶子意大利飯 $98牛油帶子搭意大利飯係坊間常見嘅搭配。不過煮意大利飯一般會落高湯、cream 同芝士,其實食落會有種肥膩感。而茶聊嘅特別之處就係加入檸檬啦。佢嘅意大利飯有檸檬嘅香味,可以中和cream 同

同朋友叫咗兩樣野食+兩杯野飲,各有特色:

1. 檸檬牛油北海道帶子意大利飯 $98
牛油帶子搭意大利飯係坊間常見嘅搭配。不過煮意大利飯一般會落高湯、cream 同芝士,其實食落會有種肥膩感。而茶聊嘅特別之處就係加入檸檬啦。佢嘅意大利飯有檸檬嘅香味,可以中和cream 同cheese嘅膩感。而且上面仲灑咗啲黃色一粒粒帶甜味嘅野,出黎個效果幾清新幾特別。飯粒creamy得黎又唔會太腍太爛,有顆粒感唔會好似食糊仔咁,帶子都煎得算好,咬落彈牙。

原隻龍蝦包配薯條 $ 178
呢個就蝦肉十足,鋪滿麵包,上面仲要鋪多層蟹籽,問你服未?而且佢嘅醬汁係龍蝦湯,juicy到滴晒出黎,食落鮮味十足!薯條呢就起碼夠香先,好多地方嘅炸薯條冇薯味,拎出黎已經凍晒,好似咬樹皮咁。呢間嘅薯條,仲係暖嘅。

3. 黑糖珍珠奶茶 & 超級水果茶
叫得茶聊,飲品當然係重點。我呢杯珍奶認真夠香,滿滿嘅彈牙珍珠,滲滿黑糖嘅香味,食到我停得了手停不了口。

至於朋友嘅超級水果茶,都真係幾超級下。因為佢加入多種水果原粒,係不折不扣嘅水果+茶,而唔係扮晒天然清新嘅果汁+茶。朋友飲到讚不絕口添。

埋單$305,滿足嘅一餐。大家如果去MK 想搵個好地方傾下偈,飲下野,食餐舒服飯,點都要試呢間!😆
2021-05-16 39 浏览
咁啱去開旺角,行街攰左當然唔少得要去啲Cafe坐下啦😌,呢間就係網上力推水準好高而嘢食又靚既cafe☕️,等我都去試試佢先👭🏻。⊰ 髒髒黑糖珍珠鮮奶 🥛⊱一嚟到佢個樣實在太吸引啦😍,面頭周圍都係可可粉🍫,成個污糟貓咁好過癮。一飲落去鮮奶夠晒滑👅, 加埋底層嘅黑糖珍珠🤤,平時中意飲珍奶嘅一定好中意👍🏻。 ⊰ 軟殼蟹牛油果包 🥑 ⊱軟殼蟹嘅咋真係非常之薄🦀,超級香口香脆, 特別既係配上了明太子汁,辣辣地咁變得好惹味😋,牛油果亦都係非常新鮮🥑,而且個包亦都係烘烤過,好鬆脆嘅感覺😚。旁邊仲有落咗味份薯條🍟,分量仲要好多,好滿足🥰。⊰ 泰式檳檸香烤雞鎚 🍗⊱個雞鎚個味道完全係冬陰功湯嘅味道🥘,配合返甜酸醬🥫,食落真係好開胃🤩。雞肉都係烤到岩岩好👍🏻,好嫩滑😚。⊰ 海膽三文魚子多士 🍞⊱個人比較鍾意食海膽🤤,所以都幾推介呢一個小食。多士烤得好鬆脆😋,即時放上咗海膽,微暖嘅海膽放入口好creamy😍,加埋三文魚子嘅鹹香,帶出咗海膽嘅鮮味✨,成個多士有融為一體嘅感覺👅。

