2022-09-10 84 浏览
前兩日去咗人氣餐廳「茶聊」晚飯,無輪食物質素🍲及環境裝修都非常好✨,難怪成為人氣餐廳。👏🏻太平洋煎海蝦🦐配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚🦑麵$148手工墨魚麵好香墨魚味而且有咬口✨多隻藍青口都肥大肉厚🐚,煎海蝦新鮮香甜🦐,整體相當好味😋。安格斯沙爹牛肉片漢堡🍔配凱撒沙律及薯條🍟$168安格斯牛又厚又juicy👏🏻加埋沙爹牛肉片啖啖肉好好味,而且漢堡包夠鬆軟🍔,絕對推介。跟餐仲有凱撒沙律🥗同脆薯條,沙律菜清新爽脆,而薯條香脆好味。髒髒紫薯鮮奶🥤$44餐廳另一出色既地方係飲品,充滿紫薯香味加埋鮮奶香濃無比✨而且紫薯肉夠多,十分推介。👍🏻楊枝甘露茶🧋$48尼杯楊枝甘露甜品材料十分豐富,仲多過出面甜品舖既份量。👏🏻啖啖果肉,非常好味😋。

太平洋煎海蝦🦐配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚🦑麵$148

安格斯沙爹牛肉片漢堡🍔配凱撒沙律及薯條🍟$168

髒髒紫薯鮮奶🥤$44

楊枝甘露茶🧋$48
2022-09-08 84 浏览
今天終於嚐一嚐大名鼎鼎的茶聊,炎炎夏日,難得沒有人排隊,立即入座。門口擺放了很好看的仙人掌,和挺適合打卡的位置,不過冷氣略嫌不足所以我們沒有逗留這裏最有名的當然是茶飲,我點了大吉嶺芝士奶蓋和四季春奶蓋。很少地方可以點大吉嶺,當然要試一試! 茶味香濃而不澀!還有很多很多款可以選,保證有你喜歡的!推薦指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️龍蝦包每一啖都是肉,龍蝦嫩滑,多士又香又鬆軟,值得一試。不過薯條略為失色,略為幼身以及不夠熱。但是衝着龍蝦包還是可以一試! 推介指數:⭐️⭐️⭐️接下來要介紹的是很好吃的黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓餅,賣相一流,裡頭的軟殼蟹快要滿溢出來,手抓餅酥香😍超喜歡! 軟殼蟹是小我最愛的煎炸食品之一,自然不會失望!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今天來說很不錯的一間小店,不用排隊,位置方便,而且食物味道不錯,午餐晚餐輕食的好地方。

推薦指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

推介指數:⭐️⭐️⭐️

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

• 黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓薄餅
  • 原隻龍蝦包配薯條
聽過好多朋友講呢茶聊既台式飲品同漢煲包性價比高,今日一於一試, 外賣有8折, 緊係外賣返屋企慢慢嘆鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡+凱撒沙律+薯條係menu見到鹹蛋黃即刻😍,諗都唔駛諗就揀呢個,返到屋企開盒果然有驚喜,兩隻鳳尾蝦都幾大隻同新鮮,肉質爽口,唔係用鹹蛋黃調味來遮蓋蝦味,鹹蛋黃又唔會太濃,塊漢堡扒肉夠厚身,幾大塊,充足肉汁,肉質軟腍細嫩,醬汁仲好惹味,個包係塗左牛油兩面煎過,所以就算坐完車返到屋企都唔會淋哂餐廳用蛋糕盒來裝漢堡包,令漢堡包唔會在外帶途中壓偏哂,真係幾細心,讚👍🏻 輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵用得刺身級帶子真係簡單煎下兩邊已經好夠,肉質好嫩,好大隻,帶子本身唔係濃味野, 配水牛芝士汁就岩哂,手工墨魚麵係扁既麵,口感彈牙有𡁻口,鍾意食意粉既朋友真係值得一試🍹滿杯桃桃店員介紹最近期間限定既滿杯桃桃(茶), 一如其名,真係成杯都係桃肉,基本上每一啖茶都一定有細細粒既桃肉,我叫左走甜,本身桃既甜味已經令杯茶都有清甜,不肆甜既朋友可作參考

鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡+凱撒沙律+薯條

輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵

🍹滿杯桃桃

2022-09-07 60 浏览
💕茶聊餐廳在朗豪坊附近,地點方便,太掛住佢地嘅髒髒奶茶,今晚就外賣返屋企慢慢嘆🥰.🌈鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡$158漢堡包🍔好有份量,未食已經見到熱溶芝士蓋住成塊漢堡扒,賣相超吸引🤤漢堡扒牛味濃,有芝士同鳳尾蝦襯托,味道幾豐富🦐凱撒沙律配以煙肉碎、麵包粒,沙律汁重黑椒味,食落微辣幾開胃,我鍾意🙌🏽.🌈輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138厚肉嘅帶子煎得金黃,口感爽彈又鮮甜🧡水牛芝士汁煮得creamy,手工墨魚麵質感煙韌,而且好掛汁,食落淡淡芝士香唔會過膩🧀.🌈髒髒黑糖珍珠鮮奶🧋$44餐廳其中一個signature係呢杯髒髒黑糖珍珠鮮奶,珍珠煙韌彈牙,黑糖味濃郁,面頭灑上可可粉,賣相極具霸氣🌈黑糖珍珠鮮奶 $44太鍾意佢地嘅黑糖珍珠🤣另外叫多杯黑糖珍珠鮮奶俾屋企人試😍餐廳用嘅明治牛奶味道濃郁,口感好rich,飲落啖啖黑糖味,真材實料
💕茶聊

🌈鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡$158
漢堡扒牛味濃,有芝士同鳳尾蝦襯托,味道幾豐富🦐

🌈輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138
厚肉嘅帶子煎得金黃,口感爽彈又鮮甜🧡

🌈髒髒黑糖珍珠鮮奶🧋$44

🌈黑糖珍珠鮮奶 $44
2022-09-07 68 浏览
喺旺角做完Facial,就梗係周圍搵嘢食啦,砵蘭街嘅嘢食就特別多,今次就食咗一間西餐為主但係又有少少台式風味嘅餐廳。🤩輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵🍝🍝手工意粉唔一定要幾百蚊一碟嘅,百幾蚊一碟都可以好好食😋配以好新鮮嘅帶子,yummy!!🥰🥰🥰🤩安格斯沙爹牛肉片 漢堡(安格斯牛肉、沙嗲牛肉片)配凱撒沙律及薯條用料十足,除了有安格斯牛,特別係有港式沙嗲牛肉片,😍😍😍簡直係雙重嘅享受。配以少少沙律菜,食落就冇咁肥膩。😀😀🤩黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓薄餅出奇地原來手抓餅再加埋軟殼蟹都幾夾㗎。炸軟殼蟹大大隻,口感又脆,好香口。😙😙😙🤩盛夏香芒熱情果梳乎厘梳乎厘做得好,要食落口感棉密,仲有熱情果同芒果🥭,捉緊夏天嘅尾巴。🤩芝芝抹茶抹茶味唔會太苦但係又夠晒濃郁❣️❣️🤩髒髒黑糖珍珠鮮奶打卡一流🫶🫶🫶不惜工本咁落好多朱古力粉,影得又飲得😎😎

🤩輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵🍝🍝
手工意粉唔一定要幾百蚊一碟嘅,百幾蚊一碟都可以好好食😋
配以好新鮮嘅帶子,yummy!!🥰🥰🥰

