2021-06-10 52 浏览
放大假,做完body帶媽咪上黎歇一歇。英倫風,好靚😍健康既媽咪揀左藜麥大蝦牛油果沙律配百香果汁,sauce酸酸甜甜,開胃,牛油果蓉🥑好creamy,仲有媽咪最愛既火箭菜😋。檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯牛油味比較重,唔係好食到檸檬味,帶子幾鮮甜,意大利飯軟硬適中,仲加左翠玉瓜同埋洋蔥增加口感,好味😋!超級水果茶 - 超足料,超級豐富!有西瓜🍉、蜜瓜🍈、士多啤梨🍓、蘋果🍎同埋菠蘿🍍,飲落好香百香果味,靜係食水果都食到飽😆。黑糖珍珠鮮奶 - 媽咪唔揀髒髒😂佢鍾意normal版多D。第一次坐窗邊嘅梳化位,幾舒服😌,媽媽都好滿意🥰!
放大假,做完body帶媽咪上黎歇一歇。

英倫風,好靚😍

檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯

黑糖珍珠鮮奶 - 媽咪唔揀髒髒😂佢鍾意normal版多D。

第一次坐窗邊嘅梳化位,幾舒服😌,媽媽都好滿意🥰!
  • 檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯
  • 超級水果茶
2021-06-10 74 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗旺角調查呢間cafe🍝牛油蒜茸焗大蝦蟹籽車打芝士忌廉意大利粉 $188📸表示呢碟大蝦意粉配上蟹籽同翠肉瓜粒,成個color combination好鮮艷奪目,個擺盤都好用心,望見都流晒口水,好期待味道如何🤔🙋🏻‍♂️表示個意粉軟硬度適中,食落充滿香濃嘅芝士汁,仲要好creamy,大蝦配牛油同蒜茸呢個組合已經好正,仲要係焗嘅,大蝦好貼心咁開埋邊,食落充滿濃厚牛油味,勁香口,成碟意粉巧妙地加入蟹籽同翠肉瓜,提升咗個層次同時又中和咗牛油同芝士漏嘅感覺,食完好滿足☺️🍖西班牙黑毛豬鞍配牛油青蘋果蓉 $188📸表示見到個豬鞍上枱時誤以為係羊架,經店員確認後知道佢真係豬鞍嚟嘅,嚿豬鞍雖然係厚切,但細嚿咗啲,反而薯菜嘅portion仲多,值得一讚係面頭灑咗啲紫薯粉,杏仁脆片做裝飾,令到成碟豬鞍個畫面豐富咗好多🙋🏻‍♂️表示豬鞍嘅油脂比例唔多,食落個口感唔算太juicy,個牛油青蘋果蓉味道唔太突出,反而個焗薯蓉有驚喜,佢將薯仔切到一片片好薄,做到好似拿破崙咁焗制而成,食落面層係糊狀,㡳層就爽口嘅,幾有層次感,好有心思,整體嚟講配菜吸引過主菜,略嫌有啲喧賓奪主🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗旺角調查呢間cafe
🍝牛油蒜茸焗大蝦蟹籽車打芝士忌廉意大利粉 $188
🍖西班牙黑毛豬鞍配牛油青蘋果蓉 $188
🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44
📸表示呢杯珍奶吸睛到不得了,鮮奶同珍珠對比強烈,加上面頭以至杯邊都沾滿可可粉,營造到滿瀉嘅效果,成杯嘢好立體,層次感都好強,絕對係打卡嘅首選
🙋🏻‍♂️表示飲落個鮮奶好濃郁香醇,口感厚實,原來佢係用咗日本嘅明治牛奶,難怪咁好飲啦,黑糖珍珠煙韌有咬口,整體唔算好甜,飲到最尾餓底將杯邊嘅可可粉都刮埋嚟食,可想而知呢杯珍奶個好味程度

📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9.5/10
在旺角朗豪坊不到3分鐘的路程,有一間裝修潔淨,擁有大玻璃的樓上cafe,一絲絲的陽光照入,讓人感受到身處鬧市中的寧靜,是可以好好休息放鬆的餐廳。————————————————檸檬牛油北海道帶子$98淡淡奶油味,加上芝士片,整個飯不會覺得油膩,牛油煎過的北海道帶子,也不錯。不過要注意的是上面的菜有芫荽,不吃芫茜的朋友記得要注意⚠️軟殼蟹漢堡配薯條$138份量十足的漢堡,內有很大隻的軟殼蟹,而且醬油配料也很多,就算是沙拉🥗也有幾款菜在裡面,看出來沒有馬虎。薯條也不止撒上鹽,還有像熱浪薯片的調味粉,就算不沾蕃茄醬也很好吃。芝芝芒芒$14有驚喜的飲品!喝出有點喜茶的味道,以餐跟餐飲品+$14性格比很高👍🏻紫薯鮮奶$12店員很用心拉花了個愛心,紫薯味濃郁,加上鮮奶,溫度也剛剛好,喝下去很舒服❤️————————————————環境:👅👅👅👅👅食物:👅👅👅性價:👅👅👅👅服務:👅👅👅👅