2021-05-16
  • 髒髒黑糖珍珠鮮奶
  • 炸軟殼蟹牛油果包
  • 牛油果桃膠鮮奶
2021-05-14 100 浏览
🍴原隻龍蝦包配薯條 HKD178龍蝦包裝滿龍蝦肉 再配埋龍蝦汁 鮮味十足🦞個包烘到脆脆地唔會太淋😋薯條size適中亦炸得好好 脆得黎又食到薯仔又唔油🍟🍴黃金軟殻蟹蟹膏龍蝦汁意大利飯 HKD158大大隻軟殻蟹而且好厚肉 蟹味都仍然有😍意大利飯口感唔錯 粒粒分明 再配埋脆肉瓜好似健康左🍚而個汁呢就真係靜係食到龍蝦汁味 唔睇餐牌都唔知有蟹膏 不過都好好味😹🍴爆醬伯爵3.6牛乳梳乎厘 HKD98名副其實好多醬 而且個醬滑得黎都有伯爵茶味 不過再濃返啲就更好味🍵梳乎厘好香蛋香味 都好食嘅 但個人認為如果個空氣感再強啲就更perfect啦🥰🍴髒髒紫薯鮮奶 HKD44成杯野紫色好靚💜係沙冰黎嘅🧊一入口有好重嘅紫薯味好香😚呢排天氣咁焗熱 飲沙冰就岩曬啦☀️一路飲仲有啲紫薯粒食 飲飲下都真係幾飽肚👅🍴四季春芝士奶蓋(Iced) HKD39(朋友comment) 好普通嘅四季春加芝士奶蓋 同其他茶飲店差不多😹✾味道覺醒指數: 3.7/5 抵食指數: 3.6/5服務指數: 3.6/5.

🍴原隻龍蝦包配薯條 HKD178

🍴黃金軟殻蟹蟹膏龍蝦汁意大利飯 HKD158

🍴爆醬伯爵3.6牛乳梳乎厘 HKD98

🍴髒髒紫薯鮮奶 HKD44

🍴四季春芝士奶蓋(Iced) HKD39

味道覺醒指數: 3.7/5
抵食指數: 3.6/5
服務指數: 3.6/5.
  • 原隻龍蝦包配薯條
2021-05-14 228 浏览
平時去旺角都偏向去樓上𝕔𝕒𝕗𝕖來來去去都係個幾幢大廈🏬🍎真係慚愧慚愧經過砵蘭街又真係無留意過有樓上𝕔𝕒𝕗𝕖🙈而今次去嘅𝕔𝕒𝕗𝕖就位於砵蘭街嘅茶聊·準時12點到,座位數量充足👂🏻比大家參考一下~當日2點到走人,都有座位可入座мєиυ大概分為:🥞 𝔸𝕝𝕝 𝕕𝕒𝕪 𝕓𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥🍞 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕕🍳 𝔹𝕖𝕟𝕖𝕕𝕚𝕔𝕥🍚 ℝ𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠🍝 ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒🥩 𝕄𝕖𝕒𝕥𝕤🥙 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕/𝕍𝕖𝕘🧁 𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥·我地兩個人就點咗:🍋🧈 檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯 $98🐥🍟 香濃牛油果醬炸雞蛋配薯條 $138🍵 菲芝芝士奶蓋 ($39~> $9跟餐價)🥛 ~> $14跟餐價)· 🍋🧈 檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯我地原本一開始都無抱太大期望架,揀佢都係因為見到檸檬🍋配牛油🧈依個配搭係街外都無咩見過,所以揀黎試試,點知真係超出意料之外🤩一食落口就感覺到淡淡嘅清新口感,而𝕣𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠嘅飯粒係帶啲啲挺身嘅口感,唔同坊間食開偏軟嘅𝕣𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠。不過真心食第一啖時覺得係有啲淡(重申,我係重口味人士😆)但依個𝕣𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠有種魔力咁,越食越襟食,越食反而覺得味道越突顯🤣𝕣𝕚𝕤
平時去旺角都偏向去樓上𝕔𝕒𝕗𝕖

🧁 𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥

我地兩個人就點咗:
🍋🧈 檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯 $98
🐥🍟 香濃牛油果醬炸雞蛋配薯條 $138
🍵 菲芝芝士奶蓋 ($39~> $9跟餐價)
🥛
髒髒黑糖珍珠鮮奶
~> $14跟餐價)

