2019-07-03 61 浏览
芝加哥又係大埔開新店舊店本身我都好中意開新店當然即刻去支持下👏🏻同朋友叫咗磯燒牛扒、玉子燒、香草芝士焗雜菌、香蒜鮮燒鮑魚、蒲燒鰻魚、燒牛油帆立貝磯燒牛扒,屬於薄切牛扒,質地軟滑,脂肪較多。玉子燒,外層微微焦糖化,與舊店製法差不多。香草芝士焗雜菌,用鋁紙包着芝士及雜菌,再一起焗燒,芝士非常多,沾滿每一口雜菌,芝士味十足,整體味道與舊舖一樣,能保持水準。香蒜鮮燒鮑魚,價錢非常親民,屬一口鮑魚size,燒後仍有不少水份,不會燒過火,口感彈牙,但味道偏咸,淺嚐便可。蒲燒鰻魚,都有一定長度,蒲燒火候適中,沒有燒得過硬,有一定口感,不會太過軟身,蒲燒汁不俗,沒有過咸。燒牛油帆立貝,爽口彈牙。
芝加哥又係大埔開新店
舊店本身我都好中意
開新店當然即刻去支持下👏🏻

磯燒牛扒,屬於薄切牛扒,質地軟滑,脂肪較多。

玉子燒,外層微微焦糖化,與舊店製法差不多。

燒牛油帆立貝,爽口彈牙。
死黨臨飛 working holiday 前話想飲番杯, 佢住喺太和附近周係附近, 第二朝飛唔去得遠,搵咗呢間附近嘅酒場諗住吹吹水。餐廳似係做酒吧形式,大門開揚, 場內位置寬敞。平時酒廠嘅啤酒飲得多,今次點咗兩杯就手工啤試下, 味道幾特別, 除咗啤酒嘅苦澀 之外,果香味好香本身諗住嗌啲小食,嘅點知試咗一個串燒之後,發覺好有水準,材料除咗新鮮之外,香料亦都好惹味燒得好香, 然後我朋友就好似想臨別擦返餐勁咁點咗一大堆食物,雖然兩個人食嘅話分量偏多,但係味道實在好, 餸埋酒簡直係絕配,最尾我哋都可以一件不漏全部K. O. 超誇張總結: 坦白講水準真係意料之外,除咗手工啤味道特別同有果香外, 燒烤食材亦都出乎意料地好,最有印象係燒鱈魚同埋燒三文魚頭,燒得特別香脆爽口。

餐廳似係做酒吧形式,大門開揚, 場內位置寬敞。

2019-07-02 109 浏览
今日同媽媽兩個去撐檯腳,老公湊仔😆😆同媽媽去左酒吧食串燒飲啤酒🍻我地揀左間近我地屋企既,又坐得舒服既芝加哥,之前試過去其他,都坐得迫迫喼喼,呢間好闊落,坐得好舒服!我地到時7點未到,所以仲有好多位落酒吧梗係要叫酒飲,我地叫左兩種Apple Cider (James Squire Orchard Crisp Apple Cider $45同Magners Original Apple Cider $56) 後者甜小小,我鍾意佢仲有紅酒呀,手工啤酒呀,大吟釀咁,亦有無酒精飲品可以同小朋友黎,叫杯凍檸茶佢地飲都得我地都叫左算多野一份碳燒牛扒$48一份汁燒牛仔骨$38兩串碳燒豬頸肉$19@鹽燒雞翼$20一隻燒雞翅包飯$18一隻燒雞此包肉$18招牌茄子燒$30蘆筍燒$28兩串燒韭菜$14@兩隻香蒜蔥花廣島蠔$25@一份香蒜鮮燒鮑魚$68 (一份有三隻)兩串生燒鴨舌$23@特別要一提再提既燒蠔,好鮮甜,又Juicy個蠔湯好好味個鮑魚燒得啱啱好,同埋個蘆筍燒,好嫩口!全部都好好味Menu 都多款式揀貴係貴左d, 但野食好味,又坐得舒服!會再黎PS 我哋冇叫到燒秋葵,但黎錯咗!店員好好人話唔緊要請我哋
今日同媽媽兩個去撐檯腳,老公湊仔😆😆