————————————————

服務:👅👅👅👅
軟殼蟹漢堡配薯條
芝芝芒芒
紫薯鮮奶
一度很怕去旺角食cafe🙈呢間有啲驚喜🤤不過我諗繁忙時間應該都幾多人🙈份量如果可以大啲就更好喇🌟______________________________🦞為左呢個龍蝦包而黎呢‼️封面個龍蝦包係咪好吸引😍😍就咁睇外表細細個 切開裡面估唔到係咁足料🥰食落口感豐富 又唔會蓋過龍蝦味🙈跟餐嘅薯條都好香口🤤🤤呢個lunch or dinner 都一樣價呢💸有兩件 兩個人share 就岩晒🍛呢個做到粒粒分明❗️龍蝦汁煮出黎一啲膩嘅感覺都無😏面頭嘅蝦都非常爽口 搭配起上黎幾好味😝只係唔太夠喉 唔知dinner 會唔會份量多啲呢❓🍠🌟呢個真係好吸睛!!而且唔太甜😉除左有紫薯粉 仲有紫薯粒粒係到~加埋個鮮奶 飲落幾唔錯😋 淡淡嘅紫薯香同鮮奶撞埋一齊就係perfect match 另外都有嗌杯四季春芝士奶蓋🧋奶蓋份量唔算厚 🧀但勝有芝味有返咁上下 唔錯但唔算特別 所以suggest 嗌髒髒多d☺️______________________________環境方面空間感正正常常 如果可以坐到窗邊嘅位 我諗會更加舒服🙈

🦞[原隻龍蝦包配薯條]

四季春芝士奶蓋

牛油龍蝦汁燴海鮮意大利飯
紫薯髒髒鮮奶
  • 髒髒黑糖珍珠鮮奶
第一次試晚市。主菜叫咗龍蝦包配薯條,薯條轉左做沙律。包邊焊到脆脆地,而且好香牛油味。龍蝦唔算多,分量剛剛好送晒啲包,都唔會太少。🦞🍞飲品試了芝士奶蓋四季春。味道同喜茶味道。芝士奶蓋味夠濃,但唔會蓋過茶味,又唔會飲到好膩🧋甜品試了提拉米蘇疏乎厘。疏乎厘好鬆軟,提拉米蘇醬亦唔肥膩,同疏乎厘味道好夾🥞上菜時間都算幾快。一次過叫晒所有食物,但係佢甜品會係你食晒主菜之後上。唯獨是因為晚市比較多人等,食完好快就要離座。餐單上面其他菜式都好吸引,一定會再嚟試埋其餘果兩個味道嘅疏乎厘(Red Velvet及Earl Grey)
第一次試晚市。

唯獨是因為晚市比較多人等,食完好快就要離座。

• 四季春芝士奶蓋
  • 提拉米蘇疏乎厘
2021-06-07 76 浏览
難得今日放假就去搵朋友仔食飯👭,我地去咗呢間樓上cafe,位於朗豪坊附近,一入到門口已經有打卡位,餐廳採取先入座然後排隊買嘢食稍後職員再送餐😀 🔸️原隻龍蝦包配薯條🦞 $178我最愛既海鮮,見到呢個必點😗包上有枝龍蝦汁呢個設計幾細心,可因應個人口味調較咸淡,個包有烘過,但內裡唔夠軟熟,不過餡料係幾多,每啖都食到龍蝦肉,仲加入蟹籽,增加口感😆 🔸️檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯🍛 $98帶子鮮甜,表面略煎過,意大利飯軟硬適中,濕潤程度剛好,不過唔太食得出檸檬味,但整體賣相唔錯🙂 🔸️超級水果茶(熱)🍓 +$15杯嘢好大杯,又勁多水果係入面,有士多啤梨,菠蘿,西瓜,蜜瓜,青檸等,真係足料,好飲😍 🔸️芝芝芒芒(沙冰)🥤+$14朋友係芒果愛好者,奶蓋都好濃密,入面好多芒果蓉,夠冰涼同清新🤪