🍋🧈 檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯
𝕣𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠一哦都唔馬虎,飯中夾雜著脆肉瓜,多種口感。而且𝕣𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠上嘅黃黃/紫紫嘅粒粒更帶著啲酸酸又甜甜嘅味道,真係令成個𝕣𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠生色不少👍🏻
帶子只係一邊煎到脆脆,維持住滑嫩嘅口感
我就好вυу店家擺盤/配色上都有一番小心機😉

香濃牛油果醬炸雞蛋配薯條 $138
🥑🍔 香濃牛油果醬炸雞漢堡配薯條
我一開始都會諗,係呀,咪即係炸雞漢堡🍔,應該正正常常啦
殊不知又係一個超出期望😆
老老實實我哋都影相都影左一段時間🙈
但係個炸雞,即刻啲雞肉,仍然好滑嫩😍,啲雞皮脆嘅程度,啲雞肉嫩嘅程度,我有一刻有個錯覺,係咪食緊韓國嘅炸雞🤣
仲要配埋啲醬汁微酸又微甜,而且牛油果醬🥑嘅香濃,真係無得輸!
我就點咗髒髒黑糖珍珠鮮奶(打卡為主嘛🤣)跟餐價$14,𝙾𝙺嘅!奶味出,啲甜又唔會硬梆梆

💡 跟餐嘅餐湯,交足功課👍🏻
雖然係餐湯,又唔會稀到水咁,基本有蔬菜之餘仲有翠玉瓜,飲到最尾仲有薯泥🥔嘅口感
🌟 餐廳門口位開始已有打卡位,鍾意打卡📸嘅大家又多個地方可參考~
🍴📸 4/19/2021
🏠 茶聊 (旺角)
📍 旺角砵蘭街189號1樓
2021-04-19
2021-05-13 85 浏览
旺角既茶聊一入門口就已經有個靚靚打卡位🤩女仔見到咁靚既電話亭裝飾都即時心心眼😍我都係電話亭影左唔少相🤣依度既龍蝦包我想試好耐,今次終於食到la,真係好正ar🥰同朋友黎茶聊飲下野食下野聊下計影下相,共度一個美好既下午la😍小明為食餐單: 原隻龍蝦包配薯條🍔 $178新鮮既面包夾住滿滿既龍蝦肉同龍蝦醬料,啖啖都有龍蝦,爆曬料,好滿足😋配上新鮮沙律菜同新鮮炸起既薯條,好正🥰檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯🍛 $98意大利飯粒粒都滿佈忌廉芝士,好creamy又香濃芝士,好愛依個飯啊🥰上面有三大粒新鮮帶子,好軟諗,食落好鮮甜🤩蕃茄湯🍅 (跟餐附送)蕃茄湯咸咸香香,中間有d肉料,不錯😛牛油果桃膠鮮奶🍹 (套餐+$16)牛油果飲品一向係我好仲意既飲品🤤加埋桃膠最滋養🥰又好味😋成個飲品好smooth好滑好creamy😋木瓜桃膠鮮奶🍹 (套餐+$16)木瓜加鮮奶甜甜又香,有d桃膠混係飲品入面好好口感又好滋潤咁,飲完皮膚都靚靚🥰

小明為食餐單:
原隻龍蝦包配薯條🍔 $178

檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯🍛 $98

蕃茄湯🍅 (跟餐附送)

蕃茄湯咸咸香香,中間有d肉料,不錯😛

牛油果桃膠鮮奶🍹 (套餐+$16)

木瓜桃膠鮮奶🍹 (套餐+$16)

2021-05-06
2021-05-12 59 浏览
今日去開旺角睇下有咩食先,見到有間樓上鋪,上去試吓先。髒髒黑糖珍珠鮮奶,賣相已經好吸引真係好想一啖舔落去😂因為用鮮奶沖特別香特別好飲,珍珠都好煙韌又好多👍🏻另外叫左一杯四季春芝士奶蓋,茶味好香濃奶蓋整得好出色好香芝士味👍🏻Lunch食個檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯,帶子有4大粒,飯煮得啱啱好一d都唔硬仲好香真係唔錯👍🏻另外食個A4和牛漢堡配薯條🍟和牛咬落去好多肉汁仲要好厚身口感好好。
今日去開旺角睇下有咩食先,見到有間樓上鋪,上去試吓先。