落酒吧梗係要叫酒飲

Apple  Cider

佢仲有紅酒呀,手工啤酒呀,大吟釀咁,亦有無酒精飲品
可以同小朋友黎,叫杯凍檸茶佢地飲都得

我地都叫左算多野

招牌茄子燒$30
蘆筍燒$28
兩串燒韭菜$14@
兩隻香蒜蔥花廣島蠔$25@
一份香蒜鮮燒鮑魚$68 (一份有三隻)
兩串生燒鴨舌$23@
碳燒牛扒,牛仔骨,燒娃娃菜,燒秋葵,燒韭菜

燒鴨舌,燒豬頸肉,鹽燒雞翼,香蒜鮮燒鮑魚,燒雞翅包肉,燒雞翅包飯

蘆筍燒

特別要一提再提既燒蠔,好鮮甜,又Juicy
個蠔湯好好味
個鮑魚燒得啱啱好,同埋個蘆筍燒,好嫩口!全部都好好味

Menu 都多款式揀

貴係貴左d, 但野食好味,又坐得舒服!會再黎

PS 我哋冇叫到燒秋葵,但黎錯咗!店員好好人話唔緊要請我哋食喎
Apple  Cider
碳燒牛扒,牛仔骨,燒娃娃菜,燒秋葵,燒韭菜
蘆筍燒
2019-07-02 25 浏览
串燒場的氣氛及佈置很有特色及浪漫,配上黑色金邊的椅子,很豪華貴麗!談到食物,最喜愛燒茄子!很香!另外,芝士燒廣島蠔很鮮美!份量很夠又袛吃。照燒金菇牛肉又爽口又美味!秋刀魚及鯖魚燒得很香!燒羊架很惹味!連從來不吃羊肉的我也吃完再吃!真是吃過番尋味啊!
星期五放工約朋友係大埔,谂住食下野饮下野倾計減減壓。聽大埔朋友講呢間串烧店,又有野食又有野飲可以傾到計,係放工Happy Hour 的好地方。 我們一邊倾计一邊食串燒,感觉超正。最緊要係串烧小食價錢唔貴,又好味。Menu 有勁多選擇,有雞牛羊海鮮蔬菜,分門别類。令我們食指大動個人推介招牌茄子烧$30.原條茄子.上面有滿滿的蒜蓉同葱.烧完仲有好多汁.而且大到不得了.認真抵食.一個人食吾哂。香蒜䓤花廣島蠔$25/隻.好多汁.燒得啱啱好.肉質鮮美。炭烧羊架$33/隻.保留到肉汁、有羊肉味不會太乾、又有炭燒的味道。鹽烧雞扒$28.雞扒大大塊、又有肉汁、燒得很嫩滑、正呀。鹽燒雞翼$22/2隻、又鹽烧風味、雞皮很脆口。人氣雞肉軟骨串$22、雞肉很幼嫩又食到雞軟骨粒粒、點蛋醬很特別。食串烧點可以吾飲下啤酒,見到場內很多人點了手工啤🍻Samuel Adam$58,我們也點了試下。 真係正好滑,有小麥味

個人推介

香蒜䓤花廣島蠔$25/隻.好多汁.燒得啱啱好.肉質鮮美。
鹽烧雞扒$28.雞扒大大塊、又有肉汁、燒得很嫩滑、正呀。
鹽燒雞翼$22/2隻、又鹽烧風味、雞皮很脆口。

