2021-05-16 346 浏览
📍 茶聊位于旺角楼上嘅一间cafe🥰 我见就到母亲节 早几日就带咗母亲大人去旺角呢间楼上餐厅试吓佢地嘅招牌餐点❤️-柠檬牛油北海道带子烩忌廉芝士意大利饭 $98个饭有两粒北海道带子🤤 带子食落去有鲜味同咬口🤟🏻个饭食落去湿润 捞匀之后忌廉味浓❤️ 芝士仲有拉丝嘅效果~不过可能因为忌廉芝士味太重 佢嘅柠檬味就唔系太出🤭 如果柠檬味重啲就Perfect🤪原只龙虾包配薯条 $178个餐除咗有龙虾包之外 仲有薯条同埋沙律🥗个包食落去外脆内软 中间夹住满满嘅龙虾肉🤤龙虾食落去烟韧 有鲜味🥰 薯条食落去外脆内软配番茄酱一齐食一流😋紫薯脏脏鲜奶 (+$14)呢款饮品系佢哋店嘅主打之一🙈之前已经喺IG留意到唔少人推介过佢哋嘅脏脏系列🙆🏻 见到个成品好靓 打卡一流!小编叫咗少甜~所以饮落去唔会太甜👍🏻饮品仲有啲紫薯蓉系入面🥰 食落去紫薯味都浓郁😍芝芝蜜瓜(+$14)呢款都叫左少甜😛 饮品底系蜜瓜🥰上面系芝士奶盖~饮落去咸咸甜甜 蜜瓜味都岀❤️ 加上蜜瓜口味都比较特别 可以试试!总括嚟讲呢间餐厅嘅环境都算干净企理👍🏻而且我见到餐厅都有唔少嘅打卡位 食物质素都唔错🤤-大家睇完我哋嘅食评之后 想试嘅话可以参考下面嘅
📍 茶聊
位于旺角楼上嘅一间cafe🥰
柠檬牛油北海道带子烩忌廉芝士意大利饭 $98
个饭有两粒北海道带子🤤 带子食落去有鲜味同咬口🤟🏻
个饭食落去湿润 捞匀之后忌廉味浓❤️ 芝士仲有拉丝嘅效果~
柠檬牛油北海道带子烩忌廉芝士意大利饭

原只龙虾包配薯条 $178
个餐除咗有龙虾包之外 仲有薯条同埋沙律🥗
个包食落去外脆内软 中间夹住满满嘅龙虾肉🤤
龙虾食落去烟韧 有鲜味🥰
薯条食落去外脆内软配番茄酱一齐食一流😋
原只龙虾包配薯条

紫薯脏脏鲜奶 (+$14)
呢款饮品系佢哋店嘅主打之一🙈
小编叫咗少甜~所以饮落去唔会太甜👍🏻
饮品仲有啲紫薯蓉系入面🥰 食落去紫薯味都浓郁😍
紫薯脏脏鲜奶

芝芝蜜瓜(+$14)
呢款都叫左少甜😛 饮品底系蜜瓜🥰上面系芝士奶盖~
芝芝蜜瓜

大家睇完我哋嘅食评之后 想试嘅话可以参考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ★