2006-08-14
之前食海鮮通常都係去西貢, 但係今次因為入長洲玩兩日, 所以點都要試下呢道D海鮮! 係海傍有好多海鮮酒家, 價錢見間間都一樣咁上下, 都係$158/2位, 有4個任選, 我都係睇下邊間人多就坐低, 結果就選左呢間當時未到6:30, 但係興樂已經坐左1/3人, 我地係海鮮當食左條芝麻斑($60), 跟著比佢地蒸, 如果係西貢, 油料費要$40~45左右, 呢道只係$20! 跟住點左白灼蝦-> 好新鮮同夠大隻, 份量兩個人食剛剛好! 姜蔥炒蟹-> 好夠鑊氣, 味道亦好好, 隻蟹雖然唔大, 但唔係水蟹或者死蟹, 有肉好食! 蒜容蒸元貝-> 超好食~~~好鮮, SIZE OK, 彈牙鮮嫩, 有8隻, 食到唔停得口! 東風X -> 有沙...SIZE有D細有D大...早知叫第二樣-.-" 另外叫左兩支大青島, 0卑酒好夠凍! 最後結帳唔計自己買條魚, 兩舊水有找! 抵食!!!!!!