2023-02-25 25 浏览
今日行開婚紗街嗰邊一直都知嗰邊有好多韓式餐廳,估唔到最近竟然新開左間主打火鍋非常出色嘅餐廳。餐廳嘅裝修帶有好多中國風裝飾十分古色古香。一坐低侍應就拎咗九宮格嘅調味盤我哋調味,呢度有好多嘅湯底選擇今次揀咗麻辣湯底,啲湯底仲可以選擇辣道嫁,呢個麻辣湯底入邊仲有附送左蜂巢豆腐同埋鴨血添。美國頂級牛切封門柳估唔到碟手切封門柳牛味濃郁,雪花分布平均肉質柔軟令人食唔停口。風花雪月手打丸拼盤個拼盤一共有12粒手打丸,包括有鮑魚丸鮮丸墨魚丸,流心芝士蝦丸等等,我自己就最鍾意食個鮑魚丸,因為真係食到一粒粒既鮑魚肉嫁喺平時比較少見。新鮮牛黃喉牛黃喉唔係好多餐廳可以食到,估唔到竟然可以喺度食到!只需要恰一分鐘就食得入口非常爽口,一試難忘。自家製脆炸響鈴一共五件新鮮即炸非常脆口,就算唔放入湯底,就咁食都已經好好食。娃娃菜非常新鮮入口鮮甜。稻庭烏冬烏冬基本唔會令人失望麵質煙靭滑口。整體來講餐廳質素高上,環境闊落令人坐得舒服,侍應服務都非常友善值得下次再嚟。

美國頂級牛切封門柳

風花雪月手打丸拼盤

新鮮牛黃喉

自家製脆炸響鈴

娃娃菜
非常新鮮入口鮮甜。

稻庭烏冬
烏冬基本唔會令人失望麵質煙靭滑口。