招牌茄子烧
人氣奚雞肉軟骨串
招牌茄子烧
人氣奚雞肉軟骨串
2019-06-30 17 浏览
星期六晚太和收工同個同事搵地方食晚餐,之前行過見呢間新開串燒酒屋環境幾好,睇個門面都覺得值得入去試下好彩啱啱有張枱,入去之後睇下menu,選擇都多,海鮮、各式雞牛羊串燒等等,於是叫左幾樣野兩個人share住食一黎到先食個一口和牛,廢話都要講句牛有牛味,肉質鮮嫩口感自然好,回味中~跟住就雞髀肉串,同埋鹽燒雞軟骨串,過下口癮,夠惹味就得啦!另外叫左玉子燒,我同事話鐘意呢個喎,味道的確唔錯的~然後有個燒雞翼,原來無骨的,易入口,食得好方便~加埋個韭菜燒,係街食飯都食番d菜,就算係食串燒...食完第一浸,開左個胃就再叫多d啦先黎個白鱔串,最重要係燒到個皮脆曬,正!值得一提既就係佢個茄子燒,原條茄子,真係夠曬料~賣相已經唔錯,仲燒得幾惹味添~其實食完個茄子都夠飽了,但我個大食同事仲未夠喉,最尾叫多個蔥燒扇貝,每人兩隻啱啱好啦!最後一路嘆住野飲,一路睇住個大電視,吹下水真係chill,滿足

跟住就雞髀肉串,同埋鹽燒雞軟骨串,過下口癮,夠惹味就得啦!
另外叫左玉子燒,我同事話鐘意呢個喎,味道的確唔錯的~
然後有個燒雞翼,原來無骨的,易入口,食得好方便~
加埋個韭菜燒,係街食飯都食番d菜,就算係食串燒...

食完第一浸,開左個胃就再叫多d啦

先黎個白鱔串,最重要係燒到個皮脆曬,正!
值得一提既就係佢個茄子燒,原條茄子,真係夠曬料~
賣相已經唔錯,仲燒得幾惹味添~

2019-06-29
2019-06-29 51 浏览
星期五一行四人又開飯局會議。今次黎到大埔新開業嘅芝加哥串燒酒場屋。入座後我們拎起餐牌睇睇,串燒花多眼亂,友人快手精選左牛、羊、海鮮同蔬菜類落單,所以我只需啤酒便可。啤酒揀左黎自澳洲嘅James Boag’s,飲落順滑而麥香味道細緻👍🏻羊肉串($18)同燒羊架($33)濃郁羊香又唔騷,肉質又唔韌一口和牛($29)牛肉油脂比例適中,非常惹味,入囗即溶碳燒牛扒($48)燒得恰當好處,肉汁鮮嫩香濃有咬口日本一口蕃薯仔燒($18)甜度適中,薯面再加上蜜糖,燒過後有焦糖味道,正!串燒秋葵($22)秋葵新鮮燒得好脆口培根蘆筍卷($25)口感豐富,爽口嘅蘆筍配上煙肉,唔覺太膩燒粟米($29)粟米燒得不錯夠清甜總括黎講,呢間串燒價格合理邊飲酒邊食串燒,啱晒我口味,下次一定會再黎!

羊肉串($18)同燒羊架($33)
濃郁羊香又唔騷,肉質又唔韌

一口和牛($29)
牛肉油脂比例適中,非常惹味,入囗即溶

碳燒牛扒($48)
燒得恰當好處,肉汁鮮嫩香濃有咬口

日本一口蕃薯仔燒($18)
甜度適中,薯面再加上蜜糖,燒過後有焦糖味道,正!

