2021-05-16 39 浏览
咁啱去開旺角,行街攰左當然唔少得要去啲Cafe坐下啦😌,呢間就係網上力推水準好高而嘢食又靚既cafe☕️,等我都去試試佢先👭🏻。⊰ 髒髒黑糖珍珠鮮奶 🥛⊱一嚟到佢個樣實在太吸引啦😍,面頭周圍都係可可粉🍫,成個污糟貓咁好過癮。一飲落去鮮奶夠晒滑👅, 加埋底層嘅黑糖珍珠🤤,平時中意飲珍奶嘅一定好中意👍🏻。 ⊰ 軟殼蟹牛油果包 🥑 ⊱軟殼蟹嘅咋真係非常之薄🦀,超級香口香脆, 特別既係配上了明太子汁,辣辣地咁變得好惹味😋,牛油果亦都係非常新鮮🥑,而且個包亦都係烘烤過,好鬆脆嘅感覺😚。旁邊仲有落咗味份薯條🍟,分量仲要好多,好滿足🥰。⊰ 泰式檳檸香烤雞鎚 🍗⊱個雞鎚個味道完全係冬陰功湯嘅味道🥘,配合返甜酸醬🥫,食落真係好開胃🤩。雞肉都係烤到岩岩好👍🏻,好嫩滑😚。⊰ 海膽三文魚子多士 🍞⊱個人比較鍾意食海膽🤤,所以都幾推介呢一個小食。多士烤得好鬆脆😋,即時放上咗海膽,微暖嘅海膽放入口好creamy😍,加埋三文魚子嘅鹹香,帶出咗海膽嘅鮮味✨,成個多士有融為一體嘅感覺👅。

2021-05-16