🤩黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓薄餅

🤩盛夏香芒熱情果梳乎厘

🤩芝芝抹茶
抹茶味唔會太苦但係又夠晒濃郁❣️❣️

🤩髒髒黑糖珍珠鮮奶
打卡一流🫶🫶🫶不惜工本咁落好多朱古力粉,影得又飲得😎😎
2022-09-07 62 浏览
幾igable 嘅特色餐廳✨1. . 安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律薯條 $168幾特別 真係食得出有沙嗲牛個種花生惹味嘅香 個包皮都幾鬆軟 咬落有空氣感 芝士都幾厚 落重料 再加埋個鳥籠做gimmick 打卡幾靚2. 泡椒香蒜鮑汁炒黑豚肉意大利粉 $88呢個都幾特別 食落都幾辣幾過癮 係有少少嗆口嘅辣 又有蒜粒洋蔥粒等等爆香左 個豚肉似係豬頸肉嘅口感 咬落幾彈牙 而且都大大塊 麵係偏幼 軟硬適中 第一次試呢種fusion 玩味重嘅意粉 唔錯3. 髒髒紫薯鮮奶(沙冰)+$16個外表好吸引 好靚嘅深紫色 似落紫薯味超出超重 而且都有沙冰個個碎冰沙沙地嘅口感 加埋奶都幾飽肚 大滿足4. 滿杯桃桃 $48都幾大杯 個色粉粉地橙橙地都幾靚 飲落幾fresh 幾清新 有啲果肉粒粒可以咬
幾igable 嘅特色餐廳✨

1. . 安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律薯條 $168

2. 泡椒香蒜鮑汁炒黑豚肉意大利粉 $88

3. 髒髒紫薯鮮奶(沙冰)+$16

4. 滿杯桃桃 $48
2022-09-07 43 浏览
街坊系列 – 茶聊 💚------------------------------環境: 餐廳切切實實可以用打卡2個字形容😍坐得舒適,用餐位置闊落之餘,🥳仲有大量既裝飾品有英倫風既電話亭,有歐洲風既畫作📸可以不停打卡衛生控制都非常好👍🏻整體都好乾淨,無咩明顯既污漬------------------------------食物: 韓式酸辣豬頸肉火箭菜烤手抓餅 ($78) 🐷手抓餅煎得好乾脆🔥中間仲濕潤,食落非常香口鬆化豬頸肉配埋韓式醫汁超惹味🤤份量又多,真係啖啖肉安格斯沙嗲牛肉片漢堡配凱撒沙律薯條 ($168) 🍔好特別咁用左個鳥籠去出餐😆名符其實係相機食先成個漢堡份量好大🥳仲有齊沙律同薯條,一定食到飽沙嗲味好香濃😝就咁食會有點鹹,配返成個食就岩岩好輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 ($138) 🍝帶子非常鮮甜🥰輕輕煎香已經非常好味,口感嫰滑醬汁味道極度濃厚🧀芝士同忌廉味不停係口腔徘徊手工墨魚麵口感彈牙😋掛汁力非常高,啖啖都多汁惹味盛夏香芒熱情果梳乎厘 ($98) 🥞由於每份都係即叫即造👏🏻所以都需要時間等候一下梳乎厘鬆軟Q彈,空氣感十足🥭芒果醬微微偏酸少少岩哂中和返正餐食到既飽
街坊系列 – 茶聊 💚