串燒秋葵($22)
秋葵新鮮燒得好脆口

培根蘆筍卷($25)
口感豐富,爽口嘅蘆筍配上煙肉,唔覺太膩

燒粟米($29)
粟米燒得不錯夠清甜

2019-06-29 17 浏览
酒類飲品選擇頗多,啤酒、紅白酒、日本清酒等,適合愛酒人士。靚酒當然要配美食,有兩版紙的串燒美食選擇。海鮮、肉類、蔬菜,串燒可選不同辣度,串燒的調味則以香蒜和燒汁為主。串燒價錢和份量都合理。不過,建議一坐低就點咗食物先,然後才選擇酒類。因為食物係即叫即燒,集齊一張單起碼要等一個鐘先有得食。等食期間,當然要啤啤佢啦! James Boag’s $38串燒終於上場喇。惹味之選:一口牛肉串 $29 、培根蘆筍卷$25、培根車厘茄卷$19食肉獸最愛:燒羊架 $33、秘製風味羊肉串 $18配啤酒必選:串燒新鮮秋葵 $22、汁燒京蔥串 $18、日本一口蕃薯仔燒 $18、粟米燒 $29

串燒終於上場喇。

食肉獸最愛:燒羊架 $33、秘製風味羊肉串 $18

2019-06-28 38 浏览
平時寂寞獨樂樂,都係想飲杯酒姐,但夜嗎嗎冇咩揀,唔想直接落酒吧都係得串燒揀,之前朋友帶我唻過,之後我就自己唻,老闆通常都係記得我龜蜜多啲,因為佢多啲唻同埋係靚女😂啲野係好好味,有時老闆仲會即興送啲野食俾你,不過佢轉左地方過唻呢邊,希望會做得長,因為呢個鋪位印象唔多老禮,作為大埔人希望佢捱得住,推介推介😋特別係秋葵,勁好味,秋葵唔係貴既野,但次次都勁大條又爽脆,(好多地方整得好林)我好慶幸次次好夜先過唻都冇俾人趕走😂老闆好好人
平時寂寞獨樂樂,都係想飲杯酒姐,
但夜嗎嗎冇咩揀,唔想直接落酒吧都係得串燒揀,
之前朋友帶我唻過,之後我就自己唻,
老闆通常都係記得我龜蜜多啲,
因為佢多啲唻同埋係靚女😂
啲野係好好味,有時老闆仲會即興送啲野食俾你,
不過佢轉左地方過唻呢邊,
希望會做得長,因為呢個鋪位印象唔多老禮,
作為大埔人希望佢捱得住,推介推介😋
特別係秋葵,勁好味,秋葵唔係貴既野,
但次次都勁大條又爽脆,(好多地方整得好林)
我好慶幸次次好夜先過唻都冇俾人趕走😂
  • 鮑魚
  • 帶子
  • 秋葵
2019-06-27 42 浏览
有日朋友約吹水所以黎左呢間位於太和中心嘅芝加哥酒場!呢間芝加哥除左有酒飲之外,仲有串燒食岩哂知己好友聚下吹下水飲下野一入去見到牆上擺左唔同年份、好多特別版嘅日本威士忌hibiki 好吸精~有d版本仲未見過嘅添!鐘意飲威士忌嘅朋友都可以叫黎飲架!個人就比較鐘意啤酒,呢度有好幾款craft beer 我地試左Samual Adams 同little creatures pale ale 前者麥芽味重、後者就果味好香,兩款都好特別好好飲~仲好岩女仔飲添!加上價錢又唔貴40幾蚊一大杯craft beer ~大家去到一定要試丫飲野吹水當然唔少得叫下野食!呢度除左craft beer 出色之外,串燒都好好味架!**最上果個系自家製和牛棒——咬落好juicy ~牛味幾重~加埋秘製醬汁~yum yum 😋 **個鹽燒雞奕都好出色~燒到個皮脆脆地~加少少鹽吊味就夠~送酒一流**鹽燒鮮白膳串又系勁好食!!!唔駛花巧煮法~加d鹽加d蔥花就已經燒出膳嘅鮮味!大推~呢個真系要試👍🏻**最底下果串系芝士雞脾肉串~雞脾肉本身好滑~加埋溶左嘅芝士...我都無咩野需要補充🤷🏻‍♀️😂我地仲叫左燒大蝦同燒蠔蝦同蠔食落都好新
有日朋友約吹水
所以黎左呢間位於太和中心嘅芝加哥酒場!
呢間芝加哥除左有酒飲之外,仲有串燒食

岩哂知己好友聚下吹下水飲下野

一入去見到牆上擺左唔同年份、
好多特別版嘅日本威士忌hibiki
好吸精~有d版本仲未見過嘅添!
鐘意飲威士忌嘅朋友都可以叫黎飲架!