🔸️原隻龍蝦包配薯條🦞 $178

🔸️檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯🍛 $98

🔸️超級水果茶(熱)🍓 +$15

🔸️芝芝芒芒(沙冰)🥤+$14
2021-06-07
午餐
  • 超級水果茶
同朋友食lunch傾下計,訂左1點。 12點45就打黎吹你上去。 未夠1點坐底左,食完野飲緊野傾緊計。 侍應生就話時間差唔多到啦。 明明就話入座90分鐘。 一個鍾就趕客走,隔離果枱早過入都未趕佢走啦。服務咁差,唔會再去。想同朋友chic 下,去第2度好過。
服務咁差,唔會再去。
想同朋友chic 下,去第2度好過。
2021-06-07 45 浏览
今次去左旺角茶聊係一個傾計好地方我同朋友都叫左杯飲品黑糖珍珠鮮奶同水果茶我們同杯飲品影左好多張相,杯飲品整到好靚,味道好飲,濃濃的牛奶黑糖香整體評分:4/5環境:4/5味道:4/5
今次去左旺角茶聊
係一個傾計好地方

我同朋友都叫左杯飲品
黑糖珍珠鮮奶同水果茶

整體評分:4/5
環境:4/5
味道:4/5
2021-06-05 83 浏览
超高質嘅cafe house….我同好多人食過好多次,今次終於坐到梳化位啦,而且出面都多左好多打卡位。除了食物飲品,我特別欣賞佢地防疫工夫做得好好。枱面有齊搓手液同濕紙巾。現時好多餐廳都減成本做生意,但好欣賞佢地為食客著想。食物方面都係好好,其實價錢好貼地,雖然一定無茶記咁平,但對比返cafe house一定係貼地好多,同埋好多cafe飲野要另計,但呢到可以補差額就飲到特別嘅飲品。今日試左佢地嘅軟殼蟹burger ,好驚喜,無諗過隻蟹咁大隻,我分開一半,將個包又分開2層食,完全=出面2個嘅份量呀而個意粉都炒得好香口惹味,有少少辣,又有足嘅蒜香,蜆肉仲有好多隻添呀。真心抵食
超高質嘅cafe house….
2021-06-02
午餐
  • 髒髒黑糖珍珠鮮奶
  • 四季春芝士奶蓋
  • 炸軟殼蟹牛油果包
2021-06-04 60 浏览
打卡一流又好味嘅Cafe👍😛🚩龍蝦蟹肉包 $178上菜嘅時候已經覺得超靚🥰分量超多🤭薯條熱辣辣😛龍蝦包嘅龍蝦肉份量都幾多麵包鬆軟👍仲好細心切開兩份✔️🚩忌廉芝士蘑菇釀雞翼 $78(4隻)小公主我好鍾意食雞翼🤪但呢個雞翼實在太流🤭❗️而且上枱嘅時候唔知係咪太耐先食已經唔熱😯所以大家可以唔使叫😂🚩原味梳乎厘 $88製作時間需時30分鐘幾鬆軟嘅✔️❗️配埋個雲呢拿雪糕食幾好食😋🚩髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44外型打卡影相一流👍不過大家對佢唔好太大期望啦😂都係正正常常咁啦❗️總結時間🥰想搵間靚小小嘅有cafe影相打卡嘅話都可以選擇呢度👅
打卡一流又好味嘅Cafe👍😛

🚩龍蝦蟹肉包 $178
上菜嘅時候已經覺得超靚🥰
分量超多🤭
薯條熱辣辣😛
龍蝦包嘅龍蝦肉份量都幾多麵包鬆軟👍
仲好細心切開兩份✔️

🚩忌廉芝士蘑菇釀雞翼 $78(4隻)
小公主我好鍾意食雞翼🤪

都係正正常常咁啦❗️

總結時間🥰
想搵間靚小小嘅有cafe影相打卡嘅話都可以選擇呢度👅
2021-06-04 121 浏览
放假冇旅行去😪咁就唯有日食夜食啦😄假期第1天😎就去旺角茶聊食過lunch🥳位置近朗豪坊附近🦀軟殼蟹漢堡配薯條$138超大份😛好大隻軟殼蟹🥰🍝白酒煮蜆配意粉$98配合蒜蓉提升意粉味道😋yummy~🍹芝芝莓莓😚係我至愛的奶蓋配以草莓mix埋,唔會太甜🤤如果可以extra加奶蓋就perfect😆🍹芝芝芒芒,芒果控必點😎最正當然又係有奶蓋⭐門口有個影相打卡位,懷舊電話亭⌛☎️
放假冇旅行去😪咁就唯有日食夜食啦😄
假期第1天😎就去旺角茶聊食過lunch🥳位置近朗豪坊附近
🦀軟殼蟹漢堡配薯條$138
超大份😛好大隻軟殼蟹🥰
🍝白酒煮蜆配意粉$98
配合蒜蓉提升意粉味道😋yummy~
🍹芝芝芒芒,芒果控必點😎最正當然又係有奶蓋⭐
門口有個影相打卡位,懷舊電話亭⌛☎️
2021-06-04 253 浏览
同朋友食午餐好幸運預約到檯因為都幾Full環境舒服😌不過入到去reception位置有啲奇怪要走到好入😅亦都冇咩服務咁落單都要出去落即比錢唔可以碌卡居然只可以比cash同Alipay🥲加上我落單企收銀等左5分鐘左右員工低頭整野飲唔察覺唔緊要,我等下不過reception果兩位同事又講又笑望左我幾次都唔提醒下有客落order😅係有啲奇怪,建議人手安排可再編排下整體冇咩服務可言不過野食係好食嘅兩人點左一份檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯98$幾creamy,翠肉瓜襯托幾特別之後再叫招牌嘅龍蝦包薯條炸得都好食龍蝦包都味道好夠不過份量就比較少性價比就唔太高之後一人一杯叫杯髒髒黑糖鮮奶原本以為好甜但因為鮮奶同埋果嘅係可可粉所以都唔會太甜不過唔太飲到朱古力味食物飲品整體都幾好
同朋友食午餐
落單都要出去落即比錢
唔可以碌卡
居然只可以比cash同Alipay🥲
加上我落單企收銀等左5分鐘左右
員工低頭整野飲唔察覺唔緊要,我等下
不過reception果兩位同事又講又笑
望左我幾次都唔提醒下有客落order😅
係有啲奇怪,
建議人手安排可再編排下
整體冇咩服務可言
不過野食係好食嘅
兩人點左一份
檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯98$
檸檬牛油北海道帶子燴忌廉芝士意大利飯