2021-05-03
2021-05-11 162 浏览
睇openrice比我發現左間人氣打卡樓上café,地點喺朗豪坊附近,終於去開旺角拎嘢順便試吓新嘢!餐廳裝潢有心思,一出𨋢就有花花電話亭同打卡位,一列落地玻璃空間感十足! 座位舒適寬敞,餐牌有意粉/意大利飯/burger,同勁吸引嘅台式飲品!🍗香濃牛油果醬炸雞漢堡配薯條🥑 $138 比“香濃牛油果醬”吸引左點呢個漢堡!估唔到咁好食!外脆內軟嘅包包,夾住流心蛋,下面係一大件炸雞扒,外皮炸至酥脆仲加左香濃嘅蛋黃醬,雞肉嫩滑有肉汁一D都唔乾,再下一層係一大片新鮮蕃茄同波菜沙律,再來一層濃濃嘅牛油果醬夾返住個包包!驚喜!好味!薯條係我鐘意嘅粗薯條,炸得啱啱好!份量好足!🍶白酒煮蜆配意粉🍝$98 除左擺盤幾靚真係好啱打卡,最重要都係好味!白酒煮蜆粒粒漲卜卜清甜爽口,意粉軟硬適中!白酒汁香濃帶有點辣,配菜有小小沙律菜,翠肉瓜粒,大蔥同蒜頭等,好清新同惹味! 🍵超級水果茶🍓$15-好足料好多水果,唔會一味假甜,好fresh。 🥭芒果菲芷🧊 $15-夏天點少得沙冰!每一啖都好似食緊芒果咁!正!

🍗香濃牛油果醬炸雞漢堡配薯條🥑 $138

🍶白酒煮蜆配意粉🍝$98
超級水果茶,芒果菲芷

超級水果茶,芒果菲芷
  • 超級水果茶
  • 芒果菲芷
2021-05-11 298 浏览
🍽打卡樓上cafe🍽推介指數 ❤️❤️❤️❣️🤍旺角人多車多行一陣就要休息一下,想搵個坐得舒服啲嘅地方順便輕食下。由郎豪坊向油麻地方向行3分鐘左右,有間樓上cafe主打輕食,上網睇相杯爆瀉嘅髒髒珍奶都幾吸引!茶聊佔1/F全層,入口位置都有特別佈置,沿路再入就有紅色電話亭同郵筒嘅打卡位。坐位方面有落地大玻璃向樓景、或者室內嘅卡位同梳化位。地方寛敞,感覺舒適。🦞原隻龍蝦包配薯條 HKD178✨新鮮熱辣上檯,三文治咬落啖啖龍蝦肉,肉質彈牙配上醬汁甜甜酸酸幾開胃。麵包外脆內軟,薯條炸得酥脆,旁邊有沙律菜,感覺健康。🍽意大利飯-檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯 HKD98✨外觀精緻,帶子香煎熟成剛好,意大利飯有驚喜,啖啖忌廉而且唔膩,份量比較適合女孩子。🍈芝士奶蓋-芝芝蜜瓜(沙冰) HKD44✨沙冰蜜瓜味濃郁,芝士奶蓋鹹香味剛好,唔經唔覺就飲哂。🧋明治鮮奶-髒髒黑糖珍珠鮮奶 HKD44✨打卡able嘅髒髒,黑糖珍珠鮮奶份量多到爆瀉,飲落奶味濃厚,珍珠彈牙有口感!總結:-食物 ❤️❤️❤️❣️🤍環境 ❤️❤️❤️❣️🤍服務 ❤️❤️❤️❣️🤍.··餐廳:茶聊 (旺角)地址:旺角砵蘭街189號1樓
🍽打卡樓上cafe🍽
推介指數 ❤️❤️❤️❣️🤍

🦞原隻龍蝦包配薯條 HKD178
檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯

髒髒黑糖珍珠鮮奶  &  芝芝蜜瓜(沙冰)