個人就比較鐘意啤酒,呢度有好幾款craft beer

飲野吹水當然唔少得叫下野食!
呢度除左craft beer 出色之外,串燒都好好味架!

我地仲叫左燒大蝦同燒蠔
蝦同蠔食落都好新鮮~
特別系個蠔燒到岩岩好熟~食落好juicy 好滑!
整體黎講~黎呢間芝加哥度
有得食又有得飲~d串燒仲要好食到停唔到口~
下次有朋友約吹水都一定會再黎
2019-06-27 36 浏览
芝加哥嘅舊店面積比較細, 座位唔多, 呢間新店就闊落得多啦, 一大班人嚟開party都坐得落。不過餐廳廚房面積唔算大, 今日客人比較多, 落order後都要等一段時間架。羊肉串燒、牛肉串燒 羊肉無咩羶味, 肉間帶脂肪, 令整體食落唔會太乾。 牛肉很有咬口, 調味偏重, 送啤酒就啱晒。鮑魚一份有3隻, 雖然唔係好大隻, 但肉質都算彈牙。秋葵只係輕輕燒過, 保持原有口感, 唔會太腍。牛舌厚切, 一口咬下爽口惹味。 豬扒掃上醬汁, 味道偏甜, 肉質較軟。

羊肉串燒、牛肉串燒

鮑魚
一份有3隻, 雖然唔係好大隻, 但肉質都算彈牙。

秋葵
只係輕輕燒過, 保持原有口感, 唔會太腍。

牛舌厚切, 一口咬下爽口惹味。

豬扒掃上醬汁, 味道偏甜, 肉質較軟。
2019-06-25 58 浏览
接左阿女放學,去鐵路博物館行下,又係大埔行下,行到5點幾又熱又攰,係大埔和太和之間見到呢間新開既串燒加酒吧,勁需要一杯beer,而小朋友又可以去喎!當然同阿女入去hea陣先!有手工啤酒就叫左枝Crisp Apple Cider,無苦澀味,勁清甜,個刻透心涼!阿女只可以飲凍檸樂!碳燒牛扒牛肉味濃又夠淋,黑椒味好濃!燒鷄泡魚乾送啤酒一流,好香好野味!生燒鴨舌食落似燒鹵水鴨舌!鹽燒雞軟骨又係送啤一流,香脆爽口既雞軟骨!鹽燒雞翼燒到個雞皮勁香脆,但裡面既肉好juicy!芝士燒廣島蠔蠔沒有腥味,芝士配燒蠔好好味!燒汁牛仔骨好濃牛肉味,咬落好juicy!
當然同阿女入去hea陣先!
阿女只可以飲凍檸樂!

碳燒牛扒
牛肉味濃又夠淋,黑椒味好濃!

燒鷄泡魚乾
送啤酒一流,好香好野味!

生燒鴨舌
食落似燒鹵水鴨舌!
鹽燒雞軟骨
又係送啤一流,香脆爽口既雞軟骨!

鹽燒雞翼
燒到個雞皮勁香脆,但裡面既肉好juicy!

芝士燒廣島蠔
蠔沒有腥味,芝士配燒蠔好好味!

燒汁牛仔骨
好濃牛肉味,咬落好juicy!

