2022-05-09
今日嚟到屯門山景商場嘅花火漁屋食午餐,我哋叫咗三味海鮮丼、午市壽司定食同埋串燒。三味海鮮丼 - 有海膽、甜蝦、同埋三文魚,其實佢唔止三款刺身,佢仲有蟹子同埋壽司蛋。海膽份量都幾多,而且每款刺身都好新鮮,三文魚佢係厚切嘅,所以個份量都幾多。仲有碗麵豉湯,凍飲都係加兩蚊,佢只係$118,一碗有海膽嘅丼飯都係呢個價錢,其實CP值都好高,真係幾抵食!午市壽司定食 - 呢款定食真係抵食到爆,有八件壽司,包括三文魚、吞拿魚、油甘魚、𩶘魚、三文魚子、海膽同埋兩件加州卷。呢八件壽司一啲都唔隨便,三文魚子同海膽壽司都係一啲偏價錢較高嘅壽司,佢哋都將佢擺喺定食裏面,非常大方,而且佢仲有一碗烏冬、麵豉湯同埋沙律,再加埋飲品,都係$98,我真係覺得好抵食!串燒 - 串燒我哋叫咗五花腩、牛舌、雞皮同埋麻辣雞腎,佢哋嘅串燒會跟左一款柚子胡椒醬俾你去點嚟食,本身串燒都有調味,不過如果再點柚子胡椒醬會更加野味。五花腩燒到豬油同肉好香,牛舌佢哋係用厚嘅牛舌,好有咬口,雞皮燒到好香脆,至於麻辣雞腎,呢款就比較特別,佢係做到麻辣嘅味道嘅,所以就突然之間喺日本嘅串燒變咗去四川嘅串燒,多咗一層層次,都幾過癮。學生嚟食仲有優惠添
學生嚟食仲有優惠添!