🍈芝士奶蓋-芝芝蜜瓜(沙冰) HKD44
✨沙冰蜜瓜味濃郁,芝士奶蓋鹹香味剛好,唔經唔覺就飲哂。

🧋明治鮮奶-髒髒黑糖珍珠鮮奶 HKD44

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❣️🤍
環境 ❤️❤️❤️❣️🤍
服務 ❤️❤️❤️❣️🤍
餐廳:茶聊 (旺角)
地址:旺角砵蘭街189號1樓
檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯
髒髒黑糖珍珠鮮奶  &  芝芝蜜瓜(沙冰)
  • 髒髒黑糖珍珠鮮奶
  • 芝芝蜜瓜
2021-05-10 75 浏览
喺旺角行街,想搵間安靜嘅餐廳,可以舒舒服服坐低嘆個咖啡,便諗起朋友推介的一間樓上Cafe,茶聊。餐廳有落地大玻璃,光線充足,一入門口,便有佢嘅打卡點,電話亭啊、長凳等等,係等位嘅時候,當然打返張卡先啦!一於旺角其他的樓上Cafe一般,餐廳內的多數都是年輕的文青,充滿活力,我們浦坐下來,便立即點了它著名的髒髒黑糖珍珠奶茶、木瓜桃膠鮮奶、原隻龍蝦包配薯條及和牛漢堡配薯條。龍蝦包即叫即做,上枱的時候還是熱騰騰的,鋪滿龍蝦;和牛漢堡,牛肉味濃郁,包包也脆脆的,配上熱辣辣的薯條,很快便吃清光了, 飲埋杯黑糖珍珠奶茶,大滿足了!

2021-05-10 89 浏览
同朋友兩個人係附近搵地方食lunch,上到黎環境裝修得好靚,光線充足,好適合同女仔黎🙈餐牌有好多選擇,又有甜品,今次同朋友兩個人一人選擇左一個lunch set。跟餐附送餐湯同蒜蓉包蒜蓉包啱啱上嗰陣仲熱,食落好香蒜蓉味🤤餐湯飲落有啲似羅宋湯,酸酸地,但唔係太酸,朋友估落左南瓜,有超微粒南瓜蓉嘅口感。原隻龍蝦包配薯條 $178啖啖龍蝦肉口感好正🤤再加上粗薯條本身唔會差得去邊。呢個餐同朋友黎可以一人一個包share,又可以食多啲嘢lu~✌🏻跟餐+$16 木瓜桃膠鮮奶Real木瓜汁加木瓜果肉,頓時覺得自己健康左,食得無咁有罪惡感🤣白酒煮蜆配意粉 $98同朋友一齊食嘅另一個lunch set,我個人意粉煮得啱啱好,爽口有彈性,朋友口味就覺得有啲硬可以再淋啲😛每張檯檯面上都有濕紙巾同搓手液,甚至仲有手套提供埋,十分貼心💕

跟餐附送餐湯同蒜蓉包

原隻龍蝦包配薯條 $178

跟餐+$16 木瓜桃膠鮮奶

白酒煮蜆配意粉 $98

• 木瓜桃膠鮮奶
2021-05-10 55 浏览
呢間人氣cafe 應該唔需要多介紹😌平日同埋週末人流好多龍蝦包同埋得髒髒奶都係店舖既特色✨今次黎到試吓其他菜式係咪都咁高質🙈.🦐藜麥大蝦牛油果沙律🥑沙律嘅食材最緊要新鮮🥗呢間既沙律質素不錯🥄加埋熱情果醬汁highlight 左個重點🤩酸酸美味非常fresh ☺️.🧈牛油龍蝦汁燴意大利飯🦞濃濃龍蝦汁好creamy 😚意大利飯煮得啱啱好 加埋幾款海鮮夠足料🦞.🍵四季春芝士奶蓋🧀好耐都冇飲過芝士奶蓋既小編非常歡喜😍鹹香嘅芝士奶蓋同四季春嘅清新 好夾😊.🍵香荔西西茉莉💕茉莉茶同荔枝沙冰 甜甜的帶有淡淡茶味😋
呢間人氣cafe 應該唔需要多介紹😌
鹹香嘅芝士奶蓋同四季春嘅清新 好夾😊
🍵香荔西西茉莉💕
茉莉茶同荔枝沙冰 甜甜的帶有淡淡茶味😋
2021-05-09 211 浏览
見咁多好評預約晚餐一試 大部份都中伏1.髒髒朱古力珍珠奶茶 - 3/103分俾外表打卡,味道等不予置評(係街事但搵間都可能好飲啲)2. 芝士肉醬薯條 - 2/10肉醬偏咸,薯條竟然係暖唔係熱既,同乜記有得揮3. 軟蟹蟹意大利飯 - 3/10味道可以,但最嚴重都係完全唔熱,但飯已完全無咬口,似一早煮好加熱唔夠既感覺4. 魚柳 - 2/10除魚以外同樣問題,都係凍既,魚柳叫魚柳但有骨,味道上似無落鹽5. 梳乎厘 - 2/10睇樣就知,完全過火既梳乎厘pancake, 口感極差,味道一般總結: 完全俾好評呃左既一次,又貴又唔好食
見咁多好評預約晚餐一試 大部份都中伏