2019-06-21
其他
2019-06-24 35 浏览
今晚約左朋友喺大埔食飯,黎到呢間新開嘅舖頭飲杯嘢食下嘢。一黎到就比佢型格嘅裝修吸引左,呢間酒吧除左有唔同種類嘅酒飲之外,仲有各式各樣嘅串燒可以點有海鮮、肉類、同埋蔬菜類,串燒價錢都幾合理。海鮮揀左芝士燒蠔;肉類揀左牛扒、牛舌、雞扒、雞翼、豬頸肉、羊架;蔬菜類揀左韮菜燒、日本一口蕃薯燒、茄子燒全部都係即叫即燒,而且賣相唔錯,味道都好好。特別喜歡芝士燒蠔,新鮮;牛舌唔韌,燒得剛剛好;韮菜燒,孜然味都十分能夠帶出食物嘅味道;茄子燒夠腍,唔會燒到好乾。仲點左枝Apple Cider,係非常滿足嘅一餐。
今晚約左朋友喺大埔食飯,黎到呢間新開嘅舖頭飲杯嘢食下嘢。

海鮮揀左芝士燒蠔;
肉類揀左牛扒、牛舌、雞扒、雞翼、豬頸肉、羊架;
蔬菜類揀左韮菜燒、日本一口蕃薯燒、茄子燒

仲點左枝Apple Cider,係非常滿足嘅一餐。

2019-06-24
2019-06-23 731 浏览
三五知己悶悶哋做乜好…你會諗到去邊?我就會同朋友去摸下酒杯底,雖然我酒量淺,但坐返三兩個鐘又真係幾relax,順便可以幫我練下酒量🤣🤣-☆ 香蒜芝士燒虎蝦 HKD$48/2隻一上枱芝士控即刻表示心心眼,超大塊芝士舖滿成隻大虎蝦😍 虎蝦啖啖肉,肉質鮮嫩有蝦膏😚-☆ 鹽燒雞軟骨 HKD$11我就最鍾意食軟骨,點整都咁好味,佢用左最簡單既鹽嚟醃已經好好味😋-☆ 秘製風味羊肉串 HKD$18不太嗜羊肉既我就無試啦,而喜歡食羊既朋友就就幾好食,好香羊羶味,不錯的。-☆ 鹽燒牛舌心 HKD$29牛舌軟腍易咬開,落乾淨俐落無渣,燒到剛剛好唔會太老👍-☆ 自家製和牛棒 HKD$42食落感覺似免治牛肉,拌埋攪勻既蛋黃嚟食,令和牛更加嫩滑。-☆ 蜜糖 & 鹽燒 雞翼 各HKD$20/2隻蜜糖味濃厚,每一啖都係甜甜的,我好鍾意😚 至於鹽燒味就除左有鹽既鹹味外,仲食到啖啖孜然香味,加上啖啖肉,必點之選👍-☆ 招牌茄子燒 HKD$30原條茄子配上超多蔥燒成,點埋檸檬汁令茄子味道更突出,茄子肉燒得非常軟腍,好好味🤩-☆ 香草芝士焗雜菌 HKD$38有好多不同種類既菇菌,包括冬菇、金菇、雞脾菇、茶
三五知己悶悶哋做乜好…
☆ 香蒜芝士燒虎蝦 HKD$48/2隻
香蒜芝士燒虎蝦