環境: 餐廳切切實實可以用打卡2個字形容😍
坐得舒適,用餐位置闊落之餘,🥳仲有大量既裝飾品
有英倫風既電話亭,有歐洲風既畫作📸可以不停打卡

衛生控制都非常好👍🏻整體都好乾淨,無咩明顯既污漬

食物: 韓式酸辣豬頸肉火箭菜烤手抓餅 ($78) 🐷

手抓餅煎得好乾脆🔥中間仲濕潤,食落非常香口鬆化
豬頸肉配埋韓式醫汁超惹味🤤份量又多,真係啖啖肉

安格斯沙嗲牛肉片漢堡配凱撒沙律薯條 ($168) 🍔

好特別咁用左個鳥籠去出餐😆名符其實係相機食先
成個漢堡份量好大🥳仲有齊沙律同薯條,一定食到飽

沙嗲味好香濃😝就咁食會有點鹹,配返成個食就岩岩好

輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 ($138) 🍝

帶子非常鮮甜🥰輕輕煎香已經非常好味,口感嫰滑
醬汁味道極度濃厚🧀芝士同忌廉味不停係口腔徘徊
手工墨魚麵口感彈牙😋掛汁力非常高,啖啖都多汁惹味

盛夏香芒熱情果梳乎厘 ($98) 🥞

由於每份都係即叫即造👏🏻所以都需要時間等候一下
梳乎厘鬆軟Q彈,空氣感十足🥭芒果醬微微偏酸少少
岩哂中和返正餐食到既飽滯😆果肉再多就更加完美

芝芝芒芒 ($44) 🥭

芝士味道濃厚柔滑,配埋芒果沙冰既酸甜🤗平衡做得好好

滿杯桃桃 ($48) 🍑
桃味香濃,勁多桃肉😍甜度輕柔,岩哂叫開少甜既小編

服務: 人手充足💁🏻‍♂️個個店員效率都非常高

服務: 7.5 /10

地址: 旺角砵蘭街189號1樓
人均消費: $ 200 - $ 300
2022-09-07 47 浏览
前排天氣咁熱,係條街行得耐都想搵間餐廳,坐下hea下飲下野🧋結果就比我搵到佢🍰雖然個陣係閒日下午,理應無乜人,但都等左一陣位先有得入去坐,入到去見到其實餐廳位置唔多,有心去食嘅建議book定位👍🏻🤣1. 脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘坊間其實都唔少有梳乎厘pancake嘅餐廳,但係都不外乎水果味同朱古力味等等⋯⋯呢間餐廳嘅梳乎厘pancake味道就比較特別,而呢個焦糖芝士味,除左面頭有層脆脆焦糖之外,其實食唔到芝士味🤣不過脆脆焦糖同軟綿綿嘅梳乎厘加埋一齊,口感意外地得意😆2. 蜂巢玫瑰花茶蜂巢玫瑰花茶真係有一大舊蜂巢,超正!茶底玫瑰花果都好突出,我覺得係高分之選啊!🌹😍3. 手打鴨屎香檸檬茶所謂嘅鴨屎香,其實係一大堆香草味🤣具體係咩香草,真係飲唔出,又忘記問店員🤣🤣如果你喜歡香草嘅味道,都可以叫呢杯檸檬茶試下👍🏻😆📍 茶聊 Tearapy 旺角砵蘭街189號1樓

1. 脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘

2. 蜂巢玫瑰花茶

3. 手打鴨屎香檸檬茶

📍 茶聊 Tearapy
旺角砵蘭街189號1樓
2022-09-06 36 浏览
超贊安格斯沙嗲牛肉漢堡今晚去朗豪坊看電影,首先去吃一個晚餐,就等我試試近期年輕人的人氣輕西餐「茶·聊」吧!安格斯沙嗲牛肉漢堡牛肉漢堡多肉汁,牛肉很嫩滑,薯條很脆,凱撒沙律很清甜。煎海蝦配藍青口忌廉汁手工墨魚麵手工墨魚麵好味,墨魚麵軟硬適中好吃,份量很多。安格斯沙嗲牛肉手抓餅手抓餅十分大件,安格斯牛肉,很香滑,$88 十分抵吃,沙律菜清甜。十勝紅豆椰香芋泥疏乎厘疏乎厘要製作30分鐘,所以我一早便下單了,梳乎厘很輕軟,有蛋香味。鳳梨香茅檸檬茶檸檬茶這個飲品超大杯,份量很多,有750毫升哦,味道亦是剛好,好味。抹茶紅豆爆珠沙冰這個抹茶紅豆沙冰份量足,好好味,加上面頭有很多很滑嘅忌廉,好喝。#旺角美食 #旺角好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#
超贊安格斯沙嗲牛肉漢堡