幾creamy,翠肉瓜襯托幾特別
之後再叫招牌嘅龍蝦包

不過唔太飲到朱古力味
髒髒黑糖珍珠奶茶

食物飲品整體都幾好
髒髒黑糖珍珠奶茶
同朋友放工五點去食少少野 見人氣幾高所以上去試下 點左龍蝦包紫薯髒髒茶同水牛芝士條 外相味道都唔錯 環境亦幾舒服 美中不足係服務態度一般 明白臨近晚市雖要換menu 但waitress表達方式令我同朋友感覺不太舒服 好似同X仔姐姐不相上下?浪費左店鋪甘好嘅食物同環境 希望可以留意反
2021-06-03
2021-06-03 108 浏览
旺角哩間咖啡店,裝修又靚,食物又好吸引,好耐之前已經想同朋友嚟試下喇。今次經過,終於係下午茶嘅時段,嚟試下佢哋嘅中午lunch set menu先!.叫咗兩個主食,同埋兩杯飲品。同樣都好高質,白酒煮蜆配意粉蜆肉好鮮甜,原隻上唔會淨係得蜆肉,所以更加新鮮。而意粉都好香,好有口感。.藜麥大蝦牛油果沙律。我覺得哩一個沙律好好味。因為有粒粒嘅藜麥好高纖之外,佢嘅蝦都好鮮甜,而且牛油果粒,同埋柚子粒好清新。.布蕾珍珠鮮奶,見到黑糖系列有好多朋友打卡,就試咗一下布蕾,佢有啲似布甸嘅味道,飲落去都好香。.而朋友就叫咗蜂巢玫瑰花茶,底下仲有原粒蜂巢,非常之天然。

而朋友就叫咗蜂巢玫瑰花茶,底下仲有原粒蜂巢,非常之天然。
2021-06-02 62 浏览
茶聊都見唔少朋友仔喺上網推介,今日趁得閒就決定去打下卡!餐廳裝修環境好靚,好少女心!多個位置都有打卡嘅好地方,啱晒一班朋友嚟食個飯傾吓計!🍡髒髒珍珠黑糖鮮奶 HK$44黑糖鮮奶一嚟到,終於明白點解叫髒髒珍珠黑糖鮮奶!成個包裝係髒髒到我連手都唔夠膽掂,心怕會整污糟咗隻手!🤣🤣飲落口奶好夠滑,有黑糖味但唔會太甜,珍珠QQ有口感,而最上層的朱古力粉亦都唔會太甜,應該係用咗黑朱古力嘅感覺!🍡白酒煮蜆意大利粉 HK$98一見到碟意大利粉,就覺得好靚呀!擺盤方面,就覺得佢哋好用心!意粉滿滿嘅放在中間,被好多嘅白酒汁煮蜆包圍!意粉乾身有口感,軟硬適中!而蜆就唔係好食得出係用白酒烹調過!同時間,亦都冇諗過呢個意粉竟然係辣的!因為係餐牌上並沒有標註呢碟意粉係會辣的!🙈🙈見到中間有唔少嘅辣椒粉心知不妙!好在仲有黑糖鮮奶幫手解解辣😌😌

茶聊都見唔少朋友仔喺上網推介,今日趁得閒就決定去打下卡!

🍡髒髒珍珠黑糖鮮奶 HK$44

🍡白酒煮蜆意大利粉 HK$98