☆ 鹽燒雞軟骨 HKD$11

☆ 秘製風味羊肉串 HKD$18
秘製風味羊肉串

☆ 鹽燒牛舌心 HKD$29
鹽燒牛舌心

牛舌軟腍易咬開,落乾淨俐落無渣,燒到
剛剛好唔會太老👍
☆ 自家製和牛棒 HKD$42
自家製和牛棒

食落感覺似免治牛肉,拌埋攪勻既蛋黃嚟食,令和牛更加嫩滑。
☆ 蜜糖 & 鹽燒 雞翼 各HKD$20/2隻
蜜糖雞翼&鹽燒雞翼

☆ 招牌茄子燒 HKD$30

☆ 香草芝士焗雜菌 HKD$38
香草芝士焗雜菌

有好多不同種類既菇菌,包括冬菇、金菇、雞脾菇、茶樹菇等等,不同既菇夾埋一齊食口感豐富,咁多種菇既香味混合真係超香😋
☆ 韮菜燒 HKD$14
韭菜燒

韮菜超大串,大到要用刀叉切開先放到入口,食咁多肉點個菜食下,即時感覺清新左🤣🤣
當然亦叫左杯麒麟啤酒啦,其實酒先係主角😂 美食配美酒,正👍酒場有好多不同種類既啤酒、手工啤、威士忌、清酒、吟釀、vorka、gin等等,任你揀任飲,價錢亦大眾化,識飲識食既你一定要去呀!

香蒜芝士燒虎蝦
韭菜燒
  • 啤酒
  • 蜜糖雞翼
2019-06-22 47 浏览
香港人,很忙要輕鬆下充充電先可以繼續行落去今日近近地試左樓下附近新開酒吧串燒🍢 mix 酒🍺都比較少見幾有新鮮感入面又有部電視,睇波一流,爽!坐低點餐,望到串燒款都頗多酒精飲料都有好多!想不到連響都有,仲以為牆上的是裝飾,估唔到真係有得叫!不過時間尚早,不能過激最後叫左一杯Samuel Adams Reble PPA入口好香果味,易入口,酒量淺又想放鬆下心情既女士可以試下另外叫左杯柚子梳打,菠蘿杯造型可愛,料好足,不錯閒談左15到20分鐘,香噴噴既串燒就上枱!加上視覺上好吸引口水都湧哂出黎!芝士雞肉串,滿滿的芝士舖係上面,極邪惡,但燒得好香,每粒都有芝士係上面,好好食燒帆立貝,每粒都俾想像中大粒,塗上燒汁,甜甜地,又彈牙,好滿足!另外仲叫左玉子燒,有別平時見的玉子燒,細細粒,好似麻雀咁,最令我驚喜係配上葱花,有畫龍點睛之效,中和甜膩感!其實仲叫左牛舌,雞翼,和牛,大葱雞肉都燒得好好味,唔會食落好淡味,送酒一流!另外仲特別推薦bacon x 車厘茄,外面燒得香,車厘茄仍保留水份,唔會完全燒到乾淨淨!bacon配車厘茄口感好清新減去油膩感!還有個燒雞皮,燒到脆卜卜,好好食,唔會食到燶味我見
香港人,很忙
要輕鬆下充充電先可以繼續行落去

今日近近地試左樓下附近新開酒吧
串燒🍢 mix 酒🍺都比較少見
幾有新鮮感

入面又有部電視,睇波一流,爽!

坐低點餐,望到串燒款都頗多

酒精飲料都有好多!
想不到連響都有,仲以為牆上的是裝飾,估唔到真係有得叫!

不過時間尚早,不能過激
最後叫左一杯Samuel Adams Reble PPA
入口好香果味,易入口,酒量淺又想放鬆下心情既女士可以試下

另外叫左杯柚子梳打,菠蘿杯造型可愛,料好足,不錯

閒談左15到20分鐘,香噴噴既串燒就上枱!
加上視覺上好吸引
口水都湧哂出黎!

還有個燒雞皮,燒到脆卜卜,好好食,唔會食到燶味

我見串物都咁高質,最後加碼叫多個燒茄子🍆

因為追加,所以又再等多十幾分鐘,但係值得!自家整都要半小時,又多工序!出面都有試過叫燒茄子,但大多數味道一般,唔夠入味,係見今次串燒高質,師傅手藝不錯,就try try

沒有失望!很入味,雖然不是超濃味猛落醬油燒個種茄子,但佢自家製既醬同調味都夠哂味!大家可以試下

總括師傅手藝幾好,燒出黎質素高,啖啖滋味!可以一邊吹水飲酒慢慢等野食,既有野落肚又唔太傷胃,又可以慢慢享受放鬆下,有別平時餐廳速戰速決既節奏

2019-06-18