1.髒髒朱古力珍珠奶茶 - 3/10
3分俾外表打卡,味道等不予置評(係街事但搵間都可能好飲啲)

2. 芝士肉醬薯條 - 2/10
肉醬偏咸,薯條竟然係暖唔係熱既,同乜記有得揮

3. 軟蟹蟹意大利飯 - 3/10

4. 魚柳 - 2/10

5. 梳乎厘 - 2/10

總結: 完全俾好評呃左既一次,又貴又唔好食
叫左兩款意大利飯:軟殼蟹 炸得通透 味道鮮甜A4 和牛 入口即溶 牛味十足可惜只有薄薄兩片飯既味道兩款都一樣 入口頗為綿密 仲有陣陣芝士味燒雞賣相相當精美而且燒到皮脆肉嫩 仲有一條長方形薯蓉作裝飾 配上自家製醬一齊食 味道不錯炸芝士條 一樣係炸得酥脆 咬開有拉絲點住黎食既醬同燒雞醬一樣 味道好夾炸西班牙油炸鬼=churro 本身自己都好鍾意食churro 所以對佢期望有d高導致有d失望 呢到既比較軟身 蛋味比較突出 有d太甜 玉桂粉味完全唔突出 食落比較似食緊沙翁飲品方面 我飲左木瓜牛奶桃膠 飲落好健康😂因為冇乜味 桃膠粒都頗多 飲既時候可能攪一攪佢比較好 因為我頭頭就飲曬d牛奶 最後得番d木瓜漿係底朋友既髒髒黑糖珍珠鮮奶 同紫薯鮮奶賣相好精美整體黎講食物質素並冇好驚艷 份量略少 性價比不高 用餐時間有限制 如果約埋三五知己詳談就要搵下場啦🙊🙊
叫左兩款意大利飯:

點住黎食既醬同燒雞醬一樣 味道好夾

炸西班牙油炸鬼=churro

朋友既髒髒黑糖珍珠鮮奶 同紫薯鮮奶賣相好精美

2021-05-08 42 浏览
有時心情麻麻😞想搵個relax下嘅地方😌「茶聊」都係一個唔錯嘅選擇😌.原隻龍蝦包配薯條🥯龍蝦彈牙有鮮味🦞加上蟹籽同蛋黃醬,都幾好味麵包搽咗牛油烘🧈食落香脆😆但略嫌唔夠鬆軟🥺仲配上沙律同薯條🥗🍟.檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯🍋帶子煎至金黃,鮮味軟嫩🤤但就細粒咗少少😢意大利飯煙韌飽滿,檸檬牛油味好夾👍🏻.木瓜桃膠鮮奶🧡好多木瓜蓉,木瓜味濃厚😋底下有大量桃膠,桃膠爽滑😗配上鮮奶感覺好fresh💦.髒髒紫薯鮮奶沙冰💜紫薯蓉加上鮮奶打成沙冰🥛啖啖都充滿紫薯味,又唔會過甜🥰杯身有啲芝士奶蓋🧀味道鹹香
  • 原隻龍蝦包配薯條
  • 木瓜桃膠鮮奶