安格斯沙嗲牛肉漢堡
牛肉漢堡多肉汁,牛肉很嫩滑,薯條很脆,凱撒沙律很清甜。

煎海蝦配藍青口忌廉汁手工墨魚麵
手工墨魚麵好味,墨魚麵軟硬適中好吃,份量很多。

安格斯沙嗲牛肉手抓餅

十勝紅豆椰香芋泥疏乎厘

鳳梨香茅檸檬茶檸檬茶

抹茶紅豆爆珠沙冰

#旺角美食 #旺角好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday
2022-09-05 34 浏览
旺角砵蘭街附近有好多餐廳,呢間樓上鋪茶聊有望住街景既高椅位置,打卡位都幾多,我叫左個輕煎北海道帶子刺身水牛芝士汁墨魚麵,帶子好大粒半煎煮方式好爽口彈牙,墨魚麵加配水牛芝士汁好夾,份量都幾多,之後叫左一個新既鳥籠漢堡安格斯沙爹牛肉漢堡,中西合璧,安格斯牛肉好厚身好大塊加埋沙爹牛肉既雙重口感,小篇推介,飲品叫左一杯髒髒黑糖珍珠鮮奶,鮮奶香滑,飲完成口都係朱古力粉所以都真係幾髒髒下,黑糖味濃郁,另一杯係芝芝芒芒,芝士奶蓋加芒果肉口感唔錯。

外卖自取
有一日同朋友喺旺角行完街就去咗朗豪坊附近嘅一間Cafe食晚飯🥣.☕️茶聊ᴛᴇᴀʀᴀᴘʏ🍽餐廳位於旺角朗豪坊附近📍唔單止食物打卡靚 而且食物質素又驚喜😍所以忍唔住要介紹俾大家🙈.上網睇呢間Cafe成日都要排大隊😱⚠️所以大家去之前記得要訂位啊⚠️.🍔 鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡配凱薩沙律薯條鳥籠漢堡 打卡必備🌟相信為咗影相嘅女仔都一定會叫嘅漢堡😆因為呢一間餐廳嘅漢堡會用一個大鳥籠裝住可以影相之餘 漢堡又勁厚 超足料👍🏻.🍝宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵闊條麵上既胡椒味好濃烈🧂平時唔太食海鮮嘅我都覺得呢一個蜆闊條麵好好味😋.🌮韓式酸辣豬頸肉火箭菜烤手抓薄餅平時食薄餅多數都係食西式今次見到呢一個韓式嘅手抓薄餅覺得幾特別就叫黎試吓~點知有驚喜🫣入邊嘅豬頸肉辣辣地🌶 Juice得黎好惹味❤️‍🔥.🥞脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘食完正餐 就叫埋個甜品食🍮平時好鍾意食梳乎厘~但係出邊有好多梳乎厘都唔夠動L😂呢間餐廳就唔同😝超動L!! 口感入口即溶🤤.🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶飲品方面我就叫咗杯珍珠鮮奶無可否認 呢杯飲品真係超超超超超好飲‼️100%推介💯賣相一樣可以打卡📸.🍹超級水果茶(凍)朋友就叫咗一杯水果茶🍊個杯超大杯😱
有一日同朋友喺旺角行完街
就叫黎試吓~點知有驚喜🫣
入邊嘅豬頸肉辣辣地🌶 Juice得黎好惹味❤️‍🔥
🥞脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘
食完正餐 就叫埋個甜品食🍮
平時好鍾意食梳乎厘~
但係出邊有好多梳乎厘都唔夠動L😂
呢間餐廳就唔同😝超動L!! 口感入口即溶🤤
🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶
飲品方面我就叫咗杯珍珠鮮奶
無可否認 呢杯飲品真係超超超超超好飲‼️
100%推介💯賣相一樣可以打卡📸
🍹超級水果茶(凍)
朋友就叫咗一杯水果茶🍊
個杯超大杯😱入邊都裝住左勁多水果🍉
飲完茶之後仲可以食埋水果🤪好味又解渴😋
  • 髒髒黑糖珍珠鮮奶
2022-09-04 37 浏览
考試前黎嘆返個下午茶先,之前黎過,依我印象中,5:00pm呢啲時間黎應該冇乜人,食飽仲可以坐喺度溫下書都唔怕有人嘈!揀左個軟殼蟹手抓餅,配杯無糖紫薯鮮奶,手抓餅鬆脆,有少少帶醋既沙律菜俾你解膩,紫薯鮮奶比想像中大杯,下午茶黎講,我覺得咁既價錢同埋個環境黎講,確係性價比高既選擇之一,最後仲特登等到5:30pm 叫埋個pancake食埋先以靚靚心情考試,正!

同枱可以個別用qr code係自己電話落單 又方便又可以減少接觸.《安格斯沙爹牛肉片漢堡(安格斯牛肉、沙爹牛肉片)配凱薩沙律、薯條》現場見至枱枱都有個雀籠打緊卡打開雀籠入面個漢堡爆哂餡🍔熔岩芝士同沙嗲牛肉滿瀉一樣下面仲有安格斯牛肉漢堡扒 外面焦香內裏彈嫩多汁每啖都邪惡至極 正正子仲補薯條🍟同凱薩沙律🥗.《金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉手工意大利粉》意粉帶點軟彈 掛滿creamy醬汁🍝不過個鹹蛋黃忌廉醬可以再濃d鹹香會更好海蝦煎得好香牛油香🧈🦐肉質爽彈.《髒髒紫薯鮮奶沙冰》每次黎都必點既髒髒鮮奶夏天更加抗拒不了沙冰🧊🍧走甜係剛剛好 唔會太甜沙冰順滑唔會有大顆粒插到口啜啜啜 仲食到紫薯粒 有得咬下.《超級水果茶》何謂超級 就係大大jar🏺好多款生果士多啤梨🍓、菠蘿🍍、西瓜🍉、青檸🍋、熱情果…. So many配紅茶 唔會好甜 爽

同枱可以個別用qr code係自己電話落單

《超級水果茶》
何謂超級 就係大大jar🏺好多款生果
配紅茶 唔會好甜 爽
2022-09-01 41 浏览
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜呢間餐廳長期排長龍,人氣爆燈💡名副其實,並非浪得虛名☺️餐廳一入去已經安排好等候區和打卡位,另外需要先到櫃位點餐,再安排送餐。✅日本雞油泡椒香蒜鮑汁炒黑豚肉手工意大利粉 $88手工意粉有口感,比起一般意粉爽口硬身小小🍝泡椒味好香,而且非常開胃,好味到食唔停口😆黑豚肉好爽口,呢個配搭反而減少油膩感👍🏻✅安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律薯條 $168用鳥籠裝住好靚💕漢堡用咗安格斯和沙爹牛肉片令到味道層次豐富,而且有沙律和薯條🍟🥗✅髒髒紫薯鮮奶(沙冰) $44呢杯係為咗打卡,見到好多人嗌,外型又討好☺️紫薯味好濃,而且杯邊的髒髒好好味😋✅滿杯桃桃 $48呢個名真係無改錯,勁多桃肉🍑桃味香而且好甜🐻總結回頭率好高,不過太多人等位,記得提早攞位‼️好滿意的手工意粉和紫薯鮮奶可以經常吃❤️📍茶聊 (旺角)旺角砵蘭街189號1樓
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
✅日本雞油泡椒香蒜鮑汁炒黑豚肉手工意大利粉 $88

✅安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律薯條 $168

✅髒髒紫薯鮮奶(沙冰) $44

✅滿杯桃桃 $48
呢個名真係無改錯,勁多桃肉🍑桃味香而且好甜

🐻總結
回頭率好高,不過太多人等位,記得提早攞位‼️
好滿意的手工意粉和紫薯鮮奶可以經常吃❤️

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
2022-08-31 41 浏览
之前喺度飲過杯「髒髒黑糖珍珠鮮奶」好好飲,今晚唔想煮飯,又再黎買外賣~ 今次叫咗個burger同埋一份意粉~ 🍔 芝士牛肉漢堡附送薯條同沙律,薯條拎到返屋企仍然香脆,burger幾厚肉又juicy~ 🍝 帶子手工墨魚麵個汁夠晒creamy,北海道帶子好大粒而且煎得好香口~ 髒髒一飲再飲一樣咁好飲,上面極多可可粉、朱古力味濃,好邪惡!😍 水果茶入面好多生果,有西瓜、哈密瓜、蘋果、菠蘿、青檸等等,好足料~👍🏼